16033 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Descoperă Istanbul

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
05.11.2010
DE
Avatar biancuta
--- F ---
vârsta 30-40 ani
DIN Târgu Mureş
înscris/ă în 03.04.09
MEMBRU: SENATOR
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 1 zile
TIP: FAMILIE CU COPII
PREŢ:
179 lt/apx. 400 lei
FĂRĂ transport
"ECHIPA" A INCLUS:
ADULŢI: 2
+ COPII: 2 -- varsta: 1.5 si 8.5

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
DISTRACŢIE / RELAXARE
90.0 %
  
Mulțumit, mici obiecții

NOTA MEDIE rez.:
9.00
  
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Cu ferry la Istanbul


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
Volkan konak-Ramo

Cum vacanţa noastră pe litoralul turcesc se termina prea repede (ca orice vacanţă), ne-am hotarât pentru un minisejur la Istanbul, aceasta metropola care nu conteneşte sa uimească şi să incante o lume intreagă. Problema care s-a pus a fost distanţa, foarte mare. Eram după o saptămână de “huzur” si parca nu ne venea sa ne intindem prea mult. Din Efes până în Edirne, la ieşirea din Turcia, sunt apx. 630 km, iar din Efes până în Istanbul 640 km, după care încă 230 km până in Edirne. Practic, e un “mic” ocol de 230 km. Ştiind că oricum ne aşteapta drum lung până acasă, ne-am decis să mergem cu ferryboat-ul pentru a ne păstra bateriile pentru mai târziu si bineinteles, pentru a ne bucura de calatoria pe mare.

Traseul a fost Efes – Izmir – Manisa – Akhisar – Balikesir – Bandirma. În total sunt 350 km până la terminalul ferry din Bandirma, de unde se ajunge la Istanbul, străbătând Bosforul.

În iunie ferry circulă cam la trei ore. Primul era la 9.45 si următorul abia la 12.45. Calatoria durează aproape doua ore si jumătate. Făcându-ne calculele, am constatat că dacă nu-l prindeam pe primul, pe cel de 9.45, nu avea rost sa mai ajungem la Istanbul, fiindcă nu ne ramânea timp să cunoaştem puţin din acest oraş.

Am părăsit cu regret Efes-ul la ora 1.30 noaptea, aproximand cam 7 ore de drum. Am anunţat la recepţie că plecăm mai repede şi ne-au dat câteva sandwich-uri, in contul micului dejun la care aveam dreptul dimineaţa dar pe care nu mai aveam cum să-l luăm.

Drumul a fost liber şi am circulat mai bine decât am crezut, astfel că am ajuns în Bandirma în jurul orei 7.30. Aveam de aşteptat doua ore. Am oprit maşinile in faţa unei bariere si am aşteptat să se deschidă birourile, la ora 8. La ora 8.00 s-a ridicat bariera. Primul lucru pe care l-am făcut a fost să ne interesăm daca puteam plăti cu cadrul, nemaiavând lire turcesti. Am răsuflaţi uşuraţi când am aflat ca se poate.

Se poate plăti cu toate tipurile de card: Master Card, Maestro Card si Visa. Preţul este de 125 lt pentru masina + şofer şi 27 lire pentru fiecare pasager peste 7 ani. In total am platit 179 lire, la un curs de 2.2 lei/1lt inseamnă aproape 400 lei. Cei care călătoresc fără masină plătesc 32 lire/persoană. Am lăsat masina la rândul care incepea să se formeze şi ne-am plimbat putin prin împrejurimi.

Bandirma este un oraş comercial situat pe malul Marii Marmara, cu aproape 115.000 locuitori. A fost cunoscut sub numele de Panormos, dar când a fost cucerit de Imperiul Otoman, denumirea oraşului s-a schimbat în Bandirma. A fost in cea mai mare parte distrus în primul război mondial, de aceea clădirile de aici sunt relativ noi.

