ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 06.10.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.07.09
STATUS: SENATOR
LUNA
OCT-2010
prieteni
12 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CADRUL NATURAL:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 5 MIN

Restaurant - Pizzerie DELIZIA

TIPĂREȘTE

AmFostAcolo azi, din nou, pentru a nu ştiu câta oară.

Situat pe str. M. Eminescu, Restaurantul - Pizzerie Delizia, este amplasat destul de central, fiind deschis de mulţi ani în Oradea (când m-am mutat eu în 1996, era deschis, cred sub numele Banana Joe) şi cu toate că, a schimbat destui patroni şi şi-a schimbat şi numele de mai multe ori (pană mai ieri se numea Gustoza), a rămas un restaurant-pizzerie cu specific italian, foarte apreciat.

AmFostAcolo, atât cu familia, vara pe terasă, precum şi cu diverşi prieteni, ori colegi. Am ţinut acolo ba un 8 Martie, ba un Sfântu Gheorghe, ba o zi de naştere şi de fiecare dată am fost mulţumit.

Chiar dacă se găseşte într-o zonă aglomerată, sunt suficiente locuri de parcare, în faţa restaurantului, ori pe străduţele din jur, parcarea maşinii neconstituind o problemă.

Ambianţa localului este destul de intimă, cu o clientelă liniştită (de exemplu, pentru a-şi selecta clientela, nu servesc bauturi fară mancare), însă iarna, sala restaurantului este neîncăpătoare, aşa că, o rezervare vă scuteşte de surpriza de a nu găsi o masă liberă.

Altfel, curăţenie foarte bună, personal amabil, profesionist şi săritor. Nu am auzit niciodată nu se poate.

Bucătăria - fiind una italiană, nu lipsesc pastele, pizza, fructele de mare, bruschett-ele, salatele, dar şi preparatele din pui, porc ori vită. Sunt şi ciorbe, ori chiar şi o supă cremă de ciuperci. Cu tote că-i un restaurant cu specific italienesc, realitatea i-a obligat să introducă în meniu şi câteva mâncăruri de bază, româneşti, printre care ciorbiţele şi celebra ceafă la grătar. Însă, nu o să găsiţi mâncăruri, specifice (tradiţionale) româneşti. Un minus, este totuşi acela că, nu au cuptor cu lemne, ci unul electric.

Azi, am ajuns acolo (cu rezervare ce-i drept), la orele amiezei, cam toti colegii, pentru a sarbatorii ziua de nastere a unui coleg pensionat încă de anul trecut (da, noi ne respectăm foştii colegi şi după ce aceştia-şi încetează activitatea - să ne trăieşti).

Am trecut rapid peste ciorbele/supele din meniu, iar colegii (colegele) mai pofticioase, au luat rapid bruschette con crudo (6 lei RON/porţie), care până să ne dezmeticim bine, au şi fost aduse, fiind declarate de cei ce le-au servit ca fiind excelente.

Sigur că, am trecut la lucrurile serioase şi cum mie-mi place să încerc de fiecare dată, pe unde merg specialitatea casei/a locului, aşa că, pentru mine a fost simplu. Am comandat un Piept de Pui a 'la Delizia (adică un piept de pui la grătar, cu mozzarella, brocoli şi sos de mărar cu gorgonzola) - la 21.00 lei RON. Cu entuziasmul meu, încă un coleg a servit aceeaşi specialitate.

S-au mai comandat Spaghete Carbonara a 'la Delizia (specialitatea casei, în materie de paste, adică pe lângă nişte Spaghete Carbonara, aveau peste şi 5-6 felii de bacon crispy - 18.00 lei RON/porţia), Piept de Curcan cu Sos de Gorgonzola (21.00 lei RON), trei porţii neaoşe de ceafă de porc la grătar, cu cartofi prăjiţi (la 16 lei RON/porţia), o salată mixtă (la 15 lei RON/porţia), un Escalop cu Pitonci (Pitoncele sau Hribii, ori Mânătărcile, sunt ciuperci comestibile, care cresc salbatic prin padurile de fag si gorun, au palarioara de culoarea maro inchis sau bejuliu si piciorusul alb, unele exemplare ating marimi foarte mari - asta-i o definiţie pe care am găsit-o pe net), la 21 lei RON/porţia şi cum altfel, câteva pizza, din care foarte interesantă mi s-a părut cea Pana e Crudo (la preţuri cuprinse parcă între 16 şi 20 lei RON).

Vă spun pe cuvânt că, totul s-a mâncat până la ultima fărâmă, cu mulţumiri deosebite transmise bucătarului.

Câteva fete au luat şi desrt, Tiramisu, Profiterol şi îngheţată de vanilie.

