ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 07.12.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN:
    ÎNSCRIS: 12.03.09
    STATUS: GOLD
    LUNA
    OCT-2010
    team-building

    GRAD SATISFACȚIE
    SERVICII:
    NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
    BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
    100.00%
    Încântat, fără reproș
    CADRUL NATURAL:
    100.00%
    Încântat, fără reproș

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    100.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 5 MIN

    Buna dispozitie, aroma si savoare la Cutitu d'argint

    TIPĂREȘTE

    Dieta? Ce e aia?

    Octombrie 2010, pe la inceputuri, zi frumoasa insorita, dupa cateva atat de ploioase incat iti venea sa iei ceva ascutit si sa-ti gadili venele de la mana. Impreuna cu alti cativa „pretini” cu care „incarcam timpul” la un „timbilding” destul de interesant, ne-am imbarcat catespatru intr-un vehicul si am purces la drum, destinatia Sinaia.

    In mai putin de o ora, incarcata cu priviri admirative la adresa peisajului, mici injuraturi la adresa Ministerului Transporturilor si felicitari dj-ilor de la radiourile prinse in „zborul” masinii catre destinatie, am tras pe dreapta intr-o parcare din zona centrala a orasului, am batut palma cu taxatorul si ne-am luat inima in dinti, in directia unui restaurant care promitea multe, dupa cele relatate de un alt user care amaifostpeacolo.

    Si uite-asa, mai greu la deal, mai usor la vale, am tintit si lovit restaurantul „Cutitu d’argint”.

    La ora si ziua in care amfostacolo, respectiv intr-o miercuri pe la 14, nu prea multa lume calca pragul restaurantului, ba chiar am avut senzatia ca e „inchis pentru deratizare”, judecand dupa numarul redus (ca sa nu zic inexistent) de masini parcate (am pus-o si pe seama ideii ca unii turisti ne-ar putea urma exemplul sa lase masina in oras si sa bata cu talpa drumul dus-intors pana si de la restaurant) si de urmele talpilor impregnate pe podeaua terasei putin inghetate.

    Emotiile au trecut in momentul in care am simtit ca onorata clanta a usii de acces a cedat insistentelor noastre si ne-am vazut intrati in interior.

    Scanand dupa o masa libera (oferta cat cuprinde, doar doua mese erau ocupate de cativa turisti/localnici rataciti sau intorsi de la vizitarea Castelului), am ales una care sa fie nici prea aproape de mirosul mai mult decat imbietor venit din zona gratarului, dar nici atat de departe de acea zona, ca sa nu riscam sa mancam fripturile reci sau fasolea sleita.

    Asezati confortabil la masa, rotind ochii ca girofarurile prin interior sa surprindem detalii interesante, ne-am trezit pe cap cu un chelner amabil, cu chef de vorba si plin de fun.

    „Buna ziua, bine ati venit la Cutitu d’argint, ne bucuram de prezenta dumneavoastra aici (credem si noi, la cate mese sunt libere, chiar era nevoie de prezenta noastra), sunteti pentru prima oara? Cunoasteti sistemul acestui restaurant? ”

    „Buna ziua, ne bucuram ca am gasit deschis, suntem la primul contact cu restaurantul dumneavoastra, insa suntem la curent cu sitemul, ne-am informat anterior si ni s-a parut interesant”.

    „Pai, ca sa nu va tin prea mult de vorba, poate va e foame (cam da, recunoastem), va las lista de meniu si revin cand imi faceti semn, sa iau comanda. ”

    Zis si facut, domnul chelner s-a retras discret catre coltul unde era incinsa o mica sueta impreuna cu ceilalti chelneri si bucatari, discutia lor fiind acoperita de un fond muzical popular foarte placut auzului.

    Am luat la rasfoit meniul, stiam la ce calvar caloristic vom fi supusi, asa ca am hotarat sa „incingem” putin papilele gustative cu un coniac „multiinstelat” (cu parere de rau pentru unul dintre participanti, care s-a „adapat” doar cu racoritoare si apa plata), ba chiar doua, dupa ce am dat de gustul primelor bucate.

    Fara a astepta prea mult (cred ca pret de vreo 4 melodii puse cap la cap), au inceput sa vina incet dar sigur platourile spre masa (in prima faza am rontait chips-uri facute in bucataria restaurantului, care cereau neaparat o bere rece).

    Si uite-asa, masa a inceput sa fie acoperita de salata de varza, fasole scazuta (mare-n bob, dar gustoasa foc) si bauturile care sa tina companie momentului, functie de dorinta si preferinta fiecaruia.

