15635 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea Curtea de Argeș

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
17.10.2010
DE
--- M ---
vârsta 50-60 ani
DIN Piteşti
înscris/ă în 02.09.09
MEMBRU: CONSUL
DATE SEJUR
OCT-2010
DURATA: 1 zile
TIP: SINGLE

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

Pe Argeş în jos...


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Phoenix - Negru Voda

Vineri, 15 octombrie, am ajuns mai mult dintr-o întâmplare, la Curtea de Argeş, însoţind un grup de străini. Bineînţeles, principalul obiectiv al vizitei a fost Mănăstirea Curtea de Argeş.

Pentru cine nu a fost de curând pe aici, trebuie să spun că au avut loc câteva mici modificări. Intrarea principală a fost închisă şi s-a deschis o nouă intrare, din parcarea de la stradă, prin colţul de nord-vest al parcului mănăstirii.

Motivul este unul foarte important, zic eu.

În partea dreaptă a vechii intrări, privind dinspre stradă, au inceput lucrările (aflate deocamdată la nivelul fundaţiei) la viitoarea Catedrală Episcopală şi Regală, ce se va înalţa de către Episcopia Argeşului şi Muscelului, la iniţiativa şi cu sprijinul Casei Regale a României.

Prin iniţierea acestei construcţii, Familia Regală a României reînnoadă tradiţia suveranilor români, ctitori de lăcaşuri de cult. Proiectul reprezintă, de asemenea, o manifestare a legăturii istorice indisolubile dintre regalitate şi Biserica Ortodoxă Romană. se spune înr-un comunicat al Episcopiei Argeşului şi Muscelului (click aici)

Protocolul dintre Episcopia Argeşului şi Muscelului şi Casa Regală a României, referitor la înalţarea Catedralei, a fost semnat anul trecut, la 10 Mai, de Ziua Regalităţii, adevărata Zi Naţională a României.

Fac aici o paranteză, pentru o informaţie pe care mulţi dintre contemporanii noştri nu o cunosc.

La 10 Mai 1877 Carol I proclama solemn Independenţa absolută a României. După 1947, în încercarea de a şterge orice urmă a monarhiei din istoria ţării, regimul comunist a mutat evenimentul pe 9 mai. La 10 Mai 1881, Carol I a fost încoronat Rege al României, iar România a fost ridicată la rangul de Regat. 10 Mai a fost Ziua Naţională a României, până după abdicarea forţată a regelui Mihai, la 30 decembrie 1947.

La sosire, am constatat că zona mişuna de poliţie şi chiar ne-am mirat, pentru că, deşi aveam pentru aceasă vizită binecuvântarea Episcopului Argeşului şi Muscelului I. P. S. Calinic, nu ne aşteptam chiar la o aşa primire. :))

Ne-am lămurit repede că nu pe noi ne aşteptau, ci o delegaţie importantă, din care se spunea că ar face parte şi o cunoscută doamnă a politicii româneşti (click aici).

Liniştiţi că nu noi provocasem atâta agitaţie în poliţia oraşului, am intrat deci pe noua intrare, care ne duce, urcând câteva trepte, chiar în faţa Catedralei.

Aici eram totuşi aşteptaţi de părintele al cărui nume nu-mi permit să-l spun aici, un om deosebit, care ne-a însoţit pe tot parcursul vizitei, dându-ne explicaţii ample despre cele prezentate.

Nu am să intru aici în descrierea Catedralei, sunt pe site destule review-uri care prezintă date despre ea, de asemenea wikipedia.ro are o prezentare amplă (click aici), aşa că nu am să mai reiau această prezentare.

Am să spun doar că în interior se desfăşoară ample lucrări de restaurare, mărturie stând şi schelele de aici, lucrări executate de specialişti şi studenţi de la specializarea Artă Sacră. Până în prezent a fost refăcut altarul, urmând ca, după o pauză datorată iernii, să se refacă şi restul picturilor şi mozaicul deteriorat.

Însoţitorul nostru ne-a mai spus că, după terminarea lucrărilor şi sfinţirea Catedralei Episcopale şi Regale, slujbele vor fi săvârşite numai în aceasta, iar mormintele regale vor fi mutate şi ele aici, unde va fi probabil şi locul de odihnă veşnică a regelui Mihai.

În spatele Catedralei, în parcul Mănăstirii Argeşului, se află Palatul Episcopal, construit între 1886-1890 şi folosit şi ca reşedinţă regală de vară.

