ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 28.08.2010
  • *) Email NEFUNCȚIONAL
  • GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
    DIN: pitesti
    ÎNSCRIS: 09.08.10
    STATUS: GOLD
    DATE SEJUR
    AUG-2010
    DURATA: 1 zile
    familie cu copii
    1 AD. + 2 COPII

    GRAD SATISFACȚIE
    CADRUL NATURAL:
    95.00%
    Mulțumit, aproape încântat

    NOTARE MEDIE REZULTATĂ
    95.00%

    AUTORUL ar RECOMANDA
    această destinaţie unui prieten sau cunoscut
    TIMP CITIRE: 4 MIN

    Muzeul Judetean Arges - un loc interesant

    TIPĂREȘTE

    Acum cateva zile, impreuna cu cei doi copii ai mei, m-am deplasat la Muzeul Judetean din Pitesti. Incerc sa-mi duc copii cat pot de des, daca pot si saptamanal in diferite locuri interesante, utile aflate in orasul unde locuim sau in apropierea acestuia, atat pentru a-i distra, pentru a-i plimba, dar si pentru a invata cate ceva. Prin locurile in care mergem eu le explic amandurora despre ce este vorba, incerc sa le captez atentia, le arat ce este cel mai interesant din acele locuri unde suntem.

    Cand le-am spus copiilor unde mergem, fetita fiind mai mare a inceput sa ma bata la cap cand mergem, iar baietelul fiind mai mic, vazand-o pe surioara lui destul de insistenta, a inceput si el sa traga de mine ca sa mergem, chiar daca stabilisem dinainte ora la care o sa ne ducem la muzeu.

    In cladirea aflata in centrul orasului se afla doua sectii si anume Sectia de Stiintele Naturii si Sectia de Istorie, prima sectie aflandu-se la parter, iar cea de-a doua sectie fiind la etaj. Aceasta cladire cu mult pimp in urma, inainte sa fie muzeu, a fost Prefectura judetului, ea fiind construita intre anii 1898-1899, fiind cel mai important monument de arhitectura neoclasica din Arges.

    De fapt Muzeul Judetean Arges cuprinde mai multe cladiri, in celelalte fiind planetariu o expozitie de arta naiva, un observator astronomic si un amfiteatru. La planetariu am vrut sa mergem si noi, dar la ora lacare am venit noi, nu s-a mai tinut spectacolul din lipsa vizitatorilor, trebuind sa fim minim zece persoane. Planetariul este primul in format digital din tara.

    Nu am mai fost pe aici de ani de zile, cu fetita mai fusesem inainte, dar baietelul nu mai ajunsese pana acum pe aici, el fiind foarte mirat si foarte surprins de ce a vazut aici. Pretul de intrare este de 5 lei pentru adulti si 3 lei pentru copii, cam mare pentru vremurile acestea si daca tinem cont si de faptul ca in 20-25 de minute vizitezi tot muzeul. Programul de vizitare este in fiecare zi de la 09.00-17.00, mai putin lunea cand este inchis. In curtea muzeului, in partea dreapta te intampina doua tunuri, destul de impunatoare, probabil din cel de-al doilea razboi mondial.

    In momentul in care am vizitat muzeul eram in el ca vizitatori doar noi trei si se mai aflau inauntru trei angajati ai muzeului. Cred ca lumea nu mai vine pe aici sau prin alte locuri datorita crizei si datorita faptului ca oamenii se gandesc intai la supravietuire si apoi la distractie.

    Sectiunea Stiintele Naturii a fost infiintata in 1977 si imbunatatita odata cu trecerea timpului si cuprinde trei parti componente si anume prima este - Originea vietii sievolutia vietuitoarelor pe pamant, a doua este - Organizarea materiei vii si relatiile din ecosistem, iar cea treia este - Relatiile om-natura si ocrotirea mediului inconjurator de-a lungul timpului.

    Copiilor mei le-a placut de minune muzeul, mai ales sectia Stiintelor Naturii, unde se afla multe animale si pasari impaiate. Aici se afla amenajate mai multe locuri asemanatoare cu cele din natura, cu diferite animale si plante amenajate destul de frumos.

    As putea aminti aici de un porc mistret destul de mare, ce era impreuna cu mai multi puisori si un urs carpatin destul de frumos si de impunator. Tot la acesta sectiune este amenajata destul de reusit si o pestera in miniatura, cu stalactite si stalacmite, ce sa mai zic, este asemanatoare pesterilor adevarate.

    Sectiunea de istorie de la etaj este destul de interesanta, dar mai ales pentru adulti, copiilor mei neplacandu-le la fel de mult ca cea de la parter. Aici este prezentata istoria Argesului din paleolitic pana la regimul comunist, inclusiv acesta. Printre cele mai interesante lucruri aflate aici, amintesc de mai multe tezaure de monede din diferite timpuri, colectii de podoabe dacice, prezentarea razboaielor daco-romane, diferite uniforme militare, dar si mai multe colectii de arme, incepand de la cele preistorice pana la cele folosite in cel de-al doilea razboi mondial.

    Concluzia generala este ca sunt destule lucruri interesante de vazut aici.

    Dupa ce am iesit de la muzeu copii au vazut ca in fata acestuia, peste strada, se afla un parc de copii cu mai multe leagane, balansoare, topogane, etc. , bucuria lor, direct acolo ne-am oprit. Am reusit sa stam aici mai mult decat am stat la muzeu adica aproape o ora.

    Daca aveti drum prin Pitesti, dar si timp, Muzeul Judetean Arges este o oportunitate destul de placuta de petrecere a timpului liber.


    [fb]
    ---
    Trimis de fluturas1* in 28.08.10 20:23:32
    INFO ADIȚIONALE
    • Nu a fost singura vizită/vacanţă în PITEȘTI.
    NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

    VIZUALIZĂRI: 6534 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
    SESIZEAZĂ
    conținut, limbaj

    4 ecouri scrise, până acum, la acest articol

    NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (fluturas1*); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
    Poze atașate (se deschid în pg nouă)
    P01 Cladirea Muzeului Judeţean din Pitesti, vedere din partea din fata.
    EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
    Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
    Puteți VOTA acest articol:
    PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 5400 PMA (din 9 voturi)
    NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

    ECOURI la acest articol

    4 ecouri scrise, până acum

    krondia*
    [29.08.10 22:58:27]
    »

    Interesant muzeul şi foarte frumoase pozele. L-am trecut pe listă pentru când ajung în zonă.

    fluturas1*AUTOR REVIEW
    [30.08.10 01:20:34]
    »

    Mulţumesc pentru aprecierile pe cale le-ai făcut.

    pepsi70ro
    [03.09.10 16:43:56]
    »

    Am trecut pe langa acest muzeu vara trecuta, dar n-am oprit. Data viitoare nu-l mai ratez, felicitari!

    webmaster26
    [18.02.18 18:04:35]
    »

    Mutat în rubrica "Muzee în Pitești și împrejurimi, PITEȘTI" (nou-creată pe sait)

    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
  • Niciun abonat la acest review, încă...
  • Alte impresii din această RUBRICĂMuzee în Pitești și împrejurimi:


      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.051671028137207 sec
    ecranul dvs: 1 x 1