ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 16.12.2010
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 27.12.07
STATUS: PARTENER
LUNA
SEP-2010
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Ceainarii cu traditie In Viena

TIPĂREȘTE

Frunzărind străzile Vienei, iar vremea nu era propice plimbărilor agale pe Mariahilfer Straße sau prin piața Naschmarkt, ce puteai face, cum să te încălzești dar fără să încalci codul rutier din Austria, cu toate că acolo poți să bei cel mult o bere fără să îl încalci.

Avînd însoțitor un iubitor al ceaiului dar nu numai al consumului ci și a tehnici de preparare, am pășit pragul a trei ceainări cu renume din Viena.

Prima oprire a fost la binecunoscuta “DEMMERS TEEHAUS & TEESTUBE”.

Acesta este situată pe strada Mölker Bastei nr. 5, dar dacă suntem în zona celebrei piețe “Naschmarkt” putem savura o ceașcă de ceai la “DEMMERS TEEHAUS Naschmarkt ” situată pe strada Linke Wienzeile 4.

Atmosfera în această casă a ceaiului este una relaxantă, toată lumea asteaptă în liniste ceașca de ceai comandată, ascultînd în surdină muzică de genul buddha bar sau chillout și din cînd în cînd cite o melodie jazz.

Aici am comandat la recomadarea amicului ceaiul numit „Matcha” un ceai verde sub formă pudră, nu de plantă cum am bănuit la început, de culoarea jadului, cu o aromă de ceai verde înconjurat de o dulceata fină, cu o personalitate aparte.

Parfumul cu note florale, împreuna cu cel de paradis verde, fac din Matcha, un adevarat simbol al ceremoniei ceaiului în întreaga lume.

Pentru a prepara acest ceai este musai să ai cîteva ustensile tadiționale, nu este asa de simplu cu acest ceai, probabil în prețul acestui ceai se regăsește și munca depusă la preparea acestuia.

Ustensilele care trebuiesc nepărat la prepararea Matcha sunt:

Chasen, o măturice de bambus (gen pămătuf de bărbierit), Chashaku, o linguriță din bambus curbată specială pentru a lua praful de matcha.

Hishaku, un polonic tot din bambus cu ajutorul căruia se ia apa caldă din vasul de încălzit și se toarnă peste pulberea de ceai.

Toata această savoare de ceai costă la toate cele trei ceainări în jur de 4,20 – 4,75 euro.

Un ceai verde cu grad scăzut de cofeină care este preparat la rece avînd și un preț mai acesibil numai 2 euro ceașca este Hojicha.

Acesta esta un ceai pe care îl recomandă specialiști că poate fi servit atît în timpul mesei cît și seara înainte de culcare, atît rece cît și cald dar nu fiebinte.

Este un ceai care se poate bea zi de zi avînd o savoare placută iar prin procesul de prajire acestuia îi scade conținutul de cofeină.

Un alt ceai cu o aroma fină de nucă dar cu un parfum dulce floral, o adevărată desfătare pentru papilele gustative este Darjeeling FTGFOP1 Phuguri Second Flush un ceai negru din frunze, cules din a doua recoltă.

Un ceai a cărui nume pentru necunoscători este mai dificil de reținut, dar aroma și savoarea din cească face toți acei 5 euro.

De la „DEMMERS TEEHAUS” am mers la altă ceainărie cunoscută Schönbichler.

Acesta este situată pe strada Wollzeile numărul 4, acesta este paralelă cu Stephanplatz.

Atmosfera și de aici este una relaxantă, reconfortantă tipic tradiției de japoneze de a prepara ceaiul și al savura, iar ca tabloul sa fie complet muzica închide acest cerc în ritm de bluess sau buddha bar.

În aceste doua ceainări clientul nu participă la procesul de preparare a ceaiului singurul loc pe care l-am descoperit unde efectiv consumatorul participă la ritualul de preparea a ceaiului, unde clientul poate întreba despre cum se realizează acea ceașcă de ceai este la ceainaria japoneză Cha-No-Ma situată pe strada Faulmanngasse 3.

Aici se respectă tradiția preparări ceaiului iar atmosefa este una traditională japoneză, începînd de la îmbracămitea angajaților și nu în ultimul rînd la acordurile muzici tradiționale japoneze care mîngîiau urechile clienților.

Ceainaria pe lîngă sumedenia de ceaiuri Kukicha, Bancha, Genmaich, Gyokuro, Hojicha, Matcha cu diferite arome, mai are o întreagă gama de dulciuri japoneze.

Aici am participat efectiv la preparea ceaiului Matcha Hikari, iar ospătărița foarte amabilă explica mereu în timp ce prepara ceaiul.

Plus că aici la preparea ceaiului sunt folosite toate ustensilele traditionale japoneze care fac savoarea plăcută a ceaiului să nu dispară.

Făcînd o comparție între cele trei case ale ceaiului cea din urmă Cha-No-Ma se detașează clar datorită ambianței și atmosferei particulare japoneze pe care localul și angajații reușesc să o redea foarte bine.

