26477 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Din viața comunității AmFostAcolo

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
02.01.2012
DE
Avatar mariana.olaru
--- F ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 06.04.10
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2012

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
N/A

   

NOTĂ: ARTICOL OFFTOPIC

Textul de mai jos face parte din categoria discuții libere, off-topic sau "de interes turistic TEMPORAR ori restrâns" - eventualele voturi sunt simbolice (+1/-1 PMA)

Aveți cu toții un loc cald în inima mea

[Articol publicat FĂRĂ NOTE; vezi mai jos motivele]

 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Nu știu de ce, ideea... bilanțului ca rezultat al unei activități pe seama căreia s-au cheltuit resurse, nu prea-mi face plăcere, nici în ipostaza de profit, nici în aceea de pierdere. E poate o deformație profesională, căci prin natura meseriei mele, jumătate din viață am dedicat-o, vrând-nevrând, întocmirii și prezentării bilanțurilor. Așa încât, vis-a-vis de tot ceea ce privește un bilanț, pe lîngă rutină, am căpătat și o mare doză de... lehamite. Acesta este de fapt și motivul pentru care, până acum, am făcut abstracție de orice evaluări bilanțiere pe acest site. Lui i se mai adaugă și convingerea că indiferent de domeniul la care faci referire, una este a vorbi despre munca oamenilor și alta despre rezultatul acestei munci. Prima ipostază este un demers cu desăvârșire subiectiv, în care atât actorii, cît și spectatorii dinafara scenei, pot exprima deopotrivă opinii dintre cele mai diverse, funcție de criteriile de apreciere preferate de fiecare. Altul este... rezultatul bilanțului, căci acesta nu poate fi modificat, el este o cifră sau în cazul de față o ierarhie imuabilă, indiferent de propriile noastre preferințe, evaluări sau criterii. Rezultatul bilanțului este așadar o valoare obiectivă, pentru că exprimă efectul unui proces de evaluare realizat pe seama unor reguli aplicabile tuturor.

N-am ținut să adaug propria filozofie la teoria bilanțului AFA, pentru că nu văd de ce ceilalți useri ar trebui informați despre propria-mi părere privind performanțele fruntașilor clasamentului anual. Importante mi se par doar cuvintele de apreciere postate ca ecouri la review-urile care-mi atrag cu adevărat atenția și pe care simt nevoia să le comentez. Dar fiindcă am partajat ca mai sus interesul nostru legat de bilanț, consider că merită să spun și eu câteva cuvinte:

1. Bilanțul AFA, văzut ca evaluare a muncii userilor, deopotrivă postatori și webmasteri, este fără tăgadă, unul pozitiv. Consider că toți au muncit din toată inima, fiecare după puterile lui și că nu se poate face o ierarhizare pe seama criteriului abnegație, dăruire, entuziasm, seriozitate. Există însă atât de multe criterii de evaluare, încât cu siguranță, fiecare dintre useri s-ar regăsi la un moment dat în clasament într-unul din locurile fruntașe. Pentru amatorii de statistici și ierarhizări, pot sugera numai câteva:

-criterii privind review-urile postate: cel mai votat, cel mai puțin votat, cel mai vizualizat, cel mai puțin vizualizat, cel mai lung, cel mai scurt, cel mai plin de patos, cel mai lacrimogen, cel mai exaltat, cel mai macabru, cel mai dezavuat, cel mai controversat, cel urmat de cele mai multe ecouri, cel mai des reluat, cel mai tehnic, cel mai plin de amănunte, cel mai obositor ca lectură, cel mai plin de greșeli gramaticale, cel mai vechi, cel mai nou, cel mai blând, ș. a. m. d.

-criterii privind activitatea postatorilor: cel mai prolific/mai lipsit de activitate sub aspectul numărului de review-uri postate; cel mai vechi/nou postator, userul care per total a obținut cele mai multe/cele mai puține voturi, sau vizualizări, sau ecouri, sau sancțiuni, sau premii săptămânale, sau accesări ale site-ului, sau păreri exprimate pe forum; userul care a postat cele mai multe/mai puține impresii despre hoteluri, sau restaurante, sau biserici și mănăstiri, sau circuite, sau locații din Romania, sau locații din străinătate, sau croaziere; userul care a scris cele mai multe reviewuri despre o țară anume (iar aici, lista poate fi foarte lungă); userul cu cel mai mare umor, cel mai cărcotaș, cel mai înțelept, cel mai sensibil, cel mai informat, cel mai plimbat, cel mai bogat, cel mai sărac, cel mai vesel, cel mai sobru, și toate aceste ipostaze cu antonimele lor.

