26219 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Ciolanu [Tisău]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.12.2011
DE
Avatar magdalena
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN București
înscris/ă în 20.12.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2011
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 3
+ COPII: zeci!

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Mănăstirea Ciolanu – peisaj de poveste


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Balade: Stefan Hrusca - Crestinilor noi astazi

Asculta mai multe audio diverse

Mănăstirea Ciolanu este amplasată chiar lângă Tabăra de sculptură de la Măgura, în jud. Buzău (despre care am povestit aici: vezi impresii). De altfel, sculpturile sunt prezente atât pe partea cu Mănăstirea, cât şi peste drum de ea, odihnindu-se pe terenurile Mănăstirii.

Denumirea Mănăstirii provine de la numele dealului pe care a fost ridicată: Dealul Ciolanu.

Mănăstirea este destul de veche, începuturile sale fiind încă din secolul al XVI-lea, lăcaşul fiind compus din două biserici, însă cea mai vizitată este Biserica Mare, nu neapărat că este mai frumoasă, dar este prima ce îţi iese în cale, mai ales prin poarta somptuoasă din lemn sculptat, deasupra fiecari uşi prin care se face accesul fiind o Icoană reprezentându-i pe Maica Domnului (stânga), respectiv pe Isus (dreapta), sub care sunt doi peşti, amintind poate de minunile ce se pot întâmpla celor care au credinţă.

Biserică Mică, prima construcţie atestată documentar, este puţin mai la deal, pe partea stângă şi are hramul Sf. Mare Mucenic Gheorghe, fiind ctitorita de Doamna Neaga, soţia lui Mihnea Turcitul, fost domnitor al Ţării Româneşti.

În timp, Mănăstirea când a fost trecută în umbră, când dată uitării, până când se hotărăşte ridicarea Bisericii Mari de către Episcopul Chesarie al Buzăului, prin anul 1825, primind hramul Sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel.

Ansamblul monahal este unul de călugări, aşa cum a fost de la început, numărând câţiva călugări de seamă, care fie au compus muzica psaltică, fie au tradus texte filocalice importante. Pictura acesteia a fost realizată chiar de către cel care a condus scoala de pictură de la Buzău, amănunte putând afla de pe site-ul mănăstirii: crestinortodox.ro/biseric ... lanu-67920.html.

În Biserica Mare întâlnim şi moaştele Sfinţilor Pantelimon, Haralambie, Trifon şi Parascheva, aduse tocmai din Grecia şi care ocrotesc Mănăstirea.

Noi când am ajuns aici, a fost într-o zi cu plin soare şi dacă n-ar fi fost zbenguiala copiilor care să ne trezească din visare, am fi fost pierduţi mult şi bine în liniştea sihastrică.

Ansamblul monahal se întinde pe o suprafaţă destul de mare, într-o zonă de o deosebită frumuseţe, poate tocmai de aceea îţi crează senzaţia că e rupt de lume.

Chiliile sunt răspândite şi înconjoară Lăcaşul ca nişte viluţe şi totul în jur e verde, o pajişte care te îndeamnă la meditaţie. Poate tocmai de aceea, după ce am vizitat cu toţii Biserica Mare, câţiva dintre noi am lăsat grupul să facă popas pe pajiştea de vizavi şi am purces pe deal, spre Biserică Mică unde am zăbovit o parte din timp.

Pot spune că nu degeaba zona Măgura a fost una dintre opţiunile de amplasare a Castelului Peleş, pe care regele Carol le-a avut în vedere, pentru că priveliştea este de o reală frumuseţe.

Aici nu există bogăţia de flori pe care o întâlnim în alte lăcaşuri şi asta pentru că iarba şi copacii îmbogăţesc şi înfrumuseţează cu prisosinţă Mănăstirea. O vizită aici este revigorantă.

La Biserica Mare întâlnim prezenta coloanelor, ca şi în construcţia unor chilii. Medalioane de sfinţi aflate în registrul superior înfrumuseţează biserica în exterior, înconjurând-o ca un brâu sfânt. Pridvorul bisericii m-a surprins în mod plăcut prin faptul că este ca o carte deschisă, scenele prezentate fiind adevărate file din biblie şi dacă ai răbdarea să le urmăreşti pe fiecare în parte vei fi uimit să constaţi cât de multe poţi cunoaşte la sfârşit. Răstignirea Sf. Petru cu capul în jos este şi aici prezentă, aşa cum o văzusem şi în Biserica Domnească din Curtea de Argeş (impresii si poze aici: vezi impresii ).

Vitraliile au un colorit bogat, care nu mi s-au părut mai prejos în realizare ca vitraliilor altor biserici şi catedrale de renume din afară.

Biserică Mică are, însă, o adevărată bijuterie de valoare, pirn catapeteasma aurită bogat sculptată. O asemnare am întâlnit în Biserica Mare, ca şi a elementelor decorative comune prezente în cupolă, ceea ce nu am remarcat la alte biserici din incinta aceleiaşi Mănăstiri. Aici s-a încercat crearea unei uniuni între cele două biserici.

