ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.10.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Sannicolau Mare
ÎNSCRIS: 24.07.08
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
JUL-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 11 MIN

Croaziera Paxos - Parga

Ilustrație video-muzicală
ALKEOS-KEMA MOULES
TIPĂREȘTE

V-am promis ca o sa incerc sa scriu si cate ceva din vacanta noastra pe care am petrecut-o in vara aceasta in luna iulie, in insula Corfu. Si incerc sa ma tin de cuvant, in limita timpului liber. Deci, cazarea am avut-o in Moraitica, iar impresiile despre Hotel Fire-Fly le puteti citi aici:

Chiar in prima zi, dupa ce am iesit in statiune, la plimbare cu prietenii nostri cu care am venit in vacanta, am inceput sa studiem ofertele agentiilor locale, pentru excursiile optionale. La sfaturile lui @Ionescunic, am ales o croaziera pe Mare Ionica cu destinatia Paxos-Parga! De fapt, el ne-a ghidat pasii in Corfu, din prima si pana-n ultima zi, cat a durat sejurul nostru in acesta insula. Multumim, din nou!

Dupa mai multe negocieri, pretul platit pentru un bilet a fost de 33 de euro de persoana, noi fiind 6 persoane in total, pentru ca de data aceasta fiul nostru, care locuieste in Londra de mai bine de 2 ani, ne-a facut bucuria de a veni cu avionul in Corfu si a-si petrece cateva zile de vacanta alaturi de noi, ca pe vremuri. Completand formularul unde am pus review-ul, am fost si eu fericita ca pot bifa pentru prima data varianta de ‘’familie cu copii’’!

Biletele pentru croaziera le-am cumparat de la C&S- Moraitika Tourist Centre, care se afla pe strada pricipala care leaga capitala de Mesonghi, peste drum de Hotel Alkionis si pe aceeasi parte cu’’ celebrul’’ supermarket Coop. Plecarea era pentru a doua zi, dimineata la ora 7,30 din fata agentiei de unde am cumparat biletul. Deci, un autocar ne lua de aici, apoi oprea in fiecare statie de unde trebuiau alti turistii sa mai urce si in final ajungeam in port, in capitala.

A cam durat treaba aceasta, destul de mult, dar ce mai conteaza, in vacanta nu ne prea uitam la ceas, decat daca-i musai. Drumul spre capitala era frumos, soseaua era chiar pe langa mare, il mai facusem in prima zi cand am luat baiatul de la aeroport, dar de emotie n-aveam ochi decat pentru el. Acum, puteam admira totul in voie.

Portul Corfu-Town

Imbarcarea se facea din capitala, care m-a cucerit din prima. Deci, recunosc din suflet, Corfu-Town este ceea ce m-a impresionat cel mai mult din toata insula. In port, ne astepta vaporul cu care urma sa facem croaziera. Un vapor dragut, cu doua punti cu un bar, multe banci si scaune de plastic albe, iar pentru cine dorea sa stea la umbra, erau si cateva locuri cu copertine. Bineinteles, nu putea lipsi steagul Greciei, pe care oriunde-l vedeam il priveam cu bucurie! De fapt, mi-am si cumparat unul, pentru acasa, il vad in fiecare dimineata mi-aminteste de vacanta.

Portul este destul de mare, plin de tot felul de ambarcatiuni. Chiar am intalnit si o nava de croaziera, mai exact’’ Silver Siprit’’. In port am completat niste formulare cu datele personale ale fiecaruia, am prezentat chitanta si am urcat. Fiecare a primit cate un cartonas galben la imbarcare (nu il pot numi card), cu numele companiei si al vaporului pe care la urcarea din insula Paxox a trebuit sa-l aratam, iar personalul de la bordul navei le numarau si astfel isi dadeau seama daca nu sunt persoane care au ramas jos.

