ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 08.03.2011
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 1 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 8 ani

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
60.00%
Către satisfăcător

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
85.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Moneasa – Perla Munţilor Apuseni!!!

Ilustrație video-muzicală
Nicolae Furdui-Iancu - Hai lic si iar lic
TIPĂREȘTE

MOTO: O staţiune excelentă, pentru maxim 2 zile, cât să-ţi încarci bateriile.

AmFostAcolo, de foarte multe ori, am şi rămas câteva nopţi la Hotel Moneasa (review-ul este aici) şi la Cerbul Albastru (găsiţi review-ul aici), iar în multe alte ocazii (dat fiind distanţa relativ mică de Oradea – 115 km.), am ales să ne plimbăm puţin în staţiune, să ne încărcăm bateriile şi să ne întoarcem spre seară acasă.

În prezentul review, am să încerc să trec în revistă, Staţiunea Moneasa, aşa cum am văzut-o eu, în repetatele mele vizite, nu de alta, dar vine, vine…, primăvara… şi mai mult ca sigur că, mulţi useri (sau simpli vizitatori ai saitului nostru), vor alege Moneasa, pentru un sejur.

De ce Moneasa (pentru mine) ?

Pentru că-i una dintre cele mai liniştite staţiuni din zonă.

Pur şi simplu, dacă ajungi la Moneasa, într-o zi obişnuită (în afara sărbătorilor religioase/legale şi a diverselor festivaluri), ai sentimental că la Moneasa nimic nu zdruncină liniştea ancestrală a Muntelui Codru-Moma (la poalele căruia se află staţiunea).

Şi…ai parte de aer ozonat, de munte, la o altitudine de 280 m. Drept este că, vârfurile din jur se înalţă şi spre 1.000 m.

Pentru că, este foarte aproape de Oradea, la fel şi de Arad (110 km.), Timişoara (150 km.), (Deva 125 km.).

Şi, nu în ultimul rând, deoarece există suficiente atracţii în zonă (mai ales vara, o să le detaliez mai jos), iar preţurile la cazare şi masă sunt unele normale, nu aşa cum suntem cu toţii obişnuiţi, ca în staţiunile renunite, preţurile să fie exorbitante.

De ce doar 2 zile?

Pentru că, pentru mine cel puţin, mai mult de 2 zile în Moneasa, reprezintă o suprasaturaţie, care mă poate face, ca în loc să revin acasă cu bateriile încărcate, să mă agit din plictiseală şi să obţin efectul contrar celui dorit ))

Asta poate şi pentru că, vizitând staţiunea de destule ori, aceasta nu mai are ce să-mi dezvăluie, aşa cum a făcut-o la primele vizite.

Unde te poţi caza la Moneasa, în condiţii decente?

1. Cerbul Albastru 3* (review-ul meu cu o mulţime de fotografii exemplificative, îl găsiţi în link-ul de la începutul review-ului). Pagina web a vilei o gasiţi aici. Cazarea, se ridică, cu mult peste cele 3 stele la care este cotată, micul dejun buffet îndestulător de variat şi pe gustul oricui. Minusurile vilei se referă la faptul că, nu are restaurant şi că nu permite fumatul în incintă (asta poate fi chiar un plus), fumatul fiind permis doar în foişorul din curte.

2. Club Castel 4*, o locaţie de excepţie, foarte bine descrisă de colega @mariana în review-ul său de aici. Pagina web este aici. Are avantajul restaurantului propriu. Coordonatele GPS sunt N 46.4578693 x E 22.2479805;

Hoteluri/Vile/Pensiuni, noi, construite după 1989

1. Vila Tanamera 3*, are avantajul situării sale în centrul staţiunii, lângă lac/parc/ştrand şi al unui restaurant, unde se mînâncă ieftin. Pagina web este aici

2. Hotel Panoramic 3*, la baza pârtiei de săniuş, are restaurant propriu şi este nou (2009). Din păcate nu are pagină web.

3. Pensiunea Lacul Linistit, situată chiar pe lac, recent renovată arată foarte bine. Nu are pagină web. Am să urc o poze cu pensiunea aşa cum se vede de peste lac.

4. Pensiunea Pamel & Claudia 3* (are 3 review-uri pe sait aici), după părerea mea este cam departe de centrul staţiunii.

5. Pensiunea Raluca 2* (are 2 review-uri pe sait aici)

6. Cabana Dallas 3* (are 1 review pe sait aici). Pe partea de cazare, eu nu o recomand, cu toate că face parte din categoria spaţiilor de cazare foarte ieftine, cu un restaurant excelent.

