ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 26.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 05.10.11
STATUS: PARTENER
LUNA
NOV-2011
prieteni
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

JWSteakhouse (Marriott) / De mers... mai ales daca sunteti invitati!

TIPĂREȘTE

Intrerup putin seria dedicate Indiei (doar pentru scurt timp, insa) pentru ca nu rezist sa nu postez un review despre un restaurant unde am fost astazi si unde mi-a placut f tare. Este vorba despre JW Steakhouse din cadrul hotelului Marriott, restaurant inaugurat acum cateva luni, dupa alte multe luni in care s-au tot chinuit sa-l amenajeze si, recunosc, tot trecand pe acolo, priveam cu curiozitate gandindu-ma ”mai, dar ce tot fac astia aici de le ia atata timp?! ”…

Ei, uite ca am ajuns sa vad astazi…Amenajat simplu, dar elegant si cu bun gust, mai mult spre contemporan decat spre clasic, restaurantul are o bucatarie deschisa unde vezi realmente tot ce face bucatarul, “chef”-ul, mai bine zis (pt ca am aflat ca au un chef argentinian; bineinteles! , am zis in sinea mea, nici nu se putea altfel), noi nu am putut savura spectacolul pt ca acolo era partea dedicata fumatorilor, iar noi ne-am asezat la nefumatori.

Ospatarul nostru, un baiat tanar si un pic timid, un pic rigid in dorinta de a fi perfect, dar care se vedea ca se straduia, poate un pic cam prea mult (un baiat care cand va mai capata acea relaxare data de experienta, va fi un ospatar chiar f bun) vine cu menu-ul de bauturi din care spicuiesc: cateva cocktail-uri pe baza de whisky si bourbon, 20-25 lei, bere, vinuri la pahar: romanesti, frantuzesti, chiliene si americane- deloc ieftine, 25-35 lei paharul, noi fiind la pranz si intorcandu-ne la job, nu ne-am putut “spurca” cu bunatati bahice, asa ca am luat un Pepsi mic (da’ miiiic de-a binelea, adica 200 ml, de-abea mi-a umplut paharul, nici nu stiu cand l-am baut), scump si-asta, 12 lei, stati, ca distractia cu banii de-abea acum incepe. Lista de vinuri, pe care am cerut-o doar de curiozitate, m-a dat pe spate prin varietate, dar si prin preturi: cel mai ieftin vin, un Chardonney de Samburesti- 800 lei, cel mai scump Chateau Petrus Pomerol France (nu stiu ce recolta, nu scria) - 8900 lei, am scris bine, nu e un 0 in plus, 89 de milioane vechi.

Nu va plictisesc, menu-ul se gaseste de altfel si pe site, oricum trebuie sa revin (seara si fara masina!), problema cu vinurile trebe musai aprofundata!

Pana sa beau Pepsiulicul meu mititel, a si venit ospatarul cu menu-ul, bazat dupa cum era de asteptat pe vita, adusa din State si Uruguay. Nu doar vita, insa, ci si porc, miel si mult peste si fructe de mare (homar, somon norvegian, crab, cod). Carnea iti este adusa cruda la masa, ca sa ti-o prezinte si sa-ti alegi singur bucata si cantitatea –ai de ales intre diverse gramaje, de la 150 la 900 g) si bineinteles ca dupa aceea precizezi si cum o vrei facuta.

Garnituri deosebite, gen sparanghel la gratar, crema de spanac (ei spun-si n-am motive sa nu-i cred- ca e facuta de mana, adica spanacul nu e taiat la mixer) care arata f bine, o salata spectaculoasa de cruditati (tragand cu ochiul la masa vecina), topping-uri deosebite, gen béarnaise cu homar sau béarnaise cu crab si sparanghel, supa de vita sau de crab, ei bine, cam “finesuri” de-astea…

Am comandat un muschi de vita mediu spre bine facut si legume la gratar, carnea a fost cu adevarat deosebita, pe langa ca era facuta exact asa cum trebuie, cu un pic de crusta deasupra si roz-suculenta la interior, era si frageda de ziceai ca bagai cutitul in unt, fara exagerare; legumele nu erau chiar ce ma asteptam eu, ma gandisem la niste legume un pic marinate initial si apoi puse pe gratar, cu un pic de usturoi si otet balsamic, ei bine, n-au fost rele (rosii, ciuperci, porumb, vinete, dovlecei si sparanghel), doar cu putin ulei de masline si o sare speciala, f buna. Friptura este atat de buna pt ca folosesc o carne de cea mai buna calitate, dar au si o “masinarie” moderna, supersmechera si scumpa care le permite sa faca niste steak-uri perfecte.