Zona portuara se afla la baza unui deal. Drumul este asfaltat si intarit cu un zid de piatra care mie mi-a placut foarte mult. Din loc in loc sunt construite turnuri rotunde, astfel ca orasul, privit de pe mare, in acea zona, pare o fortareata. In zona portului sunt foarte multe hoteluri si restaurante, unele dintre ele de lux.

Experienta avută la traversarea Strâmtorii Dardanele - Canakkale a fost foarte placuta, asa că am aşteptat cu emoţie aceasta călătorie. Ne-am întors la maşini destul de repede.

Intre timp, cursa de la Istanbul a ajuns la Bandirma. Este un ferry – boat inchis, de viteză mare. Dupa ce a ancorat, au inceput să iasă o mulţime de pasageri, după care maşini, iar pasageri... si tot asa. Ne miram unde au incaput cu totii, parca nu se mai terminau.

Înainte de a urca, doi bărbaţi au trecut pe la fiecare maşina făcând verificări. Au deschis portbagajele si au trecut un scanner peste geamantane si un alt scanner pe sub maşina. Nu ştiu dacă aşa se procedează de fiecare dată, dar înainte cu 2-3 zile au fost nişte atentate teroriste (cu bomba) în Istanbul şi ne-am gândit ca asta ar fi cauza.

Am intrat în ferry, maşinile au rămas pe acet nivel (cala?), dupa care am urcat scarile pentru a ajunge pe locurile destinate pasagerilor. Pe ferry sunt amenajate câteva puncte de unde se pot cumpăra ziare, ceva suveniruri, minibar (în doua locuri), cu băuturi - cred că nealcoolice, nu tin minte exact, fast-food, dar preturile sunt destul de mari. În mai multe locuri sunt amplasate televizoare.

Nivelul urmator este pentru Business Class, pentru care se plăteşte suplimentar.

În zona centrala a ferry sunt toaletele si interesant mi s-a parut ca în apropiere erau si camere pentru rugaciuni, separat pentru femei şi pentru bărbati. Bineînţeles că nu am intrat acolo, dar la toaletă am fost pentru a mă spăla pe mâini. Sunt dotările necesare, săpun lichid, uscător pentru mâini, mi s-a părut curat, la prima vedere.

În partea din spate a ferry-ului este amenajat un mic loc de joaca pentru copii, mai exact câteva paravane colorate, cu personaje din desene animate, motiv pentru care am ales să stăm în apropiere. Şi aici este un minibar si un televizor, dar erau stiri turceşti si se vorbea despre atentatul care avusese loc în Istanbul.

În sfârşit am pornit! Aici, la capăt, zgomotul se aude mai tare din cauza motoarelor, dar nu e deranjant. Am lăsat în urmă portul Bandirma şi ne îndreptam spre Istanbul!

Marea Marmara face legătura intre Marea Egee prin Strâmtoarea Dardanele şi Marea Neagră prin Strâmtoarea Bosfor. Ferry-boat-ul strabate Marea Marmara in lungime pâna la Istanbul, amplasat in Strâmtoarea Bosfor. Bosfor în greacă înseamnă trecere, Bosforul făcând trecerea de la Marea Marmara la Marea Neagra si totodata, trecerea de pe continentul asiatic la cel european.

O perioada ne bucurăm de priveliştea frumoasa! Imprejur sunt multe insulite mai mari sau mai mici, cu mai multă sau mai puţina vegetaţie, cu forme diferite. Vasul merge cu viteză, pe mare rămânând o dâră alba şi lată de spumă, de parcă ar fi un drum proaspat acoperit cu zăpadă!

Ne-am departat tot mai mult, pământul rămâne în urmă, iar în jurul nostru nu se mai vede decât marea! Apă în toate direcţiile! Chiar daca ferry este închis şi nu ne putem bucura de o plimbare pe punte, se auzea si zgomotul motoarelor, totusi am “auzit” liniştea din mijlocul mării! Acea liniste a pustiului, departe de casă, de pământ, in mijlocul apei, o linişte tulburată doar de valurile mării! Recunosc că mi-au trecut prin cap diferite poveşti. Plimbarea e frumoasă, dar nu pot să nu mă gândesc cum ar fi în cazul în care s-ar întâmpla ceva.

