ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 18.12.2010
DE rora
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Câmpina
ÎNSCRIS: 24.08.09
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2010
DURATA: 2 zile
familie cu copii
3 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
99.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Palatul imparatesei SISI

TIPĂREȘTE

In perioada 21-22 aprilie 2010 in cadrul unui circuit spre Italia am ramas doua zile in Viena. Nu am reusit sa vizitam foarte multe locatii, dar vor mai fi ocazii, asa ca nu disperam.

Palatul Schonbrunn, al lui Sisi este impunator si de afara, asa ca deja prevestea ce este inauntru. Dar interiorul depaseste cu mult previziunile. Exista posibilitatea de a face 2 tururi, de 35 sau 50 minute, respectiv sunt de vazut 22 sau 40 de camere-dar stiu ca am stat mai multe ore, nu 50 minute, cu un talking in romana si oboseam de atata mers. Insa merita cu prisosinta.

Daruit de Imparatul Franz Joseph sotiei sale iubite Elisabeth, cunoscuta sub numele Sisi (pentru cine a vazut filmul este mai simplu) palatul impune prin aspect.

Facand turul palatului vizitam: Scara Albastra, Sala de billiard, Camera de Nuc folosita de Franz Joseph pentru audiente, Biroul de stdiu al lui FJ, Dormitorul lui FJ, Cabinetul cu terasa de vest al lui Sisi ,,Camera de stidiu a imparatesei Sisi, Dressing room, Camera Imperiala, unde se lua masa-cand am aflat ca in 30 minute se serveau cam 27 feluri de mancare…... ne-am cam blocat. Am presupus ca portiile nu erau prea mari deoarece nu era nici timp, nici apetit pentru atata mancare.

Camera Mariei Antoaneta, Camera copiilor, Cabinetul de mic dejun, Salonul Galben, Camera balconului, Camera oglinzilor, Lantern room cu usa de marmura, Marea galerie, Mica galerie, Cabinetul chinezesc, Camera caruselului, Holul de ceremonii, Stalions’ Room, Albastrul Salon Chinezesc, Camera cu vedere spre lac, Camera lui Napoleon-folosita chiar de cel a carui nume il poarta in 1805 si in 1809. Prin casatoria cu Maria Louise, fiica regretatului imparat Franz II. Ulterior, camera a fost ocupata de fiul lui, ducele de Reichstadt, Bapised Napoleon Franz; Camera de portelanuri denumita Camera de milioane datorita panourilor de pe pereti cu pretiosul si exoticul palisandru, care are o exceptional de fina suprafata cu efecte estetice orientale, Cabinetul minuaturilor cu numeroasele picturi mici, multe dintre ele executate de copiii Mariei Teresa, Salonul goblenelor, camera de stidiu a Arhiducesei Sophie, Salonul Rosu, Cabinetul de flori, Camera bogatilor, unde parintii lui Franz Joseph-Karl si Sophie locuiau si unde el insusi s-a nascut, Camera de stidiu a lui Franz Karl, Camera de vanatoare.

Nu in ultimul rand as vrea sa amintesc despre moartea nedreapta-cat poate fi o moarte de nedreapta -a imparatesei Sisi, cand un revolutionar, afland identitaea de altfel pazita nu destul de bine-se pare- a imparatesei, care calatorea sub pseudonim, o ataca si o inteapa cu o surubelnita otravita. Imparateasa moare lasandu-si neimpacat sotul care o adora.

Schonbrunn-Apartamentele Imperiale cu colectiile de tacamuri si vase folosite la dineuri reprezinta o aripa a palatului, de vizitat neaparat pentru ceea ce ofera.

Gloriette-palatul de vara pe malul lacului, dincolo de un minunat parc cu aranjamente florale, gradini cu labirint de arbusti, unde se afla si un restaurant unde te poti odihni dupa hai-rup-ul facut sa urci pana la el. Drumul poate fi mai abrupt sau mai lin, dupa cum alegi sa mergi mai mult si serpuitor, sau mai putin.

Alte aripi ale palatului ascund, sau dezvaluie:

1-Casa palmierilor- o exotica mica gradina botanica de specific.

2-Wagenburg cu colectia de trasuri a Curtii Imperiale.

3-Fantana lui Neptun cu statuia ecvestra

4-Labirintul din gradinile palatului si minunatele gradini ale palatului cu aranjamentele specifice si combinatiile de flori

5-Gradina Zoologica-no comment sunt multe de vazut, desi la prima impresie ce este? O gradina zoologica. Merita. Luati pe incredere afirmatia.