În incinta Mănăstirii se afla şi două fântâni de la care putem lua apă curată, prilej de bucurie pentru copii care se revigorau cu apă rece şi bună.

Eu cred că aceste locuri ne oferă clipe binemeritate de răgaz, de aplecare către Dumnezeu şi către noi înşine.

Având în vedere momentele de adâncă spiritualitate creştină care se apropie, prin sărbătorirea Naşterii Domnului, aş vrea să vă invit să păşiţi pragul acestui lăcaş de cult şi cu siguranţă vă veţi simţi mai împliniţi şi mai bogaţi sufleteşte.

Crăciun fericit şi îmbelşugat!

---
Impresii încărcate de magdalena in 10.12.2011 14:01:15

Validat / Publicat: 10.12.11 15:23:00

VIZUALIZĂRI: 3187


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  21349 PMA (din 24 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- magdalena
[10.12.11 14:34:13]
» mesaj pers

   As dori inserarea acestui fond muzical http://www.trilulilu.ro/Silvered/608b65ed17d48b

   Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[12.12.11 09:20:08]
» mesaj pers

   Ma bucur ca v-a placut aceasta manastire si mai ales ca nu ati avut parte de tratamentul de care ne-am "bucurat" noi atunci cand AmFostAcolo (am scris despre asta la timpul potrivit - vezi impresii). Si cum vad ca ati fost cam in aceeasi perioada ca si noi, incep sa cred ca nu e un comportament generalizat ci doar individual, limitat la acea persoana despre care am tot auzit ca nu e de acord cu anumite lucruri, persoana care si altora "le-a scos ochii" cu aceleasi texte.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici



---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, Poarta mănăstirii -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282108">Şterge vot</a></div><span id="v9282108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, Poarta mănăstirii
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P02 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, intrarea în incinta Mănăstirii -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282109">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282109"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282109">Şterge vot</a></div><span id="v9282109" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282109)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282109Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282109MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, intrarea în incinta Mănăstirii
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P03 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, icoană sculptată în lemn -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282110">Şterge vot</a></div><span id="v9282110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, icoană sculptată în lemn
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]



P05 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, Turnul Clopotniţă -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282112">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282112"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282112">Şterge vot</a></div><span id="v9282112" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282112)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282112Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282112MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, Turnul Clopotniţă
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P06 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, silueta Mănăstirii printre brazi -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282113">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282113"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282113">Şterge vot</a></div><span id="v9282113" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282113)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282113Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282113MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, silueta Mănăstirii printre brazi
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P07 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, chiliile Mănăstirii -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282114">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282114"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282114">Şterge vot</a></div><span id="v9282114" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282114)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282114Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282114MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, chiliile Mănăstirii
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P08 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, brazii falnici ai Mănăstirii -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282115">Şterge vot</a></div><span id="v9282115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, brazii falnici ai Mănăstirii
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P09 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282116">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282116"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282116">Şterge vot</a></div><span id="v9282116" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282116)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282116Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282116MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P11 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii şi Biserica Mică -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282118">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282118"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282118">Şterge vot</a></div><span id="v9282118" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282118)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282118Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282118MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii şi Biserica Mică
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P12 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii, Biserica Mare -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282119">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282119"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282119">Şterge vot</a></div><span id="v9282119" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282119)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282119Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282119MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii, Biserica Mare
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P13 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, Biserica Mică -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282120">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282120"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282120">Şterge vot</a></div><span id="v9282120" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282120)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282120Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282120MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, Biserica Mică
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P14 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, pictura pe cupola Agheazmatarului Bisericii Mici -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282121">Şterge vot</a></div><span id="v9282121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, pictura pe cupola Agheazmatarului Bisericii Mici
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P15 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii, chilii -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282122">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282122"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282122">Şterge vot</a></div><span id="v9282122" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282122)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282122Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282122MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii, chilii
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P16 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282123">Şterge vot</a></div><span id="v9282123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P19 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii, chilii -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282126">Şterge vot</a></div><span id="v9282126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, curtea Mănăstirii, chilii
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P20 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, agheazmatar -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282127">Şterge vot</a></div><span id="v9282127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, agheazmatar
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P21 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, Biserica Mare -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282128">Şterge vot</a></div><span id="v9282128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, Biserica Mare
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P22 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, vitralii Biserica Mare -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282129">Şterge vot</a></div><span id="v9282129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, vitralii Biserica Mare
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, cupola Bisericii Mari -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282130">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282130"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282130">Şterge vot</a></div><span id="v9282130" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282130)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282130Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282130MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, cupola Bisericii Mari
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P24 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, vitralii Biserica Mare -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282131">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282131"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282131">Şterge vot</a></div><span id="v9282131" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282131)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282131Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282131MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P24 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, vitralii Biserica Mare
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

P25 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, icoana Biserica Mare -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.12.11] - <span class="allrVotedi" id="av282133">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv282133"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=282133">Şterge vot</a></div><span id="v9282133" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(282133)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f282133Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e282133MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P25 [JUN-2011] Mănăstirea Ciolanu, icoana Biserica Mare
foto magdalena [10.12.11]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări




  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.11325097084 sec