ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.09.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: bucuresti
    ÎNSCRIS: 26.08.11
    STATUS: PARTENER
    DATE SEJUR
    JUN-2010
    DURATA: 3 zile
    prieteni
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    96.25%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 10 MIN

    Dublin – un oras care mi-a placut

    Ilustrație video-muzicală
    Johnny Logan- What's another year
    TIPĂREȘTE

    Dublin – un oras care mi-a placut

    25.09.2011

    Am fost la Dublin de doua ori: in iunie 2010 si in august 2011, pentru ca mi-a placut.

    Dublin, cel mai mare oras al Irlandei, se intinde pe ambele maluri ale raului Liffey.

    Dublin este capitala Irlandei, un oras nu foarte mare ca intindere, dar care are destul de multe de oferit. Cu o populatie de un million de locuitori, Dublin este un oras plin de viata, cu strazi aglomerate si un ritm de viata alert, dar nu suparator. Este un oras civilizat cu o atmosfera de poveste.

    In limba celtica numele orasului este Baile Atha Cliath, care inseamna Piscina Neagra si asta din cauza apelor raului Liffey, ape care par ca nu se misca niciodata.

    Mie Dublinul mi s-a parut special si incantator atat datorita arhitecturii cladirilor, sarmului pub-urilor cat si datorita povestilor si legendelor neasemuite cu care sunt incarcate majoritatea cladirilor din oras.

    Cu cele 10 poduri, raul Liffey imparte orasul in doua zone, fiind un fel de granita. Aceasta granita a inceput sa se estompeze in ultimul timp datorita dezvoltarii economice. Totusi partea de nord este mai traditionalista, fiind locuita mai mult de muncitori, in timp ce partea de sud este mai libertina, avand in compunere populatie diversificata.

    Totusi cred ca ceea ce cauta turistii cel mai mult in aceasta tara, sunt obiectivele naturale de o frumusete rara, iesita din comun.

    In ultimii 15 ani, datorita unui avant economic nemaiintalnit, Dublinul a ajuns sa se situeze pe un loc de frunte in ceea ce priveste destinatiile turistice de afaceri,

    Dublin este un oras care exceleaza prin ordine si responsabilitatea de care dau dovada locuitorii sai. Dealtfel irlandezii sunt renumiti pentru ospitalitate.

    Primul lucru care m-a impresionat a fost curatenia: nu cred ca poti sa faci 10 metri in acest oras fara sa ai in preajma un cos de gunoi!!

    Al doile lucru care m-a frapat tot la fel de tare este modul ABSOLUT DIFERIT in care se imbraca oamenii: in acelasi timp, in acelasi loc o parte sunt in sandale si tricou, o parte cu bocanci sau cizma si geci groase. Absolut uimitor!!

    Al treilea lucru care m-a frapat foarte tare in acest oras a fost numarul FOARTE mare de familii cu copii mici. Dar nu doi, trei ci multi copii mici. Cu parinti foarte, foarte tineri!

    Zonele dedicate tinerilor si nu numai, sunt la tot pasul, cea mai celebra fiind Temple Bar, celebru datorita vietii de noapte agitate, plin de baruri, pub-uri si turisti. Aceasta e o zona istorica si eclectica in acelasi timp, plina de arta, teatru, muzica, pub-uri, cafenele, avand cea mai mare concentratie de restaurante pe care am putut sa o intalnesc.

    Transportul este foarte bine pus la punct. Exista doua linii de tramvai, linia rosie care functioneaza in partea nordica a orasului si linia verde care functioneaza in partea sudica. Un sistem foarte bine pus la punct de autobuze si DART-ul, care este un tren ce leaga Dublinul de suburbiile sale, completeza exceptionalul transport in comun al Dublinului. Foarte curate, niciodata aglomerate, va va placea sa folositi mijloacele de transport in comun ale orasului.

