16899 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Sydney

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.12.2010
DE
Avatar badge®
vârsta 30-40 ani
DIN Bucuresti
înscris/ă în 18.11.10
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
OCT-2005
DURATA: 20 zile
TIP: CUPLU FARA COPII
PREŢ:
aprox.4000 euro fara cazare
cu AVIONUL (toate taxele incluse)
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
95.0 %
  
Mulțumit, aproape încântat

NOTA MEDIE rez.:
9.67
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

No Worries Mate, it's Sydney!


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Yothu Yindi - World Turning

Aşa spune australianul de rând, cu accentul său neobişnuit pentru cei din emisfera nordică. Într-un oraş ca Sydney, nici că ar fi mai potrivită altă replică. Plajele nesfârşite, parcurile verzi, golfurile pline de iahturi şi nu în ultimul rând oamenii atrag călătorul pentru a fi părtaş, chiar şi pentru câteva zile, la relaxare şi bună dispoziţie.

Fiecare din noi îşi doreşte măcar o dată în viaţă o întâlnire "face to face" cu celebra Operă din Sydney. Senzaţia percepută de europeanul care a păşit pentru prima dată în Australia este că a ajuns în paradisul de la capătul pământului. Şi chiar aşa este, pentru că îndepărtatul continent se află la o distanţă de 2 zile de zbor. Nu ar fi asta problema, ci costul ridicat al biletelor de avion şi obţinerea vizei. Dar odată ajuns aici, intri într-o altă lume. Nivelul de trai este ridicat, însă fără excese. Nu generalizăm, dar asta se vede pe feţele australienilor. Poate e de la soare, poate de la mare, pentru că majoritatea locuitorilor trăiesc aproape de ţărm. Stresul le pare a fi un cuvânt străin. Şi nu o dată am auzit această expresie: No worries, mate! Adică nicio problemă, prietene, accentuat poetic într-o engleză australiană cu totul diferită de cea britanică.

Sydney e o poveste frumoasă. Un oraş adevărat, o metropolă în adevăratul sens al cuvântului. Are practic de toate, parcuri şi grădini splendide, unde iarba este tăiată la milimetru dar poate fi călcată de oricine fără oprelişti, străzi largi, curate şi luminoase, un city compact cu zgârie nori şi un turn din vârful căruia poţi admira oraşul până departe către suburbii. Are o viaţă de noapte trepidantă, baruri şi cafenele multe, terase îmbietoare cu vedere la mare, golfuri pitoreşti de care dai la tot pasul. Are păsări exotice, kakadu sau coloraţii Rainbow Lorikeet, ca locuitori de necontestat ai oraşului. Are aborigeni, asiatici mulţi, de fapt toate rasele pământului le veţi găsi aici. S-au adunat să locuiască la capătul lumii.

Cine şi-ar fi imaginat acum mai bine de 200 de ani că locul care s-a dorit a fi cea mai abjectă şi îndepărtată puşcărie din lume a devenit una dintre cele mai dorite destinaţii? Aici erau aduşi deţinuţii regatului, pleava sofisticatei societăţi britanice. Primul transport cu 1.000 de puşcăriaşi a ajuns, după o călătorie de 8 luni, în partea sudică a continentului, stabilindu-se pe locul unde actualmente se află Sydney. Probabil că oricine ar fi acum mândru să aibă un stră-stră-străbunic deportat pe la antipozi sau emigrat cu ceva timp în urmă pe aceste meleaguri. Cei care nu au avut acest noroc dar au şansa de a ajunge în Australia ca turişti ar face bine să nu o rateze. Pentru că merită.

