ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 12.08.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Oradea
ÎNSCRIS: 17.03.08
STATUS: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2010
DURATA: 1 zile
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
CADRUL NATURAL:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
92.50%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 8 MIN

Baile Felix - pe drumul ce bun

TIPĂREȘTE

Asa cum stiti deja, Baile Felix este cea mai mare statiune balneoclimaterica din Romania. Este amplasata pe drumul Deva – Oradea, la aprox 8 km inainte de intrarea in Oradea si la aprox 20 km de vama Bors.

Se poate ajunge si cu trenul, pana in gara Oradea, iar de acolo cu un automotor pana in gara Felix, sau din Oradea cu tramvaiul pana in cartierul Nufarul – capat si de acolo cu autobus, maxi-taxi, etc.

In apropiere – la aprox 1 km - se afla si Baile 1 Mai, o alta statiune balneoclimaterica, dar nu atat de “faimoasa” ca si Baile Felix.

Izvoarele cu apa termala de la Felix au fost descoperite inca din antichitate si au diverse proprietati curative, ca atare statiunea este celebra chiar si peste hotare inca de pe vremea raposatului impuscat.

Site-ul oficial al statiunii, de fapt al SC Turism Felix SA este acesta click aici

Desi date despre acest loc sunt mult mai vechi, chiar si in anumite scrieri de la Vatican, statiunea incepe sa se dezvolte abia la sfarsitul Sec. XIV, avand ca simbol floarea de lotus.

Apele termale de aici au primit chiar Diploma si Medalie de aur in 1896, la o expozitie mondiala.

Mai multe detalii “tehnice” si “istorice” despre statiune gasiti aici: click aici

Statiunea cunoaste un avant in perioada comunista, ca apoi sa intre intr-un adevat declin dupa revolutie.

De cativa ani buni insa, lucrurile s-au schimbat, iar Baile Felix se afla pe un drum ascendent foarte bun. Toate astea – dupa parerea mea – datorita concurentei, atat din Romania, cat si de la vecinii maghiari.

Statiunea are multe hoteluri, aproape toate avand baze proprii de tratament, dar – asa cum ziceam – dupa revolutie, acestea s-au degradat incet-incet.

Dupa anul 2000, in Baile Felix s-au “ridicat” insa o gramada de investitii private – vile, pensiuni, hoteluri, care mai de care mai aratoase, elegante, cu fonduri europene sau nu.

Incet-incet capacitatea de cazare la “privati” a crescut foarte mult, amenintand asadar serios vechile hoteluri.

Ca atare, un hotel a fost vandut, iar dintre celelalte, cateva au inceput sa fie modernizate de catre SC Turism Felix SA, pentru a le aduce la standarde mai civilizate.

Dintre hotelurile renovate/modernizate

Hotelul International 4*, detalii aici click aici

Dispune si de baza tratament, welness, piscina interioara si doua exterioare, deschise tot anul, precum si alte servicii.

Hotelul Termal 3*, detalii aici click aici

Dispune si de baza tratament, welness, piscina interioara si exterioara, deschise tot anul, precum si alte servicii.

Hotelul Nufarul 3*, detalii aici click aici

Dispune si de baza tratament, welness, piscina interioara si exterioara, comune cu H Termal, precum si alte servicii.

Dintre hotelurile nerenovate, sau renovate sumar

Hotelul Mures 2*, detalii aici click aici

Acesta are si piscina exterioara, la care au acces si turistii de la urmatoarele 3 hoteluri.

Hotelul Somes 2*, detalii aici click aici

Hotelul Unirea 2*, detalii aici click aici

Hotelul Poienita 2*, detalii aici click aici

De asemenea Hotelul Lotus este in curs de renovare completa si transformare intr-un hotel de 4*.

