ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 22.11.2008
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Galati
ÎNSCRIS: 01.07.08
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2008
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
[?] AD. + 1 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Ne intoarcem aici

TIPĂREȘTE

Pentru prima data am ales Turcia pentru concediul de vara. Am vrut si sejur combinat, si tip All, si sa calatorim prin diverse locuri. Am avut un consultant foarte bun, un agent care tocmai vazuse cca 40 de locatii in sudul Turciei. Plecam cu masina si cu odorul de 6 ani. Dintre doua optiuni, am ales Marmaris Resort si nu avem ce regreta. Dupa ce am cautat mai multe variante de drum, am ales una prezentata aici pe site pana la Kusadasi, chiar vreau sa multumesc pentru descrierea detaliata a traseului.

Plecare din Bucuresti la 6.00, prin vama Giurgiu si urmat traseul Razgrad - Targoviste - Omutarg - Kotel - Iambol - Elhovo - Lesovo - 330 km. a fost mai simplu decat credeam (e adevarat ca mi-am facut atlas de harti dupa Google Map (cine doreste cu placere va trimit o copie cu observatii). Circulatia: lejera, 3 radare - nu am luat nici unul, marea majoritate a bulgarilor nu semnalizeaza depasirile. In Turcia nici nu s-au uitat la procura (in turca dupa care am alergat in ultimele zile - 162 Ron cu totul), dar am stat dupa controale mai amanuntite la masinile cu soferi singuri. Apoi am urmat traseul Edirne - Havsa (de preferat nu pe autostrada, nu merita platita taxa pt 30 km, soseaua nationala e forte buna), si de acolo indicatorul de Canakkale pana la Ecebat (cca. 245 km). cum era aglomerat la feryboat, am urmat un baner de-a lungul costei 10 km pana la Kilidibahir, fata in fata cu terminaul de pe malul celalalt. Acolo curgeau vasele unul dupa altul (12,5 lire). La orele 18.00 eram in hotel. Am innoptat in Canakkale (rezervare prin net de acasa, foarte multumiti). Nu uitati sa intrebati daca hotelul are parcare. Noi am platit o parcare la 5 min de hotel, abia apoi am aflat ca hotelul avea parcare free.

De a doua zi a inceput o mica aventura pana la Marmaris. Ne-am oprit prima data la Troia (unde am fost impresionati de organizare mai ales) apoi am coborat spre sud pana la Ayvacik, unde am parasit E87 (sau drumul spre Izmir) pentru Assos (indicator Pasakoy, Behram). Drumul ingust, dar deosebit de spectaculos ca peisaj, cu puncte de belvedere de iti luau respiratia. In Behram sunt ruine peste tot, trebuie sa ajungi in sat, apoi sa cauti sa urci cu masina cat mai sus, sunt parcari ad-hoc, pentru ca altfel devine obositor la intoarcere. Panourile explicative cu toate obiectivele sunt abia sus, pe platoul altarului zeitei Arthemis, abia de acolo poti sa te orientezi unde mai poti sa mergi. Noi am lasat amfiteatrul pentru la anul, era deja tarziu. Pe la 12.30 am plecat pe un drum secundar in lungul coastei spre est (Izmir). Drumul nu era pe nici o harta ca in realitate, dar e bun, foarte pitoresc (in lungul plajei si printre pensiuni particulare si campinguri) pana la Kukukkuyu unde iar am iesit in E87. Si zona asta am auzit ca s-a dezvoltat foarte mult, chiar poate fi o optiune pentru cei ce nu vor sa mearga foarte mult in concediu. Plaja de cca 40 km ingusta dar cu nisip, cazare foarte aproape de mare. In Akcay iar am facut o scurtatura, am luat-o prin oras (statiune) si am iesit pe un drum gol, prin Burhanye iar in european. Soselele lor sunt foarte bune, mai ales in zona turistica mult largite. Se lucreaza la greu pentru largiri in continuare, dar nu cu haosul care ar fi la noi. Au si turcii radare, dar a fost exact cum mai auzisem: s-au facut semne din fata, limita era la 90kmh, coloana mergea cu 110kmh, si politia a inceput sa opresca in serie masini cu nr. de Turcia, la straini le facea semn sa treaca. Cu cat ne apropiam de Izmir traficul era mai aglomerat, iar de la Menemen esti practic in oras. Deviata circulatia spre aeroport pentru legatura in autostrada, dar s-a ajuns lejer in punctul de contact. Impresionant sistemul de autostrazi de aici, chiar cu solutii spectaculoase (a se vedea lipsa in Bucuresti sau oriunde in Romania). De aici pe autostrada pana la Selcuk (cca 75km). Aici a fost frumos ca la ora inserarii ne-am dat seama ca noi stim adresa unde trebuie sa ajungem, dar era adresa de mail!! Din doi turci amabili (ei au dat telefon) am ajuns. Era o casa de oaspeti cu specific turcesc, plina de britanici si germani. Dimineata am platit chiar mai putin decat era pe rezervare cu 5 lire.