    Un singur inconvenient: putin cam scumpe. De exemplu un bilet de tramvai este 1.30 euro. Mai ieftin circula DART-ul: cu 10 euro puteti lua un bilet de familie cu care sa circulati toata ziua.

    Dar credeti-ma: in Dublin nu veti avea nevoie de transport in comun. Orasul nu este mare si e pacat sa nu il luati la pas.

    Apoi… exista si un Dublin Pass, care va sigura accesul la muzee si transportul in comun gratuit, dar avand in vedere ca multe muzee sunt gratuite si distantele foarte mici, veti hotara voi daca merita sau nu sa cumparati pass-ul.

    In acest sens puteti vizita site-ul www.thedublinpass.com.

    Eu nu l-am cumparat.

    In Dublin se gasesc cele mai mari si mai prestigioase muzee din Irlanda.

    1. Muzeul National de Arheologie si Istorie, situat pe strada Kildare, include Trezoreria Nationala si prezinta printre alte exponate, artefacte vechi de 4000 de ani si celebrele comori celtice. Aici puteti admira Potirul Ardagh si Brosa Tara, simboluri celtice care se pastreaza pana in ziua de azi in cultura irlandeza.

    2. Muzeul de Istorie Naturala, situat pe Merrion Square Vest, prezinta o interesanta colectie din flora si fauna insulei.

    3. National Gallery se afla tot pe strada Merrion Square Vest, contine o multitudine de expozitii care prezinta arta artistilor irlandezi si europeni.

    4. Exista si un muzeu dedicat celebrei marci de bere Guinness, cladirea Guinness Storehouse, veche de peste 250 de ani. Fiecare etaj al cladirii reprezinta o perioada din istoria berii.

    Situat pe St James Gate 3, poate fi vizitat pentru 14.40 euro.

    Gasiti mai multe informatii pe site-ul guinness-storehouse.com.

    Cele mai importante obiective se gasesc in partea de sud a raului Liffey. Aici se afla centru istoric, in care sunt condensate cele mai importante monumente.

    1. Banca Nationala a Irlandei – fosta cladire a Parlamentului irlandez si Trinity College se afla in zona denumita College Green, loc unde exista si un parc foarte frumos.

    Deasemenea, aici este capatul tramvaiului verde.

    In acelasi loc cu capatul tramvaiului exista si celebrul mall Stephen’s Green Shopping Centre. In piata din fata mall-ului in mod constant se strang cantareti stradali care incanta trecatorii cu muzica lor.

    2. Trinity College este unul dintre cele mai vechi universitati din Irlanda si a fost construita in secolul XVI. Include si o biblioteca impresionanta.

    3. Tot in aceasta zona se gaseste Muzeul Scriitorilor, care contine o bogata colectie de manuscrise originale apartinand celebrilor scriitori, Swaw, Wilde, Joyce, Beckett, si altii.

    4. Castelul Dublin, situate pe Dame Street 2, dateaza din sec. XIII si a fost construit pe locul unui vechi fort al vikingilor. A functionat pe rand ca cetate militara, inchisoare, trezorerie, tribunal, resedinta coroanei britanice in evul mediu, primarie. A fost reconstruit de 4 ori, in sec XVII, XVIII, XIX si XX si este folosit in prezent de catre presedintia Irlandei pentru receptii importante.

    Ceea ce m-a impresionat in mod foarte placut au fost candelabrele si corpurile de iluminat, in general. Foarte spectaculoase. Exista aici si un candelabru urias.

    Castelul este relativ bine intretinut, per ansamblu fiind un amalgam de stiluri.

    Ceea ce nu mi-a placut a fost sala cea mai important a Castelului, unde au loc reuniuni de stat, sala in care, la mese sunt niste scaune absolute oribile, cu cadru din fier. Este adevarat ca sunt foarte multe, dar raman totusi… oribile.