    La intervaluri mai mici sau mai mari, datorate bucatilor de friptura ce aterizau din varful sabiei pe platoul din fata, (deja) prietenul nostru chelnerul aducea ca un vajnic luptator „capturile” bine infipte si la fel de bine rumenite bucatile de carne, plecand de la carnati de porc, muschiulet de vita, ciocanele de pui, muschiulet de porc invelit in sunculita (bacon), aripioare de pui condimentate, si incheind cu... dar cu ce sa inchei, ca se plimbau aromele si savoarea prin stomac precum gondolele prin canalele venetiene, ca sa nu mai spun de micile „tsunami”-uri starnite de inghititurile generoase din paharele de vin.

    Si cum friptura nu merge singura, am adaugat langa ea gustoasele boabe de fasole, atent infasurate in salata de varza murata, care nu-ti mai dadea ghes sa pleci de acolo.

    In timp ce chelnerul distribuia atent bucatile catre noi, l-am mai ispitit cu cateva intrebari „de obicei e asa liniste aici sau am nimerit noi taman cand romanul tine post in zi de miercuri si renunta la carnea de pe sabii, in favoarea fasolei cu salata de varza? ”

    „Aaa, nu, in week-end nu aveati norocul sa gasit masa libera, poate doar cu o rezervare prealabila, asa ca daca doriti sa reveniti pe sfarsit de saptamana, va ofer o carte de vizita cu numerele de telefon la care sa puteti face rezervarea, ca sa fiti siguri”.

    „Dar daca vrei sa organizezi o petrecere, nu neaparat nunta, un botez, aniversare, zi onomastica, se poate? ”

    „Fara probleme, puteti merge sa discutati cu sefu’, e aici si va poate da toate detaliile”.

    „Dar cu revelionul? ” „Pai deja avem oferta, va aduc pliantul”.

    Asa am aflat ca poti rezerva locuri pentru noaptea de anul nou, cu meniul asemanator celui prezentat noua, la care se adauga sampanie, tort, fistic alune, la pretul de 210 lei/persoana (a se lua in calcul si faptul ca restul bauturilor se platesc).

    Si fiindca veni vorba de plata, meniul are pret fix, respectiv 49 lei/persoana, la care se adauga pretul bauturilor consumate.

    Fiindca nu aveam niciun zor, am petrecut intr-o atmosfera placuta si relaxanta aproape 3 ore, dupa care am facut cale intoarsa catre masina, nu inainte de a bea cate o cafea si manca o prajitura la un cafe-bar intalnit in drum.

    Mai grei cu cateva sute de grame acumulate dupa un pranz atat de tentant, cu o alcoolemie ce se incadra la limita rezonabila (repet, unul dintre noi s-a sacrificat pe altarul prieteniei si a baut doar non-alcoolice, dar nu despre subsemnatul e vorba), ne-am indreptat „fizicurile meseriase” spre locul team-buildingului, in asteptarea unei noi zi plina de expuneri si schimburi de pareri constructive.

    Sa va spun ca si joi ne batea gandul sa repetam istoria? Dar am zis ca e prea mult si am hotarat sa asteptam un alt moment, la fel de placut si sa revenim la „Cutitu d’argint”.

    Concluzie: un loc agreabil, atmosfera placuta, mancare si bautura pentru amatorii de renuntare la diete/regimuri sau pentru cei care au o ultima dorinta, inainte de a se apuca de respectivele diete, un loc pe care-l recomand cu incredere.

    Si-am incalecat pe-o sa, si v-am spus poveste-asa!


    [fb]
    ---
    Trimis de divio* in 07.12.10 12:12:26
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 2497 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (divio*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 8400 PMA (din 14 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    11 ecouri scrise, până acum

    ascent
    [07.12.10 12:57:36]
    »

    Foarte "colorata" povestirea ta, mi-a facut placere sa citesc si... mi s-a facut si foame...

    santana*
    [07.12.10 13:05:04]
    »

    Frumos povestit... Am remarct ca nici nu ai zis "locatie" pe nicaieri, asta inseamna ca stii ce inseamna, nu? Mie mi s-a facut sete, nu foame. Felicitari Divio!

    celeste
    [07.12.10 13:10:46]
    »

    Pe mine una m-ai convins sa fac o oprire la acest restaurant cand voi ajunge prin Sinaia, dar niste poze poti sa atasezi?

    dartax
    [07.12.10 14:23:45]
    »

    Sa retinem adresa pentru cand vom ajunge acolo: click aici

    dannek
    [07.12.10 15:27:22]
    »

    Bine ai revenit!

    Ai idee daca aveau oferta de Craciun!

