ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 09.09.2010
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: București
ÎNSCRIS: 20.12.09
STATUS: SENATOR
DATE SEJUR
SEP-2010
DURATA: 2 nopți
familie cu copii
2 AD. + 2 COPII

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
98.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 9 MIN

Pensiunea « Mugur de Fluier » - un colt de rai in inima Bucovinei!

Ilustrație video-muzicală

Phoenix - Mugur de fluier
TIPĂREȘTE

In primul rand, as vrea sa imi exprim multumirea celor care au apreciat impresiile scrise de mine, reusind astfel sa castig ca premiu doua nopti in frumoasa Bucovina, pe care nu o mai vazusem de ceva ani buni si in care poate nu ajungeam prea curand, fiind destul de departe de mine.

De asemenea, nu pot sa nu imi exprim aprecierea fata de cel care a creat acest site, respectiv d-lui Cornel Bociort, si care mi-a permis sa scriu impresiile mele de calatorie si altundeva decat pe agenda pe care o port cu mine, fiind astfel utile si altora care vor merge prin locurile pe care le-am vazut si eu.

Totodata, ii felicit pe cei care au avut ideea de a construi o pensiune intr-un cadru absolut mirific, asa cum este amplasata «Mugur de Fluier», chiar in « inima Bucovinei », cum este considerata comuna Vama, de care nu auzisem inainte, dar care acum mi se pare locatia ideala pentru a petrece cateva zile frumoase de concediu.

Intorcandu-ma acum in timp, la momentul in care am castigat acest premiu, voi preciza ca am incercat sa iau legatura prin mail in cateva randuri cu proprietarii pensiunii, fara succes insa, astfel incat am luat legatura telefonic abia spre sfarsitul lunii august, cand ne-am intors dintr-un concediu mai lung prin Europa, ceea ce va recomand si voua atunci cand doriti sa faceti rezervare aici.

La telefon ne-a raspuns o doamna foarte amabila, proprietara pensiunii, cu care am stabilit cele doua zile pe care urma sa le petrecem la « Mugur de Fluier ».

Astfel, am purces la drum, nu insa inaite de a lega mini-sejurul nostru in Bucovina de cateva zile petrecute si in Moldova.

In ziua in care urma sa sosim la pensiune, am vizitat si Cetatea Neamtului si dupa un pranz binemeritat si gustos la restaurantul «La Cetate», despre care am scris aici, am plecat spre Vama, ajungand in jurul orei 18.00, dupa ce am luat legatura telefonic cu doamna Preutescu pentru coordonare, deoarece nu mai aveam GPS, iar accesul la pensiune se face pe un drum forestier de 1,5 km, lucru pozitiv pentru ca nu se afla la sosea, ci intr-o zona superba si linistita.

Din sosea, cum ai trecut de Vama si intri in Molid, imediat dupa un pod care se afla in lucru in acest moment si circulatia se face pe un singur sens, faci la stanga pe langa indicatorul care iti face cunoscut ca vei ajunge la pensiunea Mugur de Fluier si la Casa Vero, o alta pensiune deosebit de frumoasa pe care, sincer, am vanat-o pentru un alt sejur in Vama, alaturi de alte zile petrecute la «Mugur de Fluier»!

Drumul forestier este usor de parcurs, dar nu e de dorit sa te prinda ploaia pe el, care, de altfel, ne-a si prins la plecare... , iar iarna nu im imaginez cum este! Dar si peisajul este asijderea...

Dupa 1.5 km ajungem la un alt indicator catre pensiune, accesul facandu-se in dreapta, cum treci de niste porti masive din lemn, pe un podet care te duce imediat catre pensiune. Paraul Doabra care trece pe sub acest podet se aude in curtea pensiunii, ceea ce face ca timpul petrecut aici sa fie mai relaxant.

Prima impresie a fost una placuta, pensiunea aratand exact ca in fotografii, cu singura diferenta ca in acest moment se extinde prin crearea unui centru SPA, la care inca se lucreaza... , dar nu am fost deranjati de acest lucru, deoarece curtea este mare si te poti relaxa in partea in care se afla locul de joaca si foisorul.

