16289 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Tîrgu Jiu și împrejurimile

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
16.11.2010
DE
Avatar corinne
vârsta 40-50 ani
DIN Pucioasa
înscris/ă în 26.03.09
MEMBRU: PREMIUM
DATE SEJUR
OCT-2010
DURATA: 1 zile
TIP: PRIETENI
PREŢ:
10
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 4

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Brâncuşi a facut piatra sa cânte pentru omenire


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Gheorghe Zamfir- Theme

Pe drumul judeţean ce şerpuieşte între localităţile Târgu Jiu şi Tismana se află comuna Peştişani. Avem noroc, în această localitate există indicator care ne arată că la 3 km în satul Hobiţa se află casa memorială a lui Constantin Brâncuşi. Drumul nu este perfect: cu gropi puține, majoritatea astupate, existând totusi denivelări astfel că se poate ajunge fără să plângem după suspensiile maşinii. Cine a zis că nu sunt indicatoare? Ne descurcăm cu ajutorul lor, fără să intrebăm localnicii cum se ajunge la punctul turistic cunoscut în întreaga lume, casa unde s-a născut şi a copilărit Brâncuşi.

Ne dăm seama că nu există parcare şi lăsăm maşina chiar pe uliţa din faţa curţii. Ne întâmpină cu voioşie un domn, ghidul, care se bucură că au venit turisti, în timpul săptămânii şi în extrasezon. Plătim 10 lei, pentru patru persoane adulte şi întrebăm dacă avem voie să fotografiem. Păşim în casa memorială şi odată cu povestirea ghidului ne întoarcem în timp.

Următoarele date sunt din broşura cumpărată de acolo şi din spusele ghidului, care dacă era lăsat să povestească ştia o mulţime de istorioare despre copilăria sculptorului.

Astfel aflăm că, în 19 februarie 1879, în satul Hobiţa s-a născut al cincilea copil al lui Nicolae şi Maria Brâncuşi - Constantin. Au fost şase băieţi şi o fată.

A avut o copilărie obişnuită: împreună cu fraţii săi mergea cu oile la păscut, cu caii la adăpat sau spălat în apele Bistriţei. Avea momente când îşi pierdea timpul urmărind păsările sau cum şerpii înghiţeau broaşte, privea pierdut cerul sau arborii, sau studia atent sculptura crucilor din cimitirul satului. Familia lui se ocupa cu agricultura, creşterea animalelor şi prelucrarea lemnului. De la tatăl şi bunicul lui a învaţat să cioplească lemnul, a „furat” meserie de la meşterii satului, astfel sculpturile sale prinzând viaţă.

Începe şcoala primară in comuna Peştişani, dar îşi sculptează numele pe bancă şi este pedepsit. Mama lui îl mută la şcoală în localitatea vecină, în Brădiceni. Reuşeşte să facă 2 clase primare, înainte să fugă de acasă, la vârsta de 11 ani. Pleacă la Târgu Jiu, dar este găsit de părinţi şi adus înapoi acasă. Fuge din nou, de data aceasta la Craiova, unde se angajează. Acolo pune pariu cu patronul că este în stare să cioplească o vioară. O face, şi este încercată de un lăutar să vadă dacă este funcţională. Acesta este încântat, considerand că vioara cioplită de Brâncuşi este mai bună decât a lui.

La varsta de 22 ani termină Scoala de arte şi meserii în patru ani, în loc de cinci, şi pleacă la Bucuresti, unde se înscrie la Scoala de Arte Frumoase, pe care o absolvă în anul 1902. Doi ani mai târziu pleacă la studii în Viena şi apoi la Munchen, iar după şase luni o ia pe jos spre Paris. Aici este nevoit să accepte diferite slujbe pentru a se întreţine, are zile când nu are ce mânca, dar nu se lasă, astfel în 1905 reuşeşte la concursul de admitere de la École Nationale Supérieure des Beaux-Arts. O vreme apoi lucrează în atelierul lui Auguste Rodin, dar nu rezistă mult declarând:

„La umbra marilor copaci nu creşte nimic”.

Începând cu anul 1914, când are prima expoziţie personală la New York, creează cele mai însemnate lucrări ale sale. Are foarte multe expoziţii personale, participă la expoziţii colective, iar în anul 1937 începe la Târgu Jiu ansamblul sculptural bine-cunoscut. Cele trei sculpturi - Masa Tăcerii, Poarta Sărutului şi Coloana fără sfârşit – sunt dispuse pe aceeaşi axa orientată de la vest la est.