Daca mergeti in Turcia la Kusadasi si nu vizitati zona Selcuk ati fost degeaba. Noi ne-am dat seama ca trebuia sa mai stam o zi: vestigiile crestine, bizantine, romane, islamice, cel putin 7 obiective, din care numai Efesus iti ia 3 ore. Nu cumparati carti ghid de pe strada. Sunt in interiorul obiectivelor si/sau intrebati politia turistica (cei in bleu), mult mai ieftine.

Pe la 13 am plecat prin Aydin – Mugla spre Marmaris. Nu am mai intrat pe autostrada, soseaua e foarte buna si libera. Cel putin de la Cine in jos, tot traseul trebuie filmat: tot felul de munti, babe, sfincsi, creste, totul e spectacol montan. Si ai senzatia ca urci continuu. Dupa Mugla (se trece pe centura, nu prin oras) urmeaza o coborare de la 1600m la 0m alt. in 26km, extrem de spectaculoasa ca peisaj, dar si periculoasa. Jos am facut un popas (era cazul). Doi muncitori turci s-au jucat cu fiul meu, desi nu stiau nici o limba straina, ne-au adus smochine si asta doar in schimbul a o tigara. Pana la Marmaris tot drum montan, foarte bun, mare parte in curs de largire, sigur la anul nu o sa-l mai recunosc. Prin statiune am travesrsat pe soseaua principala, urmand indicatorul de Datca. Marmaris Resort este in alt golf, la cca 14 km de statiune.

Prima impresie a fost de curat, civilizat si un pic de raceala. Mi-am dat seama de ce. Voucher-ul nostru era nemtesc, sunt invatati cu turisti britanici, germani si in oarece masura slavi. Dar, s-au comportat ca la un hotel care are pretentia ca are 5 stele: bagaje, parcat masina, orice relatii, corect si fara entusiasm. Din start vreu sa spun: nimic din ceea ce e pe site nu este exagerat, marit sau deformat in bine. Pozele puse de ei sunt reale. Serviciile sunt reale. Si un alt aspect important (desi multi o sa se supere): foarte putini romani (inca 6 persoane), nu spun mai multe. Mesele au fost ok, foarte variate si nu trebuia sa alergi dupa un fel de mancare – am ajuns uneori si cu jumatate de ora inainte de final si am gasit de toate, ca la inceput. Prosoapele de plaja erau contra unei garantii (20 $), dar le putea-i schimba zilnic. Nu am alergat in nici o zi sa prind seslong, erau suficiente, si pe plaja si la piscine (3 mari si doua pt. copii + bazin pt. topogane), si in spatiu verde. Echipa de animatie (o mixtura ciudata de turci, slavi s.a.) s-a dovedit ok, adica au reusit sa adune amfiteatrul plin (cca. 400 locuri) in fiecare seara. Peste zi se ocupau de parcul de distractie si de copii, chiar ei veneau sa ii invite pe parinti sa lase copiii la diferite activitati free.