Aşadar, pentru o experienţă completă vă recomand să luaţi Sydney la pas. Există fireşte mai multe variante de transport, dar cel mai bine simţiţi pulsul oraşul bântuind în neştire străzile. Veţi descoperi peste tot o atmosferă degajată, de bună dispoziţie. Dacă simţiţi nevoia de a păşi descălţaţi pe iarbă sunteţi liberi să o faceţi. Să nu vă mire dacă veţi vedea localnici desculţi în plin oraş, aici lumea e nonconformistă şi în plus, peste tot este curat, ca dealtfel în întreaga Australie. Autorităţile respectă cu stricteţe programele de ocrotire şi conservare a naturii şi faunei, chiar şi în oraşele mari. La intrarea în ţară veţi trece printr-un riguros control pentru a nu se introduce niciun aliment din afară. În Sydney nu se dă cu niciun insecticid sau alte substanţe chimice, din acest motiv sunt foarte multe muşte, chiar insistente în unele cazuri. Cumpăraţi-vă o pălărie cu agăţărele la boruri pentru a le îndepărta, în felul acesta veţi arăta ca un Aussie autentic.

Bineînţeles, orice turist care se respectă va da năvală din prima zi în Sydney să vadă clădirea Operei, iconicul simbol al oraşului şi al întregii Australii. Aceasta se află într-un golf numit Circular Quay, buricul târgului, de unde puteţi admira întreaga zonă de pe promenadă sau de pe unul din numeroasele vase de croazieră. O bună panoramă a city-ului şi în acelaşi timp a Operei o veţi avea din mijlocul celebrului pod (Harbour Bridge), cel care de Anul Nou este efectiv incendiat de milioanele de artificii. Şi dacă sunteţi un temerar cu bani care e dispus la orice pentru o poză spectaculoasă a metropolei, urcaţi în vârful arcului de pod şi garantat veţi avea o experienţă de neuitat. Se fac tururi organizate de escaladare a acestuia (un fel de semialpinism urban). Ca alternativă, dacă doriţi să vedeţi metropola de sus, cel mai sus posibil, în afară de un tur cu elicopterul (care iese din discuţie în cazul nostru, al muritorilor de rând, pentru că e rupător de scump), deci o altă variantă ar fi să vă căţăraţi (cu liftul, nu vă faceţi griji) în AMP Tower. Urcaţi pe înserat pentru a beneficia de panorame atât de zi, cât mai ales de noapte. Priveliştea vă ia efectiv piuitul, pentru că este inimaginabilă. Sydney este un oraş brăzdat de ape, golfuri, insuliţe, iahturi, pe scurt, raiul pe pământ. Cum s-ar spune, bunăstarea se vede de sus, din avion.

Şi după ce vă săturaţi de admirat, coborâţi şi daţi o tură prin Grădina Botanică, în fapt un parc aflat aproape de Circular Quay. De aici veţi avea cea mai bună panoramă către city şi în acelaşi timp spre Operă şi Harbour Bridge, aşa cum le ştiţi din cărţile poştale. Noaptea sunt luminate feeric. Grădina e intens populată cu simpaticii kakadu, care pasc fără griji gazonul. Dacă pe deasupra capului vă trec nişte lilieci uriaşi ce scot zgomote ciudate, să ştiţi că sunt numiţii Flying Foxes, ziua stau atârnaţi cu capul în jos iar la lăsarea serii devin activi. No worries mate, teoretic sunt inofensivi.

Poate aveţi chef să vedeţi ceva animale, doar sunteţi în Australia, cum ar fi să plecaţi de aici fără să faceţi cunoştinţă cu un kangaroo (sau ruda sa mai mică, wallaby, cangurul pitic roşiatic) ori koala, eventual să ţineţi de coadă un dingo? Sau, doar de la distanţă să-l salutaţi pe Taz? În Sydney există una din cele mai interesante grădini zoologice. Sau poate aveţi chef de o baie în ocean. Plaje sunt cu nemiluita, mai mari sau mai mici. Căutaţi-le pe cele cu plase de protecţie, pentru că apele sunt populate de rechini. Dar dacă mergeţi pe principiul că "nu am eu ghinionul ăsta" sau vreţi doar să vă pârliţi la soare, negreşit trebuie să ajungeţi la celebra Bondi Beach, locul fiţelor de plajă şi raiul surferilor musculoşi. Aici e în regulă să riscaţi o intrare în apă, pentru că avanpostul e asigurat de surferi, însă mare atenţie la curenţi pentru că sunt foarte puternici. Se recomandă să respectaţi anunţul Fly between the flags! (Înotaţi între steaguri). Altfel, la extremitatea sudică a plajei există o piscină alimentată direct cu apă din mare. Acolo este 100% sigur.