    Castelul poate fi vizitat doar cu tururi ghidate care dureaza aproximativ 45 minute, pentru 4.5 euro. Pot fi vizitate apartamentele de stat, Capela Regala, cripta, si subteranele Castelului.

    Programul de vizitare este de luni pana sambata intre 10.00 – 16.45 si duminica intre 12.00 – 16.45. Castelul poate sa fie inchis datorita evenimentelor guvernului sau presedintiei, dar pentru scurt timp.

    Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.dublincastle.ie.

    5. Considerat unul dintre cei mai importanti scriitori ai secolului XX, poetului si scriitorului irlandez James Joyce i-a fost dedicat un muzeu special: Centrul James Joyce. Muzeul este situat pe North Great George’s Street 35 si pentru 5 euro poate fi vizitat de luni pana vineri intre orele 10.00 – 17.00si duminica de la 12.00 – 17.00, ultima intrare fiind la 16.30.

    Mai multe informatii puteti gasi pe site-ul www.jamesjoyce.ie.

    6. Galeria Nationala, situata in centrul orasului pe Merrion Square West, este una dintre cele mai interesante galerii de arta din Europa si poate fi vizitata gratuit lunea, miercuri – sambata intre orele 09.30 – 17.30, martea intre 09.30 – 20.30 si duminica intre 12.00 – 17.30, ultima intrare fiind cu 15 minute inainte de ora inchiderii

    Gasiti mai multe informatii pe site-ul www.nationalgallery.ie.

    Tot in aceasta parte a orasului se gasesc doua cladiri monumentale, care sunt de fapt cele mai importante catedrale din Dublin:

    Catedrala St. Patrick este o biserica anglicana, cea mai mare catedrala din Dublin, care dateaza din 1192. Aici se afla inmormantat cel acre a creat ‘’Calatoriile lui Guliver ‘’ – Jonathan Swift.

    Situata pe St. Patrick Street, catedrala poate fi vizitata pentru 5.50 euro de luni pana sambata intre 09.00 – 17.00, iar duminica intre orele 09.00 – 10.30,12.30 – 14.30 si cu excepria iernii, intre 16.30 – 18.00.

    Puteti gasi mai multe informatii pe site-ul stpatrickscathedral.ie.

    Catedrala Biserica lui Hristos, desi la origine a fost o biserica crestina, acum apartine cultului anglican si este este cea mai veche din Irlanda si dateaza din 1038. Mai veche decat catedrala este Cripta, care este cea mai interesanta parte a catedralei.

    Catedrala este situata la 5 minute de mers pe jos de la Catedrala Sf. Patrick, la intersectia Nicholas Street cu Cristrchurch Place.

    Pentru 6 euro poate fi vizitata din noiembrie pana in martie de luni pana sambata intre orele 09.30 – 17.00, in aprilie, mai, septembrie si octombrie de luni pana vineri intre orele 09.30 – 18.00 si din iunie pana in august intre orele 09.30 – 19.00. Duminica poate fi vizitata intre 12.30 – 14.30.

    Pentru mai multe informatii puteti consulta site-ul cccdub.ie.

    Faptul ca asezamintele de cult nu pot fi vizitate gratuit mi se pare un minus in orice oras!

    Printre strazile celebre ale Dublinului se pot enumera:

    1. In apropierea Bancii Irlandei se afla cea mai importanta strada comerciala a orasului, celebra strada Grafton, zona dedicata shoppingului, cu impresionanta oferta de magazine cu marfuri de cea mai buna calitate.

    2. Strada Henrietta, emblematica pentru Dublin, este plina de cladiri minunate proiectate in jurul anului 1700 de acelasi arhitect care a proiectat si cladirea in care se gaseste azi Banca Irlandei.

