ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 04.05.2011
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Ploiești
ÎNSCRIS: 27.11.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
NOV-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 3 MIN

    Amintirea unui miracol

    Ilustrație video-muzicală
    IL DIVO -AVE MARIA
    TIPĂREȘTE

    Sicilia

    Siracuza - 21.11.2011 2010 - duminica dimineata - ora 9,00

    Impresii de la fata locului:

    Vizita in oras incepe cu recomandarea cunostiintei noastre siciliene: " Sa va arat ceva nemaipomenit"

    Aflata in imediata apropiere a intrari in oras (de pe autostrada Catania - Gela) la foarte mica distanta de Parcul Arheologic, constructia este monumentala, si daca nu stii de la inceput ce urmeaza sa vizitezi esti surprins de ce vezi.

    In mijlocul unui parc bine ingrijit dar micut, se inalta din beton, cu o arhitectura unica, o cladire monumentala. Numai Madonna din varf dezvaluie adevarata identitate a acestei constructii care ar putea adaposti atat birouri cat si magazine sau sali de curs. Biserica este noua si din pacate locuitorii Siracuzei o considera urata.

    Cea mai mare intrare este cea catre cripta. Un tablou cu chipul Fecioarei Maria aflat pe peretele opus intrarii intampina vizitatorii.

    Sub el sta scris: Madonna delle lacrime.

    Pe acolo am intrat si noi si am ajuns in balconul circular care inconjoara baza bisericii. De aici sunt scari ce coboara spre altarul criptei si spre vestigiile romane descoperite in timpul constructiei, dar si scari ce urca spre interiorul bisericii unde este altarul principal. Suprafata bisericii este circulara si este inconjurata de capele, de forma patrata asemanatoare unor mici camere.

    Interiorul bisericii este fabulos nu prin bogatia de ornamente, ci prin simplitate si arhitectura interioara. Fiind duminica dimineata destul de multa lume astepta inceperea slujbei, majoritatea in varsta, dar si familii cu copii foarte mici. Incinta bisericii este foarte mare si ne-am mirat de faptul ca era aproape pe jumatate plina. Am asistat la inceputul slujbei fascinati de armonia din interior. Foarte rar am avut ocazia sa simt sentimentele de credinta si piosenie ale celor din jur asa cum am simtit aici.

    Aproape palpabile.

    Deasupra noastra stalpii ce formeaza cupola uriasa par a fii paznicii drumului pe care rugaciunile citite in biserica ajung la Cer. Tot betonul din constructie pare a proteja "ceva".

    Impresionati de cele vazute si traite, ajunsi acasa, am cautat sa aflam mai multe despre acest loc.

    Istoric si date (preluate de pe Google):

    29 august 1953

    O icoana din ipsos care o infatiseaza pe Fecioara Maria incepe sa lacrimeze. Icoana este un dar de nunta pentru doi tineri casatoriti si este agatata pe peretele de la capul patului.

    Fenomenul se repeta in intervalul 28 august - 1 septembrie starnind in intregul oras un adevarat tumult. La interventia Bisericii, lacrimile sunt colectate si impreuna cu icoana sunt supuse nenumaratelor teste medicale si stiintifice.

    Testele evidentiaza faptul ca compozitia lacrimilor este identica cu cea a lacrimilor umane si sunt declarate similare cu acestea.

    In 1966 incepe constructia, mai intai cu cripta, care este deschisa publicului in 1968. La data de 6 noiembrie1994 Sanctuario della Madonna delle Lacrime este sfintit de Sfantul Parinte Papa Ioan Paul al ll lea, cu ocazia visitei sale la Siracuza.

    Considerata biserica de pelerinaj este cel mai mare sanctuar din Sicilia. Interiorul solemn spre sarac este in contradictie cu interioarele bisericilor din insula, iar betonul comprimat din care este construita, lasat la vedere, scoate mai mult in evidenta structura interioara o cotinuare a celei exterioare.

    Arhiepiscopia din Siracuza a organizat un concurs in urma caruia au fost alesi arhitectii si constructorii viitoarei biserici.

    Descrierea in cifre a constructiei de forma conica cu aspect de lacrima uriasa:

    Capacitate circa 11.000 de locuri ;

    Intrari 18 dispuse circular de jur imprejurul bisericii ;

    Suprafata 4700m patrati ;

    Grinzi de sustinere din beton in numar de 22 ;

    Diametru interior 71m ;

    Diametru exterior 80m ;

    Inaltime 74m constructia din beton si inpreuna cu statuia de bronz aurit din varf 103m ;

    Capelele care inconjoara altarul principal sunt in numar de 8 si sunt decorate cu vitralii si scene religioase lucrate in mozaic.

    Biserica interioara are tot 22 de coloane intercalate cu ferestre. Aceste coloane interioare formeaza cupola.

    In interiorul altarului in fiole de sticla sunt pastrate lacrimile.

    Cu siguranta este un loc ce merita vizitat daca pasii va vor purta in Sicilia.