Va fi o adevărată delectare pentru toată lumea să-și aleagă propriul criteriu, să facă evaluările necesare și să savureze rezultatele. Iar dacă vrea să le facă publice, propun să se deschidă o temă nouă pe site, una la care accesul să fie restricționat pe bază de parole, ca să nu se poată delecta chiar întreaga lume cu bălăcăreala, fie ea ș într-o ipostază aparent civilizată, în cazul în care se va ajunge și la asta :)) .

2. Bilanțul AFA văzut ca rezultat al unei activități de un an pe site, stabilește un clasament de necontestat, atâta vreme cât este reflectarea fidelă, contabilizată computerizat și fără prezumție de erori de calcul, a punctajului rezultat din votare. Calitate, cantitate, rutină, subiecte fără mare rezonanță turistică, evadări din tematica site-ului, controverse, rezerve, simpatii sau dimpotrivă antipatii, ”bisericuțe”, supoziții, suspectări și multe de-astea, nu au nicio rezonanță în a ne contura o altă ierarhie. Aceasta este evaluarea pe baza regulamentului acceptat de noi toți. Nu cred că a fost forțat nimeni să voteze sau nu. Voturile, indiferent de motivul acordării lor, apreciere sinceră sau doar rutină, dovadă de prietenie sau loialitate, sunt, din fericire, cuantificabile și oferă un suport concret pentru stabilirea punctajului. Deci ne-ar fi bine tuturor să acceptăm acest rezultat ca pe un clasament onest, indiferent de propria noastră percepție. Este motivul pentru care doresc să adresez tuturor celor aflați în ”top ten”, felicitări sincere și îndemnul de a nu renunța la competiție pe acest site. Și cea mai demnă de admirație și stimă cred că e competiția în spirit olimpic, adică cea care oferă câștigătorului doar o coroniță de lauri, fie ea doar virtuală: clasarea pe un loc fruntaș în topul userilor AFA!

Dincolo de competiție, pentru toți membrii acestei mari familii AFA, așa cum ne place să denumim uneori comunitatea noastră, mi-ar plăcea ca aici să găsim informații utile, lecturi de care să ne aducem aminte, oferte de turism foarte tentante, prieteni cu care să împărtășim aceleași valori, pasiuni, proiecte și, de ce nu, tovarăși de călătorii peste tot în lume. Au loc în această familie deopotrivă cei binevoitori, cei deschiși la suflet, optimiștii, îngăduitorii, înțelegătorii, dar și cei pretențioși, cei scorțoși, cârcotașii, infatuații, sensibilii, frustații, nerăbdătorii, exigenții. Singurii care nu-și au locul aici cred că sunt extremiștii. Cât de monoton ar fi peisajul în acest site, dacă n-ar exista un sistem de votare și exprimare a aprecierii, dacă n-ar fi atât de multe opinii și controverse, dacă toți am fi ca aplaudacii de la Marea Adunare Națională!

Și pentru că echilibrul în tot acest mozaic uman n-ar trebui să fie perturbat, consider că ”bilanțurile subiective” ar merita să facă evaluări generale, fără nominalizări și particularizări, iar cititorii să fie conștienți că ele exprimă doar o părere, chiar dacă se întâmplă ca aceasta să fie susținută și de multe alte persoane. Nu putem interzice nimănui să exprime o opinie, dacă aceasta se face în termeni civilizați, nici celui ce o emite, nici celui ce-i dă replica. Și nici nu trebuie să ne simțim umiliți sau nedreptățiți dacă altcineva nu valorizează munca noastră așa cum o facem noi înșine, pentru că sigur, există și mulți alții care ne sunt alături și ne prețuiesc. Pentru ei, merită să ne continuăm drumul. Am savurat acest adevăr citind ecourile postate la diverse review-uri. Că erau pro sau contra unor afirmații făcute în conținutul celor postate, citindu-le, eram tentată să dau dreptate când unora, când altora, chiar dacă exprimau păreri adverse. Ceea ce înseamnă nu numai că adevărul este relativ, că-l percepem noi înșine la modul relativ, dar și că ceea ce ni se pare astăzi just și de netăgăduit, chiar mâine ar putea să ne surprindă cu reversul lui. În cazul nostru, e posibil ca pe cel pe care l-am perceput la un moment dat ca pe un adversar, cunoscându-l cu adevărat într-o altă zi, să-l descoperim a fi cea mai agreabilă cunoștință.

