25704 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Muzee în Roma

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
10.11.2011
DE
Avatar magdalena
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN București
înscris/ă în 20.12.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 4 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   
NOUAmFostAcolo recomandă, pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și tururi turistice ale Romei / Vaticanului serviciile oferite de www.ghidroma.com
 • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. 0039 324 981 3672
 • Incursiune in Roma (I) - Colina Campidoglio (Muzeele Capitoline, Monumentul Victor Emmanuel II, Piata Venetia)


   Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
  Verdi- Va, pensiero

  Este bine stiut ca Roma este considerat “orasul celor sapte coline”, datorita colinelor pe care este asezat, prin urmare, am sa incerc sa povestesc despre obiectivele turistice vizitate de mine in functie de colinele pe care acestea sunt asezate sau in apropierea carora se afla.

  Abia dupa ce am vizitat o parte din Roma si m-am intors de nenumarate ori in aceleasi locuri din directii diferite, pot spune ca o astfel de incursiune prin oras este optima, deoarece Roma abunda in situri arheologice, biserici, muzee si alte obiective turistice si este bine sa o vzitam cat mai organizat pentru a putea vedea cele mai interesante dintre ele. Sunt atat de inmanunchiate, incat fiecare loc pe care calci are ceva de spus, nu degeaba Roma este considerata un muzeu in aer liber.

  Campidoglio sau Colina Capitolina, considerata cea mai sacra dintre coline, are amprenta marelui Michelangelo, cunoscute fiind treptele proiectate de acesta si terminate de un elev de al sau si care ne duc spre Piata Campidoglio si Muzeele Capitoline, coborandu-ne in Via del Teatro di Marcello in Piata Venetiei. In capul scarilor, cum incepe piata, se aflau doi lei, unul la dreapta si unul la stanga acestora. Acum sunt doua sculpturi reprezentandu-i pe Castor si Polux.

  Desenul din pavaj (destul de alambicat) a vrut sa reprezinte centrul pamantului, insa acesta a fost executat secole mai tarziu.

  Secolul al XVI-lea a fost cel in care a luat nastere Piata Campidoglio cum este ea astazi, dupa schitele marelui sculptor, care a modificat si redecorat constructiile existente, adaugand un alt palat si celebra scara monumentala Coordonata. Piata Campidoglio are la dreapta Palazzo dei Conservatori (sediul conducerii in Evul Mediu), la stanga Palazzo Nuovo (construit nou de Michelangelo) si in fata Palazzo Senatorio (fost sediu al Senatului Romei, in prezent sediul al primariei Romei). In centrul pietei se afla statuia ecvestra a lui Marcus Aurelius, in copie din 1997. Statuia originala executata din bronz se afla in Muzeele Capitoline, in aripa din Palazzo dei Conservatori, pentru a putea fi protejata de intemperiile vremii.

  Trebuie sa mentionez ca pe dealul Capitolin se afla centrul de guvernamant, in timpurile romane avand loc cele mai importante ceremonii, insa atunci era proiectat cu fata catre Forul Roman.

  Obiectivele turistice prezente si vazute/vizitate de mine aici sunt:

  Muzeele Capitoline

  Piata Venetia cu Monumentul lui Victor Emanuel al II-lea

  Acum, sa le luam pe rand...

  Muzeele Capitoline

  Muzeele Capitoline (site oficial aici: en.museicapitolini.org sunt gazduite de Palazzo Nuovo, construit prin secolul al XVII-lea, fiind primul muzeu public din Europa, avand si cele mai mare colectie de statui antice din lume si de Palazzo dei Conservatori. Acesta din urma are si o curte interioara, a carui fatada a fost executata de arhitectul Pietei Spaniei. In curte am zarit fragmente uriase din statuia lui Constantin, care avusese 12 metri.