    3. Si strada Henry este un loc propice pentru cumparaturi.

    4. In partea nordica a orasului se afla si celebra strada O’Connell, unde se afla General Post Office, locul de unde a inceput revolta irlandeza din 1916. Urmele gloantelor pot fi vazute si acum pe zidurile cladirii. Este artera principala a Dublinului si cea mai larga. In capatul sudic se afla amplasat monumentul lui Daniel O’Connell, iar undeva catre mijlocul strazii este monumentul lui James Joyce. In capatul nordic al strazii este monumentul Parnel.

    5. Ideale pentru cumparaturi sunt si pietele alimentare si de artizanat Cow Lane si Meeting House Square.

    Ceea ce vreau sa subliniez este faptul ca Dublinul nu este deloc un oras ieftin. Cel putin in ceea ce priveste fructele si legumele, care nu cresc decloc in insula, eu m-am speriat! se vand la bucata, in general si au preturi si de cativa euro bucata!

    Supranumit ‘orasul usilor colorate’, Dublin are un cartier intreg de case cu apartamente si fatade aproximativ identice, singura deosebire fiind coloritul, uneori extravagant, al usilor. Toate culorile se intalnesc pe aceeasi strada cu cladiri albe sau batand spre gri. Sunt usile din Dublin!!

    Mergeti sa vedeti acest spectacol, este chiar foarte frumos!!

    Bineinteles ca si aceste usi au o legenda, asa cum toate lucrurile in Irlanda se invartesc in jurul legendelor. Se spune ca doi scriitori irlandezi, iubitori ai lui Bachus, incurcau in mod frecvent usile caselor lor. Pentru a evita acest inconvenient, au decis ca unul sa-si coloreze usa in rosu si celalalt in verde, dand astfel tonul unei mode care s-a instaurat in tot orasul si s-a perpetuat pana azi.

    Pe malul Nordic al raului Liffey se pot gasi:

    1. Muzeul National al Irlandei, situat pe Benburb Street, se intinde pe o suprafata imensa si este deschis zilnic de la ora 10.00, mai putin lunea. Accesul este gratuit.

    Este un muzeu absolut impresionant si din punct de vedere al marimii (are parter si trei etaje care se intind pe cele patru laturi de peste 100 m lungime fiecare) cat si din punct de vedere al exponatelor. Impresioneaza in mod exceptional colectiile de argintarie irlandeza (nu am mai vazut nicaieri atata argint la un loc), de arta asiatica, de bijuterii si de moda.

    Muzeul este si un omagiu adus artistei irlandeze Eileen Gray, care a revolutionat designul la inceputul secolului trecut.

    Acest muzeu mi s-a parut exceptional, chiar merita sa-l vedeti.

    Puteti gasi mai multe informatii pe site-ul www.museum.ie.

    2. Tot pe malul Nordic al raului Liffey intalnim o multime de abatii si biserici vechi, foarte frumoase!

    3. Distileria Old Jameson este situate pe Bow Street in Smithfield Village, unde din sec XVIII se produce faimosul whisky. In mod cert va va placea sa vedeti cum se produce aceasta bautura …. wiskey si asta o puteti face cu ajutorul tururilor ghidate care dureaza aproximativ o ora. Pentru 8 euro, de luni pana sambata intre orele 09.00 – 18.00 si duminica intre 10.00 – 18.00, veti putea descoperi lucruri la care nici nu va ganditi!! eu nu sunt bautoare… dar turul a fost excelent!! ghidul idem!

    Puteti gasi mai multe infoematii pe site-ul jamesonwhiskey.com.

    4. Galeria de Arta Moderna este situata la capatul nordic al strazii Parnell Square si poate fi un punct care merita vizitat...

    5. Tot pe malul nordic se afla Parcul Phoenix, care este cel mai mare parc ingradit din Europa. Tot aici se afla si Gradina zoologica, una dintre cele mai bune din Europa, avand o mare varietate de animale, pasari, reptile.

    Resedinta oficiala a presedintelui Irlandei, ‘’Un Aras Uachtarain’’ in limba celtica, se gaseste tot in acest parc. Tot aici isi are resedinta si Ambasadorul SUA.

