ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 25.02.2011
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 50-60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 18.01.11
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
JAN-2009
DURATA: 2 nopți
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Luxul desavarsit

Ilustrație video-muzicală
Wide Ylldimir Yabara
TIPĂREȘTE

Primul review despre sejurul meu in Egipt il gasiti aici

La umbra celebrei piramide a lui Keops se afla unul dintre cele mai fascinante hoteluri pe care le-am vazut. Este construit in anul 1869 si de-a lungul istoriei sale a avut oaspeti de seama, cum ar fi: Jimmy Carter, Barbara Bush, Richard Nixon, Charles Aznavour, Ralph Laurent, Giani Versace, ca sa ma refer doar la cei apropiati zilelor noastre si …. binenteles pe MINE, norocoasa.

Am petrecut in acest hotel 3 zile/2 nopti magnifice.

Hotelul este amplasat intr-o gradina luxurianta si este alcatuit din 2 cladiri.

Cladirea principala este fabulos decorata cu o grija deosebita pentru fiecare detaliu. Mobila de un deosebit rafinament este lucrata manual si pe tot cuprinsul hotelului intalnesti o multime de antichitati frumos prezentate.

Tot hotelul este plin de parfumul raspandit in jur de zeci de aranjamente florale, unele imense. De-a lungul sederii am vazut personal care se plimba cu un carucior, asemanator celor de la supermarket, plin cu flori, inlocuia florile care se ofileau, astfel incat in permanenta sa fie flori proaspete.

Personalul este desavarsit, in permanenta dornic sa-ti indeplineasca dorintele. Camerele sunt mari, chiar foarte mari si majoritatea au vedere spre piramida. Toate sunt mobilate fastuos si dispun de toate facilitatile moderne.

Tot aici se afla si cele 7 restaurante, baruri:

Al Rubayyat

Acest restaurant care ofera preparate culinare continentale si este deschis pentru evenimente speciale

Khan El Khalili

Deschis 24 de ore, ofera atat preparate continentale cat si orientale si o imagine deosebita catre piramide.

Alfredo

Aici bucataria italieneasca este la ea acasa.

The Moghul Room

Iti place sau esti curios, aici poti savura mancaruri din bucataria indiana

Abu Nawas

Vrei sa te rasfeti cu bucataria continentala sau orientala, pe ritmuriile anilor de aur ‘70 sau sa admiri belly dancer, aici e locul.

Sultan Lounge

Fii sultan si savureaza-ti bautura in timp ce privesti piramidele

Mamlouk Bar

Vrei sa ai un program distractiv, atunci poftim la Mamlouk bar

Dupa ce te-ai naucit plimbandu-te prin acest hotel fantastic, poti sa iesi in gradina hotelului. Multe flori, dar senzatie fac palmierii asezati in diverse formatiuni. Noaptea sunt luminati de la baza, iar efectul este senzational.

Exista si o piscina, inconjurata de multa verdeata. N-am avut cum sa o incercam, au fost niste zile un pic cam racoroase

Parcurgand gradina ajungi la cealalta cladire. Nu mai este la fel de opulenta ca prima, dar are un farmec deosebit. Toate decoratiunile te fac sa te simti in anii ’30. Ma plimbam pe coridoare si aveam senzatia ca sunt intr-o ecranizare Agatha Christie si dupa fiecare colt asteptam sa apara Hercule Poirot.

Cand am ajuns in prima zi, nu aveam stare, nu stiam unde sa ma uit mai intai si ce sa vizitez. Vecinatatea Marii Piramide ma coplesea si abia asteptam sa o vad a doua zi, scaldata in lumina soarelui. Dar, stupoare, dimineata cand m-am trezit o ceata groasa, laptoasa se asternuse peste tot si abia daca distigeai ceva la cativa metri in fata ta. Dar a avut si ceata farmecul ei. Dupa pranz, ceata s-a ridicat si in sfarsit am putut sa ma delectez cu acea minunatie vesnica, asa cum au visat faraonii sa aiba o viata vesnica. Si au reusit! Vesnicia lor este data de faptul ca dupa atatea milenii, ei sunt prezenti si toata lumea isi doreste sa-i ‘viziteze’.

Am fost un grup mai mare, cazati in ambele cladiri, asa ca am putut sa ma plimb si sa fac o multime de poze. Mi-a fost tare greu sa aleg cateva pentru exemplificarea minunatiilor.

Daca aveti posibilitatea, acest hotel va poate transpune in lumea viselor, pe perioada sejurului.

Atasez si site-ul hotelului: click aici pentru pozele profesioniste si alte amanunte despre minunea de la poalele Minunatei Piramide.


