ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 01.09.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 29.08.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 14 [euro]

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
la PMM* = 46 USD
*PMM = Preț Minim MEDIU / Cameră, în cursul anului

TIMP CITIRE: 8 MIN

Egiptul intre trecut si prezent….

TIPĂREȘTE

Pentru a vorbi despre o alta civilizatie distincta prin istoria ei, trebuie sa fii echilibrat si obiectiv…Atunci cand toate acestea le postam pe un forum cu si despre turism, …ar trebui sa gandim de 2 ori inainte de a scrie (si ma gandesc la cativa “carcotasi“ a caror review-uri nu oglindesc realitatea….; dar mai multe in ultimele randuri pentru ei)

Prezentarea mea o voi inparti in: impresii despre Pyramisa, plusuri &minusuri si sfaturi utile.

Asadar Pyramisa Beach Resort se afla la 18 km de Hurghada in regiunea Sahl Hasheesh International Resort Communit (click aici), fiind cea mai noua zona turistica intre Hurghada si Macadi. Avionul care va duce in Egipt, survoleaza intreaga zona turistica de coasta si veti avea o imagine panoramica splendida, la apus de soare, a resortului.

Pyramisa este primul hotel construit acum 3 ani si primul din golf, la nord, pe o suprafata de 120 mii mp, sub forma literei “E” cu deschidere la mare (vazuta din avion). De aici in colo, poate voi folosi si aprecieri la superlative, dar credeti-ma ca merita (nefiind nici prima iesire si nici primul all inclusive, nu voi face comparative cu nici o tara pe acelasi segment).

Intreaga zona, ca si hotelul este o opera de arta in cel mai pur stil egiptean (vezi poze si site official al zonei). Dar sa ne referim la hotel:

La aeroport iei contact dur cu clima (un cuptor la care se deschide usa, e imaginea perfecta). Drumul este relativ scurt si trece dintr-o regiune in alta prin porti cu arhitectura ce imbina anticul si prezentul, avand rol si de control al traficului (vezi poze). Pyramisa prin intrarea din cladirea principala (a literei “E”), imensa ca volum si spatiu liber (fara pereti), ce adaposteste receptia, zone de relaxare generoase, lobby bar, si vip bar; scarile laterale impodobite cu tablouri in relief conduc catre zona restaurantelor interioare: unul din cele doua principale si a la carte. Ceea ce frapeaza este ca mirosul de bucatarie nu se simte in aceasta cladire imensa. La lumina zilei o sa apreciezi grandoarea cladirii: ”peretele” ce da spre resort este integral din sticla si aveti o imagine completa (intre doua laturi ale literei “E”) pana la mare. Si inca ceva: aerul conditionat este ca o gura de apa in desert: il doresti dar iti ingheata sufletul cand intri de pe plaja in cladire (cred ca nu au decat un buton pe consola AC: maxim, ca nu se opreste nici odata)

Cele 3 laturi ale literi “E” reprezinta hotelul in sine cu camere dispuse pe P+3 etaje, in capat fiind apartamentele ce au vedere la mare. Noi am avut standard room si am cerut la etaj pentru a avea balcon (la parter este terasa deschisa ce da in gradina sau la piscine).

Camera este mare (vezi poze) in care incap linistit 3 paturi si fotoliile; TV flat, AC centralizat cu consola de programarea temperaturii si timpului. Baia este generoasa ca spatiu. Curatenia se face zilnic, schimbul de prosoape, zilnic, lenjeria la cerere (pentru un $ te alegi cu un camerist prin de imaginatie in modelarea prosoapelor). Barul este gol, apa plata se aprovizioneaza zilnic, 1,5l/pers. este suficienta, daca nu se consuma atunci nu se lasa in plus (de aceea ebine sa o puneti bine pentru eventualele excursii private)

Sa aruncam o privire si in resort: intre 2 laturi ale hotelului se afla 2 piscine imense cu adancimi pentru toti. Prima piscina are un pool bar pe “insula” si snack- barul Arabesque cu specialitati de pizza si paste pentru pranz; seara in fata piscinei se desfasoara activitati artistice. A doua piscina cuprinde un bar in “apa” acoperit cu trestie, puteti servi direct din apa bauturi sau la masute, gustari caldesi prajituri: inghetata este la “liber” intre 10-17 la ambele pool-bar. Aceasta piscina are si o zona de topogane, accesibila pentru toate varstele. Aproape de plaja se afla centrul Spa si sala de fitness.