Vestea buna este ca langa Hotelul Lotus, pe locul fostului Hotel Felix, se construieste deja FELIXARIUM. Aceasta este o investitie de peste 12 milioane de Euro si va fi un complex acvatic, cu aqua-park, bazine acoperite, saune, etc, similar cu cele din estul Ungariei.

Ai nostri se lauda ca va fi “cel mai modern centru de agrement aquatic din Estul Europei”. Ramane de vazut daca asa va fi sau nu.

Detalii complete despre Felixarium gasiti pe pagina lui oficiala aici click aici

Bun – revenind la hoteluri, ar mai fi Hotelul Crisana 2*, detalii aici click aici

Si acesta are piscina proprie, baza tratament, etc. Acest hotel apartine de grupul “carbogazos” al celor doi frati Micula.

De asemenea, alte hoteluri de categorie inferioara ar fi Hotel Muncel si Hotel Padis.

Ca o precizare – aceasta enumerare a hotelurilor, dar si a unor pensiuni (mai jos) nu reprezinta vreun top, vreo preferinta, ci doar o simpla enumerare. Ramane ca voi – turisti la Baile Felix – sa studiati, comparati, intrebati, eventual cititi impresiile de pe acest site si alegeti varianta potrivita de cazare.

Despre vilele, pensiunile private sau hotelurile noi - cel mai important este ca sunt foarte multe, iar tarifele sunt accesibile. Este foarte important ca aceste investitii private au “ridicat” statiunea si au obligat (intr-o oarecare masura) sa se modernizeze si vechile hoteluri.

Dintre variantele “private” de cazare amintesc cateva (fara preferinte, top, etc, sunt doar cateva care mi-au sarit in ochi)

Pensiunea Laura 3*

Pensiunea Select 3*

Pensiunea Noblesse 3*

Pensiunea Davidof 3*

Pensiunea Luca 3*

Casa Veronica 3*

Pensiunea Ana Maria 3*

Pensiunea Sebastian 3*

Hotel Nicoleta 3*

Hotel Ami 3*

Hotel Monaco 3*

Hotel Topaz 3*

Complexul de vile Verdi, detalii aici click aici

Hotel President 4*, detalii despre acesta aici click aici Atentie! acest hotel este in afara Bailor Felix, dar distanta nu e mare, cateva sute de metri doar.

De asemenea sunt alte multe vile si pensiuni pe care nu le-am trecut aici, mai sunt multe in localitatea Sanmartin (prima localitate dupa Felix spre Oradea, distanta cam 0, 5 km). Mai sunt cateva vile si pensiuni dragute si la iesirea din Felix spre Deva, dar distantele sunt putin mai mari atunci (1-2, sau chiar 3 km).

Cel mai bine – cand “contractati” o cazare de acest tip – este sa intrebati unde anume exact este situata vila/pensiunea.

Multe variante gasiti aici

http: //www. bailefelix. net/cazare_baile_felix. php

sau pe alte site-uri diverse de acest gen.

De asemenea, cand intrati in statiune, fie dinspre Deva, fie dinspre Oradea, va vor intampina “privati” cu cartoane cu “camere libere”, chiar si acum in august cand este foarte-foarte aglomerat.

Bun, una din atractiile principale ale Bailor Felix sunt cele doua straduri alaturate Apollo si Felix, despre care am scris aici

click aici

Ambele stranduri sunt renovate, curate, cu diverse facilitati, comunica intre ele, iar tariful de intrare este unic la ambele.

Mai este si strandul UGSR, care este mai “proletar”, sau se poate merge (contra cost + daca mai sunt locuri) si la strandul Hotelului International, sau la Hotelul Termal, sau la Hotel President – care are si piscina de noapte.

O alta atractie – poate cea mai frumoasa – este parculetul din centrul statiunii cu lacurile cu nuferi. Si aceasta zona s-a renovat, arata civilizat (bancute, balustrade nichelate, etc), iar nuferii sunt superbi – vedeti pozele.

