ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 07.04.09
STATUS: PARTENER
LUNA
SEP-2010
prieteni
4 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
NU SUNT ÎN MĂSURĂ SĂ MĂ PRONUNȚ
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 3 MIN

La restaurantul pescaresc din Cefa

TIPĂREȘTE

Desi localitatea Cefa e situata la o aruncatura de bat de orasul meu de bastina, nu am mai fost pe aici de mai bine de 20 de ani, cand eram adusi la munca patriotica pe la culturile din jurul lacurilor. Probabil amintirea acelor timpuri nu tocmai placute m-a tinut deoparte de aceasta zona, care de altfel este una din cele mai frumoase din judet.

Asa ca intr-o zi mai calda de septembrie ne-am hotarat sa dam o fuga pana la restaurantul de aici pentru o mica sarbatoare in familie, mai ales ca preparatelor din peste de aici le-a cam mers vestea, multi prieteni laudandu-mi calitatea meniului celor doua restaurante din zona. Noi am ales sa ne oprim la primul restaurant aflat chiar la intrarea in Parcul Natural Cefa, pe partea stanga. Restaurantul te intampina cu un mic parculet, foarte frumos amenajat, cu multe flori, dar si cu doua mici lacuri in care-si duc traiul si cativa pesti.

Am ales sa stam pe terasa, foarte frumos amenajata, cu multe flori si aici in jurul meselor, dar si cu cateva separeuri pentru cei care doresc si un pic de intimitate. Chelnerul nu s-a lasat de loc asteptat, asa ca imediat ce ne-am asezat la masa studiam deja meniul localului. Dupa cum era si de asteptat, avand in vedere specificul restaurantului si al imprejurimilor majoritatea preparatelor erau pe baza de peste, in proportie de peste 80%.

In privinta supelor si a ciorbelor oferta nu era prea mare, doar doua feluri de supa si ciorba de peste si ciorba de burta, asa ca s-au comandat o ciorba de peste si doua ciorbe de burta, sotia spunand "pas" la sortimentele din dotare.

Pentru felul al doilea ne-am orientat spre preparatele din peste, care aveau ca materie prima crapul, stiuca, somnul si salaul, dar si sturion. Pe langa acestea, cei care doresc sa evite pestele pot opta pentru diverse preparate din carne de pui, porc sau vita, dar nu foarte diversificate.

Portiile nu sunt extrem de mari, garniturile chiar sunt destul de "subtiri", dar nu s-a pus problema sa nu ne saturam, chiar am fost nevoiti sa sarim peste desert. Eu personal recomand file de stiuca la gratar sau file de salau la gratar, produse care sunt extrem de gustoase si proaspete, dar si pieptul de pui, care a fost foarte bun.

Restaurantul nu este foarte aglomerat, din pacate se pare ca destul de putini aleg sa-si petreaca timpul pe aici, si nici turistii nu se inghesuie prin zona. Probabil de aceea si preturile sunt mai mari; mai ales la preparatele din peste, care reprezinta specificul locului mi s-au parut destul de "piparate". Pentru doua ciorbe de burta si una de peste, precum si doua fileuri de stiuca la gratar cu garnitura de cartofi prajiti un file de salau la gratar cu cartofi prajiti si un piept de pui la gratar, o salata si trei sucuri am platit 160 de lei.

Dupa masa am optat pentru o mica plimbare prin imprejurimi, motiv de a face un pic de miscare, asa ca ne-am indreptat spre unul din cele doua turnuri de observatie ridicate in zona lacurilor, pentru ca amatorii sa poata observa numeroasele specii de pasari care-si petrec vara aici. Idee care s-a dovedit extrem de buna, panorama este una fantastica, odata ajunsi in varful turnurilor, atentie, acestea suporta insa un numar limitat de persoane pe paliere, pe ultimul fiind admise in acelasi timp din cate imi aduc aminte doar trei persoane.

