ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.03.2011
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • --- F ---
    GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
    DIN: Mannheim Germania
    ÎNSCRIS: 23.10.09
    STATUS: SENATOR
    DATE SEJUR
    FEB-2011
    DURATA: 10 zile
    cuplu fara copii
    2 ADULȚI

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    90.00%
    Mulțumit, mici obiecții
    DISTRACŢ. / RELAXARE:
    80.00%
    Mai degrabă mulțumit

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    85.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    AFA RECOMANDĂ: Pentru transfer Aeroport - Hotel (Roma) și/sau tururi turistice ale Romei / Vaticanului - recomandăm ghidroma.eu
  • Informatii sau rezervări: pe sait sau tel. +39 324 981 3672
  • TIMP CITIRE: 7 MIN

    Sicilia - intreaga Italie in miniatura

    Ilustrație video-muzicală
    LA PRIMAVERA" - BZN
    TIPĂREȘTE

    Am vizitat Italia de nenumarate ori, am colindat din nord pana in sud, die est pana in vest, am vazut Roma, Venetia, Florenz si Napoli, am serpuit pe serpentinele coastei Amalfi si am urcat pe muntele Vezuv, am lenevit pe plajele late cu nisip auriu din Rimini si m-am imbaiat in apa cristalina din golfurile singuratice ale coastei calabreze... dar acum doua saptamani a fost pentru prima oara ca am pus piciorul pe pamant Sicilian. Si aici sfatul meu - cine nu are timpul necesar pentru a vizita toata tara si totusi vrea sa-si faca o idee despre Italia – Sicilia este insula perfecta – Sicilia este Italia in miniatura! Poti vedea in decurs de cateva zile si munti vulcanici si plaje cu nisip fin si coaste abrupte, poti vizita site-uri archeologice, temple si amfiteatre, orase medievale si orase baroce. Cea mai buna inghetata italiana este cea din Sicilia si cea mai buna Pizza (dupa parerea mea), vinuri de toate soiurile - de la vinul dulceag, licoros de Marsala pana la vinuri rubini cu aroma de cirese amare. Si daca imi permiteti sa va mai dau inca un sfat. Vizitati Sicilia in primavara! Niciunde nu am vazut campii atat de colorate, atata abundenta de flori, pomii de portocale si lamai sunt pline de rod, soarele straluceste aproape in fiecare zi, temperaturile oscileaza in jur la 20 de grade si nici urma de turist; -). Ce poate fi mai placut?

    Aici itinerarul pe care l-am parcurs noi in 10 zile: Trapani – Marsala – Selinunt – Agrigento – Ragusa –Modica – Noto – Siracusa - Catania – Etna- Taormina – Palermo – Segesta – Erice- Trapani. In total circa 900 km.

    Si acum urmeaza Jurnalul de calatorie:

    Ziua 1.

    Trapani (Aeroport) - Marsala-Selinunte circa 70 km, 1,5 h cu pauza pe drum.

    Hotel Admeto, categorie 4 stele, situat in Marinella di Selinunte

    click aici

    Pe la ora 2 dupamasa am aterizat in Trapani, oras care se afla in partea de nord-vest a insulei, pe care insa l-am parasit imediat (aveam de gand sa-l vizitam la intoarcere) in directia sud spre Marsala. Ţelul zilei era site-ul archeologic din Selinunt. Ah, sa nu uit – un detaliu mai mult decat placut – surpriza! am primit de la firma de inchirieri de masini un Fiat 500, masina tipic a italiana cunoscuta si sub numele de “bambino” nou nouta si spre surprinderea mea foarte incapatoare. Pe drum pana la Selinunt am trecut pe langa mori de vant si saline – un peisaj mai putin obisnuit pentru o coasta de mare, deci zona nu neaparat recomandata pentru o vacanta de relaxare la plaja. Am oprit pentru cateva minute in Marsala sa ne aprovisionam cu apa si alte bauturi – bineinteles si o sticla din renumitul vin licoros de Marsala pe care aveam de gand sa-l bem la apusul soarelui – pe treptele amfiteatrului din Selinunt situat direct pe coasta marii. Cei circa 70 km pe strazi neaglomerate au trecut repede si hotelul Admeto situat la mica distanta de site-ul archeologic era curat, modern, nou construit. De pe balconul camerei noastre vedeam atat marea cat si templul grecesc din Selinunt…Nu am mai despachetat bagajele, am luat cu noi doar aparatul de fotografiat si sticla de Marsala si fuga, fuguta catre templu sa mai prindem apusul de soare. Stiam ca site-ul este deschis pana la ora 5 seara (ceea ce este adevarat) insa ajungand la poarta de intrare pe la ora 4 si 10 minute, vanzatorul de bilete ne face semn dand din cap ca este inchis.