Si acum cate ceva despre plaja: una dintre minunile naturii si ale Egiptului este Marea Rosie (pentru care de fapt am si venit). Sahl Hasheesh este un golf scaldat de soare de la est la vest cu apa ireal de limpede si linistita, deranjata doar de miile de pesti “incapatanati “ sa innoate printer turisti. Plaja privata este plina de seslonguri din lemn cu saltea si umbrele acoperite cu trestie, unde poti gasi loc la orice ora (pe primul rand... dimineata!). Barul Reefside de pe plaja deschide la 9 pentru cafea si de la 10 la 17 pentru bauturi; se poate servi continental breakfast (10-12) si pranzul constand in diferite meniuri zilnice la gratar (carnati, hamburger, mici egipteni, salate si cartofi)

Golful privat al hotelului este locul ideal pentru snorkeling…un acvariu natural, fara egal in zona Hurghada, Macadi, intrecut fara doar si poate de Sharm El Sheikh. Temperatura apei nu scade sub 27 grade; la amiaza cand are loc refluxul, apa se retrage in zona plajei 2-3 m iar in afara golfului 20-30m

In partea stanga a resortului este o zona “salbatica “, care coboara lin de pe faleza in mare, unde se simte briza valurilor. Neaparat sa va plimbati pe faleza din dreapta hotelului (vezi poze) (click aici)…E uimitor ce au putut realiza in “slujba” turismului: faleza strajuita de 3 randuri de palmieri (specie de curmali), fiecare iluminat si udat individual, hotelurile ce fac placere ochiului (3 sunt in circuitul turistic, restul nu sunt deschise, dar care dupa asfintit sunt toate ilaminate feeric). Totul se termina intr-un “parc” in cel mai pur stil arhitectonic egiptean, cu bazine si fantani multicolore pe timpul serii. Ceea ce da grandoare golfului este pontonul ce incepe de langa Pyramisa si se pierde in mare pe 300m, partial din beton restul din lemn, echipat complet pentru acostarea vaselor mici particulare, …totul iluminat cu stalpi din 10 in 10m. Bucurati-va ochii de stratul de iarba intre faleza si si plaja pana la ponton (noaptea …locul de joaca a soparlelor inofensive).

Gata cu superlativele …. sa trecem la “note” (plusuri&minusuri)

-F&D: mancarea este pentru toate gusturile in stil arab (daca va obisnuiti cu mirodeniile locale in toate mancarurile). Oricum ai ce sa alegi in tot resortul de la snack (pizza, macaroane, hamburger), la gratarul de pui ce lucreaza din plin afara langa restaurantul principal, pana la mancaruri gatite. Gustati kebab-ul si specialitatea din miel servita de bucatari langa zona de salate. Ospatarii (toti barbati, normal!) nu au cravate si nici servirea nu este ca la Hilton sau Steigenberger, dar nu rabzi de foame. Minus pentru prajituri (majoritatea de patiserie si torturi foarte slab insiropate) si fructe (toate taiate in boluri sau in creme). Bauturile sunt la discretie pe tot resortul: sucuri la dozator sau pet (cereti la pet!), bere Luxor sau Stella; vinurile ”varsate “ din restaurantele principale, sunt mai bune decat cele inbuteliate de la baruri (a comentat cineva pe forum ca se servesc din bidoane de plastic…asa e, dar sunt schimbate zilnic). Minus pentru bauturile spirtoase care sunt egiptene si... doar spirtoase si in special un minus mare pentru chelnerii de la toate barurile si sefii lor: cred ca au scoala de a se misca foarte incet, de a servi doar in pahare mici de plastic (refuzati si cereti pahare mari sau beti langa ei pahar dupa pahar!)