Tot in aceasta zona, langa lacuri sunt si 2 frumoase biserici de lemn.

De asemnea, gasim aici si bazar, piata, magazine diverse, tarabe/gherete cu langosi, porumb fiert, negustori ambulati, fotografi, anticari, agentie loto si alte diverse “chestii” care fac deliciul unui concediu in Romania – vezi pozele.

Evident ca mai sunt inca multe cladiri darapanate, parasite – fostele “pavilioane”, dar poate se va rezolva in timp problema lor.

Ca si variante de a manca.

Pentru asta nu trebuie sa va faceti nici o problema, gasiti la tot pasul terase, restaurante, cu preturi accesibile. Eu am mancat de multe ori la Restaurantul-Pizzeria Art Club, care este chiar in centru. Mancarea este foarte buna, preturi normale, uneori este si palinca din partea casei.

Ar mai fi Restaurantul-Pizzerie Casa Romaneasca (are si meniul zilei la pranz = 12.90 RON), Restaurant Union, Restaurant Traverdi, etc.

Sunt si multe ABC-uri sau magazine alimentare, pentru cei care prefera varianta “self-caternig”.

De asemenea – la tot pasul – saorma, hamburgeri, mici, placinte, etc.

Per ansamblu, la Baile Felix te poti descurca – dupa parerea mea – cu orice fel de buget, chiar si in varianta in care acesta este destul de redus.

Pt seara – sunt diverse variante, in afara de restaurante, terase (unele au si formatie proprie), mai sunt si discoteci, cluburi – de ex. Club Dark, care este chiar in centru.

Excursii optionale

Din Felix se pot face excursii la Pestera Ursilor, Stana de Vale (in zona Beius, spre Deva, pret 35-40 RON)), sau se poate vizita Oradea- zona centrala, detalii aici click aici

si aici click aici, eventual Cetatea Oradea – detalii aici click aici

Tot in Oradea puteti face shopping la Lotus Center (o gramada de magazine – New Yorker, Douglas, Hervis, Debenhams, Media Galaxy, DM, Takko, Benvenuti, Sprider, etc si hypermarket Carrefour).

De asemenea, din Felix se fac excursii de o zi, cu microbus, la Budapesta (pret 120 RON), la Hajduszoboszlo (pret 100 RON, include un pranz si intrare strand).

Pt cei pasionati de calarie, la iesirea din Felix spre Deva, pe partea stanga, exista o zona unde puteti incerca asa ceva.

Cam asta este pe scurt ce am vrut eu sa va zic despre Baile Felix. Este o statiune frumoasa, aglomerata vara, foarte potrivita pentru un concediu in orice perioada a anului, sau pentru tratament. Are si cateva minusuri, care se pot trece usor cu vederea, dar are mai multe plusuri. Pun imediat si cateva poze.


[fb]
---
Trimis de presario in 12.08.10 13:55:49
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 26193 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

19 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (presario); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P04 Baile Felix - lacul cu nuferi.
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 9750 PMA (din 17 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

19 ecouri scrise, până acum

biancuta [12.08.10 14:14:36] »

Un ghid foarte util, presario! Chiar zilele trecute vorbeam cu un vecin despre o eventuala minivacanta la Baile Felix.

magdalena [12.08.10 14:17:21] »

Doamne, m-ai omorat cu baile Felix, trebuie sa revin aici!

presario [12.08.10 14:17:39] »

Sa nu uitati cremele de plaja ca este canicula vreo cateva zile. ( Si daca le uitati, nu e nici o problema, ca se gasesc si acolo ).

corinne [12.08.10 14:39:10] »

Un ghid util pentru cei care vor si merg acolo!

Felicitari !

pepsi70ro [12.08.10 18:22:16] »

Excelent, bravo @presario, deja l-am pus la favorite, sunt sigur ca-mi vor fi necesare impresiile trale cat de curand. Felicitari!

georgiana [12.08.10 23:00:15] »

Eu chiar n-am stiut ca e cea mai mare statiune balneoclimaterica! Poate tot de aia nici n-am vizitat-o, ca e... prea aproape!

