ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.09.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 15.04.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2005
DURATA: 3 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
70.00%
Satisfăcător
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
90.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 7 MIN

Alte posibilitati de cazare in zona Padina

TIPĂREȘTE

Mi-e jena s-o spun dar am descoperit muntele in adevaratul sens al cuvantului prin octombrie '99. Pana atunci concediile mele constau in mare, multa mare si cateva excursii comode cu autocarul in locatii cat mai la sosea, adica debarcat la hotel de 3-4 stele, plimbat cu telecabina, vazut partia de pe margine si seara discoteca sau club. Cam asa am vazut eu toata Valea Prahovei, Durau, Poiana si credeam ca am vazut tot. Pana cand sotul meu s-a decis ca trebuie sa bat Carpatii si la pas si a inceput cu un traseu usor pe care il recomand chiar si novicilor si pe care l-a descris foarte frumos Pepsi07ro. Adica am urcat de la Sinaia cu telecabina pana la cota 2000 si am mers pe crestele muntilor pana la Babele cu popas la Piatra Arsa. Traseu deschis mai tot timpul anului, recomandabil insa ca iarna sa fii echipat corespunzator. Noi l-am facut pe o vreme superba de sfarsit de toamna si asa m-am indragostit de cararile de munte. Am remarcat atunci ca daca m-ar fi pus cineva sa fac traseul Sinaia - Busteni pe jos l-as fi trimis la plimbare, dar asa sus pe creste nici n-am remarcat cand a trecut timpul.

Mesajul pe care vreau sa-l transmit in acest rw este ca pe munte e bine sa pleci echipat corespunzator, cu ceva mancare si apa la tine, cu o minima posibilitate de cazare in caz ca te prinde noaptea, cu o harta a locului si daca alegi un traseu pe drum forestier cu masina asigura-te ca autoturismul chiar face fata la toate capcanele ce se ivesc pe drum. Altfel patesti ca noi care am plecat prin mai 2003 cu o Dacie veche de vreo 15 ani careia ii fierbea apa in radiator la fiecare panta pe care o urca. A trebuit sa impingem masina aproape tot traseul Sinaia – Bolboci – Padina si am facut vreo 8 ore dar peisajul a meritat in special lacul de la Bolboci si Cheile Tatarului. Cand am ajuns la Padina nu aveam nimic aranjat la cazare si era clar ca inapoi in aceeasi zi nu aveam cum sa facem traseul pt ca nu ne mai tineau picioarele de atata impins. Asa ca am inceput sa cautam loc de popas. Hotel Pestera a cazut din start pt ca era prea scump (1.700.000 lei pe vremea aceea), cabana Padina a cazut si ea pt ca se doarme ca la armata cate 14 in camera si genul asta de socializare nu e tocmai punctul meu forte. Si tocmai cand incepusem sa intram in panica pt ca se insera si se lasa si frigul descoperim cabana Diana peste raul Ialomita pe traseul ce duce spre Pestera. Mergem sa intrebam daca mai au locuri si surpriza placuta ne inchiriaza 2 camere – pe vremea aceea 30 ron/camera/noapte, intre timp a mai crescut pretul – 50 ron/ noapte (ultima oara cand ne-am cazat aici prin august 2008). Cabana este construita diferit de ce am vazut eu pana acum la munte si pot sa spun ca mi-a placut la prima vedere. Are forma unui patrat care in mijloc are sala de mese, de jur imprejurul salii de mese spre exterior sunt dispuse camerele si bineinteles holurile prin care ai acces in camere. Camerele sunt micute, au 2 paturi cu asternuturi foarte curate, o masa, 2 scaune si televizor. Wc si baie la comun (cu apa calda tot timpul) in partea opusa usii de la intrarea in cabana si tot acolo o terasa generoasa cu aragaz, gratar, masina de spalat si cateva balansoare in care sa te relaxezi la o cafea admirand peisajul. Terasa este descoperita si dimineata totul era plin de roua dar peste zi, dupa ce a iesit soarele a fost superb. La cabana se poate servi si masa dar noi nu am profitat decat de un ceai cald. In sala de mese au o masa pt biliard si vreo 2 pt ping-pong. De asemenea, cu toate ca sunt conditii modeste de cazare am vazut ca se organizeaza si diferite evenimente (zile festive, onomastice, valentine’s day) cand poti sa ai surpriza sa nu gasesti nici o camera libera cum am patit-o noi prin 2005. Dar asta e alta patanie.