-Accommodation: camerele sunt ok cu seif si super AC. Minus finisajele in baie si mobilierul nu tocmai calitativ pentru un hotel relativ nou. Si alt minus pentru substantele care le folosesc de 2 ori pe saptamana (in exterior) contra furnicilor, ce nu sunt tocmai placute la miros (lasati AC in functiune si dispare). Camerele de la parter dinspre gradina, in anumite perioade pot avea musafiri precum furnici sau inofensive soparle (dar eu unul nu am vazut)

-Sport activities: se fac simtite in timpul zilei atat la piscine cat si la plaja: gym, volei darts, mini club, zona de sport in hotel (billiard, tennis de masa), water sports &diving. Minus pentru activitatile de seara (in afara de mini club)... sarace, cu toate ca isi dau tot interesul prin spectacole diverse realizate exclusiv de animatorii de diferite nationalitati (din ce am aflat... sunt “profesionisti” fata de alte hoteluri); alt minus pentru preturile piperate de la Spa.

Deplasarea dus–intors avoin, autocar: ireprosabila (toata lauda pentru turoperator). Minus (dar care are legatura doar cu partea egipteana) pentru haosul din aeroport la fiecare plecare.

Ca rezumat, pe o scara de la 1-10, intreg resortul, inclusiv plaja si fauna marina (fata de alte hoteluri din zona) merita nota 9.

Sfaturi utile:

-la aterizare, o persoana din familie, cu toate pasapoartele merge sa plateasca taxa de viza, imediat in stanga terminalului cum intrati; nu va duceti la reprezentantii tur-operatorului.

O alta persoana din familie poate completa formularele necesare controlului vamal.

- la acelasi ghiseu puteti schimba euro in pounds (lire egiptene), cursul fiind mai bun si in castig fata de $ sau la ATM cu card

- la un calcul simplu de conversie lei-lire, lei-euro, lei-$ rezulta ca excursiile e bine sa le platiti in dolari, iar la cumparaturi folositi pounds (lire)

- in camera nu folositi apa de la robinet pentru baut sau spalat in gura. Va ajunge apa plata din camera

- dupa –amiaza scoateti cartela de la chei (sub forma literei P) si lasati-o in consola pentru a merge AC (noaptea sunt 30 *C). Luminile si TV merg fara cartela, insa nu si AC.

- soarele rasare la 5.30-6.00; pe plaja puteti merge de la ora 7 pentru un snorkeling linistit, nisipul nu frige iar apa marii e cristal. Daca nu ati luat de acasa, sigur cumparati de la magazinul de langa Spa incaltaminte si echipament acvatic la preturi rezonabile si negociabile (mai ales in lire).

- soarele apune la 18.30-19.00 (in timpul Ramadan mai devreme cu o ora, deoarece se trece la ora de iarna!). Asadar nu va faceti o impresie gresita despre resort seara cand ajungeti (nefiind activitati intense seara!) …ziua o sa aveti o alta imagine despre acest hotel.

In final am pastrat cateva cuvinte pentru “carcotasii” la care totul se rezuma la mancare, bauturi …sau o parte din romanii din avion, care comentau cam asa: "ce rost are un drum obositor pana la Cairo sau Luxor ca sa vad pietrele lor cand pot sta la o bere pe plaja!!!... "

Suntem diferiti (si asta e bine!), parerile tuturor conteaza, insa atunci cand strabatem 3000 km, nu putem compara cu Turcia sau Grecia (sunt alte culturi, alta viata economica) si sigur eu nu pot compara cu UAL din Turcia (gen Rixos sau Royal Wings, unde am fost)... Trebuie sa apreciem si in primul rand sa intelegem cultura, religia, Ramadan, burka, cafeaua…. pentru ca toate fac parte din viata unui Egipt cu 96% desert…. pentru ca Egiptul este istorie si present.


[fb]
---
Trimis de onlyoctavian in 01.09.10 21:37:44
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în EGIPT
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 7747 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

33 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (onlyoctavian); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P11 rafinament la superlativ
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 12950 PMA (din 19 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com — la un preț mediu (media pe întreg anul) de 46.00 USD pe cameră

  • ECOURI la acest review - pg. 1 / 2

    33 ecouri scrise, până acum

    se afișează ecourile [1 - 30] din total 33
    anadragusin
    [01.09.10 21:52:39]
    »

    Un review extraordinar, cu super-informatii si super-amanunte. Primele puncte vin de la mine si un bun venit pe site. Tine-o tot asa. De exceptie! Poate mai vii si cu alte review-uri.