7. Vila Zeus 3*, o pensiune nouă, destul de aproape de centrul staţiunii, pe drumul spre Dallas. Nu are pagina web.

Hoteluri/Vile/Pensiuni, vechi, construite înainte de 1989

1. Hotel Moneasa 2*-3*, parţial renovat, unele camere, renovate, au fost aduse la standard de 3*, dispune de baza de tratament bine dotată, saună, bazin acoperit, restaurant/cofetărie/bar. Am stat acolo, dar nu-l recomand. Nu excelează la servicii/camere/masă. Pagina web este aici. Review-ul meu poate fi găsit în linkul de la începutul review-ului.

2. Hotel Parc 3*, situat excelent, în parcul staţiunii, lângă ştrand, parţial renovat şi acesta, oferă camere de 2* şi 3*, dispune şi el de bază de tratament, restaurant/bar, bazin acoperit, Jacuzzi. Pagina web este aici

3. Hotel Codru Moma 2* lângă lac, destinat pensionarilor sosiţi prin programele Casei Naţionale de Pensii. Pagina web este aici.

4. Căsuţe Ştrand 3*, proaspăt renovate, sunt situate în ştrand, astfel că, cei cazaţi acolo au intrarea gratuită în ştrand şi sunt cazaţi în plin centru al staţiunii. Pagina web este aici.

Am văzut, la intrarea în staţiune (este vizibil în foto 1) şi un camping, cu căsuţe şi loc pentru corturi. De asemenea, la ieşirea din staţiune, am văzut, nu o dată corturi montate la marginea pădurii. Aşa că, în staţiune există locuri de cazare pentru toate gusturile.

Locuri de luat masa

1. Restaurantul Cabanei Dallas – locul unde, de câte ori am fost am mâncat bine, la preţuri decente, mâncarea fiind absolut proaspătă. Am şi scris 2 review-uri de acolo, pe care le găsiţi aici şi aici. Îl recomand, fără rezerve, mai ales vara pe terasă…

2. Vatra Haiducilor, după Dallas, spre ieşirea din localitate. Am mancat acolo o dată, în 2008, când a fost relativ ok. În August 2010, am vrut să luăm din nou un prânz acolo, dar nu a fost să fie…Găsiţi review-ul meu aici. Îl recomand, dar nu fără rezerve. Aveţi grijă ce comandaţi!!!

3. Restaurantul de la Vila Tanamera. Aspect de cantină, mulţi clienţi, foarte…coloraţi. Nu am avut curajul să mănânc acolo, când am văzut câţi/ce muşterii are.

4. Restaurantul de la Hotel Moneasa. Am mâncat de câteva ori. Mâncare bună, dar redusă în ce priveşte sortimentul, chelneri plictisiţi. Vara pe terasă, poate reprezenta o variantă.

5. Din spusele/scrierile colegei @mariana, restaurantul de la Club Castel. Nu am mâncat acolo, dar merg pe mâna colegei @mariana.

Am văzut şi alte locuri de servit masa (printre care şi o pizzeria lângă lac), dar nu le cunosc, las alţi colegi să le aducă în prim plan fie că au fost mulţumiţi, fie că nu.

Distracţie/relaxare

Cadrul natural, al staţiunii, îţi permite să te ozonezi bine, în cadrul unei simple plimbări prin staţiune, prin pădurile din imediata sa apropiere.

Pe saitul primăriei de aici, staţiunea se prezentată aşa:

Potenţialul turistic al comunei Moneasa este unul de excepţie. Staţiunea turistică balneoclimaterică Moneasa este principalul obiectiv turistic al comunei. Dispunând de un climat de adăpost, staţiunea funcţionează pe toată perioada anului şi este recomandată în tratarea diferitelor afecţiuni, în special a celor reumatismale, ale aparatului digestiv şi ginecologice. Peştera "Valea Morii" - rezervaţie naturală de interes naţional, peştera "Liliecilor", cascada "Boroaia", vârful "Momuţa" şi ruinele cuptorului de topit fier completează lista obiectivelor turistice ce nu trebuie ocolite în periplul oricărui turist prin această parte de ţară.

Pentru cei ce preferă să rămână în staţiune:

1. Ştrandul cu 3 bazine alimentate cu apă mezo-termală la o temperatură de 22-23°C, dotat cu duşuri, cabine de schimb, şezlonguri, terase şi locuri de joacă pentru copii. În August 2010, tarifele erau de 8 lei RON/zi pentru adulţi şi 4 lei RON/zi pentru copii sub 12 ani. Şi şezlongurile se plătesc, dar nu cunosc tariful. Am făcut acolo baie/plajă de mai multe ori, dar apa este extreme de rece. Aviz amatorilor!!! Pagina web este aici

2. O plimbare cu barca, hidrobicicleta pe lacul din centrul localităţii, perfectă în cadrul plimbărilor de seară.

3. Iarna, lângă hotelul Panoramic, există o pârtie de 250 m (ei îi zic de schi, dar eu mă îndoiesc că poţi schia pe 250 m.).

