ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.10.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
LUNA
OCT-2011
familie cu copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
86.67%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
ARTICOL ARHIVAT
TIMP CITIRE: 3 MIN

P.P. 59 - mancarea e O.K.

TIPĂREȘTE

Ninge infiorator afara… Pasii ma poarta grabiti spre casa, iar gandul dezmortirii cu un pahar de vin viert in fata unui semineu in care trosnesc lemnele imi inunda imaginatia. Trezita din iluzie de un ospatar tinerel si amabil, comandam ceva de baut. Eu un Santal de portocale rosii, el un Caffe late. Daca incaperea de 16 m. p. in care eram ar fi avut un calorifer cat de mic, mintea mea nu zbura spre focul arzand in soba, ci poate spre jumatatea mea care se foia grabit si inghetat sa nu intarzie la meci... Iesim si noi la cateva luni din casa la un restaurant si tot nu se gandeste la mine!! Cand ai act de proprietate, mai te gandesti la casa??

In fine... Inspectez incaperea, unde erau patru mese cu cate patru scaune fiecare, semn ca era mare inghesuiala daca ar fi fost toate ocupate. Noroc ca eram numai doua cupluri asezate in diagonala... Bine ca suntem nefumatori, pentru ca in salonul de nefumatori era mai aglomerat.

Pe pereti deslusesc cateva fotocopii inramate care incercau sa ofere o atmosfera de pub localului. Un semineu drept decor statea exact in fata mea, dar lemnele nu ar fi fost decat de la picioarele meselor... Chiar frig rau nu era, desi afara sunt 11 grade, insa nu am dat haina jos de pe mine, ceea ce m-a facut sa mananc incomod. Nu as vrea sa experimentez cum e inauntru la -15 grade Celsius afara.

Dupa un oarecare timp, a venit si comanda noastra, un platou de pui cu legume in ulei de masline de 600 de grame cu totul, mai multe legume si mai putin pui, dar erau fierbinti si gustoase (25 lei un platou pentru doua persoane). Ar fi fost pacat sa le «stric» cu paine, asa ca am preferat sa le mancam goale. Aici vedeti o poza asa cum arata ele in prezentarea oficiala de pe site, unde se disting bucati mari de carne si in dreapta faceti o comparatie cu fotografia facuta de mine la fata locului...

Cred ca initial a fost o casa de locuit, nu a avut dintotdeauna aspectul de restaurant sau spatiu comercial.

Noi am stat in « salonul » de nefumatori, din holul de la intrare existand si un alt salon in dreapta, pentru fumatori.

Ospatarii sunt baieti tineri, politicosi si simpatici, care se foiesc din cand in cand sa vada daca nu mai dorim ceva.

La desert am fi vrut placinta de dovleac, fiind trecuta in meniu, dar nu avea decat de mere si de branza (7 lei bucata). Calde si bune nu au facut decat sa imi satisfaca papilele gustative. Placinta de mere nu avea merele rase, ci feliute extrem de subtiri si suprapuse intre cele doua blaturi, iar deasupra era o bucata de mar inabusita si insiropata de o mancai din ochi. Cea de branza cu stafide, la fel de gustoasa.

Intre pauze am studiat meniul si am constatat ca preturile nu sunt tocmai mici. Ciorbele si salatele erau 5-8 lei, gratarele cca 15 lei, mancarea gatita cca 25 de lei, deserturile pana in 10 lei si inghetata pana in 20 de lei. Cafeaua si cele asemenea pana in 10 lei, sucurile si berea ca peste tot, circa 4-6 lei, taria peste 10 lei, vinul si mai scump. Au si meniuri pana in 20 de lei/persoana, care includ felul I si II plus desert si livreaza si in sistem de catering.

Mancarea mi-a lasat un gust bun, iar in meniu erau foarte multe preparate.

As reveni aici numai vara/primavara si as alege sa stau pe terasa, care e spatioasa. Altfel, P.P. 59, ca asa e numele carciumii, mi se pare potrivit pentru intalniri intime la ore mai putin aglomerate, ca sa nu se formeze un dialog intre toti comesenii, din cauza apropierii prea mari a meselor intre ele. Altfel, recomand vorbitul in soapta...