Insula Paxos

La ora 9 fix, deja porneam inspre insula Paxos. Este cea mare insula din jurul Insulei Corfu, asezata in partea de sud. Alaturi este si insula Antipaxos. Se poate ajunge aici si cu fery-boat-ul, care se poate lua din Lefkimi, catre portul Gaios.

Pe vas eram singurii pasageri de origine romana, in rest multi englezi, itaieni, nemti si alte nationalitati cu parul blond! Nu era aglomerat, cred ca doar jumatate din capacitatea vaporului. Despre nava, nu mai stiu ce as putea adauga, poate va veti convinge de alte detalii din fotografiile pe care le voi atasa. Dar in general este tipul de vas obisnuit pe care il intalnesti in Grecia, in excursiile de-o zi.

Se intrezarea a fi o zi senina, cu mult soare. Indepartandu-ne de mal, am avut ocazia de a putea admira capitala insulei in toata splendoarea ei. Intotdeauna imaginea unui port, privit din largul marii este ceva de care iti vei aminti mereu cu multa placere. Parasind portul, pe partea dreapta in directia de mers, am putut admira Fortareata venetiana in toata splendoarea ei, pe care o zarisem din mersul masinii prin oras. Este intr-adevar spectaculoasa si da portului un aer medieval.

Drumul pana in insula Paxos a durat mai putin de 2 ore, din cate imi amintesc. Timpul a trecut repede, pentru ca eram in grup si mai o gluma, mai o fotografie, am mai luat cate ceva o cafea de la bar si timpul a zburat iute. Problema este ca baiatul prietenilor nostri s-a simtit rau pe toata durata drumului pana in Paxos, apoi si-a revenit. Eu cred, dupa simtome ca a fost rau de mare. El a mai calatorit cu astfel de vapoare si era pentru prima oara cand a patit acest lucru si, culmea, ca nu erau deloc valuri, marea fiind foarte linistita.

La microfon, in timpul mersului, ni s-au prezentat informatii care cuprindeau itinerariul si programul din aceasta zi, in limba greaca, engleza si germana, cat si anumite informatii despre vapor si serviciile de la bord.

In insula Paxos vom opri in portul Gaios, situat in partea de sud-est a insulei. Intarea este spectaculoasa. De la agentie, de cand am cumparat biletul, ne-a atras atentia fotografia foarte bine realizata prin care prezentau aceasta insula. Cand ne apropiam, aveam sa constat ca nu doar poza era extraordinar de frumoasa, dar realitatea intrece cu mult asteptarile.

Partea proasta este ca nu puteam nicicum sa pot face o fotografie asemanatoare, din cauza ca intrarea in port, chiar daca era larga, serpuieste usor, e un pic mai complicat, ca’ntr-un labirint, iar din acest motiv mi-a fost greu neavand un unghi potrivit sa fac o poza cum era cea de la agentie. Asta din cauza ca intrarea se face prin spatiul dintre micuta Insula Agios Nikolaos si Paxos. Acesta insula verde, este vestita pentru fortareata venetiana. Alaturi mai este inca o insula Panaghia (Fecioara Maria) , la fel de verde, pe care se poate observa de departe o bisericuta, care se numeste Kimisi. Tot inaintam si portul inca nu se vedea! Acesta ii e farmecul insulei, care te cucereste cand pasesti pentru prima oara pe ea.

Era nespus de frumos, nu stiam ce sa fac, nu ma mai saturam sa privesc, dar in acelasi timp doream sa si fac fotografii, ca sa imortalizez acest moment deosebit. De fapt, vazusem la televizor, duminica, intr-o emisiunile de turism realizata excelent, o filmare exact in acest loc, montata pe o melodie greceasca, care te innebunea incet, dar sigur! Acum, aveam sansa sa mi se implinea visul de a vedea acest loc deosebit cu ochii mei.

Un alt lucru care-i sporea farmecul locului, era culoare apei marii, mai ales acum, ca era aproape ora amiezii, iar soarele era fix deasupra capului si pinii si chiparosii isi oglindeau siluetele-n mare si apa parea de un verde smarald. Toti pasagerii vaporului se ridicau in picioare sa admire acest mic colt de rai, numit simplu, Gaios!