    Onix
    [01.09.10 23:00:56]
    »

    Felicitari pentru review. Si eu am avut in plan sa merg in aceasta vara in Egipt dar pana la urma am ales Turcia. Acest hotel era una din optiunile pentru Hurghada, mai ales pentru plaja minunata. Poate voi ajunge aici anul viitor.

    aLeXa10
    [01.09.10 23:01:45]
    »

    Super review, foarte folositor! Ai puncte si de la mine!

    onlyoctavianAUTOR REVIEW
    [01.09.10 23:37:03]
    »

    multumesc tuturor pentru apreciere...am incercat sa fiu de ajutor celor care cauta impresii si pe forumuri romanesti cat mai obiective...sa parcurgeti si pozele (care tb sa fie validate )...cele de sub apa sunt superbe..

    presario
    [02.09.10 09:30:47]
    »

    Excelent acest review si foarte obiectiv prezentat, atat hotelul cat si restul.

    mmierla
    [02.09.10 09:47:37]
    »

    Foarte frumos scris - cu muuulte amanunte. Pozele foarte frumoase. Felicitari!

    gabriellanik
    [02.09.10 11:01:20]
    »

    Un review foarte frumos si foarte util.

    Ma intereseaza cu ce fel de aparat ati facut pozele din apa (ati achizitionat unul de acolo sau ati avut din tara - daca e de acolo cat a costat). Pozele sunt superbe!!!

    Ai puncte si de la mine!

    Inca odata felicitari!!!

    sandu.53
    [02.09.10 11:19:38]
    »

    excelent scris...bine ai venit si asteptam si alte impresii.

    onlyoctavianAUTOR REVIEW
    [02.09.10 13:17:26]
    »

    Multumesc...

    gabriellanik, in legatura cu pozele... la inceput am gresit si am cumparat un aparat subacvatic de unica folosinta din magazinul hotelului (160 lire~80 ron) dar erau doar 24 pozitii pe film si atunci am cumparat impreuna cu prietenul meu o husa din silicon speciala pentru pozat si filmat sub apa (cred ca 140 lire) universala pentru aproape toate aparatele digitale. Iin tara o asemenea husa pleaca de la 200 ron.

    Apoi am invatat sa facem poze si filmari prin setari si rezolutii specifice.

    De altfel in primele zile eram bronzati mai mult pe partea dorsala a picioarelor (adica ce ramanea afara din apa)

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    costin1968
    [02.09.10 21:16:57]
    »

    Bravo!

    Punctaj maxim!

    P. S. Imaginea romanilor de inculti (adica prosti, cinstit vorbind): "… o parte din romanii din avion, care comentau cam asa: "ce rost are un drum obositor pana la Cairo sau Luxor ca sa vad pietrele lor cand pot sta la o bere pe plaja!!!... ", imagine care se construieste din puzzle-ul unor review-urilor, nu este imaginea celor care au spus asa (din pacate), ci este imaginea noastra a romanilor, in general.

    Admin
    [04.09.10 19:20:01]
    »

    excelnt review, exelenta filozofie turistica si de viata, felicitari si din partea mea

    Ioana Moldovan*
    [12.09.10 16:54:34]
    »

    Buna,

    vreau sa iti multumesc ca mi-ai dat vesti bune despre acest hotel, avand in vedere ca am citit doar comentarii care mi-au lasat un gust amar.

    am vazut ca ai fost impresionat de ce ai gasit la acel hotel si vreau si eu sa te intreb cate ceva pt ca mi-am facut si eu rezervare

    Am inteles ca hotelul e la doar 18 km de aeroport, dar de ce e necesar totusi o ora si ceva pt a ajunge la el?

    Spunemi te rog ce fel ce carne se gaseste pe acolo de mancare? (am o probleme cu stomacul, sunt mai sensibila)

    Daca as dorii sa vizitez piramidele, transportul il pot face pana la Cairo doar cu autocarul, nu se poate cu avionul sau trenul?