Am fost extrem de impresionat de eforturile facute de cei care administreaza Parcul Natural Cefa de a amenaja cat mai bine zona, punctele de observatie, dar si de multitudinea de panouri informative, unde veti gasi toate lamuririle necesare pentru istoria locurilor, speciile prezente in zona si despre habitatul lor, etc.

A fost o dupa amiaza extrem de placuta, petrecuta departe de tumultul orasului si pe care sper ca o sa o repetam mai des, mai ales ca au mai ramas multe de vizitat prin zona.


[fb]
---
Trimis de danoradea in 28.09.10 16:11:36
INFO ADIȚIONALE
  • Nu a fost singura vizită/vacanţă în ORADEA.
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 15314 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

21 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (danoradea); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P22 Restaurant pescaresc Cefa - cel de-al doilea restaurant din parc
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 2900 PMA (din 1 vot)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

21 ecouri scrise, până acum

presario [28.09.10 16:32:31] »

Adevaru' este ca am tot vrut sa ajung si eu pe la restaurantele astea, dar nu a fost sa fie. Urmeaza candva.

danoradea [28.09.10 16:38:28] »

Restaurante nu prea impresioneaza, desi preparatele din peste sunt intr-adevar foarte bune, insa ceea ce te va impresiona cu siguranta este parcul: lacurile, padurea, florile, nuferii, pasarile, mai exact natura.

cosminp [28.09.10 16:52:40] »

aici am fost in urma cu vreo 15 ani si mi-a placut.

felicitari pentru incursiunea facuta si votul meu.

webmaster77 [28.09.10 18:28:03] »

avand in vedere ca ne situam la doar 25 km de Oradea, am mutat review-ul la "Restaurante, baruri - Oradea" - fiind notata partea de bucatarie ii sta foarte bine la o astfel de sectiune.

webmaster13 [28.09.10 20:52:44] »

melodia atasata se poate schimba!

danoradea [28.09.10 21:00:17] »

Multumesc, e foarte ok melodia, sa ramana aceasta, merge bine cu atmosfera acestor locuri.

pepsi70ro [28.09.10 21:24:22] »

Cam cat a costat, ma refer in primul rand la fileul de salau, sa fac o aproximatie cu ceea ce este la noi?

In rest mi-a placut cum ai povestit dar am unele retineri pentru ca mi-ai dat peste cap "poftele" gastronomice.

S-a nimerit si SB, felicitari!

danoradea [28.09.10 21:49:11] »

Multumesc tuturor pentru aprecieri, 100 de grame de file de salau sau stiuca prajit/gratar costa 17 lei, iar portiile erau de aproximativ 300 de grame.

pepsi70ro [28.09.10 22:02:45] »

Fileul de salau din P11 este de 300 gr? As fi murit de foame

Alina Morar [28.09.10 22:05:26] »

E interesant acest loc, am sa-l tin minte.

Si am sa tin minte si ca nu e aglomerat, eu de obicei evit aglomeratia.

danoradea [28.09.10 22:48:46] »

@pepsi70ro sa stii ca noi am avut noroc cu ciorba servita inainte, si care a fost destul de consistenta, si eu am indoieli in ceea ce priveste cantitatea , dar cum am mers sa ne simtim bine nu ne-am mai legat de amanunte, de altfel sunt extrem de multe locuri in apropiere unde se mananca chiar si peste la fel de bine si mult mai ieftin.

Din pacate putinii turisti care se ratacesc si ajung prin zona nu au decat aceste doua optiuni pentru a servi masa, in cazul in care nu sunt pescari sau sunt, dar nu au avut norocul sa prinda in ziua aceea ceva...

Pacat de zona, care este absolut minunata, cum am mai vazut pe net e numita "un mic colt de delta".