Spre sfârşitul vieţii, suferind şi bătran, a spus:

„ Nu mai sunt al lumii acesteia, sunt departe de mine însumi, desprins de propriul meu trup. Mă aflu printre lucruri esenţiale „.

Opera sculptorului este detaliată şi se poate studia pe Internet la adresa: click aici, sau in limba engleza: click aici

Din pacate, noi nu ne putem bucura de toate lucrările sculptorului, acestea fiind răspândite în întreaga lume.

S-a stins din viaţă la Paris, în anul 1957 şi este îngropat în cimitirul Montparnasse.

Casa memorială pe care am vizitat-o nu este cea în care a locuit sculptorul. Se spune că din casa copilăriei lui Brâncuşi n-a mai rămas nici măcar o piatră. Dar încearcă să fie copia fidelă a casei părinţilor lui şi este adusă pe acest loc, in anul 1971, de un ţăran din Hobiţa. În faţa casei se afla o prispă cu stâlpi din lemn, sculptaţi la capete. Este tipul de casă ţărănească, simplă dar spaţioasă, cu trei încăperi, fiecare cameră fiind plină cu obiecte străvechi din lemn, cu straie şi ţesături ţăraneşti. În camera din dreapta, cu rol de cămară, descoperim uneltele de muncă, obiecte din lemn folosite in bucatărie, o măsuţă şi scaune sculptate. În odaia de locuit (camera de la mijloc) se afla in spate, o vatră micuţa. În camera din stânga, într-un colţ vedem un razboi de ţesut, în alt colţ o ladă de zestre, iar pe pat stau întinse ţoale ţesute manual. Toţi pereţii sunt tapetaţi cu fotografii şi documente referitoare la viaţa şi opera artistului.

În lada de zestre stau acum cuminţele pentru a fi cumpărate: pliante şi magneţi, căni şi icoane, obiecte din lemn sculptate, drept suveniruri cu imaginea casei memoriale de la Hobiţa.

După ce am vizitat casa, am descoperit curtea plină de verdeaţă, cu flori si pomi fructiferi. In dreapta casei un hambar şi o magazie din lemn întregeşte curtea, iar în stânga o fântâna cu cumpană, nefuncţională.

Din Hobiţa am plecat spre Târgu Jiu şi am vizitat din nou in Parcul Municipal operele sculptorului, admirând cu alţi ochi şi cu o altă trăire, dar în acelaşi timp înţelegând cuvintele autorului:

“Eu am făcut piatra să cânte pentru Omenire”

---
Impresii încărcate de corinne in 16.11.2010 17:47:24


 • Nu a fost singura vizită/vacanţa în ROMÂNIA.
VIZUALIZĂRI: 2546


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (corinne); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  9500 PMA (din 18 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- biancuta
[16.11.10 18:26:15]
» mesaj pers

   Iata inca o casa memoriala care as dori sa o vizitez! E adevarat, Brancusi chiar a facut piatra sa cante! Frumoasa prezentare!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- deliutza27
[16.11.10 18:33:23]
» mesaj pers

   Primul lucru care mi-a atras atentia la review-ul tau, corinne, a fost chiar titlul. Si imediat am vrut sa stiu mai mult.

   In asteptarea pozelor, vreau sa te felicit pentru ca mi-ai deschis putin ochii si mi-ai trezit un respect deosebit fata de Constantin Brancusi, despre care, recunosc cu rusine, nu stiam nici jumatate din informatiile pe care le-ai scris tu aici.

   Pe langa ca ne-a lasat cu sculpturile sale minunate, observ ca Brancusi a fost omul metaforelor... si ce metafore! O fata a lui pe care nu o stiam. Foarte frumos.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- alinutzza140*
[16.11.10 18:59:49]
» mesaj pers

   Mi-a placut titlul rew. tau. L-am citit, dara cum astept cu nerabdare pozele. Este un loc pe care mi-ar placea tare mult sa-l vizitez. Felicitari.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- magdalena
[16.11.10 20:20:42]
» mesaj pers

   Noi nu am apucat sa vedem aceasta casa memoriala, dar ma bucur ca am citit despre ea si ne va fi de folos data viitoare.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- anadragusin
[16.11.10 20:54:26]
» mesaj pers

   Felicitari pt review! Un artist de mare valoare cum este Brancusi merita toate laudele din lume. Eu am vazut Parcul Municipal din Targu Jiu cu maretele opere, dar mi-as fi dorit sa ajung si la originea acestui artist. Frumoasa prezentare, frumoase poze, pt. asta un vot ce SB.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ascent
[16.11.10 22:19:03]
» mesaj pers

   Foarte frumos review-ul tau si iti multumesc pentru povestire si poze pentru ca noi nu am ajuns aici, cu toate ca am fost in vara in zona aceea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- dananecula CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA
[17.11.10 11:12:17]
» mesaj pers

   Frumoasa incursiune in lumea lui Brancusi, draga mea @corinne!