Sunt nenumărate posibilităţi de a petrece timpul în Sydney. Aşa cum am scris mai sus, simţiţi atmosfera străzii, exploraţi oraşul pe jos. Sau din monorailul ce înconjoară centrul, oferindu-vă posibilitatea de a-l explora de la înălţime. A fost inaugurat cu ocazia Jocurilor Olimpice din 2000. Şi dacă tot am adus vorba, mergeţi la Satul Olimpic. Vizitaţi pieţele, magazinele, muzeele şi peste tot veţi fi întâmpinaţi cu zâmbetul pe buze. Daţi o tură pe excentrica Darlinghurst Road, renumită pentru viaţa de noapte. Faceţi o plimbare pe malul oceanului, de la Bondi Beach până la Tamarama Beach. Admiraţi pitorescul Darling Harbour sau luaţi masa în Chinatown. Evadaţi din oraş explorând împrejurimile. La numai două ore de mers cu trenul intraţi în pădurile de eucalipt ale Munţilor Albaştri. În Sydney niciodată nu vă veţi plictisi. Şi de fiecare dată veţi fi uimiţi de atitudinea pozitivă a locuitorilor săi care vă vor spune cu convingere în cel mai autentic accent australian: No Worries Mate!

Pentru mai multe fotografii din Sydney şi Australia, accesaţi albumul nostru de pe Picasa: http://picasaweb. google.com/nenciu. catalin/AustraliaMelbourneSydneyBlueMountains

---
Impresii încărcate de badge® in 16.12.2010 17:14:49


 • A fost prima sa vizită/vacanţă în AUSTRALIA & N.Z.
articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 5952
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (badge®); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  9400 PMA (din 16 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- dorgo
[16.12.10 18:45:36]
» mesaj pers

   modelul scoicilor operei din Sydney il gasesti si la "Aquaparc" din Hayduszoboszlo...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[16.12.10 19:51:01]
» mesaj pers

   Hello Mate! Let's play some music!!! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sandu.53
[16.12.10 19:53:57]
» mesaj pers

   sunt convins ca nu voi ajunge niciodata in Australia asa ca nu pot decat sa ma bucur citind review-urile tale deosebit de interesante si scrise excelent despre acesta tara extraordinara! felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dananecula
[16.12.10 21:28:05]
» mesaj pers

   S-un SB bine meritat

   Repejor eu ti l-am dat

   Citindu-ti pe nerasuflate

   Amintirile-ti impresionante

   S-am dat un placut tur virtual

   Prin Sydney-ul vizitat de tine real :)

   Felicitari pentru povestire,

   Dar si pentru superbele poze, se stie!

... deci o altă variantă ar fi să vă căţăraţi (cu liftul, nu vă faceţi griji) în AMP Tower. Urcaţi pe înserat pentru a beneficia de panorame atât de zi, cât mai ales de noapte. Priveliştea vă ia efectiv piuitul, pentru că este inimaginabilă.

   Fac ce fac si iar randurile tale ma duc in Japonia :) De ce oare?

   Pai descrierea ta ma duce cu gandul la Umeda Sky Building, la fel de spectaculoasa, cand te afli acolo sus, un pic mai aproape de cer :), unde ai la fel, o panorama de vis, uluitoare, pot spune.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 2 voturi)]
- badge®
[16.12.10 22:26:48]
» mesaj pers

   Acum, ce-aș putea să-ți zic,

   Mă gândesc așa un pic:

   Dacă-n Sydney îmi promiți

   Că o să vă învârtiți,

   Un moșneag ți-aș dărui,

   Dar, sunt doar pentru copii.

   Însă, dacă ai un pui,

   Poezia să o spui

   Știi tu unde, mâine-n zori

   La bursucii călători. :))))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dananecula
[16.12.10 23:43:35]
» mesaj pers

   Esi mortal, mai badge®, frate

   Cu versurile m-ai dat pe spate :)

   Despre mosii pofticiosi

   Ce asteapta credinciosi

   La copii s-ajunga-n data

   Fetzele sa le umple cu ciocolata :))))

   M-ai facut sa rad copios

   Ca ai fost haios, haios...