  Am intrat prin Palazzo dei Conservatori, unde se afla casa de bilete si accesul in muzee si am iesit prin Palazzo Nuovo. Daca aveti Roma Pass il aratati la intrare si se “ponteaza”, dupa care puteti intra. Un aspect important de stiut este ca garderoba se afla in Palazzo dei Conservatori, asa ca a trebuit sa revenim la intrare si sa explicam faptul ca aveam bagajele aici, pentru a intra din nou la locul de depozitat bagajele. Umbrelele se pot depozita separat, sub cheie. Evident ca nu era cazul, afara ardea soarele ingrozitor, dar astfel de zile cel mai bine e sa te prinda in interiorul muzeelor, unde e racoare! Cel putin asa am procedat noi si nu am simtit soarele arzator al lunii august in Roma. Daca stau bine si ma gandesc am vazut si umbrele de soare prin Roma, asa ca nu degeaba s-au gandit si la acest aspect. Tot aici se aflau si pliante cu schita din interiorul muzeelor, pentru a sti ce putem gasi la fiecare etaj.

  Am ales sa vizitam Muzeele Capitoline dupa Colloseumul Roman, deoarece puteam sa intram cu Roma Pass, informatii puteti gasi in impresiile mele cu sfaturi utile in Roma: vezi impresii)

  Muzeul este dispus pe doua etaje si ai nevoie de conditie fizica pentru a-l putea vizita si rabdare pentru a trece in revista toate exponatele. Aici putem vedea galerii cu sculpturi romane si grecesti, busturi (Camera Filozofilor, unde toti stau aliniati ca la teatru, pe alese...), statui, basoreliefuri, fresce, sculpturi antice, colectii de medalii, Lupoaica originala cu Romulus si Remus (care se afla in copie in Piata Campidoglio, langa Palazzo Senatorio), Pinacoteca Capitolina ce se afla la etajul al II-lea si in care am vazut lucrari importante ale unor pictori celebri, respectiv Caravaggio (Buona Ventura), Titian (Botezul lui Cristos), Pietro da Cortona (Triumful lui Bahus), Gaspar Van Wittel (Castelul Sant’Angelo). Colectia de picturi numara aproximativ 300 de tablouri aflate in mai multe sali.

  La subsol se afla ramasite ale unor temple romane si de aici putem sa mergem spre celebrul Tabularium (construit in anul 79 i. C.) cu balcoanele de unde se cteau tablele cu legi ale Romei Antice, de unde se vede o panorama fantastica asupra Forumului Roman. Atat de aproape parea totul incat aveai senzatia ca poti atinge cu mana Templul lui Vespasian si al lui Tito sau Templul lui Saturn.

  La etaj se afla o cafenea cu terasa de unde se vedea o alta panorama superba a Romei, astfel incat nu am mai urcat cu liftul pe Vittoriano, desi am trecut pe langa el...

  Dupa ce am vizitat Muzeele Capitoline, am coborat pe Coordonata pentru ca mai apoi sa urcam scarile ce duc la Biserica Santa Maria Aracoeli si spre somptuosul Vittoriano.

  Piata Venetia – piata centrala a Romei

  Cred ca ne-am rotit in aceasta piata de cateva ori pe zi! Piata Venetiei poate reprezenta un punct de plecare pentru multe obiective turistice ale Romei, nu mai zic de faptul ca in piata se afla obiective de prim rang! Iar in imediata apropiere altele, cum ar fi Columna lui Traian.

  Construita in 1911, are ca piesa de rezistenta Monumentul lui Vtttorio Emanuele al II-lea, ce reprezinta, de fapt, o mega constructie asemuita de multi cu Casa Poporului! Pacat ca pentru constructia acesteia, s-a demolat un alt palat vechi. Piata leaga Via del Corso cu Via dei Fori Imperiali.

  Monumentul este colosal, iar albul acestuia constrasteaza foarte puternic cu ruinele vechii Rome, astfel incat impactul este cu atat mai mare.

  Inauntru se afla o expozie dedicata reunificarii Italiei. De altfel, in cadrul monumentul se afla Institutul Reunificarii Italiei si muzeul aferent (site oficial aici: risorgimento.it/php/page_ ... hp?id_sezione=5).