Dar poate-i fac o vizita autorului acestui minunat review, intr-o zi! Ca Oradea-e sinomima cu Baile Felix!

geni [12.08.10 23:31:03] »

De 6 ani mergem la Baile Felix la tratament si titlul ales este cat se poate de sugestiv. Anul acesta chiar am simtit ca se vrea mai mult.

Desi am citit/recitit impresiile tale si ale lui @creivean (inainte de plecare) nu am reusit sa vedem ceea ce ne-am propus.

Vremea nu prea a tinut cu noi, a plouat in nestire si surprinzator timpul a trecut mult mai repede, dar nu am ratat pizza la Art Club, un gratarel la Union si shopping-ul de la Lotus.

Anul trecut ne-am aventurat la Cefa (la 35 km de Oradea, sper sa nu gresesc)... pestele a fost delicios!

Poate anul viitor, cu un tratament (unde-i cazul) sau cu o balaceala iese o mini-intalnire!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
presario [13.08.10 11:05:20] »

gEorgi - dupa ce ai "batut" baile de la Calacea si alea din Ungaria - cred ca e cazul sa te lamuresti la fata locului care e treaba si cu Felixu'.

Cand vii sa nu-ti uiti tricoul albastru cu Greece.

presario [13.08.10 11:18:28] »

Apropo de aglomeratia de august de la Baile Felix - o stire anunta ca gradul de ocupare la hotelurile mai bune depaseste 100 %.

De ex la Hotel International este de 116 %.

Cica au adus si paturi suplimentare.

Stirea click aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
presario [13.08.10 11:34:29] »

Ca o precizare suplimentara la acest review

In aceasta perioada (1-15 august 2010), in fata Hotelului President (iesirea din Baile Felix catre Deva) are loc Festivalul Berii President (Tuborg, Carlsberg şi Holsten, mici, carnaciori, gratare, etc).

Pe durata festivalului circula, special cu aceasta ocazie, turistii pot circula intre Baile 1 Mai si Baile Felix-President cu o limuzina de epoca sau cu omnibusz-ul tras de cai sau de un tractor.

Stirea completa si detalii despre manifestarile artistice cu aceasta ocazie gasiti click aici

Omnibusz-ul este imprumutat de la Oradea si despre el am scris click aici

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
aida.alecu* [15.08.10 09:56:42] »

presario Nota 10! La anu concediul sau o parte din concediu va fi acolo! ! Pe mine una m-ai convins! Oricum toata lumea lauda Felixu'! Spre deosebire de alte statiuni care au decazut rau dupa revolutie aici totul pare pus pe roate!

presario [16.08.10 13:55:59] »

aida.alecu - multumesc.

Nu te astepta sa gasesti aici tot "occidentu", dar oricum este cu mult mai bine decat in alte statiuni romanesti aflate in paragina.

creivean [18.08.10 15:20:56] »

Acum, pe bune, că-ţi dau dreptate, Băile Felix sunt pe drumul cel bun, cu toate că până prin 2002, am crezut că se dărâmă tot.

Cum au apărut investiţiile private, în hoteluri, baze de tratament, piscine, etc. , s-a animat şi eu cred că, în 2-3 ani îşi va fi câştigat deja, statutul de cea mai bună staţiune balneo-climaterică din ţară.