    Cum sa fie inchis? intreb eu, in ghidul meu turistic scrie ca ora de inchidere este 5 seara.

    Da, 5 este ora cand se inchide site-ul dar biletele se vand cel tarziu cu o ora inainte de inchidere pentru a mai avea timp sa vizitezi tot arealul. Si fiind dupa ora 4 nu ne mai poate vinde bilete, deja a inchis casa. Sa ne intoarcem din nou maine dimineata. Eu disperata incerc sa-i explic ca noi maine avem alt program, suntem doar in trecere si astazi vrem sa facem neaparat poze in lumina apusului de soare. Nu si nu, casa este inchisa…

    Eu n-am avut altceva mai bun de facut decat sa-i spun ca eu aveam alta parere despre Italia si mai ales despre sicilieni si ca eu credeam ca sunt mai “flexibili”. Eu ii fac o propunere – ii dau banii el poate face ce vrea cu ei, sa-i puna in casa a doua zi sau in buzunar…important este sa ne lase acum sa intram…Atata i-a trebuit sicilianului, s-a facut rosu de nervi si a inceput sa strige, gesticuland cum numai un italian poate gesticula…da asta este parerea voastra despre italieni…acum nu va mai las sa intrati nici daca cadeti in genunchi…iesiti afara... e inchis…

    Am iesit aproape speriati, nu ma asteptam la o astfel de reactie si extrem de dezamagiti… din departare vedeam templul cum se scalda in razele soarelui care incepea deja sa apuna. Am luat-o la pas, incet, incet pe langa gard pentru a gasii credeam eu un loc mai prielnic de unde sa facem poze macar de la distanta. Ne indepartam din ce in ce mai mult de poarta de intrare si de ghiseul de vanzari de bilete. Si dupa cateva sute de metrii observam ca gardul devine din ce in ce mai scund, fiind inlocuit de o ridicatura de pamant si o vale plina de boscheti si cactusi. Nu stiu ce drac m-a indemnat, dar am luat-o printre boscheti peste panta abrupta intepandu-ma ici colo in cactusi pana am trecut. Barbatul meu dupa mine, se acundea printre boscheti si soptea neintrerupt… daca au caini? daca ne vede? tu stii unde ne aflam? Sicilia …mafia …dar eu netinand cont de nimic am luat-o tinta direct spre templu. Norocul nostru ca in jurul templului crescuse iarba si patrunjelul salbatic (numele orasului Selinunt inseamana patrunjel sabatic) era in floare inalt la circa 40 cm de pamant astfel ca nimeni nu ne-a sesizat, sau chiar daca ne-a vazut careva se pare ca nu a avut chef sa fuga dupa noi prin boscheti si cactusi.

    Oraşul Selinunt, fosta colonie greaca, a avut o viaţă scurtă (aproximativ 400 de ani) dar a fost probabil in aceasta perioada unul dintre cele mai bogate orase ale imperiului grecesc cu o populaţie de pana la 100.000 de locuitori. Imense blocuri de piatra, ruinele fostului oras sunt rasfirate pe un areal de 40 de hectare. Doar cateva dintre cladiri au fost reconstruite.