    Eu voi merge in luna octombrie acolo, crezi ca va fi prea cald sau va fi ok vremea?

    De cate ore e durata zborului? (voi pleca de la cluj).

    In speranta ca imi vei raspunde la intrebari iti multumesc anticipat

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    onlyoctavianAUTOR REVIEW
    [12.09.10 20:42:01]
    »

    @Ioana Moldovan, am fost impresionat de intreaga zona Sahl Hasheesh, unde se afla hotelul (mai multe poti afla despre zona pe pagina lor www.sahlhasheesh.com) si de frumusetea si bogatia M Rosii din acest golf.

    Acum sa-ti raspund la intrebari cu placere: cursa Bucuresti-Hurghada a durat 3 ore si 15min si am ajuns seara la 19 h 15'; transferul aeroport-hotel dureaza aproape o ora ptr. ca opreste la mai multe hoteluri din Hurgada, iar Pyramisa e ultima oprire si in plus chiar daca soseaua e ff buna, pe toata lungimea ei e brazdata cu obstacole de plastic sau ciment pentru micsorarea vitezei (maxim la 200m).

    La masa se gateste toate tipurile de carne (mai putin porc): pui, vita, peste, miel in diverse preparate ca prajita, snitel, gratar, gordon, chiftelute... sa nu te astepti la bucatarie europeana, insa fiecare gaseste ceva pe gustul lui. In plus gratarul exterior restaurantului principal e la foc continuu de la 13 la 21.

    Excursiile la principalele obiective ca Luxor, Cairo, coaziera pe Nil te sfatuiesc sa le faci cu agentia pentru ca au si ghid vorbitor de limba romana. In programul lor exista Cairo cu avionul, nu stiu insa daca este de actualitate, dar pretul este mare (250$ /pers). Bine ar fi sa faci si Cairo dar si Luxor-valea regilor, insa sunt foarte obositoare amandoua si daca ma "legi" si cu un safari... nu simti concediul! Celelalte excursii poti sa le faci cu firmele locale, sunt mai ieftine si au aceiasi standard (nu iti trebuie translator!), de exemplu safari " white sun of desert " de sfatuiesc sa-l faci cu agentia locala care are reprezentant pe plaja la hotel se e f .bine organizara la un pret bun 45$ (fata de 65$ cu agentia). O sa "pun" o poza cu programul excursiilor prin agentie.

    În Egipt anul are numai trei anotimpuri. Iarna, care durează de pe 15 noiembrie până pe 15 martie, este urmată de" prima vară" între 15 martie şi jumătatea lui iulie şi de" a doua vară", ultimul anotimp al anului, care începe la jumătatea lui iulie şi se termină pe 15 noimebrie. Mai multe poti afla de pe http://www.invia.ro/egipt/vremea-si-clima/ (de unde am luat si eu un fragment ) sau de la fata locului click aici

    La alte intrebari voi raspunde cu placere in continuare.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Ioana Moldovan*
    [13.09.10 08:44:37]
    »

    iti multumesc pt raspuns... dar as mai dorii sa te intreb... ce ma sfatuiesti sa vizitez mai mult... unde e mai frumos... in Cairo sau in Luxor si Valea regilor... clar in toate nu voi merge... ca vreau sa stau si la soare

    iti multumesc si pt tabelul cu excursii si tarife

    si inca ceva... ce monede sa am... euro, dolar sau lire de-ale lor?

    mersi

    onlyoctavianAUTOR REVIEW
    [13.09.10 12:32:10]
    »

    @Ioana Moldovan, amandoua sunt incarcate de istorie de peste 5 mii ani (cu vreo 3 mii mai mult ca dacii!!) si e f. f greu sa te decizi. La romani sti cum e: daca spui ca ai fost in Egipt, te intreaba daca ai vazut piramidele, putini stiu ca Luxor e vechea capitala Teba a Egiptului din timpul Noului Regat al lui Amon-Ra, iar templele de la Karnak, Luxor si Valea regilor sunt impresionante prin grandoare si arhitectura timpului... asa ca e greu, eu as fivrut la Luxor, insa am hotarat in grup Cairo... deci a ramas pentru la anul Luxor!!