Privind din spatele Catedralei spre Palatul Episcopal, de o parte şi de alta a aleii ce duce spre palat se află două capele identice şi dispuse simetric. Aceste capele au fost folosite drept corpuri de gardă în vremea când regele se afla aici. În cea din dreapta, din februarie 2003 se află depus sicriul cu corpul neînsufleţit al Regelui Carol al II-lea, adus din Portugalia, unde, după moartea sa, în 1953, fusese depus în capela Regilor Portugaliei din Estoril. Puteţi vedea, în fotografia ataşată, interiorul acestei capele.

Nu se ştie încă dacă se va obţine acceptul Casei Regale pentru aducerea sicriului lu Carol al II-lea în viitoarea Catedrală Episcopală şi Regală, alături de ceilalţi membri ai familiei regale, ale căror morminte, aşa cum spuneam, vor fi mutate aici. Motivul este datorat reţinerilor regelui Mihai faţă de controversatul său tată, reţineri de alfel întemeiate. Se ştie că regele Mihai nu a participat nici la cermonia aducerii în ţară a rămăşiţelor pământeşti ale tatălui său, motivul fiind lesne de înţeles: viaţa aventuroasă a acestuia şi mai ales modul în care a tratat-o pe regina Elena, mama regelui Mihai.

Palatul Episcopal este o construcţie frumoasă, simetrică faţă de axul Catedralei şi având în centru turnul-clopotniţă al paraclisului ce se află în spatele său.

A fost construit în timpul regelui Carol I, la sfârşitul secolului al XIX-lea, în stil german, iar clopotul din turlă a fost adus de la mănăstrea Cozia. În biserica-paraclis, cu hramul Sfânta Muceniţă Filofteia se săvârşesc în prezent slujbele religioase zilnice şi tot aici se află moaştele sfintei Filofteia. Nu am să insist nici să vă povestesc despre paraclis şi sfânta Filofteia, dacă sunteţi interesaţi puteţi citi review-ul foarte documentat, scris de magdalena, aici.

Aş adăuga doar faptul că părintele care ne-a însoţit în vizita noastră ne-a povestit despre viaţa sfintei Filofteia o poveste puţin diferită de cea de pe crestinortodox.ro (click aici), dar spusă cu har şi credinţă.

Şi am ajuns acum la ceea ce m-a determinat să scriu acest review. După ce am ieşit din paraclis, părintele ne-a călăuzit pe culoarul din aripa sudică a Palatului Episcopal, de unde am intrat în sala Manole, loc mult mai puţin cunoscut, pentru că această sală nu este deschisă vizitatorilor. Iniţial, sala a fost folosită ca sală de şedinţe a Consiliului regal, aici luându-se decizii importante pentru viitorul României, apoi, în vremea comunistă a fost folosită ca sală de bal, iar acum ea este sala de întruniri a Centrului eparhial, fiind folosită şi ca sală de recepţie.

Lungă de vreo 20 de metri, sala are la partea superioară a pereţilor o frescă, lată de aproximativ 1 m, ce povesteşte în imagini succesive pe aproximativ 40 de metri legenda meşterului Manole. Pictura a fost realizată de pictorul Jean Jules Antoine, fratele arhitectului André Lecomte du Nouy, cel care a realizat şi restaurarea Mănăstirii Argeşului, la sfârşitul secolului al XIX-lea.

Sub frescă, pe pereţii tapisaţi, atârnă tablouri ale patriarhilor României şi cel al lui Neagoe Basarab. Partea inferioară a pereţilor este acoperită cu lambriuri din lemn, iar în încăpere se află şi câteva vechi piese de mobilier, în care sunt expuse vechi obiecte bisericeşti.

La capătul de sud al vastei încăperi se deschide o uşă prin care se trece într-o altă încăpere, mult mai mică, ce a reprezentat pe vremea regelui Carol I camera de primire a oaspeţilor. Încăperea este sobră, mobilată cu câteva piese vechi, iar pe peretele vestic nu putem ignora o oglindă veneţiană. De aici, printr-o altă uşă, pătrundem în ultima încăpere, ce constituia cândva antecamera în care îşi aşteptau rândul cei veniţi la o întrevedere cu regele, acum ea având rol de simplu antreu. După o ultimă privire spre sala Manole, am ieşit în curtea mănăstirii.

Ultima oprire a fost la capela unde, surghiunit aşa cum a fost şi în viaţă, îşi doarme somnul de veci regele Carol al II-lea. Sarcofagul aflat pe un piedestal este acoperit cu un covor cu stema regală, iar alături este pus portretul regelui proscris. La celălalt capăt al sarcofagului, o glastră goală ne arată că nimeni nu-şi mai aminteşte astăzi de regele playboy.

Vă invit să priviţi şi fotografiile, mai ales cele din sala Manole, un loc unde nu se pătrunde foarte uşor.