Noi băieţii, am savurat (pentru digestie şi în cinstea colegului pensionar) un Sauvignon Blanc - Demisec - 2009, de la Domeniul Coroanei - Segarcea, de care nu ne-am plâns, decât când l-am văzut cum se termină din pahare.

Date fiind indatoririle familiale, nu am rămas până la ridicare ancorei, ca să va pot spune preţul total, însă cred că, preţurile pe care le-am scris mai sus şi cele pe care o să le regăsiţi în fotografii, vor fi suficiente pentru a vă face o impresie în cunoştinţă de cauză.

Sigur că, AmFostAcolo, de multe ori, o să mai merg şi, dacă sunteţi în Oradea şi vă este foame, vi-l recomand cu încrederea că, o să satisfacă orice gust/preferinţă culinară.

Notă pentru webmasteri:

Nimic din ce scriu despre Oradea, nu o fac pentru puncte, ci pentru a populariza acest frumos oraş, care m-a adoptat cu braţele deschise. Aşa că, fără puncte standard la Review şi poze por favor. Mulţumesc.


[fb]
---
Trimis de creivean in 06.10.10 20:24:54
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3186 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

23 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (creivean); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Restaurant - Pizzerie DELIZIA, vedere de pe strada M. Eminescu.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA simbolic articolul - VĂ PLACE? [doar simbolic; articolul NU are PMA std]
PUNCTAJ CRT: 0 PMA (std) PLUS 2000 PMA (din 0 vot)
NOTĂ: Acest articol nu beneficiază de punctajul standard acordat automat.
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

23 ecouri scrise, până acum

webmaster99
[06.10.10 20:28:06]
»

fără puncte standard la Review şi poze por favor

Dorinta indeplina, dar pentru asta trimite o portie de carbonara la sediul AFA din Timsoara, sa verificam cele spuse de tine mai sus!

creiveanAUTOR REVIEW
[06.10.10 20:29:40]
»

Până rezolvă cercetătorii problema teleportării, rog să le savuraţi pe cele din fotografii.

valimi
[06.10.10 20:39:03]
»

Bine ca am apucat sa citsec pana au incarcat WM fotografiile.

Mai oameni buni, mai ales oradeni, mai terminati cu chestiile astea cu mancare, in special ca alegeti niste ore... cum sa spun... nepotrivite.

Puncte si am fugit, pana apar imagini.

creiveancristi
[06.10.10 21:34:09]
»

Ai tinut acolo un Sfantu Gheorghe?

Te cheama cumva Gheorghe si eu nu stiu?

creiveanAUTOR REVIEW
[06.10.10 21:37:37]
»

Fratelo, printre colegi am şi un Gheorghe. Şi da, noi, colegii, am ţinut acolo un Sf. Gheorghe.

Alina Morar
[06.10.10 22:44:51]
»

Mda, merci. Acum am ajuns acasa de la Oradea. Am fost azi pana la Oradea, sotul a avut ceva treaba si daca stiam... Oricum n-am avut timp. Am mancat un sandwich, pe fuga, la Omv. Dar am tras si o fuga pana la Tesco

biancuta
[06.10.10 23:34:05]
»

@creivean, nu stiu cum se face, dar eu mereu citesc despre mancare la miezul noptii! Si cand mai vad si pozele alaturi... imi sare tot somnu'! Un vot maxim si din partea mea!

trandafir 1970
[06.10.10 23:44:08]
»

Ar trebui sa aiba o avertizare fiecare review despre mancare, altfel cum ma pot teleporta eu pana in Oradea sa incerc si eu o pizza Pana e Crudo?

Of, nu-i corect sa inghitim asa in sec!

Pe data m-am suparat/ Si repede eu te-am votat!

pepsi70ro
[07.10.10 07:00:51]
»

Pe mine m-ai convins cu pozele astea, de-a dreptul fantastice, bine ca nu pot reda si aroma ca altfel m-ai fi ucis, felicitari!

creiveanAUTOR REVIEW
[07.10.10 07:03:28]
»

Ovidiu, am un singur regret, acela ca review-ul meu despre un loc bun de luat masa, vine dupa unul al tau, cu un loc dezastruos, de ocolit. Dar, asta este, n-ai ce face, sunt locuri si locuri. Si cum, omul sfinteste locul, acolo unde ai fost tu, cu un management de calitate, se pot indrepta unele lucruri.

cosminp
[07.10.10 09:23:16]
»

iata ca vine si SB binemeritat.

parca ti-am mai spus ca esti sadic? felul in care povestesti despre mancare si pozele cu farfuriile pline ne poate duce pe drumul sigur catre un ulcer foarte frumos.

buna descriere iar pozele vin ca cireasa pe tort sa completeze povestea. felicitari.

magdalena
[07.10.10 09:27:19]
»

M-ai omorat cu pizza ta si cu celeltalte! Hai sa te inebunesc si eu in dimineata asta! Fa click aici

Un desert, ceva???