Si daca tot veni vorba de curte, trebuie sa precizez ca nicaieri nu am vazut atatea posibilitati de a petrece timpul in aer liber ca aici, convinsa fiind ca daca pensiunea este plina nu ai cum sa te lovesti unul de altul.

In curte se afla un foisor imens cu un gratar la care accesul se face pe un drum cu dale de piatra flancat cu flori, un loc de joaca executat in intregime de lemn, care reprezinta un material de constructie aflat peste tot in curte, de la mese cu bancute, un balansoar, sezlonguri, pana la busteni pe post de masute si scaunele, bancutele din foisor fiind acoperite cu cergi din lana.

Imi pare rau ca nu am ajuns vara aici, deoarece se afla si o piscina unde te poti scalda si evident poti face plaja pe sezlongurile din lemn.

In afara de asta, exista si doua corturi imense si frumos executate in interiorul carora se ascund alte mese din lemn natur cu bancute, unde te poti adaposti de o ploaie de vara sau vant.

Cat priveste pensiunea in sine, imediat cum intri in ea, in partea dreapta se afla scarile de acces catre camere, opt la numar, plus doua apartamente, iar la parter sala de mese care este si sufragerie, avand in vedere ca aici se afla si un TV si un sistem HI-FI.

Nu exista receptie si nici un alt loc de relaxare aici, insa din sala de mese se face accesul catre un balcon mare unde se afla o canapea din piele neagra cu o masuta unde poti fuma sau bea cafeaua si admira peisajul minunat care se desfasoara in fata ochilor.

Alte asemenea locuri exista si la etaje, la primul niste masute cu scaune si la al doilea o canapea din piele, asta in cazul in care esti intr-un grup si doresti sa stai pe teren « neutru ».

La sosire, inca din parcare am fost intampinati de dl. Preutescu, care ne-a invitat inauntru si ne-a oferit camera pe care o pregatisera pentru noi.

Astfel, am stat la etajul 1, camera 101, suficient de mare, asezata exact pe colt, foarte luminoasa, cu vedere pe doua laturi, spre viitorul centru SPA, respectiv spre fata pensiunii.

Camera avea si patul suplimentar solicitat de noi pentru fata cea mare, pentru care am platit in plus 25 de ron/zi.

Patul dublu a fost suficient de mare pentru a incapea doi adulti cu un copil mic si a fost foarte comod.

Mobilierul este in intregime din lemn negru, inclusiv usile, ceea ce ii confera pensiunii un aer de vila personala de vacanta.

Camera este mochetata, iar la ferestrele cu tamplarie din termopan se afla atat perdele, cat si draperii de foarte buna calitate, ca tot ce se afla in pensiune.

Baia nu este foarte mare, insa este utila, prevazuta cu o cabina de dus, chiuveta si vas de toaleta, dotata cu consumabilele necesare: sapun, sampon, harte igienica de calitate, dar si cu prosoape imaculat de albe si inscriptionate cu denumirea pensiunii. Lipseste insa o perie de WC, iar in camera nu se afla nici-o oglinda mare, este numai cea mica de la baie in care nu te poti vedea in intregime.

Culoarea predominanta in baie este orange, inclusiv la hartia de toaleta, desi in pensiune se prinde numai Cosmote!!! Pentru doritori este bine de stiut ca exista conexiune la internet wireless.

Din camera aveam acces catre un balcon spatios, dotat cu o masuta si doua scaunele. In camera mai exista un sifonier, doua noptiere, un dulapior ce ascundea mini-frigiderul si pe care statea televizorul, doua veioze si o masuta cu doua taburete.

« Piesa » forte consider ca a fost caloriferul imens pe care il reglai la caldura dorita, lucru indezirabil la cele 12-14 grade care se facusera afara la inceput de septembrie! Si in afara de asta, plapumioarele erau atat de confortabile incat nu m-as mai fi dat jos din pat! Imi pare rau ca nu am putut folosi si patura imensa si pufoasa care exista in sifonier, dar caldura din camera nu iti permitea acest lucru!