  In cadrul muzeului se afla expuse obiecte semnificative din razboiul de independenta, din primul razboi mondial si altele. Aici am putut vedea arme albe si de foc, tablouri, uniforme, coifuri, sepci, medalii, un colier papal si chiar o pereche de pantaloni purtata de Giuseppe Garibaldi si alte obiecte personale.

  Intrarea in muzeu este gratuita si acesta este deschis in fiecare zi de la 9.40 la 18.30.

  Vittoriano este un monument dedicat lui Vittorio Emanuele II, cel care avea sa fie numit primul rege al Italiei unificate.

  De pe monument se vede iarasi o panorama fenomenala a Romei, ca un album deschis... Am vazut Via Dei Fori Imperiali pana spre Collosseum.

  Coborand iar in Piata Venetiei, in partea stanga, cu spatele la Vittoriano, se afla Palazzo Venezia, pe care am vrut sa il vizitam, acesta gazduind Muzeul National, insa din cauza faptului ca majoritatea angajatilor erau plecati in concediu, nu era deschisa decat o aripa si am considerat ca pretul nu merita putinul care ramanea de vazut. Acesta, ca si piata, isi trage numele de la faptul ca in trecut a fost Ambasada Venetiei. Acesta a mai functionat si ca resedinta papala.

  Chiar in dreptul acestui palat sunt statii de autobuze, piata fiind puternic vascularizata de mijloace de transport in comun, insa intrasem un pic in panica atunci cand ne-a prins 12 noaptea in piata si ne uitam pe afisajul electronic sa vedem ce masina urmeaza si daca e a noastra si usor – usor dispareau toate, iar noi eram cumplit de obositi...

  Incercati sa nu va prinda 12 noaptea, sunt si autobuze care circula noaptea, dar vin la distante mari, nu circula in toate zilele si, evident, nici in toate directiile. Altfel, taxi-ul este ultima solutie sau mersul pe jos!

  Vizavi de acest palat, pe stanga, peste drum, se afla doua biserici “gemene”, desi construite la doua secole distanta, Biserica Santa Maria di Loreto si Biserica Santissimo Nome di Maria in fata carora este Columna lui Traian si incepe Via dei Fori Imperiali ce duce pana la Colloseum.

  Pe partea opusa celor doua biserici, unde se afla si Monumentul Vittoriano, regasim Piazza dell’Aracoeli aflata tot pe Colina Capitolina si Biserica Santa Maria in Aracoeli (pot spune ca separa Vittoriano de Piata Campidoglio).

  Practic, aflati in Piata Venetiei si fara sa va deplasati cu nici-un mijloc de transport in comun, puteti vizita obiectivele enumerate de mine in review, toate imbracand aceasta piata. Astfel, optimizarea timpului este maxima, o zi plina fiind suficienta, dar epuizanta, insa extrem de valoroasa!

  - -

  Partea a doua poate fi citita aici

  ---
  Impresii încărcate de magdalena in 10.11.2011 16:31:32

  Validat / Publicat: 10.11.11 19:25:55

  articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
  VIZUALIZĂRI: 7543

  Notează ca FAVORIT[ ce înseamnă? ] - ales ca "favorit" de 2 useri

  NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
  Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

  Puteți VOTA acest articol:

  F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

  PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  38900 PMA (din 41 voturi) nota2
  NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • Ai fost acolo? - Scrie impresii DE CĂLĂTORIE
  • Dorești să întrebi/discuți ceva legat de impresiile postate de magdalena? - folosește rubrica Ecouri (mai jos)
  • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
  • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
   sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
   
    ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

  - Admin
  [10.11.11 17:53:19]
  » mesaj pers

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - webmaster13
  [10.11.11 19:41:57]
  » mesaj pers

     Melodia atasata se poate sterge/schimba!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - Cristian_h
  [10.11.11 20:01:48]
  » mesaj pers

     In poza 13 este o reprezentare a zeitei Artemis fiica lui Zeus si a muritoarei Leto si sora geamana a lui Apollo, a fost zeita padurilor, nasterii copiilor, virginitatii, fertilitatii si a vanatorii aceasta este o reprezentare din epoca elenistica timpurie, am vazut o statuie asemanatoare in muzeul din Efes.

