ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Buzău
ÎNSCRIS: 03.09.11
STATUS: PRETOR
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 3 zile
familie cu copii
1 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 6 MIN

La plimbare cu calutul pe munte

TIPĂREȘTE

Asta vara am ales Piatra Neamt ca destinatie de vacanta. M-am trezit ca pe la ora prinzului mi se facuse dor de duca si am dat un 'serci' pe net ca sa gasesc o pensiune unde sa fie liniste dar si un loc de joaca pentru copii. Si inca o conditie trebuia sa indeplineasca pensiunea aia, si anume ca sa fie in apropierea unui mijloc de transport in comun.

N-am gasit nimic sigur, asa ca m-am gindit la Balad'or, loc unde fusesem cu citeva veri in urma, unde stiam ca voi sta ca "o pasa" (ca un pasa -e la masculin). Fac fuga 2 valijioare si iau un taxi, ajung in gara si prind trenul pe ultima fuga. Tren inter city- m-a costat o gramada (un bilet intreg si unul pe jumatate, de un copil. Pentru cel mic nu am luat bilet.

Ne-a Ilie, nu mai stiu exact cit era biletul /persoana pentru ca s-au mai adaugat vreo 9 procente intre timp. Dar vezi matale la ghiseu, la gara, in cazul in care "gasca" dumitale vrea cu telegondola din Piatra Neamt.

In tren racoare de ne-au clantanit dintii. Era aerul conditionat pornit si a trebuit sa scot niste prosoape de baie ca sa imi invelesc prea multa piele lasata la aerisit. Dupa ce trenul a plecat din statie, ma apuc si fac recensamintul Au!!! Lipsea un copil. Nu mi-am dat seama pina atunci ca mai aveam unul, care nefiind in casa cind am facut bagajele, am uitat sa il intreb daca vrea sa mearga sau nu, asa ca scot repede telefonul si il sun. Il anunt ca noi tocmai trecem prin Rimnicu Sarat si ca il asteptam si pe el in gara in cazul in care vrea sa ne ajunga din urma. Nu a vrut, asa ca n-am avut nici o remuscare.

Am ajuns pe inserat in gara din Piatra Neamt si neavind de lucru, am sunat un prieten drag pe care nu il vazusem de ani buni, sa ii spun ca sint in gara si daca vrea, ne putem vedea citeva minute. Bineinteles ca s-a infiintat la gara si m-a luat cu catel si purcel acasa la el. (na, ca a iesit cu rima).

Nu prea am vrut sa merg acasa la cineva, vroiam sa fiu si eu ca boieroaica, sa maninc la restaurant, sa las copchiii sa se zbenguie pe-afara, fara sa le duc grija. Dar, din politete, n-am putut sa refuz omul. M-am gindit ca stam o noapte si plecam a doua zi. Ne-a oferit o camera intr-un apartament de la etajul 7, bloc aflat pe strada principala, chiar in centru. Nu o sa descriu camera si ambientul deoarece nu face parte din reteaua de hoteluri sau pensiuni si am sa merg cu povestea vizitelor prin oras.

Seara am iesit la o pizzerie, la un pahar de vorba si o halba de bere. (nea Ilie, berea era vreo 8 lei, si pizza 15. Vezi ca am si pentru matale informatii?). Tin minte pentru ca eu am vrut sa fac cinste amicului. Pizzeria din fata muzeului, un local dragut, servirea prompta. Copiilor le-a placut mincarea. Noi, astia mai batrini, am stat la povesti.

Am mers apoi in parcul din centru, era si ceva ca un turn, nu mai tin minte al cui turn era, dar vazind pozele, nu pot sa nu amintesc si despre el.

Pentru a doua zi am facut planul ca sa mergem cu telegondola. Apoi la un cinema 4D. de telegondola am avut parte, dar din cinema n-a mai ramas nici un D, in afara afiselor care ne-au dus pina acolo.

La telegondola biletul era 12 lei dus-intors. Tot eu am platit. pentru cel mic nu am luat bilet. Peisajul era frumos, tocmai se vedeau muncitorii care defrisau terenul pentru viitoarea pirtie de ski.

Copilul mic avea de acasa un calut de plastic, galben, cu roti, pe care l-a tirit pina sus pe munte. Nu mai spun cum facea calul ala pe asfalt, ca imi venea sa ii dau "drumul sa pasca fericit" pe undeva ca sa nu ii mai aud "tropotele". Dar vigilentul lui paznic nu l-a slabit din ochi, ba se intorcea din drum cind biata cabalina se rasturna, dind prin gropi sau bolovani.

Sus pe munte era o terasa unde se simtea miros de mici. Citeva tarabe cu suveniruri. Am luat-o pe o carare si am mers pina am ajuns intr-o poiana. Acolo ne-am jucat pe iarba vreo doua ore. La intoarcere a fost cam greu sa ma rup de peisaj. In zare se vedeau muntii si un lac.