Dupa aproape două ore şi jumătate vedem din nou pământul! Panorama care se vede este... fără cuvinte! Aproape de noi sunt alte vase, e plin, unele pleaca, altele vin, dar mai departe, Istanbulul! Împărţit în două lumi, una europeană şi una asiatica de fâşia de apă de 32 km, care “stabileşte” locul continentelor pe hartă, Istanbulul trezeşte curiozitatea doar la simpla vedere! Cladiri înalte de zeci de metri se ridica deasupra cladirilor “obisnuite”, amplasate până la malul mării, minaretele moscheelor se înalta în toate direcţiile, se ghiceşte agitaţia şi forfota care este pe uscat!

Am oprit la terminalul Yenikapi din Istanbul, un cartier din zona istorica a orasului. Chiar daca am avut o călătorie superbă, eu m-am bucurat că am ajuns pe pământ!

---
Impresii încărcate de biancuta in 05.11.2010 00:18:18

articol selectat ca MiniGhid AmFostAcolo
VIZUALIZĂRI: 11229


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (biancuta); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]

DA [1 PMA]  -  NU [-1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 0 PMA (std) nota1  &  9401 PMA (din 20 voturi) nota2
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- ionescunic
[05.11.10 06:14:57]
» mesaj pers

   Foarte util si interesant review-ul tau, cel putin in ce ma priveste, si eu as fi facut la fel, cum ati facut si voi,

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- valimi
[05.11.10 06:50:52]
» mesaj pers

   Asa o zona deosebita trebuia cercetata amanuntit, nu? Te felicit pentru croaziera si pentru review.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[05.11.10 08:11:23]
» mesaj pers

   Dur!!! (adica stop)

   S-a dat drumul la difuzoare!!!

   Eferim!!! :))

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- anadragusin
[05.11.10 08:22:37]
» mesaj pers

   Un review excelent, cu multe detalii. Felicitari Biancuta pt. poveste si pt. alegerea facuta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- sandu.53
[05.11.10 08:22:46]
» mesaj pers

   foarte frumoasa relatarea ta! nu am ajuns in acest minunat oras desi mi-am propus acest lucru de cativa ani... am vazut oferte cu 99 euro pt. 3 zile cu transport, hotel si mic dejun...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- mariana.olaru
[05.11.10 10:45:48]
» mesaj pers

   Încă un review reușit, pe care am ținut să-l apreciez!

   Și dacă îmi permiți, aș vrea să mai adaug câteva cuvinte în completarea celor scrise de tine: problema delimitării în partea de sud-est a continentului european de cel asiatic, prin strâmtoarea Bosfor, este una destul de controversată. Diferite culturi , bazându-se pe tradiții, și diferiți geologi , bazându-se pe argumente legate de prelungirea faliei Uralilor (granița de est a Europei) spre sud și nu spre vest către Marea Neagră, includ în perimetrul continentului nostru și țări ca Armenia, Azerbaijan și Turcia, în totalitatea lor. Controversa nu a fost una foarte disputată, din simplul motiv că apartenența acestor țări la Europa nu era de natură să aducă avantaje, sau dimpotrivă, prejudicii vreunui stat. Dar oricum, părerile continuă să fie împărțite!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 75 PMA1 (din 1 voturi)]
- Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[05.11.10 11:56:07]
» mesaj pers

   Ma bucur ca mai exista (inca) impresii cu informatii utile pe AFA. La cate bla-bla-blauri au aparut in ultimul timp nu pot decat sa apreciez la maxim un astfel de review.

   Bravo biancuta!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster25
[05.11.10 12:22:28]
» mesaj pers

   Retras PMA standard, deoarece ai depasit limita de 5 impresii / luna.