Hotaram sa mergem la Padina 3 zile si sa dormim in natura. Varianta A - intr-un cort de vara, dintr-o foaie si la nevoie varianta B - la Cabana Diana. Plecam dimineata cu trenul din Bucuresti si urcam cu telecabina de la Busteni pana la Babele - Jepii Mici fiind prea dificili pt mine la urcare (coborarea am facut-o prin 2003 si mi-a ajuns). Privelistea este absolut mirifica fie iarna cand crestele sunt acoperite de zapada, fie vara cand se trece de la verdele copacilor la argintiul stancilor. Facem cateva poze Babelor, Sfinxul ne priveste impetuos si o luam la vale spre Pestera pe un traseu nu foarte greu doar ca nori negri se adunau deasupra noastra. In 15 minute a inceput sa picure si rog sotul sa ne intoarcem si sa luam telecabina ce functioneaza doar din mai pana in septembrie si atunci daca are turisti. Pana sa ne hotaram ce sa facem a inceput o ploaie torentiala de a trebuit sa scoatem celofanul de invelit cortul si sa mergem in sir indian pe poteca. Eu in fata cu adidasii plini de apa si rucsacul mai mare ca mine incercam sa nu alunec in prapastia de pe partea stanga a potecii care devenise un parau mocirlos. Sotul in spatele meu nu vedea nimic, mergea din instinct si din cand in cand ma prindea de rucsac atunci cand alunecam. Ne-am oprit cateva minute sa ne odihnim dar si pt ca ploaia era asa deasa ca nu mai vedeam sa inaintam. Auzeam cum cade grindina pe celofanul nostru si ma rugam sa nu dea vreun traznet ca asta mai lipsea. Dupa cca o ora si jumatate ajungem la Pestera cam cand a stat si ploaia, facem un popas sa mancam ceva si o pornim spre Padina. Drumul e scurt - cateva sute de metri de traseu usor si gata, ni se infatiseaza poiana din fata cabanei cu iarba inca uda, raul Ialomita cam involburat (firesc dupa asa o ploaie), cateva masini si corturi campate pe malul lui.

Mergem la cabana Diana sa ne interesam de cazare dar din pacate este inchiriata toata pt o petrecere. Hotaram sa amplasam cortul pe un damb, in apropiere de cabana, nu prea in buza raului ca era prea ud pe jos si ceva imi spunea ca e mai bine mai sus. Nu aveam la noi decat 2 saci de dormit si o patura, unii o sa spuneti ca suficient, dar cand ai cort de vara, de 4 persoane, deci foarte mare prin care poti admira stelele, cand dormi la o altitudine de 1550 metri cu o umiditate crescuta in aer nu prea te incanta ideea. Cert este ca eu am tremurat toata noaptea cu asa o daruire ca ma dureau maselele a doua zi si nici pe sot nu l-am lasat sa doarma ca tot timpul il trezeam sa ma ia in brate sa ma incalzeasca. Deci aveti grija cu ce plecati in rucsac la munte! A doua zi s-a umplut valea de turisti, incepea week-end-ul si deja era bataie pe un loc cat mai in buza raului. Atentionam cativa ca s-au asezat prea aproape si ca raul se mai umfla de la ploaie dar suntem luati in ras de cineva cu o fraza de genul: vin de 20 ani aici si n-am patit nimic, locul e sigur. Ok numai ca peste cateva ore incepe aceeasi ploaie turbata de cu o zi inainte ce batea in furtuna, eu cu sotul incercam cu disperare sa scoatem apa din cort si dintr-o data auzim o vuitura, tipete si pasi care alergau zgomotos pe langa noi. Sotul scoate capul afara sa vada ce se intampla si cand intra in cort are o privire inghetata si baiguie ceva de genul: Ia actele, banii si rucsacul si iesi! Ies afara si raman perplexa! Raul crescuse pana aproape de cortul nostru, venea involburat cu pietre si busteni de la deal, maturase totul in cale, inclusiv toate corturile de pe mal, un barbat de vreo 30 ani alerga cu o fetita in brate spre masina care din fericire era parcata pe drum, o doamna incerca sa mai salveze niste paturi. Totul nu a durat decat cateva minute dar suficient cat sa lase in urma un dezastru greu de inchipuit, unii au ramas fara corturi, fara provizii, fara imbracaminte si puteau chiar sa plateasca cu viata. Dupa ce a trecut viitura raul aducea pepeni, sticle de bere si de suc, oale de mancare de la cei care isi pusesera corturile mai sus, dar ce mi-a ramas mie in minte de atunci este imaginea unui domn care statea langa o ramasita din cortul lui, cu o sticla de bere in mana pescuita din rau si care repeta la nesfarsit cu o privire sticloasa: Puteam sa mor, dormeam in cort cand a venit viitura!