Totul este impunator aici si emana bogatie

In parcul intins din jurul palatului am intalnit un roman. Asteptand sa intram la Colectia de tacamuri si vase... cuvintele nu pot exprima decat in mica masura ce am vazut, dar pana la urma, asta sunt... vorbeam bineinteles romaneste. S-a apropiat de noi o un barbat imbracat ca Mozzart si ne-a intrebat in engleza daca dorim bilete la Opera, apoi a ras la raspunsul nostru negativ si a continuat discutia in romaneste. Era un roman stabilit de 3 ani acolo care in acea perioada vindea bilete la opera. Ne-a spus ca merita cel putin vizitata ca institutie daca nu dorim sa mergem la o auditie. N-am ajuns, deoarece mai aveam destule de vizitat si nu ne permitea timpul scurt in care vroiam sa vedem atat de multe.


[fb]
---
Trimis de rora in 18.12.10 15:14:15
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în AUSTRIA. A mai fost în/la: tot Viena
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 13456 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

14 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (rora); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 imagine de departe
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 6400 PMA (din 12 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

14 ecouri scrise, până acum

dorgo
[18.12.10 16:02:13]
»

Eu cred ca este cel mai vizitat obiectiv turistic al Vienei, numit si "Versailles-ul austriac", datorita asemanarii sale cu palatul francez si datorita faptului ca si el a fost un castel de vanatoare la origine, plus ca o vreme a domnit aici Nalopeon III.

Imparateasa Maria Terza, care in timpul domniei sale, avea in stapanire si Transilvania, obisnuia sa organizeze serate literare si muzicale la Schonbrunn, cea mai frecventa opereta jucata era "Flautul fermecat" a lui Mozart dar tot aici s-a organizat si un concurs intre Wolfgang Amadeus Mozart si Salieri. Azi palatul este in patrimoniul UNESCO ca si Voronetul nostru. Intersant este si faptul ca minele de sare din Turda si Praid aprovizionau o mare parte din nevoile interne ale imperiului habsburgic.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
burghezul*
[18.12.10 16:03:40]
»

Nici mie nu mi-a placut masa de la palat. Prea multa carne de vanat.

sandu.53
[18.12.10 16:18:16]
»

o plimbare prin Viena scrisa intr-un review foarte frumos! sper ca si pozele sa fie pe masura! felicitari!

webmaster77
[18.12.10 16:23:44]
»

Mutat la rubrica "Palatul Schonbrunn" (deja existenta pe site); sters rubrica dublura introdusa de autor

dannek
[19.12.10 08:48:00]
»

@rora

Si eu amfostacolo si am vizitat dar palatul Sisi nu este in acelasi ansamblu cu Schonbrunul.

Palatul SISI este in zona centrala la palatul Holburg.

Tu ai platit tichetul de 22,50 euro.

La Schonbrunn audio ghidul nu are optiune in română, dar la palatul SISI este aceasta otinune.

Colectiile de tacimuri si vesela sunt impresionante, fiind o atractie permanenta pentru turisti.

@dorgo are dreptate ca austrieci la acea vreme au vrut sa rivalizeze cu vecini francezi sa fac o copie a Versailles si din cite am citi au reusit in parte.

La Apple Strudel Show nu ai participat, am inteles ca este un spectacol unde se poate observa live cum se prepara Strudelul de mere

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
roraAUTOR REVIEW
[19.12.10 16:18:10]
»

@dannek-din pacate, da, am facut o confuzie, datorita timpului trecut de la revenirea din circuit si pana la scrierea ecoului... Confuzia exista si datorita faptului ca cele doua palate sunt aproape identice ca interioare.

Da, mi-am amintit ca pentru a ajunge la palatul Schonbrunn se foloseste linia de metrou U4, iar pentru cel al imparatesei Sisi se foloseste U2. Ghidul audio este la unul -in engleza, la celalalt in romana... Intr-adevar am luat un tichet care permitea vizitarea mai multor muzee in decurs de cateva zile. Si, da, nu am fost la Apple Strudel Show... Imi cer scuze pentru confuzie...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
roraAUTOR REVIEW
[19.12.10 16:21:20]
»

@webmaster77-Ce fac? Refac review-ul? Voi fi penalizata pentru regretabila confuzie? Promit sa nu mai las sa treaca atata timp, daca asta ma ajuta cu ceva...

georgiana
[19.12.10 16:37:03]
»

Am ramas impresionata cat de frumos arata curtea si parcurile palatului primavara, din pozele tale! Eu l-am vizitat iarna aceasta, saptamana trecuta, cand totul era inghetat si statuile din parc toate acoperite, sa fie protejate de ger. Trebuie sa ma gandesc sa revin si eu acolo, primavara, cand natura se trezeste la viata si totul este inverzit. Acum, cand pomii sunt goi si te uiti de la intrarea pe-o alee, vei fi surprins cand vei constata ca si crengile copacilor sunt taiate perfect in aceeasi linie, nu e nici una mai lunga sau mai scurta!