   Sunt sigur insa ca acest review va fi apreciat in continoare de ceilalti utilizatori si va compensa pierderea.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ascent
[05.11.10 13:24:14]
» mesaj pers

   Probabil ca daca nu erau verificarile acelea nu ai mai fi simtit nici o teama sau ai fi simtit mai putina (calatoria cu avionul sau cu vaporul implica niste riscuri in plus, oricum).

   Ar fi bine sa existe o metoda de verificare pe care noi sa nu o observam direct ... :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- david
[05.11.10 16:00:11]
» mesaj pers

   Interesanta croaziera cu ferry mai ales daca este si de viteza mare, preferatul meu.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- biancuta
[05.11.10 17:25:55]
» mesaj pers

   @Web13, am dat volum mare difuzoarelor, iti multumesc!

   @Web25, regulamentul trebuie aplicat, deci...

   Va multumesc tuturor pentru aprecieri, a fost o experienta placuta si interesanta in acelasi timp.

   @ionescunic, cu toate ca era mai ieftin sa mergem pe autostrada, am ales farmecul unei calatorii pe mare, pentru a simti fiorul de a ne afla in mijlocul marii, la sute zeci de km distanta de orice urma de uscat.

   @valimi, sunt necesare mai multe zile sa cunosti acest oras.

   @anadragusin, nu am regretat alegerea facuta. Am ramas cu amintirile!

   @sandu. 53, nu vei regreta, daca ai ocazia nu rata Istanbulul.

   @mariana. olaru, in lumea asta mai toate au n teorii. Ideea e ca stramtorile au fost mereu disputate si dorite de multi. Multumesc pentru completari.

   @Andox, daca acest review e util, eu nu pot decat sa ma bucur. Iti multumesc.

   @ascent, teama mea nu a avut nici o legatura cu acele controale (sau prea putina, ideea unui atentat era prezenta in acele zile, cred ca au fost doua in aceeasi perioada, nu mai tin minte), ci cu faptul ca eu am in general o frica de apa. Dupa parerea mea de apa scapi foarte greu, cand vine peste tine sau cand te afunzi in ea nu ai multe sanse de scapare. Asa cum spunea odata cineva pe acest site despre mare, e tentanta, te atrage, dar e si inselatoare in acelasi timp. De foc scapi mai usor, o cladire aprinsa se mai stinge, pot fi supravietori daca sunt salvati la timp, dar daca te scufunzi in mijlocul marii... Totul e sa nu te gandesti la asta si atunci e OK. Dar nu toti sunt ca mine si se tem de apa.

   @david, da, e un ferry rapid, altfel cine stie cate ore dureaza calatoria.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Alina Morar
[05.11.10 21:35:08]
» mesaj pers

   Si mie mi-e frica de apa... Imi place ideea cu acel mic loc de joaca, totusi e ceva, nu?

   Nu am facut o astfel de calatorie, dar am trait alaturi de tine experienta de pe ferry.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ionescunic
[05.11.10 21:47:11]
» mesaj pers

   Alina si Biancuta, daca stiati ca in urma cu un an sau doi s-a scufundat un ferryboat turcesc pe aici...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- pepsi70ro
[05.11.10 22:30:04]
» mesaj pers
Alina si Biancuta, daca stiati ca in urma cu un an sau doi s-a scufundat un ferryboat turcesc pe aici...

   Din pacate au fost mai multe scufundate dar si mai multe s-au suit pe barci pescaresti, de fapt ponderea cea mai mare a accidentelor in zona Bosfor este data de barcile pescaresti care sunt foarte multe in regiune si exact in calea navelor se gasesc sa pescuiasca.

   Acum se lucreaza la un tunel pe sub Bosfor si foarte mult din traficul actual va fi preluat de acest tunel.

   Nicule, vapoarele se scufunda, avioanele cad iar masinile se pocnesc unele de altele. Asta este se intampla mereu si totusi exista la fel de multi pasageri care se deplaseaza cu aceste mijloace. Asta este, cand e sa fie este si cu asta basta. Niciodata cand sunt pe mare nu ma gandesc la catastrofe, n-ai timp pentru asa ceva. :)

   Felicitari biancuta pentru review!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 300 PMA1 (din 2 voturi)]
- biancuta
[05.11.10 22:35:45]
» mesaj pers

   @Alina Morar, copiii s-au simtit bine acolo si noi, la fel, chiar daca am avut emotii.