Dupa ce ne-am facut « comozi », am coborat la masa unde am fost intrebati ce ni s-ar putea pregati din ceea ce s-ar fi putut pregati rapid sau era deja pregatit pentru niste infometati de pe drum... Astfel, am comandat friptura de porc la tava cu cartofi natur trasi in unt si smantana daca nu ma insel, piept de pui la gratar cu cartofi prajiti si o salata de rosii cu branza si castraveti pentru mine, care la ora aia sa contribuie mai putin la depunerea celulitei...

Cat timp asteptam masa, am avut cateva clipe sa admiram «restaurantul» luminat de trei ferestre mari cu perdele crem din in cu floricele maro si decorat cu foarte multe plante si flori naturale de toate culorile, mici obiecte decorative reprezentand paharele de tuica vechi, casetute din lemn, candele, aromatizoare, betigase parfumate, coronite cu conuri de brad.

Apreciez ca erau in jur de 30 de locuri dispuse la sase mese mari acoperite cu fete albe si naproane in culori orange, rosu, galben si roz cu forme geometrice pe care se aflau tavi cu oliviere si servetele rosii, orange si fucsia si aici trebuie sa spun ca tacamurile erau imbracate de fiecare data in aceste servetele mereu altfel, imaginatia fiind de nestapanit, pana si carafa de lapte era imbracata cu un servetel care impiedica scurgerea acestuia pe masa!

Pe o masuta se aflau cateva tavi cu ceaiuri, borcane cu granule de cacao si lapte praf pentru cafeaua de dimineata, care oricum era servita cu lapte condensat.

Portiile au fost uriase si mancarea foarte gustoasa, cinste bucataresei! Mancarea a fost adusa in niste farfurii mari din lut si avea un aspect foarte placut, iar castravetii murati au fost taiati in forma de inimioara... Pretul platit, in care s-a inclus si un suc, o bere si o afinata: 65 de ron!

Micul dejun a fost consistent si era format din: oua ochiuri «smiley» sa le zic, pentru ca aveau ochi din boabe de piper si gurita din ardei... , muschiulet, bucatele de cas, masline, cascaval, dulceata de capsuni si mure, zacusca, lapte, ceai, paine prajita. Cafeaua nu era inclusa in micul dejun si costa 4 ron. In premiul nostru micul dejun a fost inclus, altfel costa 25 de ron/persoana. Trebuie precizat si faptul ca bauturile costa astfel: apa la jumate 4 ron, berea 5 ron, sucurile mici 5 ron, cutia de suc mare 10 ron.

A doua zi la pranz am avut supa de pui cu taitei, adusa in bol separat pentru fiecare, din care ne-am servit cu polonicul si era destul de mare si de bogata incat nu mai puteam manca felul doi... Sotul meu a optat pentru un bors taranesc de hribi dementiala! Nu am putut sa nu gust si eu! Felul doi am ales snitel cu pilaf super delicios totul, care au fost insotite de o farfurie cu ardei copti pe gratarul din foisor si rosii. Toate acestea plus un suc, o bere si o afinata au costat 64 de ron.

Seara nu am mai luat masa in pensiune pentru ca am vrut sa profitam de faptul ca a stat ploaia care ne trezise destul de tristi din acest motiv, dar care a facut o pauza si dimineata sa ne putem bucura de iarba verde, apoi dupa pranz, astfel incat am plecat spre Campulung Moldovenesc si apoi spre Manastirea Moldovita, ajungand dupa ora 21.00 in pensiune.

Micul dejun de a doua zi a fost oarecum similar, ochiurile fiind inlocuite de omleta si cascavalul de slaninuta, dar cu parere de rau lipsea dulceata de mure...

Am impachetat bagajele cu regret ca puteam sta mai mult, anul acesta fiind prea rasfatati de plimbari, lasand in urma un adevarat colt de rai... , dar cu promisiunea facuta noua de a reveni si a poposi mai multe zile in Vama, pe drept cuvant « inima Bucovinei »!

Site-ul oficial este pensiuneamugurdefluier.ro, pentru orice amanunte legate de amplasare, tarife si oferte speciale.