Din pacate, caldura prin restaurante este o mare problema. Am fost in restaurante cu renume si am inghetat de frig.

Noroc de mancare, ca a fost buna...Au si pizza, insa nu stiu cat succes are, avand in vedere ca P.P. 59 se afla chiar langa "Cuptorul cu lemne", pe Bd. Pache Protopopescu nr 59!


[fb]
---
Trimis de magdalena in 24.10.11 19:59:46
Validat / Publicat: 24.10.11 21:27:38
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3207 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

7 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pub-ul P.P.59 - salonul de nefumatori
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 23150 PMA (din 25 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

7 ecouri scrise, până acum

gvaly
[25.10.11 21:29:06]
»

vara chiar merita sa savurezi o bere la terasa de afara - preturile pentru catering mi se par ok - au meniuri sub 15 ron

magdalenaAUTOR REVIEW
[26.10.11 09:02:02]
»

Restaurantul chiar este in drumurile mele si vazand terasa mi-am adus aminte ca am mai fost cu cativa ani in urma pe timpul verii. Pe atunci, pe Pache, a mai fost un restaurant care imi placea, dar s-a inchis si altele si-au schimbat denumirea/proprietarii. Vad ca P. P. 59 a ramas stabil, ca si Cuptorul cu Lemne.

Poate ca stiu ei de ce... Dar si sistemul de catering cred ca salveaza in ziua de azi restaurantele mici.

Cred ca merita incercate mai multe preparate de la ei, mai ales ca, intr-adevar, preturile pentru un meniu sunt de cca 15-20 lei (fara desert insa).

RobertCodescu
[26.10.11 12:44:50]
»

DOAR P03 şi P06 sunt singurele care m-ar determina să merg acolo. Oricum iniţial am crezut că PP59 e vreun cod ultra-secret a fost nevoie să citesc, de două ori reviewul să-mi dau seama de realitate!!!

Angelinne
[26.10.11 13:48:10]
»

este un restaurant ok si din punctul meu de vedere.

am fost de mai multe ori si am mancat foarte bine aici.

da, terasa este super ,,in mijloc au si o fantana si in apa broaste testoase: D

pizza buna, mancarurile gatite super, eu aveam chef de o ciulama de pui si nu am gasit-o in menu, am intrebat chelnerul daca chiar nu au si au spus ca imi pot face. mi-au facut si a fost buna, ulterior a aparut si in menu.

la inghetata au un menu separat, sunt foarte multe feluri, cupele foarte mari si bune.

frappe-ul foarte bun cu inghetata, facut ca la carte

papanasii si clatitele la fel foarte bune, iar portiile sunt f. mari.

singura chestie e ca, fiind situat peste drum de liceul Mihai Viteazu, e plin de pustime: D

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
magdalenaAUTOR REVIEW
[26.10.11 14:08:34]
»

@angellinne, spune-mi te rog cum este inghetata, e de casa? Pentru ca am vazut in meniu ca are tot felul de nebunii in ea!! Dar era prea frig sa comand asa ceva...

M-ar tenta inghetata Bahamas, care contine inghetata de capsuni, banane, piersici, pepene galben, lamaie, mix de fructe, frisca, sirop de fructe! La pretul de 20 de lei, ma gandesc ca o fi de casa...

@robert, vrei sa iti spun ca eu m-am prins de nume abia dupa ce am scris review-ul???

Angelinne
[26.10.11 14:29:13]
»

@magdalena inghetata era betty ice, nici vorba de inghetata de casa!

pretul este mare pt. ca portiile sunt imense si au si tot felul de chestii suplimentare si arata belea! adica: sirop, gogosele, sticksuri cu ciocolata din alea gen finetti, etc...

nu mai retin, dar portiile erau cred ca peste 300 g! nu puteam manca niciodata daca mancam si mancare inainte!

am luat doar cand ma opream acolo sa beau doar o cafea.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster26
[05.11.17 15:22:23]
»

În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în București, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis.

Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Angelinne, gvaly, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în București?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 1.5154840946198 sec
    ecranul dvs: 1 x 1