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
danoradea [28.09.10 22:52:36] »

@Alina Morar daca nu iti place aglomeratia, atunci sa stii ca acesta e unul din cele mai potrivite locuri, destinatia de vis, extrem de putine persoane erau ratacite prin zona, localnici foarte rari, doar liniste, multa liniste, intrerupta din cand in cand doar de pasarile prezente inca.

Din pacate nu prea cunosc posibilitati de cazare in zona, desi ma gandesc ca trebuie sa existe cateva optiuni.

Visan125 [28.09.10 23:41:46] »

Am fost de mai multe ori in Oradea si l-am apreciat ca unul din cele mai frumoasa orase din tara. Poate chiar cel mai frumos. Nu stiam atunci insa de existenta AFA asa ca am ratat minunatiile descrise. Nu imi ramane acum decat speranta si aprecierile la adresa autorului, concretizate prin nota max.

deliutza27 [29.09.10 12:19:35] »

Analizand putin lista de meniu - P13 - si tinand cont de tipurile de mancare pe care le-ati sevit pentru 160 lei, nu mi s-a parut scump. Eu pentru o cina de 4 persoane la Pastravaria Lostrita, de langa Baia Mare, unde locuiesc, un singur fel de mancare pentru fiecare, un suc si 2 ape ne-a costat in total 130 lei. Si nu pot sa zic ca m-am ridicat satula de la masa. Anumite sortimente de peste sunt intr-adevar scumpe, dar din cate vad, din meniul de acolo este ce sa-ti alegi, pentru toate buzunarele.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
danoradea [29.09.10 15:05:49] »

@deliutza27 ai dreptate, preturile nu sunt mari comparativ cu cele practicate in general prin tara, dar cand ne gandim la alte tari, in astfel de zone au cele mai mici preturi si lumea se inghesuie sa mearga acolo.

creivean [30.09.10 21:04:52] »

AmFostAcolo de mai multe ori, am stat si afara si in sala din spate (inchisa publicului). Merg acolo, ca si tine pentru peste. Nu am mancat in alta parte o saramura de crap mai buna. De la cea mancata la Iaki, inca mai am urmele herpesului, pe buze.

Asa ca, nu prea conteaza (de fiecare data) stelele locului unde iei masa.

Nu in ultimul rand este bine de stiut ca asta-i cel mai vechi restaurant pescaresc din Cefa si ca este administrat de societatea care exploateaza lacurile, Pro Acva S. A. Deci, la ei, pestele-i proaspat, ca doar ei il cresc/pescuiesc.

Felicitari pentru review si pentru aducerea pe sait a unui restaurant pescaresc foarte bun.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
danoradea [30.09.10 21:42:05] »

Multumesc, ar fi interesant sa facem pe viitor si o mini intalnire AFA aici, mai ales a celor amatori de peste , oricum mai sunt multe pozitii in meniu pe care doresc sa le incerc.

creivean [30.09.10 22:32:08] »

Da, ar fi interesant. Insa, la Cefa, vara ar fi cel mai bine, in foisoarele din curte.

Dupa cum vezi, pe forum, suntem destui si sunt sigur ca nu i-am identificat pe toti oradenii de pe sait.

danoradea [30.09.10 22:50:04] »

Ei, particica asta din forum mi-a scapat, bine ca mi-ai atras atentia si pot si eu sa-i cunosc acum. Intr-adevar vara in foisoare ar fi super, iar ca desert ar merge o plimbare printre lacuri.

webmaster69 [28.11.15 17:39:33] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Restaurante în județul Bihor, [ALTE ZONE din Crişana]" (deja existentă pe sait)

webmaster26 [19.04.17 19:21:28] »

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Unde mâncăm în Oradea și împrejurimi, ORADEA" (deja existentă pe sait)

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
5 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, cosminp, danoradea, deliutza27, Visan125
Alte impresii din această RUBRICĂUnde mâncăm în Oradea și împrejurimi:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.080339908599854 sec
    ecranul dvs: 1 x 1