ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.07.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 16.01.11
STATUS: SENATOR
LUNA
JUN-2011
cuplu fara copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.33%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Terasa Dragului - o cina buna intr-o atmosfera placuta

TIPĂREȘTE

Dupa doua zile toride in Bucuresti am plecat la Predeal de vineri seara, nu sambata cum era planificat. Inca din tren sotul imi facuse propunerea sa mergem ‘La butuci” sa mancam ceva. Ideea mancatului la ora aceea nu-mi suradea dar sa stau pe terasa la racoare si aer curat intr-o statiune de munte dupa ce indurasem la oras si in tren a prins.

La 21:30 eram in Predeal. Cum am iesit din gara am facut stanga spre terasa. “La butuci” nu era cine stie ce terasa, dar aici puteam si noi savura o bere si un mic in liniste, avand copiii dupa noi, ani buni la rand. In stanga era barul, mesele si scaunele erau din butuci - de aici si numele dat de noi terasei, iar in dreapta erau leaganele care faceau totul caci ele ocupau timpul copiilor cat noi serveam berea.

In timp ce pasii ne duceau spre un loc bine stiut, privirile erau indreptate spre terasele de pe trotuar: unele vechi pe care le stiam, altele noi, altele cu alt nume decat il stiam. Desi este vineri seara statiunea pare pustie, la prima terasa nu este nimeni, urmatoarea este inchisa, la Hanul Domnitorilor sunt doua mese ocupate, aceeasi atmosfera pe care am simtit-o in ultimul timp in Predeal. Si cum era acum cativa ani!

Instinctiv facem stanga sa intram la terasa, sotul a facut doi pasi dar eu am ramas pe loc. Si totusi aici era, am recunoscut barul si cladirea aceea inalta care era in spatele leaganelor. Era schimbat, dar ce noi nu eram? Ce sa facem acum cu leaganele cand copiii nu mai sunt de leagane si pe deasupra au trecut vreo cinci ani de cand nu mai vin cu noi ca de, sunt mari.

Ceva mai era totusi la fel, destule mese ocupate, caci asa era “La butuci” - mesele erau ocupate mereu.

Un domn amabil ne pofteste sa intram, sa luam loc, ne aduce chiar si meniul. Un ospatar aduce la masa de langa noi un platou cu coaste si cartofi frumos ornat. “Aici a mancat creivean” zic in gandul meu dar cand sotul ma intreaba cine a mancat aici imi dau seama ca vorbeam cu voce tare. Ii explic cine si ii spun ca acum terasa noastra “La butuci” se cheama “Terasa Dragului” si apartine cladirii de langa “leagane” care este acum hotel Dragului si incep sa iau aminte schimbarile care s-au facut.

Latura terasei dinspre trotuar nu a suferit multe modificari, este la fel ca alta data impodobita cu petunii multicolore printre care, acum, niste felinare imprastie o lumina difuza.

Pe alte doua laturi ale terasei sunt din loc in loc corpuri de iluminat in forma de felinar care creeaza o atmosfera de semi intuneric.

Barul care ocupa cea de a patra latura a terasei a ramas la locul lui, dar este modern, luminat frumos, are multe sortimente de bauturi si pahare de tot felul. Dozator de bere au si acum iar halbele stramte si inalte au fost de multe ori umplute pentru nemtii care ocupau trei mese ale terasei.

Terasa este mare iar mobilierul alb ce imita impletitura de nuiele o face sa para si mai mare. Pe scaune si pe spatarul lor sunt niste pernite albastre ce-ti sporesc confortul. In mijlocul mesei sta un pahar in interiorul caruia este o lumanare care odata aprinsa creeaza o atmosfera romantica. Muzica, mai mult in surdina si placuta.

Deschid meniul si intr-adevar se confirma ceea ce intelesesem inainte: Terasa Dragului.

Meniul este foarte variat: specialitatea bucatarului, gustari calde si reci, ciorbe, paste de tot felul, pizza, preparate din peste, pui, vita, porc, garnituri, salate si desert. Toate in multe sortimente. Baturi de care poftesti.

Noi am comandat cate o portie de frigarui cu garnitura de cartofi taranesti, clatite brasovene si un vin de Jidvei pe care le-am savurat in voie ca de, nu mai cadeau copiii din leagan.

Preturile sunt o. k. :

- frigarui – 16 lei

- clatite brasovene (cu branza si stafide scaldate in smantana, rumenite in cuptor) – 9lei

- cartofi taranesti 5 lei

Ospatarii erau foarte amabili si atenti, mi-a placut foarte mult fantezia cu care bucatarul orna toate platourile care plecau din bucatarie. Chiar trageam cu coada ochiului cand treceau cu platourile si toate erau frumos ornate.

Chiar daca la inceput m-a trecut un sentiment de nostalgie ca “La butuci” nu mai e acolo, m-am resemnat repede ca si vremurile sunt altele, chiar m-am simtit bine la terasa Dragului si ma bucur ca AmFostAcolo. Inchei prin a va invita si pe voi cand treceti prin Predeal sa mancati aici.


[fb]
---
Trimis de Lumis66 in 13.07.11 22:31:15
Validat / Publicat: 13.07.11 23:49:13

VIZUALIZĂRI: 2451 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

2 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Lumis66); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P02 Terasa Dragului - o portie buna de frigarui
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 13700 PMA (din 14 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

2 ecouri scrise, până acum

creivean [14.07.11 20:45:07] »

Acu' io ce să zic, decât că, mă bucur dacă o terasă fostă “La butuci”, actualmente “Dragului”, poartă pe AmFostAcolo amprenta lu' @creivean.

Iar dacă aţi avut o seară minunată, într-o atmosferă deosebită şi bucate gustoase, sunt chiar fericit.

Şi pentru că, duminică 17.07.2011, împlinesc 2 ani de navigat pe AmFostAcolo, promit ca al 100-lea meu review pe sait, să se refere la un restaurant fain, din Oradea (AmFostAcolo de o grămadă de ori, ultima dată azi), restaurant pe care vi-l recomand şi vouă cu plăcere.

A, să nu uit, al 100-lea meu review, se referă la restaurantul preferat al lui @Alex_Macedo!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
aishor [06.08.11 19:54:57] »

Intr-adevar, o locatie de nota 10! Am avut norocul sa ne duca fiica noastra aici din prima zi de sedere in Predeal si am fost atat de incantati de varietatea meniului, ca n-am mai schimbat restaurantul. La fiecare masa (de pranz si cina) am servit mereu altceva si pot spune cu placere ca niciodata n-am fost dezamagiti! Servire ca la carte iar felurile de mancare s-au intrecut unele pe altele! Terasa dar si interiorul este f cochet. Seara, lumanari aprinse pe mese, muzica de calitate, ambianta, eleganta... In plus, exista si salon special pentru nefumatori, iar grupul sanitar este tot timpul curat. Felicitari celor care se ocupa de acest local!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
1 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aishor
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Predeal?:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.046966075897217 sec
    ecranul dvs: 1 x 1