ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 24.10.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 21.10.10
STATUS: PARTENER
DATE SEJUR
FEB-2010
DURATA: 12 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
70.00%
Satisfăcător
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
80.00%
Mai degrabă mulțumit
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
81.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

O vacanta frumoasa venita pe neasteptate

TIPĂREȘTE

De ce spun o vacanta venita pe neasteptate pentru ca, aveam programata o vacanta in China care din pacate nu a mai avut loc din cauza lipsei turistilor, drept pentru care am optat pentru Egipt si pot spune ca, a fost o alegere buna.

Ce pot spune am vizitat Egiptul de la Nord la Sud am vazut atat marea Mediterana cat si marea Rosie si totul a culminat cu o croaziera de nota zece pe Nil care a durat trei zile din totalul de 12.

Circuitul a inceput la Cairo cu vizitarea piramidelor, Sfinxului si multe alte obiective turistice atat din capitala cat si din orasul Alexandria. Nu o sa insist prea mult asupra lor atata timp cat sunt foarte cunoscute si bineinteles povestite.

Cazarea a fost un pic perturbata de zgomotul strazii, langa hotel (Grand Piramids) se afla o pasarela care era foarte des circulata. O paranteze la ora 00:00 circulatia in Cairo este mai haotica si grea decat in Bucuresti la ore de varf.

Calatoria a continuat dupa trei zile cu o noapte de neuitat parcursa cu vagonul de dormit pret de circa 15 ore intre Cairo si Aswan. A fost o noapte plina de zdranganeli, frane si busituri dar a fost interesanta. Din jumatate in jumatate de ora trebuia sa te ti bine pentru ca, aveai toate sansele sa fi cules de pe jos.

Odata ajunsi in Aswan temperatura a inceput sa-si faca simtita prezenta. De la 20 de grade in Cairo aici erau in jur de 33, nu mai spun de diferenta care era in momentul in care am plecat de acasa, sa nu uitam ca, era luna februarie.

Aici incepe cea mai frumoasa parte a calatoriei pentru mine si sotie care asa cum am mai spus a culminat cu o croaziera de trei zile pe Nil. Din pacate nu mai stiu cum se numeste vasul de croaziera dar a fost totul super, cazare mancare, ospitalitate totul la superlativ. Personalul nu stia ce sa faca sa ne simtim mai bine, in fiecare seara erau programe artistce, baietii care faceau curatenie in camere in fiecare zi ne pregateau cate o surpriza in camere, confectionau din prosoape fel de fel de jucarii pentru a ne incanta. In cele trei zile am vizitat foarte multe temple antice care efectiv te pun pe ganduri si te fac sa te intrebi care a fost, este si va fi scopul nostru pe acest pamant. Bineinteles nu putea lipsi Luxorul unde am incercat si un taxi autohton care era parca desprins din alta epoca, in afara de volan pedale, caroserie si scaune nu prea aveai alta alternativa de condus. Soferul pe nume Mahmud a fost bestial, a condus nebuneste parca numai el era in trafic. Nu avea nici o teama pana si o masina de politie a depasit-o cu viteza. Din pacate nu puteam sa vad cat are la ora pentru ca, nu avea nici un ceas indicator la bord.

Dupa cele trei zile a urmat un sejur la marea Rosie in celebra statiune Hurghada. Si aici a fost frumos dar din pacate cazarea a lasat mult de dorit. Nu recomand cazarea la hotelul Safir cotat la 4 stele care la noi cu greu putea primi chiar una... Camerele cu mobilierul stricat, vechi si pereti coscoviti si patati. La exterior arata foarte bine dar inauntru te musca leopardul. Si mancarea pot spune ca, a fost acceptabila, daca pana atunci n-am avut ce reprosa atat in Cairo cat si pe vas de data aceasta acelasi meniu in fiecare zi si putin diversificat...

Dar totul erau uitate in cursul zilei cand programul era foarte bogat si diversificat: plaja, safari si bineinteles celebra Vale a Regilor. Am avut si destul timp pentru cumparaturi, pielea fiind la mare cautare si destul de acceptabila ca pret si aici ma refer la curele, genti haine.

Singurul lucru care mi-a cam golit buzunarul a fost berea, foarte scumpa dar buna, in jur de15,20 ron o sticla de jumatate. Cred ca, voi incheia, timpul scurs aproape un an imi joaca feste dar sper sa -mi mai amintesc si sa va scriu si alte lucruri traite in Egipt.

Si inca ceva din punct de vedere al securitatii totul a fost ok, politie peste tot s-a renuntat chiar si la celebrele convoaie cel putin cand am fost noi eu unul n-am simtit nici o primejdie. Sa nu uit in Aswan am vizitat si celebrul baraj care nu mi s-a parut cu nimic mai prejos decat cel de la Vidraru. Barajul a fost construit cu ajutorul rusilor si saracii mai au si acum datorii de platit catre ei.

O nota de zece si pentru cei doi ghizi cel din Romania si cel Egiptean foarte documentati si cu o foarte mare deschidere catre intrebarile venite din partea grupului. Si inca ceva exista o mare arta a negocierii cu comerciantii tot ce am cumparat, suveniruri, cadouri si multe altele au fost cumparate cu cel mult jumatate din pretul cerut iar de multe ori am primit si un bonus. Ei cer un pret daca dai este bineprimit, sunt chiar dezamagiti daca nu ai nici cel mai mic semn ca, vrei sa negociezi.

Voi reveni si cu poze, impresiile sunt scrise in timp ce sunt la servici intr-un moment de pauza fireste, iar pozele trebuiesc cautate in arhiva cand voi ajunge acasa.


[fb]
---
Trimis de ceasornicarul in 24.10.10 11:40:10
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 2028 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

5 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ceasornicarul); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 hotelul in care am fost cazati la Cairo
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2100 PMA (din 4 voturi)

ECOURI la acest review

5 ecouri scrise, până acum

Diaura*
[24.10.10 22:39:53]
»

Frumoasa experienta. In Egipt ca dealtfel in multe tari arabe se circula haotic. Masinile la ei sunt foarte vechi pentru ca taxele vamale pentru masinile noi sunt infernal de mari pentru omul de rand. Asa incat ajung sa fie importate in tara multe rable, care se strica si mai rau in timp. Nu exista un cod rutier iar permis isi ia oricine reuseste sa il convinga pe un politist timp de 10 min. , ca se descurca. Se merge la mica intelegere sau cine e mai obraznic... trece.

ceasornicarulAUTOR REVIEW
[28.10.10 13:31:50]
»

In Egipt mai sunt cum mai sunt masinile, dar mai multe rable si asa zise masini ca, in Palestina n-am vazut. Sa nu uit soferul egiptean avea pe bord un petic de blana, probabil, pentru el era vreun talisman

costin1968
[28.10.10 13:52:08]
»

Felicitarii, pentru un Review atat de amplu, complet... foarte bun!

De-abia astept pozele!

ceasornicarulAUTOR REVIEW
[19.11.10 22:13:30]
»

Am revenit destul de tarziu si cu pozele, m-am decis foarte greu ce poze sa aleg, sper sa placa cele cateva poze trimise.

creivean
[20.11.10 08:00:21]
»

Văd că ai urcat şi pozele. Le aşteptam de ceva vreme. Eram convins că-s super. Şi... nu m-am înşelat. Felicitări pentru acestă vacanţă reuşită.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
3 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
ceasornicarul, costin1968, Diaura*
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Egipt:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.049010992050171 sec
    ecranul dvs: 1 x 1