ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.11.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Brașov
ÎNSCRIS: 12.11.11
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JAN-2011
DURATA: 7 zile
team-building
4 adulti ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Pe coasta de est de la tropicul Capriconului (De la Cairnes la Airlie Beach)

TIPĂREȘTE

Am parasit zona centrala a Australiei si am zburat de la Alice-Springs la Cairnes.

Situat la poalele padurilor tropicale a cunoscut o exlozie a turismului incepand din anii 80. A debutat in 1860 ca o tabara de pescari, dar in urma descoperirilor de zacaminte de aur si alama in lantul muntos la poalele caruia se afla aceasta asezare, a cunoscut o rapida dezvoltare, si s-a format orasul Cairnes. dupa anii 80 in urma marii dezv. imobiliare, peste noapte a devenit o zona turistica animata si solicitata, lenea tropicala, care dadea un farmec aparte zonei a disparut, iar plajele din nord s-au umplut de superbe statiuni turistice, precum Trinity Beach si Palm Cove care a fost si pt. noi locul de cazare pt. toate excursiile din zona.

La aterizarea pe aeroport am avut rezervat un jeep cu care continuam calatoria pana la Brisbaine (ceea ce nu s-a intamplat fiind nevoiti sa-l abandonam la Airlie-Beach, pt. a traversa zona inundata, in ian2011 a fost o mare inundatie a coastei de est fiind nevoiti toti turistii sa fim dirijati prin traversari cu avionul acele zone si sa nu fie afectat traseul care trebuia vizitat).

De la Cairnes in partea de nord ajungi in Cheile Mossman, oraselul Mossman asezat in padurea tropicala are tot terenul cu culturi de trestie de zahar, dar atractia cea mai mare in aceasta zona sunt Cheile, ingropate in vegetatie si o dantelarie de cascade, in aceasta zona traind si astazi tribul aborigen Kuku Yulanji.

Statiunea Palm Cove are hoteluri de-a lungul coastei Pacificului, hotelurile luxoase ofera tot luxul si confortul pe care poti sa-si doreasca orice turist pretentios, de asemenea prin aceasta statiune trec parauri care se varsa in ocean strabatand plaja lata facand o splendida imagine a peisajului.

Am parasit statiunea dupa 3 zile si am coborat spre sud de-a lungul coastei, primul popas l-am facut in localitatea Bowen cea mai veche localitate din Australia intemeiata in 1860, astazi numele ei a devenit cunoscut dupa ce aici s-a turnat filmul Australia cu Nicole Kidman. dupa o pauza de cafea si careva imgini imortalizate pe aparatul de foto am continuat drumul pt a ajunge la locul unde urma sa inoptam, Airlie Beach-resort, localitate turistica deosebit de dragalase cu parcuri in care in zilele libere, australieni isi intind picknicurile, cu pontoane de undeplecau vase mici de croaziera la reciful de corali, ceea ce am facut si noi a 2-a zi.

In largul oceanului, in apropierea recifului, dupa ce am fost echipati cu costume de scufundatori, care ne acoperea toata suprafata pieli am putut cobora in apa pt. snorkeling (in luna ian in oceanul Pacific pe coasta Austral; iei sunt niste meduze f. mici care intra prin pielesi elimina o subst. f. toxica si daca nu ajungi in 4 h l-a spital pt a fi extrasa produce moartea) de aceea pe toata perioada calatoriei pe coasta nu am putut face baie, erau peste tot tablite de avertizare, aceasta se intampla numai in lunile ian. si febr. cand apa e calda, singurul loc unde am putut face baie f. nici un pericol a fost pe insula Heron insula asezata pe un recif de corali in interiorul barierei de corali, bariera de care acest moluste nu trec).

La intoarcere din croaziera s-a facut un popas pe insula DayDream, unde am facut baie in piscina fara nici o teama de moluste. La Airlie-Beach am fost anuntati de ghidul care ne monitoriza ca nu mai putem continua drumul spre Glastone cu masina deorece drumul e inundat si nu e nici un drum bun ocolitor si pt a putea sa ajungem, acolo sa ne ducem a 2-a zi in localitatea Prosepine in interiorul continentului la cca 40 km, de unde vom lua avionul nu inainte de a depune cheile intr-o cutie postala din aeroport.

A fost bine venita aceasta intamplare, ca desi am umblat jumatate de Australia nu reusisem sa vad canguri in libertate, si nici din cei mari, galbeni, am vazut numai din cei mici gri., acum cand ne apropiam de micutul aeroport, cand am traversat un camp, pe unde cred ca zile intregi nu treceau masini, de care cangurii se ascund, am intalnit o femela cangur cu 3 pui peste 1 an varsta pt. ca nu mai erau in marsupiu.

De aici incepe o alta perioada a calatoriei, dedicata Marii Bariere de Corali si insulei Heron magnifica si unica - vezi impresii


[fb]
---
Trimis de grecudoina in 16.11.11 14:40:39
Validat / Publicat: 16.11.11 17:53:14
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4271 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (grecudoina); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P43 am pornit motorul si i-am facut o ultima poza,luand-mi la revedere
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 16400 PMA (din 18 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

webmaster [16.11.11 15:16:05] »

Cf politicii site-ului, preferam sa grupam articolele in rubrici cu tema comuna, pentru a evita crearea a zeci/sute de rubrici, fiecare povestind o anumita experienta turistica. Procedand astfel, un cititor interesat in documentarea despre aceasta destinatie va parcurge mult mai usor recomandarile - articole separate, distincte, de la mai multi autori, in cadrul aceleiasi rubrici, fara a fi nevoie de a "sari" dintr-o rubrica in alta.

Am redenumit astfel rubrica creata de tine in "Descoperind Australia", in speranta ca vom aduna aici si alte asemenea recomandari.

station5* [02.02.12 22:25:51] »

Fotografiile sunt extraordinare! E o zona de vis! Multumim Dna. Doina! Sunt tot mai incantata ca anul viitor voi fi si eu acolo!

Dan&Emascris / TELEFON [14.08.20 22:01:25] »

Magnific!

grecudoinascris / TELEFON CONS. ONORIFIC AFA / AUSTRALIA & N.Z. [14.08.20 23:01:30] »

@Dan&Ema:  după ce va trece această nenorocire de pe capul lumii și vreți să vedeți minunata Australia și Noua Zeelandă, mult mai frumoasa, va pot sta la dispoziție cu informații foarte utile. Totul s-a făcut cu rulota, cazare in campinguri minunate și doar 2 zboruri interne. O sa trimit și tel meu prin mesaj privat.

Dan&Emascris / TELEFON [15.08.20 09:21:52] »

@grecudoina:  Multumim. Este o optiune discutata ieri in familie. Este deosebita escapada ta pe continentul rosu. Numai bine! Sa ne vedem sanatosi!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Dan&Ema, grecudoina, station5*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Australia:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.065130949020386 sec
    ecranul dvs: 1 x 1