ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 03.12.2010
GR. VÂRSTĂ: 20-30 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 11.08.09
STATUS: GOLD
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 1 zile
prieteni

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

Vf. Negoiu - polul instabilitatii atmosferice din Romania

TIPĂREȘTE

In vara acestui an mi-am luat inima-n dinti si am pornit-o pentru prima data pe poteci adevarate de munte. Si cum ambitia e mare si energia pe masura, am pus ochii direct pe varfurile din top 3, in ordine crescatoare. Prima iesire a fost in iulie spre Negoiu, urmata in august de Vistea Mare si Moldoveanu (vor fi prezentate intr-un episod viitor).

Deci iata-ne intr-o dimineata minunata de vara porniti pe directia Pitesti - Rm. Valcea - Porumbacu de Sus. Am mai urcat putin inspre cabana Negoiu pe drumul forestier, am lasat masinile langa un fost refugiu, unde era loc mai mult de parcare si am inceput 'aventura'. Drumul spre cabana a fost usurel si placut, serpuind prin umbra padurii. Un singur popas de energizare cu ciocolata, unul de racorit cu apa proaspata de izvor si iata-ne ajunsi in luminis langa cabana. Traseul e marcat ca avand 2h si 20min in ritm lejer.

La cabana o adunare de forte, un moment de aplicare a cremelor de protectie solara si o pornim iar la drum, urmarind triunghiul albastru. Trecem la inceput prin inca o portiune de padure si traversam niste podete mai subrede. Inteleg de la cei mai cunoscatori ca bucata se numeste "Drumul Zmeilor". Eu ma rog doar sa nu-mi alunece picioarele :) Scapand de zmei, ajungem in Caldarea Saratii. Ramanem cateva minute sa admiram cascada si sa ne tragem sufletul pentru urcusul cel mare. Cu mana pe inima spun ca daca as fi stiut ca de acolo se urca in continuu m-as fi intors, dar m-au tras pe sfoara si... am inceput. Imi amintesc ca la un moment dat mi-au aratat "Acul Cleopatrei", dar vedeam negru in fata ochilor de la atata urcat pe grohotis, asa ca l-am uitat :)) M-am bucurat abia cand am ajuns in Saua Cleopatrei (am inteles ca se mai numeste si Saua lui Mihai) si poteca s-a facut lina. De aici banda rosie, care aflu ca inseamna drum de creasta. Creste sufletul de montagnard in mine :) "Ghizii" imi arata in urma Custura Saratii, prin care imi povestesc ca au trecut anul trecut, eu imi fac cruce si le spun ca-s nebuni. Mai mergem putin si-mi arata urcusul final. Cu gura pana la urechi si ambitia pana in cer o iau la pas spre pietre (descoperisem ca imi place sa ma catar) si ma cocot fara oprire pana sus.

Senzatia la sosire? Nepretuita! Am realizat ca m-am indragostit irevocabil de munte! Din pacate am avut mult prea putin timp sa ma bucur de ea, pentru ca nu degeaba acest varf este considerat polul instabilitatii atmosferice:(in mai putin de 10 minute, cat a durat sesiunea foto, s-au adunat niste nori negri care pentru mine aratau de-a dreptul inspaimantator. Asa ca ne-am completat garderoba cu geci/pelerine si am facut rapid cale-ntoarsa. Nu mai departe de Saua Cleopatrei norii s-au dezlantuit intr-o ploaie torentiala cu tunete si fulgere. Si mi-am dat seama ca intuitia feminina n-a dat gres si teama n-a fost deloc nefondata, pentru ca imediat ploaia s-a transformat intr-o grindina nemiloasa. Eu fiind in pantaloni scurti, m-am 'indragostit' si de senzatia pe care mi-a dat-o gheata cand imi biciuia picioarele :)) Am reusit totusi catusi de cat rapid sa ne adapostim sub niste pietre si cand s-a mai domolit furtuna am luat-o la pas pe grohotisul ud... o adevarata distractie! Am ajuns la cabana 2h mai tarziu, uzi pana la oase si balacarind din toate corzile vocale. Dar odata intrati la caldura, toata supararea a disparut, locul fiindu-i luat de o multumire maxima. Am ajuns unde ne propusesem :)

In urma acestei calatorii n-am putut decat sa regret ca n-am incercat mai devreme asa ceva... acum am o gramada de recuperat!

Senzationala multumirea pe care o ai cand iti depasesti limitele intr-o urcare de acest gen!

In episodul urmator Marele Trapez. Iar la anu'... unde ne-or mai duce potecile :)

Ii rog pe cei care cunosc mai multe sa completeze daca considera necesar. Eu ma simt pe post de incepator intr-ale muntelui inca :)


[fb]
---
Trimis de crissu in 03.12.10 22:39:40
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în MASIVUL FĂGĂRAȘ.

VIZUALIZĂRI: 2701 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

3 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (crissu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Pe drumul forestier dinspre Porumbacu de Sus
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5000 PMA (din 9 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

3 ecouri scrise, până acum

dorgo
[04.12.10 11:15:56]
»

@ crissu... frumos descris, felicitari, astept si celalalt varf, Moldoveanul... caci am de gand sa le pun pe agenda mea turistica 2011, bag totusi seama ca acea cabana de pe vf. Negoiu, nu era deschisa, n-avea cabanier, caci altfel ai fi postat si ceva fotografii din interior... care e situatia? ... era doar in toiul verii...

crissuAUTOR REVIEW
[04.12.10 11:54:02]
»

@dorgo, cabana era deschisa si chiar am petrecut noaptea acolo. Dar nu este pe varf, ci mult mai jos (pe la 1540m). Site-ul oficial este acesta

N-am pus poze chiar de la cabana pentru ca sunt cam cu multe persoane prin ele, nu ne-am gandit sa facem doar cu camera/sala de mese/etc.

Ce pot sa spun este ca nu trebuie sa te astepti nicicum la cine stie ce conditii, ci mai degraba la un camin foarte vechi... cei care au organizat excursia au sunat si au facut o rezervare, asa ca am fost cazati intr-o camera cu paturi, nu la priciuri (am inteles ca ar avea si asa ceva la ultimul etaj sau in pod). Bile albe: caldura, bai decente, dus cu apa calda la 8RON/pers pt 15minute (a prins fantastic dupa intoarcerea pe ploaie), mancare buna, dar ca la toate cabanele destul de scumpa. Bile negre: un miros neplacut in camere, paturi vechi, paturi si lenjerii destul de 'batute' si imbacsite, o sala de mese nu prea aspectuoasa. Asta am spus eu, pt ca a fost prima intalnire cu conditiile unei cabane. Cei mai trecuti prin asa ceva spuneau ca ar fi minunat locul. Ulterior am mai ajuns la Podragu si le-am dat dreptate Si am inteles ca exista muuuuult mai rau de-atat.

In fine, ideea e ca te duci pe munte pentru munte, cand te astepti la o cazare de lux te duci in statiuni...

O sa mai scormonesc printre poze, poate mai gasesc ceva ce merge adaugat (desi din interior sunt aproape sigura ca nu aveam). Stai pe-aproape

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
crissuAUTOR REVIEW
[06.12.10 11:02:29]
»

@dorgo, am actualizat setul de poze... mai apare si lume prin ele, dar sper sa-ti dea o idee despre cum arata.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
2 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
crissu, dorgo
Alte impresii din această RUBRICĂRedescoperă masivul Făgăraș:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.071354150772095 sec
    ecranul dvs: 1 x 1