    Despre bani: cum am scris si in review si nu ma deranjeaza sa repet, pentru excursii cel mai bine sunt $ (o sa pun un tabel si cu euro si faci singura conversia la lei pe ambele variante). La cumparaturi foloseste moneda nationala pounds (lire egiptene), fiind mai usor de negociat (preturile sunt in lire si poti scadea la jumatate). Poti scoate lire la atm cu cardul numai in Hurghada (in caz ca nu ai cumparat valuta) sau daca ai rezerve de euro, pastreaza-le sa schimbi in lire chiar in terminalul din aeroport, unde platesti viza (cursul e f. bun E-LE fata de $-LE) sau la receptie hotel. Transferul in bazarul din Hurghada il faci cu taxi comandat langa receptie la 20E dus-intors le spui sa te opreasca in fata la Cleopatra din Hurghada si sa te ia tot de acolo la o anumita ora (este un magazin cu preturi fixe, cam cu 5 lire mai scumpe fata de bazar (numai daca sti sa negociezi acolo in bazar... altfel le iei dublu). De la Cleopatra in jos, pe stang si dreapta sunt magazine cu de toate, bani si rabdare sa ai ca in rest te baga ei inauntru. Un exemplu de pret: salurile acelea cunoscute sub denumirea de Arafat care sunt bune in desert, din bazar le poti lua la 20 Lire si din Cleopatra intre 8-11 L in functie de lungime.

    Ce am uitat sa-ti spun in ecoul anterior: cumpara-ti din tara tot ce-ti trebuie pentru snorkeling (adica sa bagi capul in apa dupa pestisori): incaltaminte de apa, ochelari, teava si dopuri urechi (poti sa le iei si in hotel langa Spa in lire negociabil)

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    Ioana Moldovan*
    [15.09.10 07:47:04]
    »

    iti multumesc inca o data pt raspuns... eu mi-as dorii mult sa merg la Luxor si Valea Regilor... piramidele nu pot sa zic ca ma trag in vreun fel mai ales ca am citit ca e f mare mizeria pe acolo... dar cand voi fi acolo voi vedea exact ce voi vizita.

    vroiam sa te intreb daca se gaseste la mancare vreun fel de ciorba cu care suntem noi ramanii obisnuiti? (am fost la turci si 7 zile am crezut ca mor fara ciorba)

    daca voi mai avea si alte intrebari, voi revenii

    mersi mult

    onlyoctavianAUTOR REVIEW
    [15.09.10 08:49:46]
    »

    Excursia la Cairo (ca si la Luxor) dureaza aproape 24 ore, din care aproape 14 ore drumul dus-intors cu autocarul (conditii de 5 stele in autocar). Se pleaca la 1 din noapte, se ajunge la Cairo dimineata, mic popas pe podul de peste Nil, apoi se viziteaza muzeul de egiptologie din Cairo (cu ghid profesionist si translator), se ia pranzul (la 11 pe un vapor restaurant) apoi se viziteaza fabrica de parfumuri, piramidele, sfinx si un bazar... si inapoi la hotel. Toate vizitele sunt intr-o viteza de n-ai vazut... mai putin la bazar si parfumuri (unde au si interese-comisioane), de aceea trebuie sa fi putin "nesimtit" si sa intarzii cat poti la piramide, sfinx, ca nu le vizitezi in fiecare zi. Cam asta e pe scurt excursia (mai multe afli din alte review foarte bune si la obiect). Curatenia lasa de dorit in tot Egiptul in general (asta e lumea araba), insa in zonele turistice totul e ca la carte, nu sunt probleme... chiar si suveniruri, sucuri se pot cumpara si la jumatate de pret prin negociere, fata de magazine.

    Ciorbe: pai exista de pui, de vacuta... dar nu ca cele romanesti... adica totul este fiert si apoi scos din ciorba, deci mai mult zeama (gustoasa!) dar tot zeama e... (si carne taiata marunt, care se termina repede in ciorba).