Majoritatea si-au luat ce mai salvasera si au plecat acasa, noi am ramas sa mai tremuram o noapte in cort dupa ce am baut un vin fiert la Diana, nu de alta dar ne propusesem sa vedem pestera Ialomitei insa asta e o alta poveste pe care va voi impartasi-o in curand. Acestea sunt 2 posibilitati de cazare modeste care sper sa va fie de folos in caz ca veti alege sa dormiti o noapte in zona.


[fb]
---
Trimis de ninaa in 29.09.10 14:11:41
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5795 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ninaa); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Busteniul vazut din telecabina.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 3800 PMA (din 2 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

sandu.53 [29.09.10 14:31:17] »

am citit pe nerasuflate review-ul tau mai ales ca am facut toata zona asta foarte des in tinerete... mi-ai trezit amintiri placute si te rasplatesc cu puncte!

Dragoș_MD CONS. ONORIFIC AFA / ROMÂNIA [29.09.10 15:35:30] »

{da... cu puncte, puncte... ca primul vot e al meu! }

foarte tare faza! si eu sunt adeptul sigurantei maxime; de aceea nici nu ma gandesc acum la excursii cu cortul in zona aceea, stiut fiind ca e plina de ursi care de mult nu mai se tem de oameni...

acum vreo 40 de ani in urma, muntele pentru mine exista exclusiv iarna. vara parca nu are acelasi farmec. si in plus, e prea plin de lume! (bine, in ziua de azi, e plin cam tot timpul, dar atunci era cu totul altfel).

dannek [29.09.10 15:40:52] »

Interesant chiar foarte interesant!

400 sunt prea putine dar asta este???

ninaa [29.09.10 15:42:41] »

Merci sandu si dragos pt aprecieri. Eu cand aud de ursi (in inconstienta mea) fug cu aparatul foto dupa ei sa-i prind. Dar asta pe Valea Cerbului unde se stie ursii aia sunt domesticiti aproape.

deliutza27 [29.09.10 16:57:14] »

Foarte captivant acest review. Mi-a facut placere sa-l citesc si am sa tin seama de multe dintre sfaturile tale, ninaa, data viitoare cand am sa merg pe munte. Bine ca n-ati patit nimic! Ca doamne cat de fioroasa poate fi natura cateodata!

@Dragos - in 2008 cand am fost cazata la Vilele Lucia pentru un weekend, am avut si noi neplacerea sa dam peste un ursulet infometat, chiar in apropiere de noi. A fost ceva de genul: "Uite ursu'! " "Unde, unde? ! ? ! ? "... si el era in spatele nostru. Nu l-am observat din cauza ca era noapte, dar vazandu-l, am fugit repede repede inauntru. Apoi, oamenii de la vile ne-au povestit ca ursii coboara pana in Sinaia in cautare de hrana si nu au ce face decat sa avertizeze turistii sa nu faca pe eroii, pentru ca nu se stie cand se poate intampla o nenorocire.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
sandu.53 [29.09.10 18:39:31] »

@ninaa au aparut si pozele, sunt foarte frumoase asa ca ma bucur ca te-am punctat primul!

ninaa [29.09.10 19:16:08] »

Ma bucur ca va plac atat pozele cat si rw. merci pt aprecieri sandu, deliutza si dannek.

krondia* [29.09.10 23:13:27] »

Nu este niciodată târziu să descoperi muntele eu în 1998 am început să fac trasee, când m-am stabilit la Braşov dar, din păcate, tot nu pot urca cât de des aş vrea eu... Frumoase impresiile tale, le-am citit cu plăcere.

biancuta [30.09.10 11:06:01] »

Frumoase impresii! Noroc ca ati scapt de viitura si felicitari ca ati avut curaj sa ramaneti inca o noapte!

ninaa [30.09.10 12:02:16] »

Am ramas inca o noapte pt ca am realizat ca aveam cortul in siguranta dar si pt ca eram prea obositi sa plecam la drum.

gregorio [22.08.12 18:27:21] »

@ninaa: Frumos si incitant! Multumesc pentru tot! Vineri placm si noi acolo... sper sa avem bafta, Am facut rezervare telefonica la Diana... sa vedem daca tine. Ai si votul meu!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, dannek, deliutza27, gregorio, ninaa, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Valea Prahovei:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055223941802979 sec
    ecranul dvs: 1 x 1