@valimi, hai uita-te le poze...E de rau!!!

presario
[07.10.10 09:57:00]
»

Si eu care as fi crezut ca vei recomanda un vin de pe la Jidvei.

catalinalupu
[07.10.10 13:03:24]
»

E clar la Oradea... se mananca... bine!

ileanaxperta*
[07.10.10 13:28:23]
»

Eu fac ce fac si toata ziua sunt "pe felie" la pranz inainte de a manca sau seara, cand nu prea mai vreau sa mananc. Si tu acum cu impresiile tale devastatoare dar mai ales cu bunatatile trase in poze, ma termini, zau asa! Am mai luat o gura de cafea sa-mi treaca naduful... si vot de la mine...

Alex_Macedo
[07.10.10 13:56:19]
»

... cum adica fara puncte?? ... informatia costa!!

... am fost, am mancat si sper sa nu se schimbe nimic decat, poate, in mai bine!... bun dom'le, bun!!

... de la mine puncte, ajunse acum la votul 15!... stai bine'n clasamentul adevarului!!

La mai mare!!

creiveanAUTOR REVIEW
[08.10.10 07:10:26]
»

Va multumesc mult pentru aprecieri. Cert este ca acum, cand m-am intors de la munca dupa 23 de ore, ca sa am de unde pleca pleca inapoi pe 8.00, cuvintele voastre m-au revigorat. Acum scriu de pe telefon, asa ca am sa punctez mai multe in cel mai scurt timp posibil.

raduu1972
[12.10.10 09:49:27]
»

La multi ani inainte creivean, sa va bucurati de tot ceea ce este frumos, iubitiva mult

spataru_flr
[24.10.10 23:21:20]
»

Da intr-adevar, si eu am fost de multe ori in acest local iar de fiecare data am fost tratat cu respect si profesionalism. Privitor insa la problema rezervarii unei mese, sincer nu am avut aceasta problema, cand a fost ocupat, personalul a facut ceva si am gasit o masa. Vreau totusi sa aduc la cunostiinta celor care doresc sa deguste pizza sau alte produse ale restauranului Delizzia ca eu am descoperit faptul ca, desii grabit, dau un telefon cu 5-10 min inainte de a merge spre casa, comand la ceea ce-mi doresc (asta si pentru a-i face o surpriza sotiei), iar in drum spre casa ma opresc, ridic comanda si merg acasa (asta e, nu fac livrari la domiciliu, dar merita efortul sa faci un mic ocolis spre casa). Sincer nu stiu daca am sau nu voie, totusi am sa scriu nr de tel. pt.comenzi astfel incat si voi, prieteni, sa va puteti rasfata atat simturile cat si sotiile sau iubitele scutindu-le macar o seara de la bucatarie si sa savurati impreuna o cina romantica (asta daca nu are timp sa va insoteasca pana la restaurant), asa ca tel. pt comenzi 0741992378

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [1][0 vot]
creiveanAUTOR REVIEW
[24.10.10 23:26:08]
»

Bun venit inca unui oradean pe sait!!!

Te astept cu review-uri din frumosul nostru oras si nu numai, plus, te astept pe topicul oradenilor, de pe forum aici

Toate cele bune.

spataru_flr
[25.10.10 10:51:28]
»

Bine v-am gasit!

Sunt, da, Oradean sa spunem prin adoptie, caci sunt venit in Oradea doar de 6 ani, dar in ciuda acestui aspect imi place destul de mult orasul si nu in ultimul rand mi-am intemeiat o familie aici.

webmasterX
[14.11.17 15:29:16]
»

@creivean: încercăm să identificăm această pizzerie pe hartă, ai idee mai există?

Este cumva alt local acolo sau a fost închisă definitiv?

webmaster26
[08.02.20 11:52:28]
»

În procesul de reoganizare a impresiilor de tip ”Unde Mâncăm” (în Oradea, cazul de față), am constatat că resturantul descris mai sus s-a închis, acum la acea adresa functionand alt restaurant pe acelasi specific.

Impresiile au fost notate ca fiind ARHIVATE.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alex_Macedo, Alina Morar, biancuta, catalinalupu, cosminp, creiveancristi, ileanaxperta*, magdalena, raduu1972, spataru_flr, valimi
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Oradea și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.074548006057739 sec
    ecranul dvs: 1 x 1