In palat nu am avut timpul necesar sa vizitam tot ce este interesant,pentru ca afara se organiza Targul de Craciun si acesta ne-a ''furat''cel mai mult timp.

Dar privelistea se sus, de la Templul Gloriette, este coplesitoare. Dar, ca sa poti vizita totul iti trebuie in primul rand mult timp si destui bani, pentru ca toate intrarile sunt costisitoare, un exemplu ar fi doar intrarea la Gradina Zoologica, care se stie ca este cea mai veche din Europa, aici un bilet costa 14 euro. Mi se parea prea scump, daca e sa compar cu o alta Gradina Zoologica din Serbia, unde am achitat doar suma de 2,5 euro si pot spune ca am ramas foarte impresionata, am scris un review si despre ea, puteti vedea din poze!

Si eu am intalnit un roman, imbracat in costum de epoca si vindea bilete la opera si ne-a invitat si pe noi, dar nu aici, ci in piata din fata Catedralei Sfantul Stefan. Se poate sa fi fost acelasi ?? De fapt daca te uiti in pozele de la acel review, am una si cu el. Nu se stie, uneori... lumea-i atat de mica!

Felicitari pentru review, un vot si din partea mea, o sa incerc sa-mi fac timp sa citesc si celelalte reviews-uri care le-ai pus azi, deoarece subiectele sunt pe placul meu, tratand teme din Italia, pe care o indragesc cel mai mult, dar bineinteles, dupa Grecia!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
roraAUTOR REVIEW
[19.12.10 19:16:10]
»

@georgiana-da, primavara este foarte frumos in Viena si oriunde. Biletul la Gradina Zoologica este intr-adevar scump, dar merita fiecare banut. Este deosebita. Si eu am avut aceeasi prima impresie dar... sa dau doar un exemplu: ii vezi pe pinguini intr-o zona amenajata ca la mama lor acasa si ii vezi si... sub apa. Multe din amenajari sunt deosebite. nu am multe fotografii de acolo deoarece mai mult am filmat. Nu mai dau exemple, ca nu are rost: trebuie vazut, nu povestit.

roraAUTOR REVIEW
[19.12.10 19:20:08]
»

@georgiana-continuare-si eu am fost in Grecia si nu am scris niciun review la vremea respectiva. Promit, insa ca in aprilie cand merg in Atena o saptamana sa povestesc tot ce voi vedea.

romanitzaa
[19.12.10 22:31:31]
»

Gradina zoologica mi-a placut foarte mult.

Si eu am vazut Viena iarna, dar a fost o perioada frumoasa, cu multa zapada.

roraAUTOR REVIEW
[20.12.10 08:22:04]
»

@romanitzaa- Sunt convinsa ca si iarna Viena este minunata. Deci am dreptate cand spun ca Gradina zoologica merita vazuta.

bessondm
[20.12.10 10:17:42]
»

@rora - chiar daca impresiile sunt mai vechi (nu te penalizeaza nimeni daca scrii si despre amintirile placute), eu le astept cu interes; oricum, mi-a placut mult ce-ai scris despre Schonbrunn si imprejurimile vieneze.

@dorgo - principalul loc din care se aproviziona Imperiul Habsburgic cu sare in acele vremuri era cel de la mina din Slatina (Maramuresul istoric), actualmente Solotvino in Ucraina. Mina a fost inchisa, rusii au folosit-o pentru depozitarea unor deseuri de uraniu, la 200 de metri sub pamant. Bineinteles ca luau si de la salinele din Turda sau Praid, ca doar nu costa nimic...

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
roraAUTOR REVIEW
[20.12.10 11:01:05]
»

@bessondm- ok. Mi s-a luat o piatra de pe inima. Ca exact despre prima iesire in "lume" nu am scris. Imi iau revansa imediat.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
bessondm, burghezul*, dannek, dorgo, georgiana, romanitzaa, rora, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂPalatul Schonbrunn:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051278114318848 sec
    ecranul dvs: 1 x 1