   Si nu te-ai lasat mai prejos

   Felicitari si la mai mare

   Si sa ne-ncanti mereu cu impresiile tale!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- anadragusin
[17.12.10 07:40:45]
» mesaj pers

   Eiii draga @dananecula ai scos si poetul din @badge®, felicitari pt. review si amandurora pt. versuri.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- bubumaia
[18.12.10 21:37:21]
» mesaj pers

   Intr-o conjunctura oarecare, am intalnit, acum vreo 5-6 ani, un DJ din Sydney. La Sibiu. Omu' venise cu o trupa de teatru de pe la ei, sa joace oarece la Festivalul International de Teatru de la Sibiu. Daca va spun ca la acest mega-festival (al treilea din lume, ca amploare si importanta) participa anual vreo 70 de trupe din tot atatea tari, sa faceti bine sa ma credeti! Este unul dintre evenimentele culturale notabile care contrasteaza flagrant cu... multe alea de pe la noi, da-le-ncolo... ca-mi face rau sa incep o enumerare atat de lunga...

   Inapoi: Dj-ul australian facea, live, muzica spectacolului lor. Punea discuri vinil pe niste platane Technics, daca nu gresesc.

   Ei, si, odata ajuns la Sibiu, constata omu' ca amandoua pick-up-urile lui, cu care venise pe un drum de atatea sute - mii de kilometri, cedasera pe drumul dintre Bucuresti si Sibiu. Tristete mare. Era pe scena, la repetitiile dinaintea spectacolului si i se citea disperarea pe fata.

   N-o mai lungesc. Unul dintre colegii mei si-a bagat nasul in platanele lui si le-a dat de cap. Cum arata australianul? Recunoscator e putin spus. S-a scormonit prin buzunare, incercand sa ne plateasca. Evident ca nu i-am luat bani.

   "Ficatul vostru o sa sufere cumplit diseara", ne-a amenintat el. A avut dreptate, praf ne-am facut...

   Altminteri, @badge, sa-ti fie bine!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 3 voturi)]
- romanitzaa
[19.12.10 00:03:45]
» mesaj pers

   Excelent!

   Sydney e un vis maret al meu de acum 7-8 ani, dar pe care, cred ca nu o sa-l realizez prea curand.

   Macar pot sa-mi imaginez ca sunt acolo in momentul in care citesc postarea ta.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Snowhite
[02.08.12 23:57:28]
» mesaj pers

   Faptul ca ei traiesc fara nici o grija si excese "no worries" - asta e intr-adevar prima impresie pe care o ai ca turist. Dar cand stai acolo o perioada mai lunga incepi sa le vezi defectele - INSA ca turist, pe termen scurt totul pare roz si asta conteaza cel mai mult, ca sa se simta toata lumea bine :)

   La plaje sa aveti grija ca sunt pline de rechini de 5 metri - fara exagerari. Chiar si in plaje amenajate se mai intampla atacuri

   Imi pare rau ca nu prea vad romani in Oz dar imi face placere sa citesc parerile putinilor care o viziteaza

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 • Vedere din Sydney (Jul.2011) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 21.10.17 de glcitizen din RâMNICU VâLCEA) - RECOMANDĂ
 • Descopera Sydney (Dec.2010) - punctaj satisfactie: 10.00 (scris in 19.11.11 de grecudoina din BRAșOV) - RECOMANDĂ
 • Descopera Sydney (Dec.2010) - punctaj satisfactie: 9.88 (scris in 16.11.11 de grecudoina din BRAșOV) - RECOMANDĂ
 • N.B.: Recomandarile evidenţiate (pe fond galben) aparţin unor autori cu statut de membru GOLD sau superior