    Templul dedicat zeitei Hera construit la mijlocul secolului al-VI b. c. in stil doric si este cel mai bine conservat templu din Selinunt. Am facut pozele mult dorite cu un sentiment de teama si de satisfactie in acelasi timp (sa nu ma intelegeti gresit – nu vreau sa imbiu pe nimeni sa faca la fel ca mine; -) si pe urma am luat-o la pas grabit pe o poteca micuta pana la Acropolis situat direct la malul marii la circa 2 km distanta. Dar ajunsi aici in apropiere am vazut din departare inca un paznic. Din teama de a nu fi descoperiti si sa ne intoarcem inapoi nu mai voiam am ocolit zona archeologica si ne-am indreptat direct spre plaja. Dar aici mi-am dat seama cum se construiau orasele antice - si anume pe coasta marii in zonele abrupte unde greu se putea ancora si se putea urca pana sus si de coborat… si mai greu. Am coborat aproape pe fund cu inima batandu-mi la maximum si abia ajunsi jos ne-am mai linistit. Vedeam din departare plaja situata direct in fata hotelului nostru, dar pentru a ajunge pana acolo trebuia sa mai traversam un parau sau mai bine zis canal de apa care despartea cele 2 zone (zona archeologica si zona de plaja). Cu picioarele ude si sticla de vin plina (nu ne-am mai asesat pe plaja ca se lasase deja seara si se facuse racoare) ne-am reintors in hotel.

    In hotelul nostru chiar se tinea o festivitate (zi de nastere) si restaurantul era ocupat. Asa ca am iesit in cautarea unei tratorii. Oraselul Marinella di Selinunte este tipic Siciliei, un mic port cu cateva barci si yachturi, stadute inguste, cateva baruri si restaurante direct la malul marii – in tratoria Olimp am mancat o pizza fantastica si am baut vinul casei un vin aproape negru cu o aroma placuta pentru doar 6 EUR / litru. Iesind din tratorie ne-a intampinat un miros de iasmin si lamai coapte si o o luna imensa plina ne-a acompaniat pana la hotel.

    Ziua 2

    Selinunte – Eraclea Minoa – Scala dei Turchi – Castello Chiaramonte (Siculiana) – Agrigento (ca. 100 km, 4-5 ore cu multe pauze lungi pentru vizite) urmeaza in curand


    [fb]
    ---
    Trimis de Pami* in 18.03.11 14:27:02
    Validat / Publicat: 18.03.11 15:49:46
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 6030 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (Pami*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Masinuta noastra un "bambino" Fiat 500, pare mica dar este foarte incapatoare...
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 22 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    6 ecouri scrise, până acum

    webmaster77
    [18.03.11 15:49:17]
    »

    dat fiind ca nu ne-ai spus prea multe despre hotel, am anulat notele date la servicii si cazare (review-ul fiind pana la urma unul "de calatorie"). daca vrei sa dai aceste note, te rog sa postezi un review separat despre hotel, se poate face o rubrica doar pt el.

    anadragusin
    [18.03.11 23:35:27]
    »

    Superbe pozele! si vorbesc de ambele review-uri. Mult curaj ai avut, dar a meritat. Felicitari pt. review!

    webmaster13
    [19.03.11 08:59:39]
    »

    Sper sa placa melodia atasata!

    creivean
    [19.03.11 20:04:47]
    »

    @Pami

    Excepţional review. Şi... zici şi tu, că italienii-s la fel de balcanici precum noi, românii? Pentru mine-s de-a dreptul obositori...

    Ioana_Ioana
    [01.03.12 00:46:49]
    »

    Buna

    Imi spui te rog unde recomanzi sa ne cazam... Vom ateriza la catania si ne-am gandit sa ne cazam in taormina... insa ma gandeam sa imi schimb optiunea aceasta si sa fie cazarea la mesina... ce parere ai?

    Pami*AUTOR REVIEW
    [01.03.12 09:21:12]
    »

    @Ioana_Ioana: Taormina este o statiune situata pe un deal foarte abrupt - casele si hotelurile sint construite aproape unul peste altul si are o plaja foarte mica si pietroasa. Nu te sfatuiesc sa te cazezi aici - dar oraselul merita sa fie vizitat! Defapt ce doriti sa faceti in Sicilia? Cate zile aveti la dispozitie? Da-mi te rog mai multe detalii - scrie-mi pe privat!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    anadragusin, Ioana_Ioana, Pami*
    Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Sicilia:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.044508218765259 sec
    ecranul dvs: 1 x 1