Noroc ca ajunsi in centru, fintina arteziana era in functiune si ne-am bucurat de jeturile ei ,pe ritmuri muzicale.

In ziua urmatoare am vizitat orasul si gradina zoologica. Pretul de intrare era foarte mic, 2 lei de persoana. Aici am platit si pentru micut. "Panoplia" de animale era foarte redusa. Citeva caprioare si cerbi, un urs mare, niste pasari (porumbei, fazani, bibilici), iar intr-o parte niste rozatoare mici, un fel de porcusori de Guineea. Va dati seama ca atractia cea mai mare era "usru". Asa il striga micutul meu.

Am auzit ca acolo a fost si o leoaica cu un pui. Leoaica a murit iar puiul a "plins" mult timp. Urletele lui se auzeau din orice colt al orasului si mult timp micul leut a stirnit mila si chiar lacrimi ale locuitorilor. M-a miscat povestea micului leut, care, pina la urma se pare ca a murit de dorul mamei.

Am lasat pentru ultima zi plaja la strandul din oras. Am mers pe jos cale de citeva strazi, am trecut un riu. Ghidul nostru de ocazie era la serviciu, asa ca ne-am descurcat pe propriile forte. Cind am ajuns la strand am fost foarte bucurosi sa vedem cit de frumos era organizat si amenajat. Intr-o parte piscina adinca pentru adulti, (era inchisa pentru curatenie in ziua aia). Un alt bazin era de adincime medie iar altul pentru copii. L-am ales pe ultimul. Erau sezlonguri, 6 lei bucata, dar am ales sa imi pun dorsalul pe un dimbulet cu iarba (si maracini). Am lasat copiii sa se zbenguiasca in apa si am vrut sa le fac poze din virful dealului. Am scos camera si cind sa prind ghemotocul vesel si fericit in poza, ia-l de unde nu-i. In secunda urmatoare vad cum cineva il scoate din apa. El statea pe margine si lua apa cu papucii surorii si de prea multa aplecare a alunecat in bazin. N-am apucat sa prind in poza momentul.

Apa era foarte curata, a iesit o poza minunata de un albastru infinit...

Cind soarele a inceput sa arda mi-am mutat dorsalul pe o pajiste, la umbra unui copac. Am dat bani copiilor sa merga sa isi cumpere inghetata si ce mai vroiau ei, ca eu sa ma odihnesc putin. M-a furat somnul iar copacul la umbra caruia ma asezasem, s-a gindit ca imi joace o festa si si-a mutat umbra catre alte trupuri, lasindu-ma pe mine sa ma prajesc in somn. Nu va spun ce arsa m-am trezit cind am auzit vocile copiilor strigindu-ma. Rau am facut ca le-am dat prea multi bani pe mina, altfel s-ar fi intors mai repede iar eu n-as fi facut insolatie in ziua aia.

Strandul avea in incinta si niste casute de inchiriat si parcarile erau cam pline, semn ca turistilor le placea zona.

Imi aduc aminte ca la o toneta erau masute si scaune in forma de cescute. Am facut poze dar nu le mai gasesc prin calculator. Foarte frumos acel loc. Cu verdeata, cu apa, cu umbra... miscatoare.

La plecare paza strandului mi-a chemat un taxi pentru care nu a trenuit sa asteptam prea mult timp.

La intoarcere catre localitatea de bastina nu am mai avut parte de inter city ci am venit cu un personal pina la Bacau,iar de acolo cu un accelerat cu banchete incomode.Noroc ca era cam gol si ne-am putut odihni pe toata bancheta aia . Numai ca la pielea mea arsa nu facea bine musamaua ce se incingea sub mine.Nu mai stiu cit a durat drumul,dar cred ca o vesnicie.

Recomand acest oras, aveti ce vedea, aveti pe unde va plimba.

Numai bine pina data viitoare!

Pina pe 1 decembtie invatati imnul Romaniei.Sa facem un mare cor pe AFA.


[fb]
---
Trimis de adri-nico in 24.11.11 22:55:19
Validat / Publicat: 25.11.11 06:50:49
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2089 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adri-nico); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 micul "Nica" in brate la Ion Creanga
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13697 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster
[25.11.11 06:40:08]
»

Asta vara am ales Piatra Neamt ca destinatie de vacanta

.

In caseta tehnica a ramas setat, la data, ianuarie 2011. Care este data corecta?