   Si noi ne-am fi dorit s-ajungem la Hobita cand am fost la Ranca, dar am ajuns doar in targu Jiu si i-am admirat nemuritoarele opere de arta, care m-au impresionat si fascinat teribil. Imi doream de multa vreme sa am o poza cu sotul meu sub Poarta Sarutului, am reusit sa ating si Coloana Infinitului si sa stau la Masa Tacerii cu dragii veseli prieteni de pe AFA Valentina69 si ancamariagadea cu care ne-am petrecut cele 3 zile de ,,refacere'' la Valea Mariei.

   Multumesc ca datorita tie, virtual, am patruns si eu in casa memoriala a lui Constantin Brancusi.

   Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- mariana.olaru
[17.11.10 12:05:26]
» mesaj pers

   Ferice de tine că ai avut norocul să vizitezi această casă memorială! Acum doi ani, pe când mă întorceam cu familia dintr-un pelerinaj pe cont propriu la Mănăstirea Tismana, am avut și eu intenția să vizitez casa Brâncuși. Din păcate, când am ajuns acolo, muzeul era închis, deși era doar în jur de ora 16,00. Dar nu-i nimic, iată că m-ai ajutat tu să fac o vizită virtuală, întregită de povestea vieții marelui sculptor și de fotografii foarte grăitoare.

   Ce păcat însă că muzeul nu deține nicio piesă originală din oprea sculpturală a lui Brâncuși! Ar fi fost greu probabil să asigure protecția unui lucru atât de valoros...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- webmasterJr
[17.11.10 19:21:26]
» mesaj pers

   Sper sa placa coloana sonora propusa pentru acest frumos review!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- creivean
[17.11.10 20:17:25]
» mesaj pers

   Cît de simplu şi de modest au trăit şi trăiesc adevăratele valori. Mă înspăimântă de-a dreptul când văd ce vedete sunt adulate astăzi.

   Îţi mulţumesc pentru acest review, plin de sensibilitate. Da, şi pentru mine, Brâncuşi, a făcut piatra să cânte pentru Omenire. Uau!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- trandafir 1970
[17.11.10 20:50:53]
» mesaj pers

   Am descoperit luna trecuta frumoasele meleaguri oltenesti, dar imi pare rau ca nu am ajuns la Targu-Jiu.

   Citindu-ti review-ul, acum stiu ce mai trebuie sa trec pe agenda de vizitat!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- corinne
[17.11.10 22:37:44]
» mesaj pers

   Va multumesc tuturor pentru aprecieri!

   Va recomand daca mergeti pana in Targu Jiu sa vedeti sculpturile artistului sa va faceti timp si sa mai mergeti inca maxim 25 de km pana la Casa Memoriala din satul Hobita pentru ca aveti ce vedea si nu veti regreta.

   Biletul de intrare nu este scump si ghidul o sa va spuna lucruri interesante despre copilaria artistului.

   Noi am avut noroc ca am ajuns acolo la ora 16,50 si inca nu plecase ghidul, doar isi stransese materialele publicitare si suvenirurile de pe prispa casei.

   Multumesc webmasterJr. pentru melodie!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 2 voturi)]
- aida.alecu*
[21.11.10 18:35:07]
» mesaj pers

   Uf, Uf ce pacat, ce pacat! Noi am ajuns f tarziu in Targu Jiu si nu am mai apucat sa mergem mai departe! Deci tot va trebui sa mai revenim la Valea Mariei! Au ramas inca atatea lucruri si locuri frumoase de vazut incat regret ca acest concediu a fost atat de scurt, regret ca ziua nu are 48 de ore! :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ilincutei c*
[21.11.10 20:20:11]
» mesaj pers