[fb]
---
Trimis de magdalena in 09.09.10 19:47:06
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4249 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

22 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (magdalena); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
IMPORTANT: Eventualul drept la replică din partea proprietarilor este BINEVENIT, ÎNCURAJAT și SALUTAT, fiind esențial pentru formarea unei opinii în cât mai completă cunoștință de cauză. Proprietarii sau reprezentanții unitătilor de cazare își pot exercita dreptul la replică fie scriind un ECOU la acest articol, fie inițiind un articol nou, cu titlul "Dreptul la replică".
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P50 Pensiunea "Mugur de Fluier", un "panou" la intrare cu informatii utile despre serviciile din pensiune
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10100 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

22 ecouri scrise, până acum

corinne
[09.09.10 20:14:58]
»

Impresionante impresiile despre weekendul din Bucovina ! Si sa mai spuna "carcotasii" ca nu avem turism romanesc la inaltime ! Si serviciile nu sunt cele pe care le asteptam ...

Felicitari pentru descrierea amanuntita !

Si eu am fost in weekend pe litoral si am fost foarte multumita de serviciile oferite. Sau poate nu am avut pana acum ghinionul ( si poate nici nu o sa am , caci gandesc pozitiv) unor servicii superficiale...

sandu.53
[09.09.10 20:20:12]
»

foarte frumos scris cu multe detalii despre o zona minunata. Felicitari!

magdalenaAUTOR REVIEW
[09.09.10 20:24:49]
»

In curand voi incarca si fotografiile pe care v-as ruga sa aveti rabdarea sa le parcurgeti, merita!

pepsi70ro
[09.09.10 20:56:34]
»

Foarte frumos ai descris aceasta pensiune, intr-adevar pare a fi un colt de Rai, asa cum avem foarte multe in tara noastra.

Felicitari pentru review, ai toata aprecierea mea!

Pe site scrie ca are 4 margarete, probabil ar fi trebuit inserat si in fisa tehnica acest lucru.

magdalenaAUTOR REVIEW
[09.09.10 21:12:08]
»

@pepsi, pensiunea era deja creata pe site si nu am creat o rubrica noua, cu aceasta ocazie rog un webmaster sa faca acest lucru, adica sa insereze cele patru margarete!

Multumesc!

georgiana
[09.09.10 21:29:18]
»

... Daca si hartia igienica era tot portocalie, ca si culoarea din baie... ce mai pot comenta???

Spune-ne te rog, cum era vremea acolo, comparativ cu alte zone? este mai rece?

magdalenaAUTOR REVIEW
[09.09.10 21:39:56]
»

Da @georgiana! Era portocalie!!! Vremea era foarte rece, cca 14 grade la pranz, 12 spre seara si dimineata si sub 10 grade noaptea!

Pentru cei care mergeti in Bucovina acum, imbracati-va de iarna! Fara pulover si geaca vatuita nu poti sta...

Ellada_sagapo
[09.09.10 22:08:14]
»

Atept cu nerabdare cele 54 de poze care urmeaza sa fie validate.

Draga Magdalena, de cand ai inceput sa povestesti de mancare deja ma astept sa ai poze si cu preparatele culinare!

Alina Morar
[09.09.10 22:38:55]
»

Azi am fost foarte darnica in superbonusuri. Aproape la fiecare review, am avut aceasta ocazie, sa fiu eu cea care vine cu sb.

Mi-ai adus aminte de zilele cand am fost si eu, peste drum, pot sa zic asa, tot datorita acestui seit, la Pensiunea Lidana.

Doar ca noi am prins o canicula...

creivean
[10.09.10 00:24:27]
»

Aoleu, acum mi-am dat seama pe unde ai umblat şi ce loc minunat ne-ai dezvăluit. Doamne şi ce poze faine ai urcat. Felicitările mele. Meriţi încă un premiu

krondia*
[10.09.10 09:10:58]
»

Felicitări pentru premiu, felicitări pentru review! Şi chiar dacă în frumoasa Bucovină s-a cam apropiat iarna, îţi propun să ascultăm piesa "Mugur de fluier" de la Phoenix http://www.beta.trilulilu.ro/septimosaur/0bff0b0f2a6633

cosminp
[10.09.10 09:19:02]
»

Bucovina cea frumoasa si faima pensiunilor de acolo sunt certe valori in turismul romanesc.

felicitari +vot.