Flaviu
[25.11.11 08:47:36]
»

Am reţinut faptul că oraşul Piatra-Neamţ este un oraş care merită vizitat. Au pe-acolo o pizzerie unde berea costă vreo 8 lei (a naibii pizzeria asta, o fi de lux sau ai comandat bere Corona?), au cinema 4D dar fără D, au telegondolă, au grădină zoologică (unii stau de fazani acolo iar alţii plimbă ursul), au fântână arteziană muzicală ba au chiar şi un ştrand frumos. Ce-şi mai poate dori omul de la un municipiu reşedinţă de judeţ?!

Pe mine m-ai convins cu review-ul tău - nu ştiu dacă şi pe alţii -, este un oraş minunat, o adevărată atracţie turistică.

O zi frumoasă, Preciosa!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
magdalena
[25.11.11 10:09:11]
»

@flaviu, Piatra Neamţ este o adevărată staţiune de interes naţional, atestată ca atare în 2011 (vezi impresii) ! În afară de faptul că există distracţie pentru copii, aşa cum a precizat şi @adri-nico, oraşul beneficiază de câteva muzee (de etnografie, de artă şi de artă eneolitică Cucuteni, de arheologie, de ştiinţe naturale).

Lăsând la o parte că aici se află Curtea Domnească, ce a fost centru administrativ pe vremea lui Ştefan cel Mare (unde este şi Turnul Clopotniţă văzut de @adri-nico).

Ai ce vizita! Nu mai spun că, acest oraş, numit mai întâi "Piatra lui Crăciun", îşi întâmpină turiştii şi locuitorii cu minunate sărbători de iarnă!

@adri-nico, noi nu am reuşit să ajungem la ştrand, nu cred că am nimerit anotimpul, dar e de mers, iar de poieniţa aceea de sus nu ştiam, data viitoare o să o iau pe urmele tale să se zbenguie şi copiii mei! Şi, evident, la grădina zoologică pe care am ratat-o...

adri-nicoAUTOR REVIEW
[25.11.11 11:23:20]
»

@webmaster:

august 2010

- -

Modificat.

Flaviu
[25.11.11 13:03:22]
»

@Magdalena

Mulţumesc pentru informaţii! Eu am auzit lucruri frumoase despre acest oraş şi sunt convins că ai ce vizita în Piatra-Neamţ.

iulianic
[25.11.11 13:05:07]
»

@adri-nico: Scrii foarte frumos, cu amanunte, dovedind ca ai un fin simt al observatiei si al detaliilor.

Ceea ce ma mira este ca nu ai avut curiozitatea sa intrebi gazda ce turn era acela. Nu discut acum despre importanta lui ca monument sau despre locul lui in arhitectura orasului vechi. Pe mine simplul motiv ca este vechi, m-ar fi facut curioasa.

De asemenea, pe fundalul unei fotografii se vede "un lac" de care amintesti si in text. Nu este un lac oarecare, este lacul de acumulare al hidrocentralei de la Piatra Neamt. De la Bicaz pana la Piatra Neamt exista o salba de astfel de lacuri, unul dintre ele la Pangarati (pe care l-ai vazut de la Balad'Or).

N-as vrea s-o ei ca observatie. Am spus ca-mi place sa te citesc, dar cred ca pe AFA lumea asteapta informatii turistice, nu culoarea calutului de plastic sau...

Dar, cred ca te-am suparat, asa ca-mi cer iertare.

kelyboy
[25.11.11 15:08:51]
»

Intradevar, orasul Piatra Neamt este un oras frumos ce merita a fi vizitat dar poate fi folosit si ca "baza" pentru vizitarea multor obiective ce se afla in jurul acestuia: multitudinea de manastiri din zona - Manastirea Bistrita, Pangarati, Varatec, Agapia, Neamt, Sihla, Sihastria, Negru Voda -barajul de la Bicaz, Cheile Bicazului, Lacul Rosu si multe altele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[25.11.11 20:47:28]
»

@ magdalena,

Daca mergeti vara, strandul e o adevarata delectare. Este pe o intindere foarte mare si are multe locuri de joaca unde copiii se pot distra. Dupa cum ati vazut, apa era foarte curata.

Ce mi-a placut cel mai tare e ca am putut sa dorm o jumate de ora la umbra copacului (asa stiam eu) si ca nu m-a deranjat auditiv nici o manea de pe la vreo boxa. O liniste si tril de pasarele.

Nu stiu daca poienita e inclusa in traseele ghizilor. Eu am luat-o pe carare, printre copaci ca sa ma afund mai mult in racoarea padurii si am gasit acel loc unde ne-am zbenguit pe iarba.

@iulianic,

Imi pare rau ca te dezamagesc, dar eu, cind scriu un review vreau sa punctez ce mi-a placut si ce nu mi-a placut intr-o anumita zona vizitata. Tara, oras, hotel, statiune... etc. Punctez si locurile care mie mi-au placut cel mai tare, nu dau insa si amanunte pe care le poti afla la fata locului.