Nu va pot da relatii despre bauturi alcoolice, noi consumam prea putin (vinul rosu era bunicel, berea draft ok, ginul bunicel), erau si cooktail-uri la disco-pool-club, dar se inghesuiau pustanii. Camera era mentinuta in permanenta curata, nu au completat sampoanele decat la jumatatea sezonului, dar nici nu ne-a deranjat vreo camerista in programul de somn. Am fost si in doua excursii gratuite la centre de arta traditionala din zona. Nu am fost obligati sa cumparam nimic. Insa pe langa toata corectitudinea personalului, calitatea meselor, conditiile standard respectate (4 stele sunt corecte), cea de a 5-a stea e data de peisaj: gradinile dar si golfurile, crestele, acele apusuri si rasarituri salbatice, Rhodos-ul care se zarea peste creste la sud, asta te face sa nu uiti locul in sine. Am gasit un golf salbatic, la cca 5km, numai de cca 10-20 persoane: nisip fin, valuri numai bune si inca o ora de plaja seara cand de obicei in curtea resortului se lasa umbra.

Din Marmaris ne-am intors pe alt traseu. Pana la Mugla a fost cam acelasi drum, apoi am luat-o spre nord-est, ocolind muntii spre Denizli. La intrare sunt puncte de belvedere pentru intreaga vale si muntii din jur. Orasul se strabate foarte usor pe un gen de autostrada, sunt indicatoare foarte bune, si spre Pamukale – pe fond maroniu, e parc national. Se ajunge in 5 min. Pamukale e o nebunie, un gen de sat transformat peste noapte in statiune. Sunt hoteluri, pensiuni, care de tratament, piscine, bai un talmes-balmes foarte inghesuit. Noi am stat la o pensiune (***) cu piscina interioara, condusa de doua australience. La fel, foarte multi turisti occidentali. Desi era seara am plecat pe muntele de sare. A fost o decizie mult mai buna decat sa il facem pe soare. Era racoare, Luna plina, luminile de agrement care ii dadeau o aura aparte. Merita incercat.

A doua zi ne-a luat un pic sa gasim o scurtatura spre Istambul, dar a meritat. Am urmat in traseu de cca. 500 km spre nord, pe relatia Salihli – Akhisar (o zona agricola fantastica, covoare de struguri, rosii, pepeni etc) – Balikesir (pastorala, pitoreasca, oameni deschisi) – Susurluk – Karacabey, apoi pe autostrada spre est pt. Bursa. Am urmat indicatorul de autostrada pentru Mudanya (de unde pleca ferryboat-ul nostru pt care facut rezervare telefonica cu o zi inainte). E drumul cel mai rapid. Eram in criza de timp, dar in Mudanya la intrare ai indicator de ferry la dreapta si in 2 min esti acolo. Nici o surpriza neplacuta: bitetul era acolo, platit de pe card. De ce trebuie rezervare? Pt. Ca fery este ca un avion in interior, ceva mai lat ce e drept: fiecare a locul sau, stuarti amabili, locuri de joaca si de masa. Am facut cca 1h30min. Locul de debarcare Yannycapi foarte aproape de Sultanahmet, cartierul unde rezervasem hotelul. Aici surpriza, nu aveau rezervarea noastra, dar aveau o camera. Pana la urma s-au dovedit sarlatani (Aquarium Hotel), spatiu mic, fara apa calda. Eram obositi si am stat. A doua zi ne-a mutat, iar scandal, dar nu l-am lasat sa ne strice concediul. E greu de vorbit de Istambul, fantastic oras, atmosfera, peisajul, mancarea, curtile interioare, rasariturile si noptile pe Bosfor sunt unice. Merita macar o data sa cascati gura pe strada si la masa vreo 3 zile in Istambul.

Ne-am intors prin Kirklareli (cat mai mult pe autostrada) vama Derekoy (nu mai calc pe acolo, am pierdut o ora fara de Leshovo) – Burgas – Aytos – Shumen – Razgrad – Ruse. Nu insist asupra lui – mai lung, mai aglomerat, mai prost. In vama bulgarii va iau 9 euro la intrare, ca nu stiu ce plante au ei de protejat, iar la pod nu vor decat “euro, dolarei sau leva”, iar 2 euro (care mi-iau luat in plus in sud, i-am cumparat cu 5 lei de la un pungas care tot romaneste vorbea.