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cami1212
    [31.10.10 02:43:16]
    »

    Buna, o sa plec si eu in Egipt peste 2 sapt si te-as ruga sa ma ajuti cu ceva informatii:

    - husa pentru aparatul foto este potrivita si pt scuba? adica poti face poze ok?

    care este pretul excursiilor si al inchiriatului de echipament pt scuba?

    mutumesc

    onlyoctavianAUTOR REVIEW
    [31.10.10 12:50:14]
    »

    buna cami,

    husa este buna pentru fotografii sub apa de pana la 20 m

    Cele mai bune rezultate vor fi imediat sub luciul apei. Lumina va disparea rapid cum mergeti mai adanc in apa, la fel si culorile (unul dintre avantajele aparatelor digitale este ca puteti retusa fotografiile facute sub apa). Flash-ul functioneaza rar in apa. Va trebuie un mic antrenament pentru ca sa reusiti fotografii intradevar bune... dar o sa reusiti ca nu participati la vreun concurs. Asadar rezultate excelente apar la snorkling. (eu nu sunt profesionist dar imi plac cum au iesit ele mele)

    In ceea ce priveste preturile:

    -diving: in hurghada =65 $ intre 8-17.00 (include asigurare, bauturile si pranzul, echipament)

    in sarm =50-70$ (1 /2 scufundari) (include asigurarea, pranzul echipament)

    curs diving =250$/ 4 zile intre 8-17.00 (include echipament si transfer, certificat contra cost)

    pentru alte informatii... sunt pe faza

    cami1212
    [31.10.10 13:21:46]
    »

    multumesc, daca se poate sa imi spui de unde anume ai achizitionat husa... si vreun sfat special pt scuba sau snorkeling... ms din nou

    onlyoctavianAUTOR REVIEW
    [31.10.10 15:17:18]
    »

    husa am achizitionat-o de la unul din magazinele hotelului, insa gasesti si in tara la preturi mai mari sau mai mici in functie de calitaea materialului si dimensiune (daca ai timp cauta pe net sa-ti faci o impresie).

    cu eu am fost in sahl hasheesh (hurghanda) iar tu mergi in sharm... nu prea am sfaturi (relieful acvatic e mult diferit intre cele doua zone)... sharm-ul fiind recunoscut pentru bariera de corali din aproprierea coastei (Tiran, Ras Muhmed). Detalii despre temperatura, apa si momente proprice de scufundari gasesti in review meu.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    cami1212
    [31.10.10 16:06:29]
    »

    multumesc

    Cynthia
    [27.03.18 13:42:53]
    »

    @onlyoctavian: Vă rog Wi fi cum funcționează?

    onlyoctavianAUTOR REVIEW
    [27.03.18 19:12:02]
    »

    @Cynthia: Crede. ma ca din 2010 pana acum s. au shimbat multe.

    Ce pot sa. ti spun e ca anul trecut am fost in Makadi Bay (mai jos de Hurghada) la Makadi Palace (face parte din lantul hotelier Red Sea) si wifi functiona numai in zona receptiei si lobby bar.

    Se putea inchiria un router portabil... nu facea banii (25$). Eu am preferat sa cumpar cartela locala Vodafone de 60 lire egiptene cu 4G net la viteza 3g si am fost super multumit, chiar si in desert sau la templele Karnak sau Luxor a mers ata, eu facand transmisie live in tara pe unde am vizitat. Exista si mai mici sau mai mari dupa dorinte si buget.

    Poti verifica aici prepaid-data-sim-card.wik ... .com/wiki/Egypt

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Cynthia
    [27.03.18 20:48:27]
    »

    @onlyoctavian: Mulțumesc ptr. răspuns. Eu am fost de f. multe ori în Egipt (20) de doua ori pe an primăvară și în octombrie. Ultima data (2018) am fost forte dezamăgită. Totul era pustiu, Turiști erau 90% egipteni, personal necalificat restaurant cu meniu sărăcăcios Wi-fi când și când. Nu cred ca o sa mai merg în Egipt.

    webmasterX
    [27.03.18 21:03:35]
    »

    @Cynthia:

    Ultima data (2018) am fost forte dezamăgită. Totul era pustiu, Turiști erau 90% egipteni, personal necalificat restaurant cu meniu sărăcăcios Wi-fi când și când.