 • Vezi MG AFA pentru această destinaţie
 • INFO:
 • PUNCTE SATISFACŢIE MEDIE pentru acest obiectiv: 9.96
 • GRAD RECOMANDARE: 100.00%
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[30] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2005] Mergând spre Opera House -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172364">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172364"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172364">Şterge vot</a></div><span id="v9172364" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172364)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172364Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172364MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2005] Mergând spre Opera House
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2005] Compactul City al Sydney-ului -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172365">Şterge vot</a></div><span id="v9172365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2005] Compactul City al Sydney-ului
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2005] Am ajuns la antipozi! Opera House, Sydney, Australia -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172366">Şterge vot</a></div><span id="v9172366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2005] Am ajuns la antipozi! Opera House, Sydney, Australia
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2005] Artişti aborigeni pe Circular Quay -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172367">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172367"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172367">Şterge vot</a></div><span id="v9172367" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172367)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172367Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172367MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2005] Artişti aborigeni pe Circular Quay
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2005] Harbour Bridge, vedere către Chatswood -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172368">Şterge vot</a></div><span id="v9172368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2005] Harbour Bridge, vedere către Chatswood
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2005] Relaxare pe Harbour Bridge -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172370">Şterge vot</a></div><span id="v9172370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2005] Relaxare pe Harbour Bridge
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2005] Opera House, Sydney, Australia -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172371">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172371"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172371">Şterge vot</a></div><span id="v9172371" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172371)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172371Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172371MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2005] Opera House, Sydney, Australia
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2005] Sydney şi Circular Quay -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172372">Şterge vot</a></div><span id="v9172372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2005] Sydney şi Circular Quay
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2005] Sydney panorama -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172373">Şterge vot</a></div><span id="v9172373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2005] Sydney panorama
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, fara bonus]

P10 [OCT-2005] Rainbow Lorikeet la el acasă -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172374">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172374"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172374">Şterge vot</a></div><span id="v9172374" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172374)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172374Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172374MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2005] Rainbow Lorikeet la el acasă
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2005] Sydney văzut din AMP Tower -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172375">Şterge vot</a></div><span id="v9172375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2005] Sydney văzut din AMP Tower
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2005] Citylights Sydney -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172376">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172376"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172376">Şterge vot</a></div><span id="v9172376" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172376)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172376Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172376MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2005] Citylights Sydney
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, fara bonus]

P13 [OCT-2005] Într-unul din nenumăratele golfuri -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172377">Şterge vot</a></div><span id="v9172377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2005] Într-unul din nenumăratele golfuri
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2005] Ambarcaţiuni de agrement în Chatswood -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172378">Şterge vot</a></div><span id="v9172378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2005] Ambarcaţiuni de agrement în Chatswood
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2005] Harbour Bridge, Sydney -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172380">Şterge vot</a></div><span id="v9172380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2005] Harbour Bridge, Sydney
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2005] Kakadu în Grădina Botanică -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172381">Şterge vot</a></div><span id="v9172381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2005] Kakadu în Grădina Botanică
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2005] Opera House şi Harbour Bridge -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172382">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172382"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172382">Şterge vot</a></div><span id="v9172382" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172382)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172382Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172382MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2005] Opera House şi Harbour Bridge
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2005] Relaxare pe iarbă şi o panoramă de excepţie -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172383">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172383"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172383">Şterge vot</a></div><span id="v9172383" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172383)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172383Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172383MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2005] Relaxare pe iarbă şi o panoramă de excepţie
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2005] Citylights Sydney -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172384">Şterge vot</a></div><span id="v9172384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2005] Citylights Sydney
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, fara bonus]

P20 [OCT-2005] Skywalk în Blue Mountains, la 2 ore de mers cu trenul faţă de Sydney -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172385">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172385"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172385">Şterge vot</a></div><span id="v9172385" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172385)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172385Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172385MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2005] Skywalk în Blue Mountains, la 2 ore de mers cu trenul faţă de Sydney
foto badge® [16.12.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2005] Three Sisters, Blue Mountains, lângă Sydney -- foto by <b>badge®</b> [uploaded 16.12.10] - <span class="allrVotedi" id="av172386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv172386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=172386">Şterge vot</a></div><span id="v9172386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(172386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f172386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e172386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2005] Three Sisters, Blue Mountains, lângă Sydney
foto badge® [16.12.10]
# [0 PMA, fara bonus]

[30] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

pagină generată in 0.217930078506 sec