ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 11.08.09
STATUS: SENATOR
LUNA
OCT-2011
team-building

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
96.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Restaurante in Belgrad

TIPĂREȘTE

Belgrad: oras in care, in interes de business fiind, n-am apucat sa vizitez mai nimic; doar pietonala cu magazine si catedrala care inca e in constructie.

M-a plouat 4 zile aproape non stop, mocaneste; poate si de asta imaginea asupra orasului mi-a fost deformata si am ramas cu amintirea unui oras trist, cu aspectul unui oras de la inceput de ani ‘90

Pareri generale:

- exceptionala ideea de a circula pe banda 1 doar taxiuri si autobuze; cu taxiul ajungeai oriunde in max 10 min, in timp ce, noi cu masina fiind, faceam 45-50 minute.

- preturi cam ca la noi, insa varietate mai mica de produse, par ca au putere slaba de cumparare

- se vede ca razboiul i-a tinut in loc, abia acum incep si ei sa scoata capul la lumina

- in tot orasul se afla un singul mall

Am avut de organizat 2 cine; grea misiune, in conditiile in care aici pe AFA nu aveam nici o recomandare de restaurant in Belgrad :); aceeasi situatie si pe site-urile straine.

Tot sapand internetu’, in cele din urma m-am hotarat la 2 restaurante: restaurant Bahus si restaurant Lorenzo Kakalamba

Restaurant Bahus bahus.rs

Este destul de renumit, pentru bucataria internationala si specific pescaresc.

Foarte frumos decorat, elegant chiar, are undeva la subsol amenajata o mini-crama, la parter este bar/club si la etaj restaurantul.

Face parte dintr-o salba de restaurante amplasate pe malul Dunarii (foarte asemanator ca peisaj cu restaurantele de pe marginea lacului Herastrau).

Meniu cu fonfleuri, fructe de mare, vinuri scumpe, servirea nu m-a dat pe spate,

scump ca naiba (12 persoane aprox 800 euro)

M-a impresionat insa baia :)

Pe linga faptul ca era extrem de curata, parfumata si frumos decorata, la toaleta doamnelor mai gaseai: crema de maini, fixativ pentru par, servetele umede si alte consumabile pentru igiena intima.

Restaurant Lorenzo & Kakalamba

eeeeeeee…. aici sunt multe de spus :)

Pe cit de ciudat este numele, pe atit de trasnit arata restaurantul.

Proprietarii restaurantului sunt un sarb, originar probabil din regiunea Pirot si un italian, originar din zona Florentei; de aceea, cind vei intra in restaurant, vei vedea peretele din dreapta plin de tablouri cu personalitati din Pirot, iar peretele din stanga plin cu tablouri cu personalitati din Florenta

.

La intrare te intimpina o vitrina plina de obiecte “chicioase” si capitanul Jack Sparrow in marime naturala.

Restaurantul are 2 saloane, alaturate.

Este decorat in stil burlesc, cu o aglomerare ametitoare de kitch-uri si obiecte amuzante; in primul moment in care intri, ai impresia ca toate iti cad in cap; insa odata asezat pe scaun (scaun care are forma de…. parte anatomica dorsala!), incepi tihnit sa le analizezi si atunci incepe amuzamentul: candelabre intens colorate “chicioase”, deasupra barului 2-3 oi din gips care stateau cu picioarele in sus, tablouri grotesti cu cap de barbat si corp de femeie sau femei urate si supraponderale, statui stralucitoare fara cap, ornamente pe pereti facute din furculite si cutite, instalatii cu becuri care au alimentarea in partea de sus a becului, funii de usturoi, masti venetiene, ferestre-vitralii si multe-multe altele.

Sub unul din cele 2 saloane este amplasata bucataria; vezi tot ce se intimpla acolo, printr-o fereastra amplasata in podea, cam de 1/1 m.

Cel mai amuzant lucru mi s-a parut insa intalnirea pe care a avut-o colegul meu la toaleta barbatilor: s-a intalnit cu o papusa mos Craciun care citea meniul restaurantului, sezand pe unul din wc-uri, cu usa deschisa :)

La toaleta barbatilor se mai afla expusa o centura de castitate pentru barbati, iar la toaleta barbatilor se afla una pentru femei :)

Mincarea este pe specific sarbesc, italian si international, bine structurata intr-un meniu extrem de variat si consistent.