   foarte frumos, si foarte multe informatii utile, sper ca intr-o zi voi ajunge si eu pe acolo, si daca o voi face, va fi meritul tau... m-ai convins!!!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[24] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [OCT-2010] Placuta de bun venit din fata casei lui Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162091">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162091"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162091">Şterge vot</a></div><span id="v9162091" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162091)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162091Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162091MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [OCT-2010] Placuta de bun venit din fata casei lui Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [OCT-2010] Poarta sculptata de la intrarea in curtea copilariei lui Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162092">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162092"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162092">Şterge vot</a></div><span id="v9162092" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162092)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162092Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162092MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2010] Poarta sculptata de la intrarea in curtea copilariei lui Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2010] Casa memoriala de la Hobita , vazuta de la poarta -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162095">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162095"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162095">Şterge vot</a></div><span id="v9162095" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162095)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162095Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162095MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2010] Casa memoriala de la Hobita , vazuta de la poarta
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [OCT-2010] Casa memoriala a lui Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162099">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162099"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162099">Şterge vot</a></div><span id="v9162099" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162099)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162099Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162099MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2010] Casa memoriala a lui Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [OCT-2010] Programul de vizitare de la casa memoriala Constantin Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162101">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162101"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162101">Şterge vot</a></div><span id="v9162101" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162101)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162101Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162101MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2010] Programul de vizitare de la casa memoriala Constantin Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2010] Unelte si obiecte din lemn din casa memoriala Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162102">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162102"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162102">Şterge vot</a></div><span id="v9162102" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162102)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162102Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162102MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2010] Unelte si obiecte din lemn din casa memoriala Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2010] Obiecte din lut - casa memoriala Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162103">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162103"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162103">Şterge vot</a></div><span id="v9162103" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162103)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162103Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162103MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2010] Obiecte din lut - casa memoriala Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2010] In interiorul casei memoriale : obiecte din lemn si lut -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162104">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162104"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162104">Şterge vot</a></div><span id="v9162104" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162104)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162104Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162104MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2010] In interiorul casei memoriale : obiecte din lemn si lut
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2010] In interiorul casei memoriale - alte obiecte folosite in bucatarie -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162105">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162105"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162105">Şterge vot</a></div><span id="v9162105" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162105)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162105Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162105MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2010] In interiorul casei memoriale - alte obiecte folosite in bucatarie
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2010] Alte obiecte din lemn din casa memoriala Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162107">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162107"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162107">Şterge vot</a></div><span id="v9162107" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162107)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162107Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162107MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2010] Alte obiecte din lemn din casa memoriala Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2010] Masa din lemn plina cu obiecte taranesti de la casa memoriala Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162108">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162108"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162108">Şterge vot</a></div><span id="v9162108" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162108)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162108Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162108MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2010] Masa din lemn plina cu obiecte taranesti de la casa memoriala Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2010] In interiorul casei memoriale Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162110">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162110"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162110">Şterge vot</a></div><span id="v9162110" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162110)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162110Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162110MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2010] In interiorul casei memoriale Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2010] Peretii sunt tapetati cu fotografii si documente privind opera sculptorului -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162115">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162115"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162115">Şterge vot</a></div><span id="v9162115" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162115)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162115Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162115MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2010] Peretii sunt tapetati cu fotografii si documente privind opera sculptorului
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2010] Razboiul de tesut (nu este autentic) din casa memoriala -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162117">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162117"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162117">Şterge vot</a></div><span id="v9162117" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162117)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162117Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162117MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2010] Razboiul de tesut (nu este autentic) din casa memoriala
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2010] Patul invelit cu toale taranesti in interiorul casei memoriale Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162121">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162121"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162121">Şterge vot</a></div><span id="v9162121" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162121)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162121Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162121MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2010] Patul invelit cu toale taranesti in interiorul casei memoriale Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2010] Portret al lui Brancusi din anul 1938 -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162123">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162123"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162123">Şterge vot</a></div><span id="v9162123" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162123)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162123Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162123MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2010] Portret al lui Brancusi din anul 1938
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2010] Obiecte de vanzare drept suveniruri de la casa memoriala Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162125">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162125"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162125">Şterge vot</a></div><span id="v9162125" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162125)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162125Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162125MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2010] Obiecte de vanzare drept suveniruri de la casa memoriala Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2010] Hambarul din curtea casei memoriale Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162126">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162126"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162126">Şterge vot</a></div><span id="v9162126" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162126)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162126Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162126MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2010] Hambarul din curtea casei memoriale Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2010] Magazia din curtea casei memoriale Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162127">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162127"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162127">Şterge vot</a></div><span id="v9162127" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162127)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162127Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162127MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2010] Magazia din curtea casei memoriale Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2010] Fantana cu cumpana din curtea copilariei lui Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162128">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162128"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162128">Şterge vot</a></div><span id="v9162128" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162128)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162128Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162128MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2010] Fantana cu cumpana din curtea copilariei lui Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2010] Flori pe prispa cesei memoriale Brancusi -- foto by <b>corinne</b> [uploaded 16.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av162129">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv162129"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=162129">Şterge vot</a></div><span id="v9162129" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(162129)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f162129Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e162129MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2010] Flori pe prispa cesei memoriale Brancusi
foto corinne [16.11.10]
# [0 PMA, fara bonus]

[24] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.115172147751 sec