Consider ca un turist care vrea sa ajunga intr-o anume destinatie, nu trebuie sufocat cu informatii de tot felul. Acestea se pot gasi pe google sau in cartile de istorie (daca e vorba despre Turnul Clopotnita sau al lui Stefan Cel Mare).

Daca vrei, iti spun si ce scria pe unul dintre ziduri, mai precis pe cel de la rasarit:

Io Ştefan voievod, din mila lui Dumnezeu domn al ţării Moldovei, fiul lui Bogdan voievod, a zidit această clopotniţă împreună cu doamna sa Maria, fiica lui Radu voievod, şi cu prea iubitul lor fiu Bogdan voievod, în anul 7007 (1499), iar al domniei sale anul al 43-lea curgător, octombrie 28.

Nu e mai bine ca turistul, avid de cunoastere, sa vada singur, cu ochisorii lui si sa bage la capatina aceste informatii turistice? De ce sa ii aburesc eu minte cu detalii cind isi poate lua singurel, la fata locului, informatiile dorite.

Uite, eu am fost la Vatican. Am cautat pe google inainte de a pleca, ceva informatii despre obiectivele turistice, dar nu am citit nimic despre istorie. Ajunsa acolo, am crezut ca o sa ma plictisesc in ziua aia insa, datorita faptului ca eram goala (in informatii) am putut sta cu gura cascata in fata ghidei ca sa ascult toata istoria aceui stat. Daca eu ma duceam toba de carte, cred ca ma lua cascatul pe acolo sau cine stie prin ce gradina ma intindeam la soare. Asta e doar parerea mea.

Povestea cu calutul de plastic a fost introdusa doar pentru a colora putin reviewul ca cei ce il citesc sa se amuze putin si sa poata prinde sfirsitul celor intimplate.

Eu, din pacate, nu pot duce la bun sfirsit reviewurile unora. Am gasit citeva la care am fost atrasa la maxim de cele scrise, insa, multe, mi s-au parut fade si lipsite de "culoare".

Nu m-ai suparat. Nu aveai de ce. Tu ti-ai spus parerea ta si ti-o respect.

Cu bine, Adri

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.11.11 20:35:42]
»

Dupa ce s-a scris mai sus, sper sa nu deranjez daca imi spun si eu parerea. Nu am nimic de reprosat textului insa, personal, mi-as fi dorit (si aceasta remarca nu e valabila doar pentru aceasta postare sau pentru prezentul autor) sa vad imagini cu orasul, cu diverse obiective, nu fotografii care se potrivesc mult mai bine doar intr-un album de familie.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster15
[27.11.11 20:52:39]
»

@urjanclaudiu

Impartasesc in parte, opinia ta si ti-o respect.

De asemenea, saitul nostru fiind unul turistic, fotografiile ar fi de preferat sa ne ilustreze locurile despre care se face referire in review.

Dar, pe de alta parte, sper ca esti de acord cu mine, ca unui user nou, cum este semnatara randurilor de mai sus, care ne impartaseste si noua din experientele sale trecute, este greu sa-i ceri sa incarce fotografii de acel gen. Mai mult ca sigur ca nu are. Nici eu, nu aveam la inceputurile mele pe acest sait.

Pe viitor, sunt convins ca, si acest user, ca noi toti, o sa faca in excursii doua feluri de fotografii. Unele pentru albumul personal si altele pentru a-si ilustra review-urile de pe saitul nostru.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
adri-nicoAUTOR REVIEW
[27.11.11 20:58:02]
»

@webmaster15:

Multumesc ca m-ai salvat. Nu gaseam un raspuns cu care sa nu par impertinenta asa ca m-am abtinut.

Imi pare bine ca ma intelegi. Am mai spus-o, nu am poze goale de prin calatoriile mele. Dar o sa fac de-acum incolo.

Multumesc inca o data de intelegere.

Adri

urjanclaudiu CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[27.11.11 21:20:55]
»

Imi cer scuze daca s-a inteles gresit. Ecoul meu nu se vroia a fi o acuza ci mai degraba o recomandare.

adri-nicoAUTOR REVIEW
[27.11.11 21:24:30]
»

@urjanclaudiu:

Nu te-am inteles gresit. Am inteles recomandarea si multumesc pentru ea, chiar daca nu ai fost tu primul care a facut-o.

Nu promit ca reviewurile viitoare vor fi fara poze de familie, pentru ca sint tot mai vechi, insa promit ca din viitoarele calatorii o sa ma intorc si cu poze pentru voi. Dar... capul meu din poza nu o sa il exclud.

Adri

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
adri-nico, Flaviu, iulianic, kelyboy, magdalena, urjanclaudiu
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Piatra Neamț:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071389198303223 sec
    ecranul dvs: 1 x 1