Insula este asezata la o altitudine mica, in est, unde eram noi, dar in partea vestica altitudinea este mai mare. Erau un fel de coline, pe care vegetatia nu era prezenta chiar din abundenta. Incet, incet incep sa apara barci pescaresti ancorate, la mal, cateva cladiri, apoi incep yachturile scumpe si deja am si ajuns. Pe fetele turistilor se putea citi usor incantarea. Mai toti filmau sau fotografiau!

Am avut 2 ore timp pauza in Gaios, pe care fiecare ni-l puteam petrece fiecare dupa bunul plac. Mai intai am dat o tura prin cateva magazine, de unde ne-am cumparat bauturi racoritoare, inghetate, fructe si ce a mai dorit fiecare. Eu am dorit niste cercei frumosi, iar fiul meu ochelari, ca si i-a rupt in timp ce ne indreptam catre Paxox. Apoi, ne-am oprit, curiosi la malul marii, unde pe niste pietre doi pescari curatau pestii, atat de mari, cred ca aproape de vreo 0,80 m.

Am ramas cam o ora la plaja, am facut si baie, apa era limpede si calda. A fost minunat, era iulie, soarele era cam nemilos cu noi si a trebuit sa ne indreptam catre vapor, pentru ca se apropia ora cand trebuia sa plece si nu puteam sa ramanem aici, nu ca nu ne-ar fi placut, dar… le dadeam bataie de cap, cu treaba cu cartonasele numarate.

Mi-a placut Paxos-ul (Gaios-ul), dar nu l-as putea compara cu nici un alt port grecesc. E unic! Am ajuns la timp la vapor si am predat cartonasul galben, la urcare.

Parga - este o localitate situata pe continent, la 40 de km sud de portul Igumenitsa, asezata cu fata catre un golf magnific. Un obiectiv turistic foarte vizitat este Castelul, pentru cine sta bine cu timpul, de unde se poate admira intregul golf.

La agentie mai era o alta varianta de croaziera, intr-o alta combinatie, adica Paxos-Antipaxos, dar noi am optat pentru aceasta alegere, deoarece ne doream mult sa vedem Parga, un orasel despre care auzisem multe de la prieteni, unii chiar imi interziceau, in gluma sa scriu pe site despre Parga, ca vor citi roamanii si vor invada acest loc si-l vor transforma intr-o Paralia-Katerini!

De la Paxos pana aici am ajuns cam intr-o ora. Acum vom ajunge, din nou, in Grecia Continetala. Marea a fost in continuare linistita, asa ca navigarea a decurs fara nici un fel de probleme. Spre deosebire de Paxos, aici orasul Parga este situat la o altitutine mai mare, iar casele lor erau asezate in trepte, ca in vederile cu Santorini. Doar ca nu erau toate albe! Si nu erau atatea pisici.

De pe vapor am observat undeva Castelul si in departare cateva plaje dragute, amenajate frumos cu sezlonguri si umbrele colorate. In fata portului, la o oarecare distanta, erau stanci imense tasnind din apa, cu forme care dau locului un anumit plus de farmec, chiar si-o mica insula, acoperita de pini mediteraneeni, o bisericuta catolica, cu campanila si foarte multe barci.

La coborare am primit din nou un cartonas, de data aceasta de culoare albastra. Si aici tot 2 ore am avut timp liber, in care sa facem ce dorim. Era ora 14 si soarele ardea foarte tare. Cand am coborat, in imediata veicinatate a portului era o cismea, la care toti trecatorii opreau sa se racoresca.

Parga!!!

Inca un vis implinit, chiar daca aici am stat doar putin. Am incercat sa gust un pic din ceea ce inseamna farmecul acestui loc. Cum cobori de la debarcader, te intampina fluturand in vant steagul Greciei, felinare ramase amintire din vremuri demult apuse, iar in mijlocul micutei piazzete este o ancora imensa si veche, cu care se fotografiau majoritatea turistilor. Din nou si aici noul cu vechiul se imbina armonios.