A, cum de uitam, sa va povestesc ca pana sa aduca ce am comandat ne-au “omenit” cu niste piinici calde, cu mac si sare pe deasupra, proaspat scoase din cuptor, cu unt…Doamne, ce chin pt cei care vin cu ganduri de dieta!... Ciupercutele la tigaie au fost si ele f bune.

Ei, cu desertul a fost mai greu, venisem cu ganduri mari, de regim, chipurile, asa ca am plans un pic pe menu-ul de dulciuri si m-am multumit (vorba vine!) cu o cafea (nota mare ospatarului care a venit cu zaharina fara sa-i precizez, se prinsese baiatul!...), dar incerc sa va descriu: cum va suna ceva gen budinca de casa cu sos bourbon si inghetata de casa, prajitura calda de ciocolata cu inghetata de vanilie, bezele de ciocolata umplute cu crema…Va ma zic? Prietena cu care am fost, o slabatura, , l-a intrebat pe baiatul care ne servea care este cel mai comandat desert si ni s-a spus ca este o prajitura cu branza tipic americana, cu o margine de biscuit (ca un fel de cosulet), dar ca este o portie f mare. Vine desertul, apetisant intr-adevar (doar vizual pt mine, juuur!), cu o mandra capsuna care trona deasupra, arata superbine, beneficiara acestor delicii nu i-a dat insa decat un 8, ei, asa sunt unii norocosi, mai carcotasi din fire…

Ce sa va mai spun, o masa intr-adevar gustoasa, dar nu f copioasa, fara bautura ne-a costat 400 lei (cu totul, daca intelegeti ce vreau sa spun). Deloc accesibil, de, trebuie sa-si scoata si ei investitia, care am inteles ca a fost f mare; recomandarea mea este sa mergeti la acest restaurant, neaparat sa mergeti, este chiar de bifat, dar daca insa sunteti invitati este si mai bine!!

Sa nu uit, un colt dragut, cigar lounge, unde n-am vazut pe nimeni in acel moment, dar sunt sigura ca este apreciat la nevoie; mare varietate de whisky si bourbon pt cunoscatori la bar.

Poze n-am facut, ma dusesem doar sa mananc, n-aveam camera la mine, dar chiar si daca as fi avut-o, nu ma apucam sa fac poze farfuriilor. Dar sper sa ma credeti pe cuvant!


[fb]
---
Trimis de cristina65 in 26.11.11 02:28:40
Validat / Publicat: 26.11.11 07:02:45
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în BUCUREȘTI.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2068 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cristina65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18200 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

AndreeaG
[26.11.11 12:50:44]
»

Eu chiar ti-as multumi ca nu ai pus si poze

cuvintele au fost mai mult decat suficiente

Foarte frumos scris!

cristina65AUTOR REVIEW
[26.11.11 20:39:23]
»

Am uitat sa adaug, asa, ca sa intregesc atmosfera, ca restaurantul era destul de gol. Ceva mai multe mese ocupate (vreo 3-4) in open-space-ul corespunzator bucatariei si salonului de fumatori si inca una, in afara de a noastra, la nefumatori. Fara muzica sau altceva, nici macar in surdina, repet, era pranz, poate seara sa fie mai animat (nu ca m-ar fi deranjat in vreun fel ca nu era multa lume).

@AndreeaG: multumesc frumos!! : -)

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
luciaoradea
[24.03.15 01:31:38]
»

Măi ce pofta mi -ai făcut cu descrierea felurilor de mâncare! Deși nu prea știu ce înseamnă bearnaise -ul și nici nu sunt fan al felurilor sofisticate, modul în care povestești tu mă face să îmi doresc sa încerc și alte chestii.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
AndreeaG, cristina65, luciaoradea
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.089123964309692 sec
    ecranul dvs: 1 x 1