[fb]
---
Trimis de nicoletass in 25.02.11 11:13:47
Validat / Publicat: 25.02.11 13:03:53
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în EGIPT.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2094 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (nicoletass); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Marea Piramida a lui Keops se profileaza pe cer
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 18650 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

11 ecouri scrise, până acum

mariana.olaru
[25.02.11 14:50:18]
»

O experiență de invidiat pe care ne-ai descris-o și ne-ai ilustrat-o cu mult talent. Iar site-ul pe care ni l-ai recomandat e cu adevărat unul meseriaș, cum puține găsești: o imagine plină de poezie și mișcare din toate zonele de interes ale hotelului.

Fiind un hotel cu o istorie așa veche și judecând după denumirile unora dintre încăperile sale (așa cum sunt afișate pe site), cred că aici a fost o reședință preferată de englezi în timpul celui de-al doilea Război Mondial.

Și pentru că nu ne-ai dat prea multe detalii ca să înțelegem de ce satisfacția ta a fost 100% la toate capitolele, aș vrea să te mai întreb:

- cât a costat sejurul de trei zile la acest hotel și ce servicii a acoperit acest cost?

- cum te-ai distrat și ce mâncăruri ai savurat acolo?

Îți mulțumesc anticipat!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
nicoletassAUTOR REVIEW
[25.02.11 16:18:33]
»

mariana. olaru, multumesc pentru apreciere. In review-ul meu "Sa zbor cu balonul..." am mentionat ca excursia mea a fost un cadou, deci nu stiu care au fost costurile. In cele 3 zile petrecute la Mena House, am servit doar micul dejun, care a fost foarte diversificat si gustos. Privitor la distractie... hotelul in sine a fost ca o vizita la muzeu. Si am avut si program in fiecare zi de vizitarea diferitelor obiective din Cairo. Poate ca am sa mai povestesc despre ele. Ar fi bine daca s-ar putea lega intre ele povestirile. Excursia a durat in total 12 zile si sunt o multime de povestit.

dorgo
[25.02.11 18:15:34]
»

@Nicoletass

Cred ca acest hotel de lux pe unde au stat Jimmy Carter, Barbara Bush, Richard Nixon, Charles Aznavour, Ralph Laurent, Giani Versace, va fi vizitat in curand si de Barack Obama, imbracat in haine de militar, dupa o scurta vizita si la Tripoli, unde le va insufla prin vorbe, un adanc elan patriotic trupelor NATO, printre care vor fi si de-ai nostri tineri, in vizita nu la piramide ci pentru a apara populatia civila de zbiri si a contribui si ei cu pretul vietii, la ieftinirea barilului de petrol.

Eu cred ca acest hotel de lux, la ora actuala, arata un pic schimbat, dar cine mai sta pe-acolo sa faca poze, cand 15.000 de europeni pandesc fiecare avion sau nava pentru a evada spre civilizatie?

Sa vedeti cum vor scadea in curand preturile turistice in Egipt, acum e de mers la piramide fratilor, chiar daca odata cu biletul de avion, veti primi gratis si o vesta anti-glont...

nicoletassAUTOR REVIEW
[25.02.11 19:11:44]
»

@dorgo

Ma simt cumva atinsa de acest comentariu. "Lumea piere si baba se piaptana", ca sa zic asa

Am vrut sa aduc in fata ochilor vostri ceva frumos, care sa ne faca sa mai uitam de cele rele. Sunt un pic mai altfel, o optimista inversunata, vreau sa vad binele si frumosul oricat de mica este faramita. Pentru asta am scris acest review. Poporul egiptean este unul puternic, istoria lor de secole a demonstrat asta. Or sa reuseasca sa treaca peste acest moment, cu bine, singuri sau ajutati si de ceilalti.

Si cand am fost eu acolo, erau peste tot oameni inarmati care asigurau paza si treceai prin filtre, la fel ca la aeroport si la hotel si la obiectivele turistice.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
webmaster13
[25.02.11 19:59:22]
»

Iata si fondul sonor propus!

Sper sa placa!

P.S.

@nicoletass ai reusit foarte bine ce ti-ai propus!

ancamariagadea*
[25.02.11 20:37:20]
»

@nicoletass, mi-a placut mult review-ul tau si parca am simtit si eu acel aer tipic oriental, citindu-l. Pozele intregesc foarte frumos review-ul.

Si eu sunt de acord cu tine: cred ca poporul egiptean este un popor puternic, curajos si vor reusi sa depaseasca acest moment istoric de rascruce.

Poti sa ne spui, te rugam, ce a cuprins exact acest sejur de 12 zile?