Că potenţial are, cunoscută este, investiţii se fac, mai ales de S.C.T. Felix.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
biancuta [29.08.10 00:35:54] »

Presario, drumul spre Oradea din Tg. Mures e prin Cluj. Ai idee cum e drumul prin Arieseni? Stiu ca e mai lung cu 20 km, ceea ce n-ar fi o problema, dar drumul ne-ar intarzia mult? Ai putea sa-mi spui si cati km sunt pana la Pestera Ursilor din Baile Felix? Ai idee cat dureaza vizitarea ei? Multumesc anticipat!

presario [29.08.10 08:14:12] »

biancuta - drumul prin Arieseni este mai rau (ca sa fiu doar "delicat"). Din Felix se merge in directia Deva pana in Stei. Dupa iesirea din Stei se face stanga spre Arieseni/Campeni, si pe acest drum este Arieseni-ul. Dupa aia mergeti spre Campeni si de acolo puteti sa mergeti spre Alba Iulia, sau spre Turda. Tot cu drumuri rele.

De la Felix la pestera ursilor sunt cam 90 km - se merge pana in Sudrigiu si acolo se face stanga, sunt indicatoare cu pestera. La pestera - minim 1 ora.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Alina Morar [29.08.10 08:56:32] »

Este mai lung si timpul parcurgerii e mai lung, din cauza atator curbe, dar e pitoresc si daca va hotarati sa ramaneti peste noapte sunt multe de facut in zona si merita.

Sau daca mergeti pe ruta Cluj - Oradea, care e mai aglomerat, neaparat sa va abateti putin din drum si intrati si la Suncuius. Este foarte frumos... zona... Pestera Unguru Mare... chiar Pestera Vadu Crisului, dar accesul e mai greu. Si eu imi doresc sa vizitez P. Vadu Crisului. Am fost la ea, dar eram bebe in carucior si parintii m-au lasat afara cu o tanti, pana ce au vizitat-o. Daca pleca acea tanti cu mine?

Dar, ATENTIE. Ultima data cand am fost la Suncuius, am vazut avertizari despre existenta VIPERELOR.

Drum bun sa aveti.

biancuta [29.08.10 10:36:44] »

@presario si Alina Morar, va multumesc pentru raspuns. Noi mergem doar la sfarsit de saptamana si timpul nu ne permite nici sa stam peste noapte in zona dar nici sa fac excursia la pestera din Felix, ca nu-mi mai ramane timp de relaxare. Cu o zi la dus, una la intors, nu ramane nimic. Credeam ca pot intra acolo in drum spre Felix. Cred ca ramane pe altadata.

Alina Morar, informatiile tale sunt foarte utile. Acolo va trebui sa ne cazam macar o noapte, dar cu alta ocazie.

hlli [22.09.10 21:09:35] »

Super amanuntit a scris presario.

Nu cred ca as fi reusit sa nu uit cite ceva, eu care merg cam de 2-3 ori pe an la Felix, pret de citeva zile sau o sapatmina. Sunt realmente indragostita de Felix.

Si cum anul acesta nu am fost decit o data si atunci doar pt 4 zile, saptamina viitoare mi-am propus sa o petrec la Felix.

Sper ca si de data aceasta sa gasesc acest loc tot la fel de frumos si linistitor ca si in multe alte dati anterioare.

Sa auzim de bine!!!

cristinatotem [24.05.12 13:38:18] »

Buna ziua... super multumita de acesta desciere, abia astept sa merg, dar as avea si eu citeva intrebari legate de Baile Felix:

-cine stie sau a fost cazat la Hotel Nufarul?

-a fost cineva de curand??? (anul 2012)

-ce conditii sunt? si aici ma refer la cazare, masa si mai ales tratament.

-voi pleca la sf. lunii iunie si nu stiu daca nuferii si florile de lotus vor fi inflorite.

-as dori niste recomandari pt. drumul pina la pestera Ursilor si Scarisoara!!!

-va multumesc anticipat.

-cu respect un client fidel al acestui site f. f. f bun. !!!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
10 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
aida.alecu*, Alina Morar, biancuta, corinne, cristinatotem, geni, georgiana, hlli, magdalena, presario
Alte impresii din această RUBRICĂVacanța în Băile Felix:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.08581805229187 sec
    ecranul dvs: 1 x 1