    Daca timpul va permite, puteti sa mai vizitati Muzeul Irlandez de Arta Moderna, Galeria Municipala Hugh Lane, Biblioteca Chester Beatty care detine carti de o valoare inestimabila, manuscrise rare, colectii de publicatii irlandeze in miniatura sau Universitatea Dublin, fondata in sec XVI, este cea mai veche universitate din Irlanda.

    Nu se putea ca Sf. Patrick, ocrotitorul Irlandei, sa nu-si aiba sarbatoarea sa si, de aceea, anual, intre 15 – 19 martie are loc Festivalul Sf. Patrick care este cea mai mare sarbatoare a anului.

    Asadar… dati fuga la Dublin si apoi prin minunata Irlanda si n-o sa aveti de ce regreta!!


    [fb]
    ---
    Trimis de a.sr* in 25.09.11 21:20:00
    Validat / Publicat: 26.09.11 00:46:27
    INFO ADIȚIONALE
    • A fost prima sa vizită/vacanță în IRLANDA
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 5166 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (a.sr*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P02 aceste autobuze galben cu albastru au in plus fata de cele verzi, audioghiduri
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    [900 PMA] [450 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 19100 PMA (din 19 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    18 ecouri scrise, până acum

    webmaster [25.09.11 22:10:24] »

    Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru aceasta destinatie.

    a.sr* [25.09.11 23:14:58] »

    multumesc mult ...

    webmaster13 [26.09.11 08:42:59] »

    Va mai aduceti aminte de Johnny Logan cel care castiga pentru prima data in 1980 Eurovisionul cu melodia "Ce mai inseamna inca un an"- What, s Another Year!

    Sper sa va faca placere sa (re) ascultati melodia postata!

    TraianS [26.09.11 09:50:54] »

    Felicitari pentru review.

    Exista si un muzeu dedicat celebrei marci de bere Guinness, cladirea Guinness Storehouse, veche de peste 250 de ani.

    Cine viziteaza fabrica de ziua lui, primeste de baut gratis, cat poate duce. Trebuie doar sa-i anuntati si sa dovediti, cu o carte de identitate sau pasaport. Aviz amatorilor.

    Alex_Macedo [26.09.11 13:51:16] »

    Fain review! Imi place abundenta in informatii...

    @TraianS

    Bine ca ai zis de chestia cu Guinness... unde mi-am pus agenda? ... mmmmm... ca bun ar fi acum un Guinness...

    a.sr* [26.09.11 19:44:58] »

    webmaster13 esti genial!! cu multumiri!

    a.sr* [26.09.11 19:47:21] »

    ha! ha! ha! TraianS! cumva... ai fost in acea situatie?!?? multumesc mult pentru aprecieri!

    a.sr* [26.09.11 19:49:36] »

    ma bucur Alex Macedo ca ti-a placut. cred ca ar fi cazul sa-ti cauti agenda, zau... si apoi sa ne spui cat ai putut duce! eu zic, ca nu vei regreta!!

    TraianS [27.09.11 08:49:08] »

    si apoi sa ne spui cat ai putut duce!

    Cand am citit ecoul tau mi-am dat seama ca m-am exprimat putin neclar si acest "duce" se poate interpreta in diferite feluri. E vorba de cat poti "duce" in stomac, fara a incepe sa mergi in patru labe.

    Trebuie sa spun insa, ca imediat ce am citit ce ai scris, m-am imaginat impreuna cu Nea Alex, fiecare cocosati de vreo 10 navete in spinare, incercand sa ajungem la iesire

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Alex_Macedo [27.09.11 09:55:06] »

    @TraianS

    m-am imaginat impreuna cu Nea Alex, fiecare cocosati de vreo 10 navete in spinare, incercand sa ajungem la iesire

    )))... cred ca s-ar fi uitat dublinezii la noi... " They are roumanians for sure, they drink here and then they will fill a truck full of beer to drink it at home!! "

    @a.sr

    Scuze de off-topic! Nu vrem sa stricam un review asa bun cu blablaielile noastre... dar... mai glumim si noi... ca in aceste zile care le traim, lumea a uitat sa mai si zambeasca... si intr-un fel e de inteles...

