ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Ploiesti
ÎNSCRIS: 12.07.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2011
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 6,5 ani

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
37.50%
Mai degraba nemulțumit
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
37.50%
Mai degraba nemulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
58.33%

AUTORUL NU ar recomanda
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Mult drum pentru a vedea... nimic!

TIPĂREȘTE

Am vizitat pestera Scarisoara in data de 28.08.2011 si am fost foarte dezamagit!

Am plecat de la pensiunea Iara din Arieseni unde eram cazati si sunt cam 10 Km pe sosea pana la punctul unde este indicatorul pe sosea spre pestera Scarisoara (in comuna Garda de Sus).

Orele de acces sunt fixe (9,10:20,11:40,13,14:20,15:40 si 17, parca) si noi am plecat pe la ora 9:30 de la pensiunea noastra si am ajuns la parcarea unde se lasa masina pt. a merge la ghetar pe la ora 10:40.

Drumul din sosea spre pestera Scarisoara este unul forestier, cca. 7 KM parcurgandu-se pe un drum forestier, iar cc. a 2 km pe jos, dupa ce se lasa masina la o parcare cand se ajunge sus la platou.

Drumul cu masina este chinuit si se merge f. greu, aproape numai in viteza intaia iar masina sufera, daca nu este un 4X4. Eu am avut o masina cu garda joasa (un BMW seria 3 E46) dar cu care am reusit sa urc, incet si cu grija; deci se poate vara. Iarna in nici un caz. De la sosea pana sus in parcare am facut cca. o ora, dupa cum am mai spus, mers chinuit, in viteza intaia. Drumul pe anumite locuri este extrem de ingust si doua masini nu au loc una pe langa alta.

Pe jos din sosea spuneau localnicii ca se fac cam 3 ore.

Ajunsi acolo am parcat masina intr-un loc unde scria "Parcare privata cu plata" si imediat a venit un pustiulica care mi-a cerut 5 RON, specificandu-mi plin de importanta ca este parcare privata si trebuie sa platesc daca vreau sa aiba grija de masina. I-am spus ca ii platesc cand ies daca vad ca masina este in perfecta stare si nu i-am dat nimic in avans.

De acolo am mers pe jos inca cca. 2 km, prin padure, pana am ajuns la intrarea in pestera. Biletul costa 7 RON de persoana, dar sincer, am fost foarte dezamagit ca din punctul de vedere al vizitarii, se viziteaza doar o sala, pe o punte de lemn facuta circular in jurul interiorului salii si atat! Coborarea se face pe niste scari metalice care in anumite portiuni sunt destul de abrupte.

Inauntru este frumos (si rece, cca. 0 grade cand afara erau cca. 25) dar nu prea ai ce vedea fata de asteptarile pe care le ai.

Concluzia este ca drumul dus-intors cu masina pana acolo nu face ca sa vezi cca. 15-20 de minute o singura sala a pesterii care sincer, nu este spectaculoasa cu nimic. Va veti convinge din pozele atasate.

Un lucru bun pe care l-am aflat de la localnici este ca drumul pe care noi am urcat este in programul de asfaltare si in maxim un an-doi va fi asfaltat pana la pestera.

Mai este un alt drum care urca la pestera Scarisoara venind de la Poarta lui Ionele, drum care era la data la care am urcat noi betonat pana cam 1800 de metri fata de parcarea de la pestera Scarisoara. E bine ca se fac drumurile de acces spre aceasta locatie, pentru a atrage cat mai multi turisti, dar sincer, eu nu m-as mai duce inca o data chiar daca drumurile ar fi asfaltate, fiindca nu ai ce vedea!


[fb]
---
Trimis de Catzus in 28.08.11 18:20:14
Validat / Publicat: 28.08.11 19:15:57
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7033 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Catzus); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 1800 PMA (din 3 voturi)

ECOURI la acest articol

5 ecouri scrise, până acum

cris1982
[24.08.12 21:13:40]
»

Pestera in sine nu este spectaculoasa, insa avenul prin care cobori la ea mi s-a parut extraordinar de frumos.

nicole_nicole
[10.01.14 14:39:29]
»

@Catzus: Ar trebui sa fiti fericit pentru "simplul" fapt ca ati vazut Peștera Ghețarul de la Scărișoara, care adăpostește cel mai mare ghețar subteran din România, pe care multi si-ar dori sa o vada, dar din diferite motive nu reusesc. Cine vede adevarata valoare a unui lucru, reuseste sa vada si realizeze si spectaculozitatea acestui loc.

E adevarat ca nu este bogata in formatiuni (ca si Pestera Ghetarul de la Vartop, spre exemplu, care este fara doar si poate cea mai frumoasa pestera din cate am vazut-si nu au fost putine), dar are si acesta pestera frumusetea si valoarea ei.

Deci, merita vizitata!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
CatzusAUTOR REVIEW
[10.01.14 15:31:22]
»

@nicole_nicole:

Probabil eram eu prea suparat din cauza faptului ca pentru a ajunge la pestera aproape ca mi-am rupt masina pe drumul ala... Si pentru faptul ca aveam alte asteptari asupra acestei pesteri...

Da, este frumos intr-adevar acel aven in care cobori pana la pesterea... aproape mai frumos ca ce poti vedea in 100 de mp de deschidere vizitabila...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancuta
[10.01.14 16:06:37]
»

@Catzus, drumul este intr-adevar dificil, se ajunge greu la pestera. Insa a vedea in plina vara un bloc imens de gheata, vechi de 4000 de ani, mie personal mi se pare spectaculos. Insa fiecare cu gusturile si placerile lui...

Spectaculozitatea acestei pesteri consta insa nu in faptul ca are diverse stalactite, stalacmite, ci in faptul ca acolo e cel mai mare bloc de gheata din Romania, aflat la 50 de metri de locul unde sunt 30 de grade celsius, 'totul natural"...

Blocul de gheata are un volum de 80 000 m3 iar vizitarea Pesterii Scarisoara presupune avenul + pestera cu ghetarul impricinat. Avenul in sine este spectaculos, are o frumusete aparte, iar vegetatia bogata e importanta pentru botanisti.

In plina vara cobori de la 30 de grade intr-o vagauna spectaculoasa iar acolo dai de gheata!

E spectaculos si faptul ca pe timpul verii, din cauza aerului cald, se topeste mereu un strat de la baza blocului dar se reface un altul nou la suprafata, astfel ca totul e un proces care se repeta, stratul de la baza avand 4 000 de ani...

Timpul de vizitare este de 45 de minute, aici luandu-se in calcul si coborarea si urcarea in aven, care sunt mai dificile, dar se admira si peisajul impresionant al avenului.

Camera care se viziteaza nu e, intr-adevar, mare, dar sunt si alte incaperi la care noi nu putem ajunge. Chiar la intrare este "un derdelus" pe care coboara speologii pentru cercetari. Acolo lucrurile se schimba, dar nu e usor de coborat.

Vizitarea poate fi interesanta sau nu, depinde la ce te uiti cand ajungi acolo...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicole_nicole
[14.01.14 10:28:43]
»

@biancuta: Nu stiu cand ai fost la pestera ultima data, insa drumul e asfaltat acum... adica era si vara trecuta. De unde nu se mai poate intra cu masina mai ai de facut pe jos 10 minute.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, Catzus, cris1982, nicole_nicole
Alte impresii din această RUBRICĂPeștera & Ghețarul Scărișoara [Ghețari]:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046924114227295 sec
    ecranul dvs: 1 x 1