Multumesc.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
nicoletassAUTOR REVIEW
[25.02.11 22:32:59]
»

@webmaster13, imi place melodia si-ti multumesc

@ancamariagadea, multumesc pentru aprecieri

Privitor la intrebarea ta, in review-ul meu anterior, am mentionat ca am avut parte de doua excursii, superbe, in Egipt, oarecum asemanatoare.

Programul in mare a fost cam asa: Cairo si la dus si la intors, cu vizitarea diverselor obiective turistice, croaziera pe Nil, sejur in Hurgada.

Pe parcursul croazierei au fost o multime de locuri de vizitat si de facut.

In afara punctelor turistice clasice, au mai fost: zborul cu balonul, plimbatul cu camila, croaziera pe Marea Rosie, vizitarea unei familii nubiene, a unei familii de beduini, belly dancer …si ma opresc, ca devine review.

Excursia in Egipt este destul de solicitanta, am dormit foarte putine ore pe noapte, dar nici nu aveam stare, sunt prea multe de vazut si 12 zile nu sunt suficiente.

Chiar daca am fost de doua ori cate 12 zile, mai am inca multe locuri pe care imi doresc sa le vad in Egipt si sper sa reusesc sa mai merg.

dorgo
[26.02.11 13:00:54]
»

@Nicoletass... apreciez tot ce scrii si ce e pozitiv... dar cand scriam ecoul trageam si cu un ochi la TV la stiri, si vedeam ce acum e pe-acolo... in schimb un TUR operator din tara noastra era optimist, zicea ca Egiptul a mai trecut prin asa ceva cand, in urma cu cativa ani, un grup de nemti n-a mai avut nevoie de bilete de intoarcere, atunci vreo 2 ani, nu s-a mai dus nimeni pe-acolo, si, mai zicea TUR-ul nostru ca intr-un an turismul in Egipt va reintra in normal, eu stau totusi si ma intreb de ce un popor care a inceput civilizatia in urma cu 7000 de ani si un altul persan, Iranul de azi, care a inceput-o in urma cu 6000 de ani, au ramas atat de inchistate... asta ne doare pe noi toti cei ce vrem sa facem turism... putem vizita piramidele sau alte obiective doar in perioadele de pace... in schimb, la vara, grecii, spaniolii, turcii, bulgarii, vor fi "full" pe litoralele lor... se vor caza cate 3 turisti in doua paturi...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster11
[26.02.11 17:24:12]
»

nicoletass, am legat acest review si de primul, printr-un link. Sa-mi spui daca este in regula asa.

nicoletassAUTOR REVIEW
[26.02.11 20:14:09]
»

webmaster11 este foarte bine, multumesc

dorgo, despre “inchistarea” lor, ca evolutie, sunt multe de discutat, sunt, numeric, popoare mari, intre 65-75 milioane de locuitori, au o religie cu unele restrictii si sunt foarte credinciosi, au mai putine resurse materiale pentru dezvoltarea proprie, sau sunt interese externe prea mari…

Probleme au fost si la bulgari, cand iti era frica sa treci pe acolo si la greci, nu mai departe de acum un an, nu de aceeasi amploare, dar mai putin placute in caz de turism. Anul acesta vreau sa mergem din nou in Grecia si cand vad la stiri ca iar sunt manifestatii…mai ca-mi vine sa renunt, desi am cam aranjat totul.

Suntem aici, pe acest site sa ne povestim calatoriile, din placere si pentru ca altii, care nu au reusit sa ajunga in locurile respective sa-si faca o idee despre cum este acolo si ce ar trebui vizitat.

Deci, sa ne bucuram de povestiri!

dorgo
[26.02.11 20:53:46]
»

@Nicoletass... e normal si util sa facem schimb de informatii turistice, bune sau rele... in tari ca Egipt, Libia, Maroc, Tunis, Algeria, Yemen, etc, chiar Iran... sunt diferente mari sociale intre o oligarhie care detine majoritatea valorilor tarii si marea masa populara care traieste cu doua curmale si trei banane pe zi... au aparut miscari sociale... ai surprins din balon excelent acele cocioabe... ei, a venit momentul cand cei multi si saraci s-au cam saturat, nu de religia lor, care e nemuritoare si pozitiva, daca nu e dusa la extreme, ci de inegalitate.

Ai vazut la Cairo, al carui muzeu de egiptologie acum e cam ravasit, ca in afara de zona "internationala" a hotelurilor pentru turisti, e mizerie si saracie lucie... familia Mubarack are o avere estimata intre 30 si 60 de miliarde de euro!!! Cu banii astia aproape c-ar putea cumpara o tara intreaga... sau vreo 10-12 insule grecesti...

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
dorgo, mariana.olaru, nicoletass

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.054266929626465 sec
    ecranul dvs: 1 x 1