Pentru mine a fost o experiență nouă (costisitoare) și inedită, referitor la tehnica dar mai bine zis a ritualului de preparare a ceaiului verde.


[fb]
---
Trimis de dannek in 16.12.10 13:19:19
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4079 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

13 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (dannek); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 ustensilele preagtite pentru prepararea ceaiului Matcha
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 6004 PMA (din 15 voturi)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

13 ecouri scrise, până acum

catalinalupu
[16.12.10 13:31:13]
»

Sacul meu cu voturi... s-a terminat din pacate...

Nu pot decat sa-mi beau ceaiul de talpa gastii in fata monitorului... la Bucuresti, nu la Viena... si sa spun ca am aceeasi apreciere fata de tot ce ne vei scrie de acum incolo!

=D> =D> =D>

magdalena
[16.12.10 13:47:04]
»

Interesant, daca ai avut un cunoscator, te-ai putut bucura de acest privilegiu, de a calca pragul unor ceainarii!

biancuta
[16.12.10 14:35:48]
»

Foarte interesant, multumesc pentru prezentare! La ceainaria japoneza m-as duce si eu!

Edit: @dannek, credeam ca te pot inca vota! Am 26 de voturi pana in prezent! Oricum, felicitari pentru prezentare!

webmaster7
[16.12.10 16:17:40]
»

Retras PMA standard, conform regulamentului.

georgiana
[16.12.10 16:33:02]
»

Si sacul meu cu voturi s-a ''golit'', dar ma gandesc sa-ti pun o taxa ca mi se vad pozele mele la review-ul tau!

Sau, poate negociem, cumva, ce zici?

Alina Morar
[16.12.10 22:14:39]
»

E foarte interesant pentru mine. Sunt mare bautoare de ceai verde, dar il combin cu menta, musetel si chimin. In fiecare dimineata si seara sunt cu ceaiul... si vreo 3 cafele/pe zi... noroc ca am tensiunea mica.

dannekAUTOR REVIEW
[16.12.10 23:17:22]
»

Alina_morar

Si eu folosesc ceai verde pentru ca este un puternic antioxidant si care contribuie la cresterea imunitatii.

Nu am incercat cu arome pentru ca cred ca sunt cam piperate la pret.

Dar nici nu folosesc ibricele din portelan sau din bambus.

Ei folosesc aceste materiale pentru a pastra savoarea ceaiului.

O faza importanta in acest ritual este curatarea, purificarea cesti de ceai cu un servetel din in alb numit chakin.

Ritualul este impresionat dar numai sa gasesti pe cineva care a studiat in japonia sau chiar un japonez.

O sa fi incintata.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][4 voturi]
bessondm
[17.12.10 09:31:42]
»

Un review inedit, foarte interesant. Sunt amator de ceai, dar nu am ajuns inca la nivelul asta. Nici preturile nu sunt abordabile... dar, pour les connaisseurs... In ce limba prezenta prepararea ceaiului fata de la ceainaria japoneza?

dannekAUTOR REVIEW
[17.12.10 09:50:54]
»

benssondm

Fiind in austria in gemana dar stia si engleza la nivel mediu!

Admin
[18.12.10 09:55:47]
»

Parca e mai potrivit la rubrica cu recomandari culinare; a fost mutat in consecinta acolo

Costi
[18.12.10 19:06:40]
»

Şi eu sunt un băutor de ceai, negru, de preferat, dar merge şi cel verde.

Pentru băutorii de ceai verde, un sfat de la mine: evitaţi ceaiul chinezesc, pentru că este iradiat, ca să ţină mai mult timp.

Eu am băut mult timp ceai negru turcesc, de la Carrefour, foarte bun, se găsea şi la cutii de tablă şi la pungi de 1 kg. Din păcate nu au mai adus în ultimul timp, dar tocmai când rezerva mea se epuizase, au adus unul englezesc, tot negru, la cutii de tablă. Şi ăsta este foarte bun şi este cu diferite arome.

Cât priveşte review-ul, trebuie să remarc încă o dată grija ta pentru detaliu, mai ales în privinţa fotografiilor.

Cum sacul meu mai are câte ceva în el, nu pot să las acolo tot conţinutul şi cum eu te pot vota, asta am să şi fac.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][1 vot]
dannekAUTOR REVIEW
[18.12.10 23:32:41]
»

Costi

Multumesc pentru apreciere!

Cu iradierea ceaiului verde chiar nu am auzit, dar o sa ma documentez!

dannekAUTOR REVIEW
[18.12.10 23:51:56]
»

http://www.youtube.com/watch? v=lUfnS4IFS0k

am rugamintea de a atasa videoclipul cu preparea ceaiului Matcha

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, bessondm, biancuta, catalinalupu, Costi, dannek, georgiana, magdalena
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Viena? :


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.061203956604004 sec
    ecranul dvs: 1 x 1