    Nu stiu cat este de cunoscut de catre agentiile de turism pentru a fi inclus in programul de vizitare al orasului Siracuza, dar daca nu il gasiti inclus in program il puteti zari din interiorul Parcului Arheologic dupa ce treceti de teatrul grec spre catacombe.


    [fb]
    ---
    Trimis de mecut in 04.05.11 21:26:43
    Validat / Publicat: 04.05.11 22:29:19
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 5213 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (mecut); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P02 Sanctuario della Madonna delle Lacrime-in fata intrarii in cripta
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    [900 PMA] [450 PMA]
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 34850 PMA (din 41 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    8 ecouri scrise, până acum

    dorgo [05.05.11 12:21:52] »

    @mecut

    A propos de SIRACUZA, stii ce scria pe cartea de vizita a domnitorului Alexandru Cuza?

    Sir A. Cuza

    mecut [05.05.11 14:57:01] »

    @dorgo

    Bineinteles ca nu stiam!

    Si cu siguranta ca nu stiu nici jumatate din ce stiti dumneavoastra!

    Dupa ce am citit ultimul rw. pe care l-ati publicat astazi, m-am intrebat cum a-ti fii scris despre o destinatie frumoasa ca Siracuza, daca despre gipsy ati scris asa atent?

    Cu toate acestea nu pot intelege fascinatia si succesul de care bucura acel tur descris in rw! Este ca si cum eu in concediu m-as duce in taberele de refugiati din Yemen, Etiopia etc.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    webmaster13 [05.05.11 18:23:22] »

    Sper sa placa melodia atasata!

    dorgo [05.05.11 18:41:34] »

    @mecut... am studiat o harta a repatitiei geografice a "gypsy" in tara noastra... cei mai multi sunt, dupa orasele satelite ale capitalei, in judetul Mures - 9% din populatie... deci o sumedenie de fundatii si asociatii care lucreaza pentru aceasta etnie s-au prezentat aici... avantajele au fost reciproce... fundatiiile obtineu sponsorizari din "tara-mama" sau fonduri UE, iar gypsy, obtineau si ei partea lor.

    Apoi in jud Mures e "fief"-ul gaborilor cu palarie, care sunt o casta distincta si dominanta, comercianti instariti, se ocupa de comertul cu aur si argint, bijuterii, valuta, covoare, etc, apoi in Tg. Mures a fost mereu o mare toleranta religioasa cu existenta mai multor credinte care cauta enoriasi oferind bunuri in schimb, tiganii sunt o etnie usor de atras la biserica... daca le-ai promis un camion cu alimente, spre exemplu. E-adevarat si faptul ca ei pot foarte usor schimba apoi religia (daca nu le-ai adus si al doilea camion) in functie de biserica ce ofera mai mult... si nu in ultimul rand s-a constata o bonomie a primarilor din sate si comune, primari care nu i-au alungat pe rromi, ci i-au ajutat... acel sat de subpadure, Chinari, satul "copilului fara nume", acum e complet transformat, o cantareata de muzica populara finlandeza a sponsorizat constructia a 10 duplex-uri ce pot fi vizitate... tiganii sunt blanzi... iar primarul din Sântana de Mures i-a angajat pe toti tiganii din zona la grajdurile bazei hipice... la Band, unde primar este Mircea Rusu Band, sunt 4000 de tigani... ajutati de fundatii din Olanda... in judetul Mures avem aprox. 50.000 de tigani...

    Fascinatia pentru lumea tiganilor a existat intotdeauna, oamenii sunt mereu curiosi sa vada cum traiesc alti oameni cu obiceiuri mult diferite si mai ales cum a supravietuit aceasta etnie timp de 5 secole...

    mecut [05.05.11 22:10:34] »

    webmaster 13

    Multumesc foarte mult pentru melodie, este foarte potrivita!

    station5* [23.04.12 19:47:43] »

    ai avut dreptate draga @mecut, merita vizitat mai mult decat teormina! si numai articolul de fata ar fi suficient ptr a convinge pe oricine

    f. interesanta biserica intr-adevar; am vazut ceva asemanator, sub aspectul ineditului, la Helsinki, Biserica in Stanca sau dupa alte traduceri, Biserica de Piatra

    ne-ar fi de mare folos daca ai mai scrie despre cele vizitate de tine in Sicilia, eu iti multumesc anticipat!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    timis [10.04.13 22:08:49] »

    @mecut: Ma indoiesc ca biserica descrisa are capacitatea de 11000 de locuri. Poate locuri de veci, deci persoanele stivuite (!) ar incapea. Altfel ar fi trebuit sa aiba 800 m diametru, nu 80, cam cat un stadion. Dar e doar un amanunt, sa fie interpretat ca o gluma...

    Multumim oricum pentru ca aceasta descriere completeaza ceea ce au vazut altii.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    mecut [12.04.13 08:41:43] »

    @timis: Multumesc pentru ecou, probabil ca ai dreptate!

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    dorgo, mecut, station5*, timis
    Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Siracuza și împrejurimile:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.037513971328735 sec
    ecranul dvs: 1 x 1