---
Impresii încărcate de Costi in 17.10.2010 23:38:46

VIZUALIZĂRI: 3533


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (Costi); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  5600 PMA (din 4 voturi) nota2
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mirelutza
[17.10.10 23:55:18]
» mesaj pers

   ... primul vot de la mine si trebuie sa revin la Curtea de Arges... sa vad si eu modificarile aparute; o sa merg probabil mai la primavara; intre timp constructia avanseaza si pot srie mai multe despre ea!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- magdalena
[18.10.10 00:08:08]
» mesaj pers

   Si eu care tocmai doream sa completez amanuntele despre care pomeneai cu trimitere la review-ul meu!!! :))

   Marturisesc ca ai adus noutati binevenite, cu fiecare vizita intr-un loc despre care deja s-a mai scris pe site-ul AFA, aflam fie completari, fie amanunte noi, povestite prin prisma autorului impresiilor respective.

   Elegant scris...

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- ARA
[18.10.10 01:25:06]
» mesaj pers

   Interesant, abia astept sa vad pozele, nu am mai trecut pe acolo de vreo 15 ani, mi-au placut si completarile.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Costi
[18.10.10 10:23:10]
» mesaj pers

   Rog un webmaster să ataşeze la review celebra piesă a formaţiei Phoenix Negru Vodă:

   http://www.trilulilu.ro/lucian1955/76c296e2abd611

   Am ales varianta originală, cea cântată în anii '70

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmaster13
[18.10.10 10:30:32]
» mesaj pers

   rezolvat muzica!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- lica baesu
[18.10.10 18:11:10]
» mesaj pers

   foarte frumos rw felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- aida.alecu*
[22.10.10 22:18:33]
» mesaj pers

   Tocmai ce imi propusesem sa revad aceasta manastire, am vazut-o acum privind foto postate de tine si mi-ai intarit convingerea ca trebuie ravazuta! E o bijuterie!

   Frumos rw! Felicitari!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- Admin
[01.08.11 00:21:07]
» mesaj pers

   Mutat la rubrica "Manastirea Curtea de Arges" (nou-creata pe site)

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[22] foto. Click pe poze pentru a le mări