    Divio daca se numea spada de argint trebuia sa folosesti sigur un redigest?

    divio*AUTOR REVIEW
    [07.12.10 15:46:54]
    »

    @ascent:

    cu scuzele de rigoare pentru cei care tin post in aceasta perioada, voi amana adaugarea fotografiilor pana dupa Craciun, pentru a-i proteja si anu-mi atrage mai multe pacate.

    Cat despre culoare, aceasta vine si de la combinatia dintre mancarurile comandate si bauturile aduse in completare

    @santana:

    am vazut ca s-a deschis un topic nou pe forum pe acest subiect, al locatiei. Pentru mine el isi pastreaza sensul din DEX.

    @celeste:

    vin si pozele, dar dupa Craciun, asa cum am spus si mai sus. Pentru alte vizualizari, incearca pe review-ul postat de @Clothilde sau pe site-ul restaurantului, postat de @dartax.

    @dartax:

    initial am vrut sa pun si link-ul cu adresa, dar deja batea la ochi, probabil ca unii cred ca am mancat si baut pe gratis.

    @dannek:

    poti incerca si cu alte medicamente care reduc senzatia de balonare si elimina disconfortul provocat de o masa imbelsugata. Nu e de neglijat nici miscarea de dupa masa, poate fi binevenita, mai ales daca vrei sa scapi de o parte din caloriile acumulate.

    Cat despre oferta de Craciun, vad ca pe pagina de prezentare nu este nimic mentionat, dar sunt numere de telefon de contact, precum si o adresa de mail la care se pot cere informatii suplimentare.

    georgiana
    [07.12.10 16:24:52]
    »

    Mi-a placut si subiectul, dar mai ales tonul sagalnic in care ai scris review-ul. Se vede bine ca ti-a priit acolo.

    creivean
    [08.12.10 06:59:14]
    »

    Stiam din postarile anterioare de acest restaurant si in Septembrie fiind in trecere prin Simaia am vrut sa opresc pentru un festin culinar, dar era inchisa circulatia auto in statiune si am renumtat. Sigur am sa ajung si eu acolo. Fain rewiev, felicitari.

    marian 1973
    [26.12.10 20:59:20]
    »

    Subscriu si eu la cele spuse mai sus. Am avut ocazia sa ajung acolo si sa ma bucur de ospitalitatea si de bucatele lor. O masa pe cinste udata cu un vin pe masura (poate putin cam alcoolizat). Nota 10 si pt. restaurant si pe review.

    SebastianG
    [13.11.13 09:57:34]
    »

    Eu am ajuns prima oara la Cutitu d'Argint in anul 2007, excursia fiind prima din multele facute cu prietena mea de atunci (acum sotia mea), la Sinaia. Pentru ca am sosit in Sinaia cu trenul si eram pentru prima oara acolo am luat un taxi pana la vila din centru unde eram cazati. In taxi l-am intrebat pe sofer pe unde am putea sa ne simtim bine in Sinaia iar acesta ne-a spus ca s-a deschis un restaurant nou pe drumul catre Peles, care este foarte laudat de clientii pe care ii transporta. Zis si facut, intr-una din seri cand coboram de la castel ne-am adus aminte de cele spuse de taximetrist, tin sa precizez ca era un frig afara de crapau pietrele, fapt care a ajutat la deschiderea apetitului meu si asa urias. Fara sa mai intru prea mult in detalii, am intrat in restaurant, care trebuie sa va spun ca este destul de impresionant, rustic cu barne din lemn, blanuri pe pereti, are parter si etaj, in fine... un loc frumos. In restaurant se auzea muzica de Liviu Vasilica, haiduceasca asa... intru cu prietena (sotia) imi fac curaj si ma asez la o masa. Ma uit pe geam si afara incepuse sa ninga frumos. Vine ospatarul, ne da binete, aprinde lumanarea de pe masa si ne intreaba curios, "ati mai fost vreodata la noi? " si de acolo a inceput nebunia. Am comandat vin, si a inceput baiatul sa ne care la mancare... cred ca a fost un mare moment de cumpana pentru prietena mea atunci cand a vazut cat pot sa ingurgitez la o singura masa, trebuie ca ma iubea serios de nu a dat bir cu fugitii... orisicat... de atunci am fost la Sinaia de 6-7 ori, niciodata nu am ocolit Cutitu d'Argint. Si inca ceva, preparatele sunt toate gatite cu specific brazilian (cei mai buni grataragii din lume sunt brazilienii!).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmaster
    [13.11.13 10:05:39]
    »

    @SebastianG: ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    Poţi folosi linkul "ADAUGĂ IMPRESII NOI"

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    ascent, celeste, dannek, dartax, divio*, georgiana, marian 1973, santana*, SebastianG
    Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Sinaia?:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053661108016968 sec
    ecranul dvs: 1 x 1