Sanziana
[10.09.10 09:30:26]
»

ma bucur ca te-ai simtit bine in frumoasa mea Bucovina!

Pensiunea este de vis, si oamenii de acolo sunt foarte primitori, ai facut o alegere minunata

Admin
[10.09.10 09:48:33]
»

Super review, cu totul remarcabil prin nivelul de detalii si prin utilitatea pentru cei care se documenteaza despre aceasta pensiune si despre destinatia Vama, in general - una care MERITA includerea pe lista "must see", si in opinia mea.

Modificat clasificarea in "4 stele/margarete"; am adaugat deasemenea ilustratia muzicala propusa de krondia mai sus.

presario
[10.09.10 09:52:07]
»

Excelent review! Foarte buna pensiunea, l-am pus la favorite.

Cam cati km (aprox) sunt din Suceava pana aici? Ca poate mi se arata si mie de o delegatie prin Moldova.

catalinalupu
[10.09.10 11:03:15]
»

Chiar ma bucur ca ai avut ocazia... sa te relaxezi... intr-un colt de Rai... dar eu tot cred ca omul sfiinteste locul!... (desi prin venele mele curge si sange moldovenesc si iubesc Romania, iar pentru mine Moldova e asa o chestie de suflet), aici e vorba de mai mult, dupa cum spuneam... degeaba avem daca nu si profitam... de natura, de istorie, formele de relief... sa speram ca vom mai auzi de asa "minuni" care ar trebui sa fie ceva obisnuit in turism si sa avem unitate de masura si raportare cu celelalte tari UE... ce idealista sunt!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
magdalenaAUTOR REVIEW
[10.09.10 12:56:05]
»

@krondia, multumesc pentru piesa propusa!

@presario, sunt 59 de km din Suceava, noi insa ne-am dus prin Targu-Neamt si ne-am intors pe drumul Roman-ului, evitand Suceava si scutind kilometri buni!

Multumesc tuturor pentru aprecieri! Eu m-am indragostit de Vama, imi pare rau ca nu am stat mai mult si nu am colindat si imprejurimile, poate in alte impresii am sa mai aduc vorba despre ea si ce am mai vazut pe acolo.

Recomand cu caldura aceasta pensiune situata intr-o zona deosebit de frumoasa, recomand bucatareasa minunata si domnisoara foarte amabila ce ne-a servit si care a incercat mereu sa ne multumeasca.

Despre proprietari nu am putut spune mai multe pentru ca noi am mers in cursul saptamanii si ziua erau la servici... , nu am reusit sa ne luam ramas bun personal.

Sper ca ati avut rabdarea sa admirati toate fotografiile!

mariana.olaru
[10.09.10 14:08:28]
»

Cred că e de prisos să te mai laud ! Încă un review pe care îl apreciez la superlativ...

biancuta
[10.09.10 20:37:20]
»

Chiar e un colt de rai aici! Foarte multe amanunte utile si pozele foarte frumoase! Felicitari!

magdalenaAUTOR REVIEW
[10.09.10 21:24:39]
»

Multumesc Biancuta! Vama este superba!

savastefania
[13.09.10 15:46:28]
»

M-ai cucerit cu pensiunea asta. O sa mergem si noi la anul, dar probabil vara.

Totul suna prea frumos ca sa nu fie adevarat.

mirdem
[25.07.11 14:41:12]
»

E prima noastra zi din cele 10 pe care vrem sa le petrecem aici la Mugur de fluier si confirm toate cele relatate de magdalena. E cu adevarat un colt de rai. Am ajuns aseara si pe drumul care duce la pensiune era o caprioara splendida, care a sarit gardul dupa un anumit timp in care nu a stiut ce sa faca.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
Alina Morar, biancuta, catalinalupu, corinne, cosminp, Ellada_sagapo, georgiana, magdalena, mirdem, sandu.53, savastefania
Alte impresii din această RUBRICĂPensiunea Mugur de Fluier:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.094429969787598 sec
    ecranul dvs: 1 x 1