   @ionescunic, am auzit de acel naufragiu. A fost acum doi ani chiar in Bandirma. Au fost voci care au spus ca persoana decedata si cele cateva ranite au fost prinse in masina. click aici si aici

   Noi cand am fost, masinile au ramas goale si in urma noastra s-a inchis usa. Si era grea. Nimeni nu a avut voie sa ramana acolo. Noi am fost nevoiti sa coboram la masina sa luam pampers si sa schimbam fetita. Au venit dupa noi, au fost cam retinuti, dar au inteles ca avem nevoie. Ne-au spus sa nu ramanem mult acolo si sa inchidem usa cand plecam.

   Acuma... accidente se intampla si cu masina, si cu trenul, si cu avionul, la toate exista un risc.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- bessondm
[05.11.10 22:40:20]
» mesaj pers

   Din ce-am inteles, practic a fost o croaziera pe Marmara, avand in vedere ca ati mers de-a lungul ei, nu? N-ati traversat pur si simplu marea, ar fi durat mai putin de 2 ore, banuiesc. Interesant pont, sper sa-mi fie de folos candva.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- motaneata
[05.11.10 23:08:10]
» mesaj pers

   @biancuta, cred ca ti-a fost o frica teribila daca ai avut impresia ca te aflai

la sute de km distanta de orice urma de uscat.
In realitate puteai fi la maximum 15 km de uscat (priveste harta!).

   In ziua de azi feriboturile sunt foarte sigure. Previziunile meteo sunt foarte exacte si, cand vremea nu este favorabila, cursele se suspenda. Decizia se ia nu pentru ca ar fi pericol iminent de scufundare, ci, pentru a evita disconfortul calatorilor. S-au intamplat si accidente, este adevarat, dar acestea sunt foarte rare (mai rare decat cele de avion) si cu mult mai putine victime. De exemplu, accidentul din sept. 2008, cu care vrea sa te sperie @ionescunic, a avut o singura victima din 96 pasageri existenti la bord.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- biancuta
[05.11.10 23:32:10]
» mesaj pers

   @bessondm, nu am strabatut chiar toata lungimea marii, practic ea incepe de la Dardanele si noi am plecat din Bandirma.

   @motaneata, eu cred ca @ionescunic a vrut sa faca o gluma, nu sa ne sperie, cel putin eu asa am luat-o. In ce priveste distanta fata de uscat, sincer nu stiu dimensiunile Marii Marmara. Pe uscat, de la Bandirma la Istanbul sunt 260 km. Pe mare sunt mai putini, dar oricum sunt mai mult de 15 km. Iar harta Marii Marmara se poate vedea aici

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[05.11.10 23:40:13]
» mesaj pers

   @motaneata, poate te-ai referit la traversarea de la Canakkale pentru ca de la Bandirma la Istanbul sunt peste 60 de mile marine adica vreo 110-120 km.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- magdalena
[06.11.10 09:09:02]
» mesaj pers

   Cam asta am vrea sa facem si noi, adica dupa un sejur in Turcia sa ne oprim la Istanbul, asa ca prinde bine acest review!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- biancuta
[06.11.10 09:43:45]
» mesaj pers

   @Andox, merci de informatie. Eu chiar am fost curioasa pe ce distanta am calatorit, dar pe unde m-am uitat eu nu am gasit detalii.