4. Lângă Cabana Dallas şi în cadrul taberei, există terenuri de fotbal, o să-l vedeţi în fotografia 19.

AmFostAcolo, am să mai merg aşa, 2-3 zile, un week-end, dar nu mai mult. Pentru o astfel de perioadă, vă recomand şi vouă Moneasa, fără rezerve.

Notă pentru webmasteri: Ştiu că în lumina ultimelor modificări ale Regulamentului, prezentul review ar fi susceptibil de a intra pe sait cu PMA standard, însă nu doresc asta, deoarece este un review-sinteză cu scop unic, acela de a strange cam toate informaţiile necesare color ce vor să ajungă la Moneasa, plus că unele din informaţiile din review, le-am mai prezentat în alte review-uri ale mele din staţiune.


[fb]
---
Trimis de creivean in 08.03.11 23:49:33
Validat / Publicat: 09.03.11 00:37:25
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MONEASA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 11223 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Staţiunea Monesa, Perla Munţilor Apuseni - intrarea în staţiune. În fundal se vede campingul.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2043 PMA (din 45 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

webmaster
[09.03.11 00:37:07]
»

Am retras PMA standard, conform dorintei autorului.

Nicu
[09.03.11 01:33:27]
»

Frumoasă zona și mai ales despre aerul de aici se spun multe povești.

Cine vrea relaxare e o stațiune bună dar fără multe pretenții.

Cazare pentru toate buzunarele.

E un pic mai la margine de lume acolo se cam termină și șoseaua era vorba o data că se va face și drumul spre județul Bihor.

Merită vizitată și cariera de marmură, am fost de cîteva ori pe jos, din stațiune nu e departe.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
webmaster13
[09.03.11 07:12:11]
»

Propun ca melodia atasata mai sus sa insoteasca aceste randuri. dar nu-i bai daca se vrea schimbarea ei!

hlli
[09.03.11 09:09:22]
»

De ceva timp am in plan sa merg la Moneasa. Ma gindisem ca luna mai ar fi potrivita pentru o astfel de deplasare. Asa cum ai spus si tu, doua zile sunt suficiente.

Mi-ai usurat mult "munca cautarilor" unei cazari. Am deja o sumedenie de posibilitati.

Multumesc.

marius gaudi*
[09.03.11 10:18:15]
»

Din nou un review complet, in bine cunoscutul stil ,,creivean".

Citind reviewurile tale, incep sa ma manance talpile.

Numai probleme imi creezi, iar calcule cu banii, cu timpul... si doar am promis ca nu mai citesc ce scrii.

mariana.olaru CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[09.03.11 11:28:47]
»

Un review foarte bine documentat și o prezentare care nu mai lasă loc de întrebări. De fapt, la sfârșitul lecturii, mă întrebam totuși în ce stare or fi drumurile spre și prin Moneasa, o stațiune prin care nu m-au purtat pașii vreodată. După ce am vizualizat și fotografiile, această întrebare nerostită și-a găsit răspunsul.

Mulțumim, @creivean, pentru agreabila și completa cunoștință cu Moneasa, pe care ne-ai oferit-o acum, în pragul primăverii ce ne îndeamnă la drum!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
sforicel
[09.03.11 18:32:42]
»

Pacat ca este atat de departe de Bucuresti.

(sau... poate este un mare avantaj!).

Nu pot sa nu remarc cat de bine arata statiunea, nu a fost parasita ca alte statiuni din Romania.

Ca de obicei un review de nota 10. Multumesc Creivean!

creiveanAUTOR REVIEW
[09.03.11 20:58:03]
»

Prieteni, vorba unui clasic în viaţă (al saitului, colegul şi prietenul @Alex_Macedo), cea mai mare mulţumire (şi) a mea este aceea de a vedea că scrierile mele sunt citite/apreciate/de ajutor. Vă mulţumesc!!!

@Nicu

Vara, drumul spre Bihor este practicabil, se ajunge undeva în zona Vaşcău (Bihor), dar este un drum forestier, neasfaltat. Am aflat asta cu mai mult timp în urmă, de la patronul de la Cabana Dallas, care bihorean fiind, a bătut acel drum.