Pentru că inițial gândisem aceste impresii doar ca pe un ecou la review-ul similar al @magdalenei (vezi impresii), ceea ce nu s-ar fi potrivit deloc cu întinderea conținutului, doresc să-i mulțumesc aici @magdalenei pentru cuvintele deosebit de elogioase pe care mi le-a adresat și s-o felicit cu toată sinceritatea pentru locul 1 ocupat în clasamentul AFA 2011. Eu cred că-l merită cu prisosință și că este încununarea perfectă a celor doi ani de activitate în paginile acestui site. Prin cele 210 review-uri publicate, texte de mare acuratețe stilistică și editorială, @magdalena ne-a împărtășit cu generozitate din experiența ei turistică, ne-a făcut părtași la impresiile, emoțiile și trăirile sale legate de acele călătorii și nu în ultimul rând ne-a furnizat informații cu adevărat utile.

Deopotrivă merită felicitări @georgiana pentru realizarea review-ului cu cea mai mare încărcătură de informații utile (după părerea mea), pentru că ne-a deschis apetitul către croaziere și pentru consecvența cu care ne-a oferit lună de lună propuneri pentru noi destinații de călătorie.

Deși @dorgo a pierdut supremația pe ultima sută de metri, meritul lui nu e cu nimic mai prejos decât al celorlalte două tovarășe de podium. Dorgo, cu cel mai mare număr de impresii postate pe site (253), ne-a făcut să percepem județul Mureș ca pe un adevărat potențial turistic încă neexploatat, să redescoperim capitala iubirii, Parisul, între cugetări filozofice, istorii picante și pagini de istorie mai puțin cunoscute, să ne gândim la ținuturile locuite de țigani nu ca la imposibile rute turistice, ci ca la locuri ce au nevoie de ajutorul comunității pentru a ajunge la lumina civilizației.

Felicitări merită toți ceilalți useri, indiferent de locul ocupat de fiecare în clasament! Felicitări și mulțumiri pentru munca și timpul afectat de ei pentru a face acest site un site viu!

Felicitări se cuvin administratorului site-lui și colectivului de webmasteri ajutători, mulțumită cărora găsim fiecare ceea ce căutăm: postări prompte, informații turistice utile, propuneri și destinații de călătorie, oferte promoționale, spații de publicitate, prieteni cu care împărtășim pasiuni și plăceri comune, premii și recompense pentru cele mai apreciate postări.

Fie ca spiritul Noului An 2012 să reunească în paginile acestui site tot mai mulți împătimiți ai călătoriilor și fie ca briza... crizei mondiale să nu ne oprească din drum! Fie ca să străbatem acest an... apocaliptic cu sănătate, pace și împăcare, iar la finalul Apocalipsei să fim în măsură a face un nou bilanț, unul profitabil pentru toată lumea!

Webmaster, te rog, ilustrația muzicală potrivită cred că e melodia formației Direcția 5 ”Ai un loc”:

youtube

---
Impresii încărcate de mariana.olaru in 02.01.2012 17:40:09

Validat / Publicat: 02.01.12 18:50:47

VIZUALIZĂRI: 1509


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (mariana.olaru); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE?

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  4 PMA (din 42 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- pepsi70ro CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
[02.01.12 19:52:28]
» mesaj pers

   Stimată Doamnă, JOS PĂLĂRIA!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TEOANCA
[02.01.12 20:22:28]
» mesaj pers

   Uneori, ca si acum, imi este necaz ca am vocabularul prea sarac. Imi vin in minte doar cateva cuvinte pentru a descrie ceea ce @mariana olaru a scris mai sus.

   Coerenta, eleganta, intelepciune, echilibru.

   Toate acestea v-au facut sa vedeti si sa exprimati diferenta, importanta, intre munca depusa si rezultatele ei. Sa va exprimati... doza de lehamite pentru bilanturi si sa ne amintiti ca toate aceste "socoteli" exprima doar O PARERE.

   Interesant, pana si echilibrul si intelepciunea se impart intr-o familie... echilibrat. Ce lipseste dintr-o parte, este dat cu prisosinta in partea cealalata.