Ideea e: foarte bun sejurul, cazari cu rezervari prealabile (cereti sa vedeti poze), harta (a mea facuta dupa GoogleMaps), oameni amabili, mancare buna, nu va faceti nervi pt. ce nu intelegeti ca in Romania, sunteti in concediu, bucurati-va de asta. Pentru cine vrea detalii, cu placere, oricand, Elena si Catalin.

## end review sc

[fb]
---
Trimis de cc_iordachescu in 22.11.08 06:35:31
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5322 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

8 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (cc_iordachescu); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 terasa localului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4250 PMA (din 9 voturi)

ECOURI la acest review

8 ecouri scrise, până acum

cc_iordachescuAUTOR REVIEW
[22.12.08 03:54:40]
»

pretul a fost de 660 euro, 2 persoane + copil < 6 ani.

sibicrengut
[25.02.09 21:42:57]
»

SPUNE MI TE ROG CARE ERA AGENTIA DE ACOLO DIN TURCIA CARE V-A ASTEPTAT ?

valdo
[11.06.09 23:03:38]
»

Ai talent la scris.Bravo.

cristianford
[13.06.09 13:45:10]
»

Mai mergi si anul acesta tot la acel hotel? Mi-a ce ai scris si as dori sa merg si eu dupa 12iulie2009. Cum ne contactam pentru mai multe detalii?

elenio70
[06.09.09 16:22:13]
»

imi cer scuze ca raspund asa de tarziu. Noi am fost prin Marchal, care e dealer Dertour, bilet cu transport propriu. Da, agentia are reprezentanta in hotel, dar la serviciile care le ofera hotelul nu ai nevoie de ei.

Noi am revenii cu placere acolo!

meme*
[27.01.10 12:43:56]
»

Buna

Te intreb cum a fost la Marmaris resort pt ca vream sa mergem si noi in acest an. Pentru anul asta am gasit o oferta dar este mic pentru cea ce ofera dar culmea impresiile celor care au fost acolo (ma refer la romani pe amfostacolo. ro) sunt OK in schimb parerile englezilor etc de pe tripadvisors sunt 50% OK/50% nesatisfacatoare.

Deci e am o mica dilema referitor la cazare, masa, servicii, curatenie si te-as ruga sa-mi spui cum este daca ai fost acolo.

Apropo terenurile de tenis sunt pe zgura sau ciment?

Multumesc anticipat

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmasterXY*
[27.01.10 13:07:11]
»

meme, exista o sectiune pe site dedicata unor astfel de intrebari: Intrebari si raspunsuri. Am mutat acolo intrebarea ta (vor fi instiintati automat toti userii care au scris un review despre acest hotel).

cc_iordachescuAUTOR REVIEW
[27.01.10 13:31:57]
»

In privinta pretului pot spune ca nici noi nu am dat mult pe bilet, depinde de oferta agentiei, despre cazare iti pot spune ca incepind de la receptie lucrurile s-au miscat cu viteza maxima, fara nici un fel de stimulent din partea noastra, camerele normale pentru 4* (dupa criteriile europene). Noi am stat in cladirea principala a hotelului, despre celelalte corpuri de cladiri nu-ti pot spune nimic. In privinta curateniei eu am fost multumita (sunt medic deci cu oarece doza de "paranoia" in acesta problema).

Despre masa iti pot spune urmatoarele: mic dejun-eu nu servesc decat cafea (nici prea tare, nici prea slaba), numai buna de baut, sotul si copilul lapte cu cereale (deverse sortimente), pranz si cina-supe crema, o multitudine de legume preparate sub diverse forme, iar carnea pui, oaie si peste la cuptor, gratar, fierte sau facute pe loc sub diverse forme. Toate prospete - aici intervine iarasi deformatia profesionala si faptul ca eram cu copilul. Despre terenurile de tenis nu-ti pot da multe detalii (nici eu nici sotul nu jucam), dar cred ca erau pe zgura. Daca mai ai intrebari raspund cu placere.

O zi buna!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
cc_iordachescu, cristianford, elenio70, meme*, sibicrengut, valdo
Alte impresii din această RUBRICĂMarmaris Resort:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.043009996414185 sec
    ecranul dvs: 1 x 1