ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 21.10.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: bucuresti
ÎNSCRIS: 03.05.09
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
APR-2009
DURATA: 3 zile
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 14

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
93.75%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Cheile Dimbovicioarei

Ilustrație video-muzicală

MIKE OLDFIELD -Tubular world
TIPĂREȘTE

Eram cazati in Moeciu, eu si familia mea, la Pensiune Malina. Era o zi de primavara capricioasa aveam sa-mi dau seama si am indraznit s-o sfidam, avand in vedere ca in prima zi cand am ajuns, in prima parte a zilei a fost relativ soare, pe seara s-a pornit o ninsoare foarte puternica dar era de primavara. A doua zi am pornit in jurul prinzului sa vedem Parcul National Cheile Dambovicioarei. Peisajul pana acolo, este unul dintre cele mai frumoase peisaje romanesti, zic eu. In stanga crestele Muntilor Bucegi si in dreapta Masivul Piatra Craiului.

Pe drum am oprit de nenumarate ori, ca sa facem fotografii, sau sa vedem ce vand negustorii de pe marginea soselei, care erau o mare ispita pentru sotia mea! La un moment dat, la Podul Dambovicioarei, apare si indicatorul care te informeaza ca la dreapta este Pestera Dambovicioara. Am urmat drumul si in scurt timp ne-am si trezit in chei si inca…ce chei! Sunt foarte inguste in unele locuri, incat era nevoie sa folosesc claxonul, cand era o curba. Peretii inalti si drepti de stanci te impresionau, gandindu-te ca ar fi facuti de mana omului, nu de natura!

Era inceput de primavara si inca nu era totul inverzit. Incerc sa-mi imaginez ca vara este si mai frumos. In partea dreapta curge Raul Dambovita. E un loc frumos, in care esti uimit la fiecare curba pe care o vei face. Bineinteles ca am condus foarte incet, ca sa pot admira si peisajul. Erau si cativa biciclisti si deja ne intersectam din sens invers cu niste masini.

Cheile Dambovicioarei imi amintisem eu ca le mai vazusem intr-un film cu Florin Piersic si ca de atunci imi doaream sa le pot vedea. Au lungimea cam de 2 km. Va spun cu tristete in suflet ca nu venise caldura si urmele turistilor deja se vedeau peste tot in zona, prim multimea de gunoaie aruncate unde nu trebuie

. Intrarea in rezervatie se plateste cu 1leu de persoana. Am trecut prin satul Dambovicioara, nimic special, doar un sat de munte! Dar poate ca are farmecul sau, daca te cazezi acolo si patrunzi in tainele locului. Cateva pensiuni nu prea aratoase si cam atat.

Mai departe drumul se ingusteaza tot mai mult, dar este frumos. Ajungem la pensiunea’’La Pestera’’, care este pe partea dreapta a drumului, chiar lipita de Pestera Dambovicioara. Sus, este un indicator galben, care ne informeaza ca aici este pestera. Cautam loc de parcare si constatam ca nu-i lucru usor. Cu chiu cu vai am reusit sa pandim pana ce au plecat niste turisti si iute le-am ocupat locul. Aveam experienta asta, invatat cu parcarile aglomerate din Bucuresti.

Urcam cele cateva trepte si intram in pestera, zambind, sub directa indrumare a unui ghid, care era de varsta baiatului meu, deci de scoala generala! Am platit 5 lei de persoana, biletul de intrare. Pestera este frumoasa, nu se poate vizita decat vreo 200 de m. Exista o anumita ramificatie. Nu era frig, spre mirarea noastra, cred ca erau peste 12 grade acolo. Am urmarit elementele carstice pe care apa le-a format pe pereti in anumite locuri.

Apoi ghidul nostru cel bine documentat ne-a prezentat denumirile unor zone care purtau nume de animale si Salonul Pustnicului Pavel, care se refugiase si dormea candva in aceasta pestera, unde anumite formatiuni calcaroase semanau cu o masa, un scaun, un mic pat si un altar pe care el si-l facuse pentru a se ruga.

Pestera mai avea un mic loc, unde trebuia sa intri taras, unde se zice ca s-ar fi gasit candva si oase de urs. Tot ce este posibil, deoarece in aceasta zona stiu ca multi turisti, vara la cort au foast vizitati, fara voia lor de cate un urs.