   Si dumneavoastra Doamna aveti un loc cald in inima noastra. A multora dintre noi.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 5 voturi)]
- creivean
[03.01.12 18:39:29]
» mesaj pers

   @mariana. olaru

   Pentru că nu-mi găsesc cuvintele, stimată doamnă, vă spun doar atât: aveţi un loc în inima mea.

   @all

   Şi voi :))

   P. S. : Mulţumesc tuturor, pentru anul agreabil petrecut împreună!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Dorutim
[03.01.12 19:30:41]
» mesaj pers

   La multi ani!

   

   În aceste zile de început de an si de bilanţuri - bănuiesc ca sunt mulţi aceia care trag linie la sfârşit de an, punând în balanţă realizările si nereuşitele anului tocmai încheiat şi aşternând la pagina "dorinţe" proiectele anului ce va sa vină - picur şi eu câteva picături de cerneală virtuală. Lumina viselor, pe care fiecare speră să şi le împlinească în 2012, să ne lumineze tuturor calea, să ne fie drumurile netede şi sigure şi să avem parte de vacanţe frumoase, care să ne fericească şi să ne încarce pozitiv, spre a face faţă tot mai multelor încercări ale vieţii.

   Deşi sunt destul de nou în această comunitate virtuală, mă simt bine alături de voi, atât de cei care trudesc la păstorirea şi buna funcţionare a paginii cât şi de cei care păşesc doar uneori printre imaginile şi povestirile postate aici.

   Doresc să vă urez, tuturor deopotrivă, un an mai bun, cu sănătate, cu realizări şi vise împlinite, cu dragoste şi bucurii şi, pentru a fi în ton cu specificul locului, cu cât mai multe vacanţe frumoase şi impresii fermecătoare.

   Vă mulţumesc pentru că existaţi şi pentru că, prin voi, fiecare poate deveni părtaş la impresiile celorlalţi, beneficia de sfatul sau mâna de ajutor necesare uneori, de sentimentele şi trăirile pe care le împărtăşim aici.

   Aţi dobândit un loc în inima mea, aşa cum afirmau şi alţii dinaintea mea... Şi cred că sunt multe inimi în care fiecare dobândim câte un colţişor, cu fiecare gând bun şi cuvânt care ne reaminteşte că suntem oameni, iar conştientizarea acestui sentiment dă sens efemerei noastre treceri prin viaţă.

   

   La mulţi ani tuturor!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 3 voturi)]
- mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
[04.01.12 10:26:01]
» mesaj pers

   Mulțumesc tuturor celor ce au subscris celor gândite și nutrite de mine, susținând apelul meu fie cu un vot, fie cu un ecou. Mă alătur și eu cuvintelor de mulțumire și urărilor formulate de autorii ecourilor și sunt optimistă să cred că sigur vom avea un an mult mai bun în comunitatea noastră.

   La mulți ani tuturor!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sirbuvio
[12.01.12 13:28:52]
» mesaj pers

   @mariana. olaru:

    Ma inclin cu respect.

    Incerc un exercitiu de imaginatie: ce ar fi lumea asta daca toti am fi ca tine, omule...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- georgiana
[12.01.12 13:55:13]
» mesaj pers

   @Sarbuvio,

   Cu siguranta lumea ar fi mai buna!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / zSTRATOSFERA
[12.01.12 18:02:47]
» mesaj pers

   @sirbuvio

   Unii, cred că-i dau dreptate @georgianei, alții, ar putea pretinde că lumea ar fi de-a dreptul monotonă. Eu zic că dacă toți am găsi un pic de înțelegere și îngăduință pentru cei din jur, lumea ar fi o armonie a simțurilor și percepțiilor, iar viața ar fi mai frumoasă, chiar și atunci când am avea motive să plângem...

   Îți mulțumesc pentru cuvintele calde ce mi le-ai adresat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua (simbolic, +1/-1pma) ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 2 voturi)]
- Marian Preda
[13.01.12 17:53:08]
» mesaj pers

   Va respect, draga colega!

   Orice alt comentariu ar suna... banal!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI

Autorul nu a încărcat până în acest moment nicio fotografie care sa fie atașată acestui set de impresii

Vezi eventual "Alte fotografii din această destinație" (încarcate de alți utilizatori)  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.0885570049286 sec