   @magdalena, chiar merita! Istanbulul e un oras care "te prinde". Cine a fost acolo o data, vrea sa mearga si a doua oara. Timp si bani sa ai! Din cate am auzit, Istanbulul e cel mai scump oras din Turcia, iar intrarile la obiective costa destul de mult.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- georgiana
[06.11.10 10:11:35]
» mesaj pers

   Foarte frumoas povestire. Dar eu niciodata nu m-am gandit ce-ar fi daca s-ar scufunda...prefer sa ma bucur de frumusetea momentului si traiesc fiecare clipa cu intensitate,ca si cand ar fi ultima!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- motaneata
[06.11.10 21:30:07]
» mesaj pers

   Marea Marmara are o latime maxima de 80 km. Daca te-ai afla exact in mijlocul marii ai fi la 40 km de Peninsula Tracia (la nord) si 40 km de Peninsula Anatolia (la sud). Feribotul nu merge insa prin mijlocul marii. Chiar cand se indeparteaza mult de Peninsula Anatolia, feribotul ramane relativ aproape de uscat, ruta acestuia fiind la 15 km de Insula Imrali (insula inchisorii lui Abdullah Ocalan). Pe mare, insa, 15 km inseamna mult. Cand nu vezi tarmul ai intr-adevar impresia ca esti la "sute de km de uscat".

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 150 PMA1 (din 1 voturi)]
- Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[07.11.10 02:33:45]
» mesaj pers

   Nu stiu de unde ai scos asta, dar in teren realitatea este alta.

   Insula de care vorbesti este imediat dupa ce parasesti Bandirma. Plus ca nu traversezi Marea Marmara in latime ci (aproape) in diagonala.

   Daca nu ma crezi Google Earth pe poate lamuri.

   Daca nici asta nu este de incredere iti propun sa mergem la anul sa vedem. OK?

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- pepsi70ro
[07.11.10 08:05:50]
» mesaj pers
Daca nici asta nu este de incredere iti propun sa mergem la anul sa vedem. OK?

   Eu vin cu hartile si cu colacii de salvare sa nu ne inecam :)

   Personal am rezerve in ceea pe povestesti @motaneata in legatura cu latimea marii Marmara. Ce puncte ai ales cand ai spus ca latimea este de 80 de km?

   Imi pare rau ca nu am o harta maritima acasa, insa dupa cate imi aduc aminte distanta dintre Gemlik si Tekirdag este de aproape 80 Mile marine, adica aproape 150 km.

   Daca este sa masuram latimea de la Izmit pana la acelasi Tekirdag (punctul de referinta pentru partea europeana) distanra este mai mare cu vreo 30 Mile marine.

   Iar in cele din urma nu cred ca distanta dintre Bandirma si Istanbul este mai mare decat primul reper ale la masurarea latimii (Gemilk-Tekirdag), iar daca ai o nava de viteza 20 - 24 Nd (37-45 km/h) asa cum sunt foarte multe la turci, distanta se poate realiza in 2-3 ore.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 3 voturi)]
- biancuta
[07.11.10 14:06:52]
» mesaj pers

   @motaneata, asa cum am spus si mai sus, am vrut sa stiu distanta parcursa, dar nu am gasi informatia necesara, de aceea nici nu am facut referire la km in review. E adevarat ca nu am cautat in mile marine ci in km.

    Avand in vedere raspunsurile date de @Andox si de @pepsi70ro, am cautat in mile marine si am gasit pe site-urile turcesti ca intre Bandirma si Istanbul sunt 63 mile marine. O mila marina inseamna 1.852 km, rezulta o distanta de 117 km. Avand acest rezultat cert, rog unul din webmasteri sa corecteze in ecou in loc de "sute de km distanta" - zeci de km. A fost o exprimare nefericita, luata de val. Ideea pe care am vrut sa o subliniez era ca eram in largul marii, la distanta mare de pamant. Sper ca cititorii mei au inteles acest lucru.

    Indiferent la ce distanta fata de uscat ne aflam, eu cred ca sentimentul e mult diferit atunci cand nu vezi nimic altceva decat apa la orizont. Oriunde intorci capul e doar apa.