@webmaster13

M-ai nimerit cu melodia asta, parcă ai fi ştiut că marele Furdui Iancu, a fost coleg de şcoală cu maică-mea, că-i albanez (din Alba Iulia), ca şi mine şi purtăm amândoi numele Sfântului Nicolae. Mulţumesc mult, sunt încântat!

@hlli

Ultima dată şi eu am stat acolo tot de-un 1 Mai, în 2008, la Cerbul Albastru. Vremea-i ok. atunci, pentru a te putea plimba prin staţiune, scăldat în razele soarelui de primăvară. Cum spuneam mai sus, dacă am fost de ajutor, sunt mulţumit cu munca mea (apropo, după cum îi spuneam unui alt user drag mie, @mariana, tot din Timişoara), chiar dacă (sper să vă vină să credeţi), review-ul asta l-am început cu vreo 2 săptămâni înainte şi în ciuda lipsei cronice de timp, am reuşit să-l termin. Mă bucur că am reuşit

@marius gaudi

Hai, că m-ai făcut să zâmbesc, da' tot o să mă mai citeşti sunt sigur (cum de altfel o să o fac şi eu în cazul tău). Stai pe aproape că mai am multe review-uri de împărtăşit (vreo două din/despre Constanţa/litoral, de ex.), numa' timp să fie. Nu, nu ai de aşteptat până mă pensionez. Promit

@mariana. olaru

Cuvintele dvs. doamnă, mă măgulesc. Mulţumesc!

@sforicel

Pentru aţi încărca bateriile, merită. Cum tu nu ai fost încă acolo, ai putea petrece liniştit/ieftin 5-7 nopţi, ori 1-2 noţi când eşti pe drum spre/din alte ţări vestice.

Apropo, nu mi-ai zis dacă te-ai hotărât, unde mergi până la urmă de Paşte.

Dacă totuşi ajungi prin satul meu natal (Ighiu-Alba), să-mi dai şi mie de veste, să-l trimit şi eu pe fratele meu cu o sticlă de vin la tine (plocon), de bun venit. Stai şi tu pe aproape, când am timp, am de gând să scriu un astfel de review-sinteză şi despre Ighiu. I l-am promis lui @valimi în 31.12.2010. Şi cum încă nici Ighiul nu este pe deplin o destinaţie turistică, şi acela va fi un review fără puncte.

@All

Aştept cu deosebită plăcere să ofer, punctual răspunsuri, celor ce vor să ajungă acolo. Plus, aş fi bucuros să văd mai multe review-uri din/despre Moneasa. Doar este supranumită Perla Munţilor Apuseni.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
dorgo
[09.03.11 21:23:38]
»

@creivean...

ca sa citez si eu din versurile unui poet in viata...

da' pe

"batrana de la intrarea-n statiune

care vindea mere, ceapa si alune"

n-ai fotografiat-o?

Daca nu, nu-i bai, am sa caut eu poza, plus ceva fotografii cu minunata regiune a imprejurimilor Monesei, fara de care tabloul descrierii acestei frumoase statiuni, ar fi incomplet...

Felicitari!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
creiveanAUTOR REVIEW
[09.03.11 21:26:14]
»

Călin, pozele cu ştrandu-s din August, când am fost la festivalul clătitelor, probabil că bătâna de care vorbeşti, atunci era reprofilată pe... clătite )

mirmicu
[10.03.11 11:48:24]
»

Creivean,

felicitari pentru review-ul atat de complet.

Am fost si eu la Moneasa in urma cu vreo 9 ani, dar am fost cu jobul la niste cursuri acolo si trei zile am stat intr-o sala de meeting la hotel Moneasa fara sa apuc sa ma bucur de frumusetile locului si de aerul acela minunat.

Am ramas cu gandul ca intr-o zi ma voi intoarce acolo, macar pentru un weekend dar mi-e tare peste mana tocmai din Ploiesti.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
dorgo
[10.03.11 12:08:49]
»

@creivean... iti trimite batrana plus cateva poze cu imprejurimile statiunii Moneasa dupa Sfanta Marie, alunele si merele erau deja comestibile, cred ca vor intra la "Descopera Moneasa"- "Calator deasupra unei mari fierbinti (II) " pozele 24-39

C.Todi
[11.03.11 19:07:12]
»

foarte utile informatiile - multumesc. Nu am ajuns inca in zona, dar acum dupa ce am citit impresiile tale am adaugat-o pe lista

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
7 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
C.Todi, dorgo, hlli, marius gaudi*, mirmicu, Nicu, sforicel
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Moneasa și împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.045912027359009 sec
    ecranul dvs: 1 x 1