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    a.sr* [27.09.11 19:42:05] »

    ha! ha! ha! ha! eu am inteles exact ce-ai vrut sa zici. si am zis ''cat poti duce era in sens pozitiv''! acum... ramane o bere si ptr mine?

    a.sr* [27.09.11 19:45:15] »

    stai TraianeS ca tin la glume! chiar ma bucur sa le starnesc! si... apropo: dupa ce carati lazile alea, cate vor fi ele, sa nu le beti din prima pe toate, mai lasati si la cei mai amarati si neputinciosi. zic asa... ptr ca eu nu sunt in stare sa car 10 lazi )

    station5* [27.09.11 19:51:21] »

    ofofof de cand astept eu acest articol de la a. sr!!

    si... pe cand credeam ca ma voi linisti (imi voi astampara curiozitatea, imi gasesc linistea, etc) dupa ce el apare, e... chiar invers!

    a. sr, sa fie clar! dorinta de-a vizita dublinul ("asa la un moment dat ") s-a transformat in nerabdare dupa ce am citit articolul tau!

    pentru noi, turistii, articolul tau este perfect/ideal, numa' bun de printat si trecut cu el in mana la treaba (vizitare).

    Felicitari!! si Multumim a. sr!

    si pozele sunt super!!

    acuma te las, "ma duc"sa-l mai citesc odata sa-mi sedimentez informatiile

    Bravo tie!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    a.sr* [27.09.11 20:56:28] »

    esti tu dragut station5! merci! si ma bucur sa-ti fie de folos!

    station5* [28.09.11 08:47:55] »

    @a.sr: "esti tu dragut station5!"

    draga mea a.sr. contrar aparentei care, e adevarat, creeaza confuzie, sa stii ca "station" este de genul feminin (o statie / doua statii)

    cu speranta ca nu te-am dezamagit prea tare...

    a.sr* [28.09.11 19:42:46] »

    fenomenal! touche! in cazul acesta, esti de-a mea! ca sa zic asa! ma bucur sa te cunosc, draga mea!

    ps: si chiar sper cu adevarat sa-ti placa irlanda!

    ne mai scriem...

    Maria Smeu [20.01.13 19:12:10] »

    Acum, cand Diaura mi-a trezit interesul pentru lectura (legat de Dublin, desigur), apreciez la adevarata valoare si prezentarea ta.

    E clar ca este un oras deosebit de frumos, pe care mi-ar place sa-l strabat la pas, cum imi place mie cel mai mult. Felicitari!

    Diaura* [01.02.13 17:22:47] »

    @a. sr:

    Am fost pusa in fericita situatie de a vedea cu ochii mei cateva din locurile pomenite de tine si inteleg perfect dorinta ta de a reveni in Dublin.

    Ai enumerat o multime de locatii care ar intra pe lista must see a oricarui turist si invitatia la fabrica de bere mi se pare primul si cel mai placut pas pe care il poate face un barbat cand ajunge in Dublin.

    Sunt locuri frumoase, incarcate de istorie, unele unice despre care incerc si eu sa povestesc cate ceva; sa le aduc in atentia colegilor.

    Avand in vedere ca o vacanta in Dublin poate fi foarte rezonabila la pret, mi se pare ca o invitatie catre turistii nostri este binevenita.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    a.sr*, Alex_Macedo, Diaura*, Maria Smeu, station5*, TraianS
    Alte impresii din această RUBRICĂLa pas prin Dublin și împrejurimi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.077951192855835 sec
    ecranul dvs: 1 x 1