      Foarte utile aceste informatii, felicitari!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 1 voturi)]
  - georgiana
  [10.11.11 21:01:15]
  » mesaj pers

     In sfarsit ai scris despre Roma, deja imi pierdusem speranta! Am citit pe nerasuflate, curioasa fiind sa vad pe unde ai umblat tu. Din tot ce am citit, eu am vazut doar Columna lui Traian, Piazza Venezia, cu Monument lui Vittorio Emanuel al II lea si Palazzo Venezia. Si astea toate in ploaie.

     Si, din pacate nu am avut fericita sansa, ca tine, sa-i pot vedea pantalonii revolutionarului italian Giuseppe Garibaldi, expusi la muzeul din Piazza Venezia!

     Astept si continuarea, dar nu dupa alte 3 luni, ca dau vot cu minus,ca ...oricum se poarta :))

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - raduu1972
  [10.11.11 21:18:22]
  » mesaj pers

     magdalena iti daruiesc superbonusul)))))

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  - RobertCodescu
  [14.11.11 07:07:51]
  » mesaj pers

     MULŢUMIM de review magdalena şi mulţumesc de precizări Cristianh chiar NU ştiam ce caută un ştiulete de porumb la un review despre Colina Campidoglio!!!

      În rest un nou MINI-GHID AFA marca magdalena!!!

  ---

  LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

  SCRIE ECOU
  Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici  ---
  1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
  Alte impresii din această destinaţie:
  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
   
  POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
  Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