P02 [OCT-2010] Mănăstirea Curtea de Argeş. Vedere de la intrarea nouă -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150221">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150221"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150221">Şterge vot</a></div><span id="v9150221" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150221)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150221Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150221MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [OCT-2010] Mănăstirea Curtea de Argeş. Vedere de la intrarea nouă
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [OCT-2010] Mănăstirea Curtea de Argeş. Vedere de pe aleea de la intrarea veche -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150222">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150222"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150222">Şterge vot</a></div><span id="v9150222" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150222)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150222Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150222MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [OCT-2010] Mănăstirea Curtea de Argeş. Vedere de pe aleea de la intrarea veche
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P04 [OCT-2010] Agheasmatarul de la intrarea în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150224">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150224"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150224">Şterge vot</a></div><span id="v9150224" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150224)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150224Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150224MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [OCT-2010] Agheasmatarul de la intrarea în Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]P05 [OCT-2010] Palatul Episcopal din parcul Mănăstirii Curtea de Argeş -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150225">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150225"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150225">Şterge vot</a></div><span id="v9150225" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150225)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150225Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150225MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [OCT-2010] Palatul Episcopal din parcul Mănăstirii Curtea de Argeş
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [OCT-2010] Capela unde este depus corpul neînsufleţit al regelui Carol al II-lea -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150228">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150228"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150228">Şterge vot</a></div><span id="v9150228" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150228)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150228Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150228MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [OCT-2010] Capela unde este depus corpul neînsufleţit al regelui Carol al II-lea
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [OCT-2010] Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş, văzută dinspre Palatul Episcopal -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150230">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150230"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150230">Şterge vot</a></div><span id="v9150230" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150230)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150230Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150230MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [OCT-2010] Catedrala Mănăstirii Curtea de Argeş, văzută dinspre Palatul Episcopal
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [OCT-2010] Racla cu moaştele sfintei Filofteia, din paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeş -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150231">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150231"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150231">Şterge vot</a></div><span id="v9150231" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150231)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150231Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150231MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [OCT-2010] Racla cu moaştele sfintei Filofteia, din paraclisul Mănăstirii Curtea de Argeş
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [OCT-2010] Culoarul din aripa de sud a Palatului Episcopal din parcul Mănăstirii Curtea de Argeş -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150232">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150232"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150232">Şterge vot</a></div><span id="v9150232" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150232)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150232Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150232MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [OCT-2010] Culoarul din aripa de sud a Palatului Episcopal din parcul Mănăstirii Curtea de Argeş
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [OCT-2010] În sala Manole. Se văd portretele ultimilor doi patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150233">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150233"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150233">Şterge vot</a></div><span id="v9150233" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150233)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150233Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150233MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [OCT-2010] În sala Manole. Se văd portretele ultimilor doi patriarhi ai Bisericii Ortodoxe Române
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [OCT-2010] Vechi obiecte de cult, expuse într-o vitrină în sala Manole -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150234">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150234"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150234">Şterge vot</a></div><span id="v9150234" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150234)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150234Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150234MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [OCT-2010] Vechi obiecte de cult, expuse într-o vitrină în sala Manole
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [OCT-2010] Frescă reprezentând momentul în care regele Carol I przintă proiectul renovării Mănăstirii Curtea de Argeş -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150235">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150235"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150235">Şterge vot</a></div><span id="v9150235" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150235)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150235Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150235MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [OCT-2010] Frescă reprezentând momentul în care regele Carol I przintă proiectul renovării Mănăstirii Curtea de Argeş
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [OCT-2010] Frescă reprezentându-l pe Manole care se consultă cu echipa sa asupra proiectului mănăstirii. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150237">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150237"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150237">Şterge vot</a></div><span id="v9150237" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150237)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150237Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150237MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [OCT-2010] Frescă reprezentându-l pe Manole care se consultă cu echipa sa asupra proiectului mănăstirii.
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [OCT-2010] Vedere spre latura de sud a sălii Manole. În stânga, portretul lui Neagoe Basarab -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150238">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150238"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150238">Şterge vot</a></div><span id="v9150238" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150238)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150238Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150238MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [OCT-2010] Vedere spre latura de sud a sălii Manole. În stânga, portretul lui Neagoe Basarab
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [OCT-2010] Latura de nord a săii Manole, cu şemineul rămas acum de decor -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150239">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150239"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150239">Şterge vot</a></div><span id="v9150239" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150239)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150239Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150239MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [OCT-2010] Latura de nord a săii Manole, cu şemineul rămas acum de decor
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P16 [OCT-2010] Frescă reprezentând scena când Manole se roagă lui Dumneeu să trimită o furtună în calea Anei, pentru a o împiedica să ajungă prima la mănăstire. -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150240">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150240"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150240">Şterge vot</a></div><span id="v9150240" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150240)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150240Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150240MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P16 [OCT-2010] Frescă reprezentând scena când Manole se roagă lui Dumneeu să trimită o furtună în calea Anei, pentru a o împiedica să ajungă prima la mănăstire.
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P17 [OCT-2010] Frescă reprezentându-l pe arhitectul André Lecomte du Nouy prezentând regelui planurile restaurării mănăstirii -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150241">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150241"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150241">Şterge vot</a></div><span id="v9150241" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150241)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150241Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150241MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P17 [OCT-2010] Frescă reprezentându-l pe arhitectul André Lecomte du Nouy prezentând regelui planurile restaurării mănăstirii
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P18 [OCT-2010] Scaune originale, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150242">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150242"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150242">Şterge vot</a></div><span id="v9150242" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150242)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150242Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150242MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P18 [OCT-2010] Scaune originale, datând de la sfârşitul secolului al XIX-lea
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P19 [OCT-2010] Altă veche piesă de mobilier din sala Manole -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150243">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150243"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150243">Şterge vot</a></div><span id="v9150243" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150243)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150243Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150243MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P19 [OCT-2010] Altă veche piesă de mobilier din sala Manole
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P20 [OCT-2010] Vedere de ansamblu din sala Manole din Palatul Episcopal -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150244">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150244"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150244">Şterge vot</a></div><span id="v9150244" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150244)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150244Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150244MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P20 [OCT-2010] Vedere de ansamblu din sala Manole din Palatul Episcopal
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P21 [OCT-2010] Imagine din camera de primire şi audienţe. În dreata, o oglindă veneţiană -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150246">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150246"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150246">Şterge vot</a></div><span id="v9150246" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150246)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150246Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150246MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P21 [OCT-2010] Imagine din camera de primire şi audienţe. În dreata, o oglindă veneţiană
foto Costi [18.10.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P22 [OCT-2010] O ultimă privire spre sala Manole, înainte de ieşire -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150247">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150247"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150247">Şterge vot</a></div><span id="v9150247" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150247)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150247Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150247MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P22 [OCT-2010] O ultimă privire spre sala Manole, înainte de ieşire
foto Costi [18.10.10]
# [0 PMA, fara bonus]

P23 [OCT-2010] Sicriul în care se află rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea -- foto by <b>Costi</b> [uploaded 18.10.10] - <span class="allrVotedi" id="av150248">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv150248"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=150248">Şterge vot</a></div><span id="v9150248" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(150248)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f150248Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e150248MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P23 [OCT-2010] Sicriul în care se află rămăşiţele pământeşti ale regelui Carol al II-lea
foto Costi [18.10.10]
# [0 PMA, fara bonus]

[22] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.120499849319 sec