Foarte multa forfota, multi turisti, magazine cu suveniruri si multe oferte de cazare, afisate peste tot. Dupa ce ne-am plimbat prin port sa vedem cam ce este mai interesant, am facut cateva fotografii si am fost nevoiti din cauza soarelui sa cautam strazi mai umbroase si le- am ales pe cele din linia a doua si a treia, in cautarea unor suveniruri. Vreo ora am petrecut-o asa, noi fetele urmaream un anumit model grecesc de rochii de plaja, dar aici preturile erau si mai mari ca in insula si am amanat aceasta placere, multumindu-ne cu cate-un lucru mai mic.

Am gasit si locul de unde se vand bilete pentru trenuletul care te plimba prin oras, unde un bilet costa 7 euro, dar retin ca plecarea era la o ora nepotrivita si noi nu ne-am fi incadrat in timp. In final ne-am retras cu totii la un snack-bar, unde ne-am luat cate un sandvici, o cafea sau o bere, ne-am odihnit, ne-am racorit si-am mai tras cate-o privire la ce-i prin jur, doar eram in vacanta!

La intorcerea catre vapor, am preferat sa mergem prin alt loc si asa am ajuns pe niste stradute foarte frumoase, cu case albe, incarcate de flori, cu ghivece imense din ceramica, asezate in fata casei. Am furat si-o lamaie de undeva, nu ca ma omor dupa ele, dar asa sa ma aflu-n treaba. Alte magazine de suveniruri, offf, iar modelul ala de rochii care ma’nbolnavea! Ne-am cumparat cateva vederi si in scurt timp am ajuns la vapor, am pregatit cartonasul albastru si l-am predat la urcare si am parasit cu regret acest oras cochet din vestul continentului, pe care aveam sa-l revad din departare, dupa coborarea din fery-boat, la Igumenitsa, in drumul nostru pe sosea, catre insula Lefkada, o saptamana mai tarziu.

Drumul de intoarcere a fost un pic monoton, pasagerii fiind obositi. La difuzoare se auzea muzica greceasca. Fieacare isi cauta acum un alt loc, in functie de umbra sau soare, ce dorea fiecare. Drumul nostru s-a intersectat de cateva ori cu cel al unor nave croaziera. Marea Ionica este deosebit de frumoasa. Nu am avut ocazia, din pacate, sa vedem vreun delfin.

Cand deja se zarea Corfu-Town la orizont, soarele s-a ascuns dupa un nor mare si negru, care a incercat sa ne sperie, dar acesta a disparut dupa cateva minute. Timp in care noi am profitat sa facem fotografii, care au iesit superbe, cu cerul asa plumburiu. Ne-am bronzat, soarele ne-a prins pe toti din mers, stiti cum e la mare, ba soarele, ba vantul, important este ca am ajuns in capitala cu bine, unde la coborare eram asteptati de reprezentantii firmei de care apartinea vaporul Ionian Cruses, care ne-au indrumat la autobuzul care merge catre Moraitica.

Intotdeauna cand suntem intr-o vacanta la mare, pe langa baie si plaja, dorim si o zi rezervata plimbarii pe mare, in primul rand pentru relaxare, pentru a vedea de pe mare intinderea de pamant si nu in ultimul rand, pentru aerul nepoluat din larg.

A fost o excursie frumoasa, o combinatie intre doua locuri, unul pe-o insula si celalalt pe continent. Noua ne-a placut mult, in special pentru faptul ca a fost cu noi si baiatul, care a fost incantat de acest tip de excursie, in care nu mai fusese nicioadata.

In concluzie, v-o recomand, cu drag!