  [48] foto. Click pe poze pentru a le mări

  P01 [AUG-2011] Piazza Campidoglio, copia lupoaicei cu Romus si Remulus -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273792">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273792"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273792">Şterge vot</a></div><span id="v9273792" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273792)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273792Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273792MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P01 [AUG-2011] Piazza Campidoglio, copia lupoaicei cu Romus si Remulus
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P02 [AUG-2011] Monumentul Vittorio Emmanuele II vazut dinspre Piazza Venezia -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273793">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273793"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273793">Şterge vot</a></div><span id="v9273793" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273793)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273793Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273793MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P02 [AUG-2011] Monumentul Vittorio Emmanuele II vazut dinspre Piazza Venezia
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P04 [AUG-2011] Panorama de pe terasa cafenelei din Palazzo dei Conservatori -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273795">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273795"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273795">Şterge vot</a></div><span id="v9273795" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273795)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273795Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273795MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P04 [AUG-2011] Panorama de pe terasa cafenelei din Palazzo dei Conservatori
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]  P05 [AUG-2011] Panorama din Tabularium, asupra Forumului Roman. In prim plan Templul lui Vespasian (stanga) si Templul lui Saturn (dreapta). In fundal stanga: Arcul lui Settimio Severo. -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273796">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273796"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273796">Şterge vot</a></div><span id="v9273796" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273796)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273796Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273796MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P05 [AUG-2011] Panorama din Tabularium, asupra Forumului Roman. In prim plan Templul lui Vespasian (stanga) si Templul lui Saturn (dreapta). In fundal stanga: Arcul lui Settimio Severo.
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P06 [AUG-2011] Piazza Campidoglio, Palazzo dei Conservatori - Muzeele Capitoline -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273797">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273797"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273797">Şterge vot</a></div><span id="v9273797" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273797)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273797Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273797MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P06 [AUG-2011] Piazza Campidoglio, Palazzo dei Conservatori - Muzeele Capitoline
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P08 [AUG-2011] Statuia lui Marcus Aurelius din Piazza Campidoglio -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273799">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273799"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273799">Şterge vot</a></div><span id="v9273799" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273799)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273799Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273799MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P08 [AUG-2011] Statuia lui Marcus Aurelius din Piazza Campidoglio
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P09 [AUG-2011] Sculptura in curtea Muzeelor Capitoline - Palazzo dei Conservatori -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273800">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273800"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273800">Şterge vot</a></div><span id="v9273800" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273800)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273800Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273800MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P09 [AUG-2011] Sculptura in curtea Muzeelor Capitoline - Palazzo dei Conservatori
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P10 [AUG-2011] Sculptura in curtea Muzeelor Capitoline - Palazzo dei Conservatori, capul urias si mana lui Constantin -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273801">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273801"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273801">Şterge vot</a></div><span id="v9273801" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273801)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273801Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273801MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P10 [AUG-2011] Sculptura in curtea Muzeelor Capitoline - Palazzo dei Conservatori, capul urias si mana lui Constantin
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P12 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - busturi de filozofi -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273820">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273820"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273820">Şterge vot</a></div><span id="v9273820" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273820)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273820Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273820MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P12 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - busturi de filozofi
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P13 [AUG-2011] Exponat in Muzeele Capitoline din Roma -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273823">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273823"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273823">Şterge vot</a></div><span id="v9273823" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273823)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273823Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273823MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P13 [AUG-2011] Exponat in Muzeele Capitoline din Roma
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P14 [AUG-2011] Muzeele Capitoline, Gian Lorenzo Bernini Bustul Meduzei -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273824">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273824"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273824">Şterge vot</a></div><span id="v9273824" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273824)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273824Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273824MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P14 [AUG-2011] Muzeele Capitoline, Gian Lorenzo Bernini Bustul Meduzei
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P15 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponat in muzeu -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273825">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273825"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273825">Şterge vot</a></div><span id="v9273825" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273825)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273825Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273825MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P15 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponat in muzeu
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P16 [AUG-2011] Piazza Campidoglio, Muzeele Capitoline -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273826">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273826"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273826">Şterge vot</a></div><span id="v9273826" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273826)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273826Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273826MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P16 [AUG-2011] Piazza Campidoglio, Muzeele Capitoline
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P17 [AUG-2011] Muzeele Capitoline, Lupoaica originala cu puii -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273827">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273827"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273827">Şterge vot</a></div><span id="v9273827" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273827)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273827Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273827MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P17 [AUG-2011] Muzeele Capitoline, Lupoaica originala cu puii
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P18 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponate in muzeu -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273828">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273828"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273828">Şterge vot</a></div><span id="v9273828" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273828)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273828Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273828MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P18 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponate in muzeu
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P20 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponat in muzeu -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273830">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273830"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273830">Şterge vot</a></div><span id="v9273830" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273830)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273830Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273830MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P20 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponat in muzeu
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P22 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponat in muzeu -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273832">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273832"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273832">Şterge vot</a></div><span id="v9273832" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273832)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273832Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273832MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P22 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponat in muzeu
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P23 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponat in muzeu -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273833">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273833"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273833">Şterge vot</a></div><span id="v9273833" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273833)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273833Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273833MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P23 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponat in muzeu
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P24 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponate in muzeu, filozofi cu sotiile lor... -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273834">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273834"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273834">Şterge vot</a></div><span id="v9273834" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273834)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273834Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273834MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P24 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - exponate in muzeu, filozofi cu sotiile lor...
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P25 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - statuia originala a lui Marcus Aurelius -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273835">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273835"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273835">Şterge vot</a></div><span id="v9273835" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273835)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273835Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273835MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P25 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - statuia originala a lui Marcus Aurelius
  foto magdalena [10.11.11]
  # [50 PMA, +BONUS]

  P26 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - pinacoteca muzeelor -- foto by <b>magdalena</b> [uploaded 10.11.11] - <span class="allrVotedi" id="av273836">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv273836"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=273836">Şterge vot</a></div><span id="v9273836" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(273836)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f273836Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e273836MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
  P26 [AUG-2011] Muzeele Capitoline - pinacoteca muzeelor
  foto magdalena [10.11.11]
  # [0 PMA, fara bonus]

  [48] foto . Click pe oricare pentru a le mări
    CĂUTARE
  Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
  Șir de căutare
  Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
  Căutare (text) în sait:

          [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

  [C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
  AmFostAcolo® este marcă înregistrată

  Website Security Test
  pagină generată in 0.115483045578 sec