    La care hotel/resort ați fost?

    Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

    Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

    În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

    Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă).

    NB: linkul poate fi găsit şi în pagina 1 a saitului - „SCRIE REVIEW”

    Cynthia
    [27.03.18 22:00:03]
    »

    @webmasterX: Old Palace Resort Sahal Hasheesh

    elenaadina
    [06.05.18 15:09:49]
    »

    Pozele sunt foarte frumoase, in special cele cu pesti... cam la ce distanta au fost facute de tarm?

    Sunt pesti si la intrarea in mare?

    Unde ar fi mai multi pesti aproape de tarm la Pyramisa sau la Makadi Palace?

    Caut un hotel unde sa am pesti cat mai aproape de tarm, ca sa nu fiu nevoita sa fac snorkeling, am probleme cu coloana.

    Multumesc anticipat pentru raspuns!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    onlyoctavianAUTOR REVIEW
    [06.05.18 15:35:05]
    »

    @elenaadina: Cea mai mare si frumoasa bariera de corali care inca rezista turistilor se afla on golful Makadi.

    Hai sa va spun cate ceva despre reciful de corali din MakadiBay: barierea de corali se intinde de la nord spre sud pe toata intunderea golfului, avand la nord o latime de peste 40 m si in dreptul resortului Makadi Palace cam 15-20 m.

    Peste aceasta bariera naturala poti trece de pe plaje in golful propriu-zis pe la pontonul din nord de la extremitatea hotelului Grand Makadi si printr-un culoar "spart" artificial intre Makadi Palace si Spa Makadi, pe o latime de 2 m, bine semnalizat cu balize, cordoane si pancarde cu zona interzisa.

    Dupa recif se arata in toata splendoarea apele Golfului, adincimea coborand brusc la ponton pana la 20 m, iar la culoarul de trecere la cca 10 m, cu fundul de nisip alb si o "gradina de corali " cu fauna de neimaginat de la pisici de mare, peste papagal, calcan, acesibile pentru practicantii de scuba diviong, iar in zona de sud avand adancimi si de 50. Profesionistii spun ca in serile racoroase isi fac aparitia in golf si delfinii... pana la proba contrarie trebuie sa-i credem.

    Asadar in cadrul hotelurior din Red Sea (Makadi Palace, Grand Makadi, Makadi Spa) se poate admira diversitatea pestilor in doua zone distincte: intre plaja si bariera de corali cu apa mica insa va trebuie neaparat incaltaminte speciala, datorita scoicilor si aricilor aflati printre blocurile de pietre pe care calcati in apa. Aceasta zona e protejata, asa ca aveti grija sa nu distrugeti coralii.

    Zona a doua este dupa bariera de corali asa cum am prezentat-o mai sus. Intrati pe pagina mea de facebook: octavian l. [...] sunt postari publice din egipt.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    webmasterX
    [06.05.18 15:54:42]
    »

    @onlyoctavian: Pe AmFostAcolo nu acceptăm postarea în clar a informaţiilor cu caracter personal (nume, numere de telefon, adrese de mail, etc). Aceste info se pot trimite/primi însă prin mesaje private, destinatarul primind aceste mesaje în aceeaşi căsuţă de mail în care primeşte şi înştinţările despre ecouri.

    Pentru a transmite un mesaj personal: click pe linkul "mesaj pers" afişat la fiecare ecou, lângă username (ori click pe username, apoi - în fereastra nou-deschisă - pe linkul "trimite mesaj pers").

    Notă: Este necesar ca destinatarul să aibă bifată opţiunea ACCEPT PRIMIRE MESAJE DE LA CEILALŢI UTILIZATORI. Opțiunea se poate seta/deseta din secțiunea CONTUL MEU.

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    11 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    aLeXa10, cami1212, costin1968, Cynthia, elenaadina, gabriellanik, Ioana Moldovan*, mmierla, Onix, onlyoctavian, sandu.53
    Alte impresii din această RUBRICĂPyramisa Sahl Hasheesh:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.069751977920532 sec
    ecranul dvs: 1 x 1