[fb]
---
Trimis de georgiana in 18.10.11 13:48:07
Validat / Publicat: 18.10.11 16:25:19
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 8756 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (georgiana); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P21 Imagini din Paxos
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 41599 PMA (din 46 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

webmaster [18.10.11 16:38:42] »

SI acest articol a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru destinatia descrisa.

sandu.53 CONS. ONORIFIC AFA / GRECIA [18.10.11 18:07:40] »

@georgiana ma bucur ca ai scris atat de frumos despre acesta croaziera! sper sa reusesc sa o fac si eu data viitoare! fotografiile sunt foarte frumoase si se vede cat de fericita esti langa fiul tau!

webmaster13 [18.10.11 18:49:47] »

Melodia postata poate fi inlocuita/stearsa!

Steguletul... ramane !!!

georgiana [18.10.11 20:09:28] »

Webmaster 13,

Multumesc pentru tot.

raduu1972 [18.10.11 21:44:26] »

Felicitari Georgiana pentru constanta de care dai dovada in rew tale, iata ca foarte multe dintre review-urile tale sunt alese ca mini-ghid afa.

Va sta foarte bine in pozele de familie.

teona [21.10.11 19:12:49] »

Felicitari pt. ambele review-uri, pt. ca eu acum le-am citit si marturisesc ca am tot colindat, chiar daca nu este sezonul, dupa impresiile formulate de cei care au fost in Corfu in aceasta vara si vad ca si tu si @sandu. 53, reusiti sa redati o atmosfera deosebita. Deja incep sa-mi" incolteasca" cateva idei pt. vara viitoare. Si oricum deja ai un premiu prin cele doua melodii superbe oferite de webmaster ca fundal muzical, pt. ca m-au facut sa le ascult de 3 ori pe fiecare si sa recitesc de tot atatea ori.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
georgiana [21.10.11 21:01:58] »

@Sandu 53 & @Raduu1972,

Va multumesc pentru cuvintele frumoase. Sper sa mai reusesc sa mai vin si cu alte reviews-uri din Corfu. Am poze faine de pe Varful Pantokrator, de la Palatul lui Sisi, Muzeul scoicilor din Benites, Cana D' Amour, o excursie cu submarinul, poze din capitala insulei, din Moraitica unde am fost cazati, cat si de la unele plaje care mi-au placut in insula.

@Teona,

Multumesc, ai putea sa te gandesti la Insula Corfu, ca la o posibila destinatie de vacanta pentru vara viitoare. Eu zic sa eviti luna iulie si inceputul lunii august, deoarece temperatura este foarte mare. Erau zile in care nu puteai face doi pasi pe nisipul fierbinte.

teona [22.10.11 20:35:40] »

Am destul timp la dispozitie pt. planuri, cateodata si asta este o mica placere nevinovata, chiar daca ele dovedesc uneori ca depasesc puterea financiara si le ajustez. Pana la primavara o sa ma" incalzesc" cu impresiile celor dupa AFA. Este destul de greu sa alegi dupa ce ai fost in Zakynthos, dar a-si vrea ceva mai aproape de data aceasta si cred ca o sa aleg final de iunie sau inceput de septembrie ca perioada, mai ales ca sper ca fiul nostru inca o sa ne insoteasca in vacanta. Recunosc ca am prins drag de insulele grecesti in ciuda rasfatului de la turci.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
fotonicu [10.04.12 15:35:54] »

plec in septembrie la vila niki (doar cazarea ma intereseaza)... puteti sa imi oferiti ceva tips& tricks pentru masa si optionale in insula? ce excursii merita? ce taverne sunt bune in zona? pe ce merita si pe ce nu merita dati banii? va multumesc.

georgiana [10.04.12 16:53:37] »

@Fotonicu,

Ca sa te pot ajuta eu sau ceilalti cu niste raspunsuri, mai intai era necesar sa ne spui in ce statiune te vei caza.

Tu ai scris doar ''Vila Niki''...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
fotonicu, georgiana, raduu1972, sandu.53, teona
Alte impresii din această RUBRICĂ'Opționale' din Corfu: Croazieră Paxos, Antipaxos, Parga:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.085679054260254 sec
    ecranul dvs: 1 x 1