    Multumesc pentru intelegere.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 450 PMA1 (din 3 voturi)]
- webmaster20
[07.11.10 14:32:41]
» mesaj pers
rog unul din webmasteri sa corecteze in ecou in loc de "sute de km distanta" - zeci de km
modificat

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- biancuta
[07.11.10 14:37:19]
» mesaj pers

   Multumesc, web20!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- georgiana
[07.11.10 15:14:08]
» mesaj pers

   @Biancuta,

   Ai fost destul de clara in review, parerea mea. Nu-ti fa griji inutile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- motaneata
[07.11.10 21:10:31]
» mesaj pers

   @andox, @pepsi70ro, cu privire la latimea Marii Marmara: click aici

   Eu am spus ca latimea Marii Marmara este de 80 km, si nu distanta dintre Bandirma si Istanbul. Vad ca am reusit sa va distrag atentia de la punctul de pornire al discutiei: frica de apa/scufundare. De aceea va multumesc pentru atentie.

   De acord cu provocarea ta @andox, mergem la anul sa vedem, dar numai daca accepti sa facem un km inot (pe bune!), iar pepsi sa ne supravegheze, eventual sa ne salveze! Cu el nu concurez, asa am fost sfatuit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]
- Andox CONS. ONORIFIC AFA / TURCIA
[14.11.10 11:14:26]
» mesaj pers

   Dupa o lunga chibzuinta, trebuie sa te refuz. Vreau sa mai traiesc. :)

   Si in plus singurul sport pe care il practic in vacanta este halbere :)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- nemary
[02.03.12 15:46:49]
» mesaj pers

   @biancuta, felicitari! ti-am citit toate rw-urile la Istanbul si parca am fost deja pe acolo.

   o sa merg si eu intr-o excursie cu autocarul la sf. lui aprilie. citind tot ce ati scris parca nu mai am rabdare pana atunci.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
  Publicitate    [06.12.19 05:09:57]  