Am incheiat vizita in pestera, multumind ghidului nu numai verbal, ci si faptic, oferindu-i cu drag o bancnota, pentru ca era voluntar, dupa cum afirma el.

La iesire. ne-am oprit din nou la tarabele unde niste localnice vindeau produse facute de ele, adica siropuri de mugur de pin, afinata, sunca, branza, cascaval, covrigi dulci, ceaiuri si altele. A cumparat si sotia cate ceva necesar si ne-am pregatit de plecare, inapoi catre Moeciu, unde fiul meu ma tot ameninta ca in seara asta ma face praf la tennis de masa!

Nu am mai continuat drumul mai sus de pestera, auzisem ca este foarte pitoresc, dar am lasat si pe data viitoare, ca sa mai avem pretextul sa revenim.


[fb]
---
Trimis de raduu1972 in 21.10.10 22:45:43

VIZUALIZĂRI: 3033 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

10 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (raduu1972); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Peisaj de munte ,crestele Fagarasului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2800 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

10 ecouri scrise, până acum

Ellada_sagapo
[21.10.10 23:31:53]
»

Am fost la pestera de cateva ori, insa am numai poze de album.

Este o zona foarte frumoasa, linistita.

Mai neplacut este pentru masina de ajuns acolo.

Am avut norocul ca in anii de facultate sa avem un coleg care avea o cabana acolo. Ce frumos era cand ne adunam toti.

Sa continui drumul mai sus de pestera data viitoare, iti confirm ca este PITORESC.

biancuta
[22.10.10 01:00:08]
»

Am fost si eu la pestera. Mi-a placut. Frumoasa descriere. Ti-am adus si SB!

anadragusin
[22.10.10 03:35:19]
»

Si eu am fost acum vreo 6 ani si ghid ne-a fost o fetita de 10 ani. Nu stiu cate am retinut atunci, dar copilul ghid ne-a impresionat, si tot voluntar era. Anul acesta am fost mai sus de pestera cu vreo 2-3 km. la un gratar si nu am mai gasit poiana in care am stat acum 6 ani. Locul este acum doldora de pensiuni terminate si in constructie. Locuri de gratar si iarba verde nu mai sunt decat foarte putine. Mizerie in urma turistilor cat cuprinde. Imi venea sa opresc masina si sa le arat obrazul, dar probabil nu as fi avut cui. Peisajul este superb acolo unde omul nu a patruns.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[22.10.10 06:50:17]
»

sper sa placa melodia atasata!

santana*
[22.10.10 08:07:24]
»

Radule, poze nu ai? (prietenii stiu de ce)

dannek
[22.10.10 09:17:55]
»

Micul ghid cred ca si-a spus refrenul!

Dar a meritat bani a muncit pentru ei!

valimi
[22.10.10 09:36:09]
»

Fascinante pesterile Romaniei, mereu m-au atras.

Puncte de la mine

valimi
[22.10.10 09:54:52]
»

A propos de ursi, mi-ai amintit de un banc:

Un urs il invata pe fiul sau mai tanar despre cum merg treburile prin padure:

- Oamenii, de exemplu, trebuie atacati astfel incat sa ii surprinzi, ajungi in spatele lor si tragi un racnet asurzitor.

- De ce tata?

- Sunt mai gustosi pe urma cand ii mananci, nu mai au rahat in ei.

webmaster20*
[22.10.10 10:18:17]
»

valimi, pentru bancuri exista o rubrica speciala pe Forum

nnaaee
[16.11.10 14:36:21]
»

Daca mai ajungi pe acolo, pe drumul de la pestera la Podul Dambovicioarei, in satul Dambovicioara se face un drum la stanga, asfalat recent pana la Ciocanu si de la Ciocanu, prin Sirnea, pana la Fundata drum de tara dar destul de bun, pe care ajungi mai repede si care este fantastic de frumos.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
anadragusin, biancuta, dannek, nnaaee, santana*, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă zona Dâmbovicioara - Brusturet:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.052412986755371 sec
    ecranul dvs: 1 x 1