Mincarea este minunata, am mincat acolo cea mai buna si frageda friptura de vita la gratar!! La fel si deserturile, sunt fenomenale.

Fiind un grup mai mare, fiecare a comandat ce a vrut si parerea unanima a fost aceea ca mincarea e de exceptie!

Personalul a fost fara cusur, vorbitor evident de engleza; in special seful de sala, Sasha, care s-a implicat mai mult la servire la masa noastra.

Am fost acolo in 2 seri: una de recunoastere, una cu cina si in ambele seri localul era full in ambele saloane; in egala masuri straini si sarbi.

Mi s-a parut super idee de business, menita sa atraga clientii si sa le si aduca zimbetul pe buze; si daca oferi si mincare de exceptie, nu pot decit sa notez din toata inima cu 10!

Asta este site-ul: lk.rs/LiK-sajt-IIdeo-eng.swf

In ultima zi, pe graba fiind, am ales sa mincam intr-un restaurant de linga Bahus, situat tot pe malul Dunarii;

Restaurantul se numeste Amsterdam si am fost foarte incintati si de mincare si de servire, pretul fiind absolut convenabil pentru decorul si locatia restaurantului: 5 persoane cu 2-3 feluri de mincare, sucuri+apa, aprox 100 euro. Recomand calduros!


[fb]
---
Trimis de Chloe in 28.11.11 16:10:51
Validat / Publicat: 28.11.11 17:44:56
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5222 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Chloe); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 dulap-vitrina la restaurantul Lorenzo and Kakalamba
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 24 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

alinaro [28.11.11 18:07:36] »

@Chloe: tare m-am amuzat cu descrierea celui de-al doilea restaurant, incercand sa-mi imaginez atmosfera. Tocmai ma gandeam sa te intreb de ceva poze, dar am intrat pe site, si acesta la fel de traznit si original precum locatia insasi.

O intrebare: scaunele cu forma originala... erau pentru toate marimile si formele???

Nicu [28.11.11 19:50:27] »

Pai ai fost la Belgrad si nu ai fost la... Kalemegdan...

Mare pacat!

Cind merg la Belgrad nu ratez NICI ODATA acest loc, dupa parerea mea e cel mai frumos loc din Belgrad.

La distanta mica de Mall ul ala pe care zici ca l-ai vazut e Mercator care e tot un fel Mall.

Belgradul e inca un oras nedescoperit de romani, orasul e imens si trebuie foarte mult timp sa il descoperi doar partial.

Orasul e impartit in doua

Belgradul nou si belgradul vechi.

Data viitoare ia in calcul o vizita la Kalemegdan.

Larissa [28.11.11 20:54:55] »

chloe, dar mult mai călătorești, ești foarte norocoasă! Îmi place că povestești de experiențele tale culinare, deci nu faci parte din clubul celor care beau apă plată cu lămâie... exclusiv. Ai votul meu meritat!

Chloe [29.11.11 09:27:38] »

@alinapopi

Scaunele si mos Craciun se pot vedea in pozele din galeria foto a site-ului restaurantului,

Nu, scaunele erau "one size"

@Nicu

da, am si recunoscut ca nu am apucat sa vad nici un obiectiv turistic; am fost doar in trecere pe linga ruinele Kalemegdanului, insa n-am avut timp deloc sa vizitez

@larissa 2011

Consider ca experientele culinare detin o pondere insemnata in experienta turistica a unei tari sau a unei zone;

Din viata asta ramai cu ce vezi, simti si gusti...

desi citeodata n-ar strica mai multa apa plata cu lamaie

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
roth [29.11.11 22:59:02] »

Ete si o poveste turistico-amuzanta. Bine asejata in fraze, cu mici picanterii date si de ineditul locului. Astfel de rw completeaza acele goluri inca existente pe AFA, dar care se vor umple repejor, in ritmul in care se dezvolta saitul.

Tips

carnea de vita, pentru o buna fragezire se tine cam 1-1,5 ore in cola. Suna ciudat dar de la un bucatar o stiu.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
alinaro, Chloe, Larissa, Nicu, roth
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Belgrad şi împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054557085037231 sec
    ecranul dvs: 1 x 1