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[20] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [JUN-2010] Bandirma - terminal ferry pentru Istanbul - zona portuara -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157334">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157334"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157334">Şterge vot</a></div><span id="v9157334" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157334)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157334Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157334MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [JUN-2010] Bandirma - terminal ferry pentru Istanbul - zona portuara
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [JUN-2010] Bandirma - terminal ferry pentru Istanbul - zona portuara -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157340">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157340"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157340">Şterge vot</a></div><span id="v9157340" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157340)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157340Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157340MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [JUN-2010] Bandirma - terminal ferry pentru Istanbul - zona portuara
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [JUN-2010] Bandirma - in apropierea zonei portuare -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157344">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157344"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157344">Şterge vot</a></div><span id="v9157344" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157344)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157344Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157344MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [JUN-2010] Bandirma - in apropierea zonei portuare
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [JUN-2010] Bandirma - tot mai multi asteapta deschiderea portului -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157347">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157347"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157347">Şterge vot</a></div><span id="v9157347" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157347)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157347Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157347MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [JUN-2010] Bandirma - tot mai multi asteapta deschiderea portului
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [JUN-2010] Bandirma - a sosit ferry de la Istanbul, urmeaza returul -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157351">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157351"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157351">Şterge vot</a></div><span id="v9157351" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157351)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157351Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157351MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [JUN-2010] Bandirma - a sosit ferry de la Istanbul, urmeaza returul
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [JUN-2010] Bandirma - din ferry coboara multi pasageri; in prim plan o Dacie! -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157354">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157354"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157354">Şterge vot</a></div><span id="v9157354" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157354)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157354Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157354MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [JUN-2010] Bandirma - din ferry coboara multi pasageri; in prim plan o Dacie!
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [JUN-2010] Bandirma - in apropierea locului de imbarcare e si gara -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157356">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157356"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157356">Şterge vot</a></div><span id="v9157356" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157356)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157356Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157356MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [JUN-2010] Bandirma - in apropierea locului de imbarcare e si gara
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [JUN-2010] Vedere de pe ferry-boat-ul Bandirma - Istanbul -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157357">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157357"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157357">Şterge vot</a></div><span id="v9157357" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157357)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157357Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157357MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [JUN-2010] Vedere de pe ferry-boat-ul Bandirma - Istanbul
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [JUN-2010] Ferry-boat-ul Bandirma - Istanbul - locul de joaca pentru copii -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157359">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157359"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157359">Şterge vot</a></div><span id="v9157359" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157359)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157359Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157359MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [JUN-2010] Ferry-boat-ul Bandirma - Istanbul - locul de joaca pentru copii
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [JUN-2010] Vedere de pe ferry-boat-ul Bandirma - Istanbul -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157361">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157361"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157361">Şterge vot</a></div><span id="v9157361" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157361)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157361Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157361MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [JUN-2010] Vedere de pe ferry-boat-ul Bandirma - Istanbul
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [JUN-2010] Vedere de pe ferry Bandirma - Istanbul - mici insulite care raman in urma -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157362">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157362"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157362">Şterge vot</a></div><span id="v9157362" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157362)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157362Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157362MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [JUN-2010] Vedere de pe ferry Bandirma - Istanbul - mici insulite care raman in urma
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [JUN-2010] Vedere de pe ferry -boat-ul Bandirma - Istanbul -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157365">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157365"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157365">Şterge vot</a></div><span id="v9157365" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157365)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157365Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157365MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [JUN-2010] Vedere de pe ferry -boat-ul Bandirma - Istanbul
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [JUN-2010] Marea, vazuta de pe ferry-boat-ul Bandirma - Istanbul -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157366">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157366"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157366">Şterge vot</a></div><span id="v9157366" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157366)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157366Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157366MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [JUN-2010] Marea, vazuta de pe ferry-boat-ul Bandirma - Istanbul
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [JUN-2010] Mici insulite pe mare, vazute de pe ferry Bandirma - Istanbul -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157368">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157368"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157368">Şterge vot</a></div><span id="v9157368" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157368)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157368Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157368MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [JUN-2010] Mici insulite pe mare, vazute de pe ferry Bandirma - Istanbul
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [JUN-2010] Vedere de pe ferry Bandirma - Istanbul - pe micile insule din largul marii se produce la greu energie eoliana -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157370">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157370"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157370">Şterge vot</a></div><span id="v9157370" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157370)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157370Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157370MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [JUN-2010] Vedere de pe ferry Bandirma - Istanbul - pe micile insule din largul marii se produce la greu energie eoliana
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [JUN-2010] In urma ferry Bandirma - Istanbul ramane o spuma alba -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157372">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157372"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157372">Şterge vot</a></div><span id="v9157372" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157372)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157372Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157372MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [JUN-2010] In urma ferry Bandirma - Istanbul ramane o spuma alba
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [JUN-2010] Ferry - boat-ul Bandirma - Istanbul - imagine de pe vas -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157373">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157373"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157373">Şterge vot</a></div><span id="v9157373" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157373)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157373Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157373MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [JUN-2010] Ferry - boat-ul Bandirma - Istanbul - imagine de pe vas
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [JUN-2010] Ferry-boat-ul Bandirma - Istanbul - pe aici se urca la Business class -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157375">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157375"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157375">Şterge vot</a></div><span id="v9157375" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157375)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157375Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157375MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [JUN-2010] Ferry-boat-ul Bandirma - Istanbul - pe aici se urca la Business class
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [JUN-2010] Ferry - boat-ul Bandirma - Istanbul - ne apropiem de Istanbul -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157377">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157377"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157377">Şterge vot</a></div><span id="v9157377" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157377)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157377Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157377MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [JUN-2010] Ferry - boat-ul Bandirma - Istanbul - ne apropiem de Istanbul
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [JUN-2010] Vedere de pe ferry Bandirma - Istanbul - ne apropiem de Istanbul -- foto by <b>biancuta</b> [uploaded 05.11.10] - <span class="allrVotedi" id="av157380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv157380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=157380">Şterge vot</a></div><span id="v9157380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(157380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f157380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e157380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [JUN-2010] Vedere de pe ferry Bandirma - Istanbul - ne apropiem de Istanbul
foto biancuta [05.11.10]
# [50 PMA, +BONUS]

[20] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.181208848953 sec