ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.08.2010
DE ms65
--- F ---
GR. VÂRSTĂ: 40-50 ani
DIN: Bucuresti
ÎNSCRIS: 23.09.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JAN-2010
DURATA: 3 zile
familie cu copii

GRAD SATISFACȚIE
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
100.00%
Încântat, fără reproș
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 4 MIN

Sighisoara, orasul de care ti se face dor oricand!!!

Ilustrație video-muzicală

TIPĂREȘTE

Imi este greu sa mai scriu dupa ce am citit impresiile atat de detaliate si ample ale artemisei, krondia sau biancuta. Mai ales ca am fost acolo acum cateva zile cand in oras sau cetate nu se intampla nimic deosebit, in sensul existentei unui festival, expozitii, concert. Cu toate astea nu poate nega nimeni ca orasul Sighisoara, cu vestita cetate medievala locuita, are un farmec deosebit si merita vizitat oricand, edificiile istorice oferindu-i statutul de capitala medievala a Romaniei si includerea in patrimoniul mondial UNESCO.

Orasul nu este foarte mare, poate fi vazut in cateva ore. Ajungand intr-o zi de sambata am gasit mai toate magazinele inchise. Asa ca tot timpul l-am oferit plimbarilor prin oras si urcarii la cetate.

Orasul este al doilea ca marime din judetul Mures, inaltandu-si turnurile in cel mai important defileu de pe cursul raului Tarnava Mare. Cel mai mare capital pe care Sighisoara il detine este centrul istoric cu cladirile sale seculare. Este imposibil sa nu observati ca aproape fiecare cladire poarta placuta "monument istoric". Strazile sunt destul de inguste, mai toate in panta si atunci cand le strabati esti cuprins de o stare de liniste si contemplare a casutelor divers colorate. In oras primul lucru impunator de care am dat a fost Catedrala Ortodoxa, cu hramul Sfanta Treime, construita intre 1934-1937. Incercati sa nu o ocoliti si sa intrati. Am fost uimita sa descopar cat de bine este realizata, amplasata, pusa in valoare.

În oraș a fost confecționată și instalată o copie a “Statuii Lupoaicei” simbolul latinității poporului român.

Luni cand magazinele s-au deschis arterele principale erau foarte animate, orasul de jos prinzand viata. Nu sunt multe magazine alimentare in schimb sunt destule mici pravalii cu suveniruri, haine sau terase, cafenele. Am gasit si o piata, sambata si miercurea erau zile de targ. In apropierea pietei era un magazin XXL- Penny Market deschis pana la orele 22 (duminica 19. 00) si de unde cred ca se aproviziona tot orasul, fiind destul de aglomerat.

In rest despre oras mai pot aduce aminte ca sunt mai multe poduri care traverseaza apele Tarnavei si ca din aproape orice punct ai posibilitatea de a urca la cetate. Prin plimbarile mele am mai descoperit un complex turistic, mai ferit privirilor, pe langa catedrala, dar care cuprindea o pensiune de trei stele, locuri speciale pt. cei cu cortul, casute care puteau fi inchiriate pt suma de 50 ron (2 persoane, pt a treia se mai platea 10 ron), bazin cu dimensiuni olimpice, strand, cabine de schimb, teren de fotbal, terasa. A fost o surpriza placuta.

Despre cetate s-a tot scris dar nu pot sa mentionez ca pur si simplu m-am indragostit de farmecul ei. Orice as fi facut in orasul de jos mai mereu pasii ma duceau iar si iar la cetate. Am patruns pe mai multe porti, prima data m-a intampinat Turnul cu ceas altadata Turnul Croitorilor. Este un adevarat oras-muzeu care te incita sa-i descoperi misterele plimbandu-te pe strazile inguste. Asa am decoperit si m-am bucurat la vederea Casei cu Cerb, Casa Vlad Dracul (unde s-a nascut si a stat 4 ani fiul lui Mircea cel Batran, Vlad Dracul), Casa Venetiana, Scara acoperita (scara scolarilor) care m-a dus dupa ce am urcat o groaaaaza de scari la singura biserica evanghelica cu cripta veche din Transilvania, Biserica din deal si la liceul Josef Haltrich, de unde se auzeau acorduri de muzica medievala. Tot acolo am intrat si in cimitir unde erau morminte si placi funerare f. vechi, impresionante. Am descoperit incetul cu incetul turnurile cetatii care poartă numele breslelor care le-au ridicat (nu puteau fi vizitate toate) cat si Turnul cu ceas, principalul punct de interes al cetatii si care reprezinta simbolul orasului. Interiorul turnului adaposteste Muzeul de istorie, si poate fi vizitat contra sumei de 8 ron (pt. foto se platesc separat alti 30 ron). Am dat de o cladire frumoasa, cladirea primariei, de unde se vedea foarte frumos orasul. Se mai pot intalni Biserica Romano-Catolica, langa zidul de incinta si Biserica Manastirii, dedicata Sfintei Fecioare.

In cetate am intalnit multi turisti straini, grupuri din Spania, Franta, Germania, Japonia. Atmosfera era fantastica si la asta contribuia si prezenta in orice colt al cetatii a celor doi angajati ai primariei, frumos costumati si care parca cunosteau toate limbile pamantului, fiind dispusi sa comunice cu orice turist strain.

Nu pot sa nu amintesc de hotelul si restaurantul Sighisoara unde am luat masa, printe bucatele alese fiind si mediatizata ciorba de fasole in pita. Foarte gustos si la preturi rezonabile. De altfel in toata cetatea sunt raspandite numeroase terase unde te poti relaxa cu o cafea, suc sau bere in fata.

In incheiere am sa amintesc de gara din oras, o cladire recent renovata, care arata IMPECABIL. Este sigur cea mai moderna gara din Romania. In interior puteti gasi bar restaurant non stop, toalete curate, mini magazin alimentar, presa, frizerie, coafor, birou de inchirieri masini.

SIGHISOARA este un obiectiv turistic pe care nu il puteti rata... e altceva...


[fb]
---
Trimis de ms65 in 11.08.10 14:37:41
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 3065 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

6 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (ms65); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 casa Vlad Dracul are si terasa,restaurant,pensiune
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 4400 PMA (din 8 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

6 ecouri scrise, până acum

krondia*
[11.08.10 15:00:56]
»

Ce frumos e titlul... Şi chiar aşa şi este. Şi mie mi s-a făcut dor de Sighişoara şi m-am întors la doar 2 săptămâni după festival. În puţinul timp pe care l-am avut la dispoziţie am mai dat o fugă până în cetate. Cavalerii şi domniţele plecaseră, dar farmecul a rămas acelaşi. Am reuşit acum să urc şi în Turnul cu Ceas de unde am avut o panoramă splendidă asupra oraşului. Câteva ritmuri medievale cred că ar fi potrivite. http://www.trilulilu.ro/doridor/58faba5adaae62

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
webmaster13
[11.08.10 21:15:22]
»

Sper sa fi gasit melodia pereche a acestor impresii!

ms65AUTOR REVIEW
[11.08.10 21:27:21]
»

Multumesc mult pt. melodie!

As preciza ca pretul unei portii de ciorba de fasole in pita este 10 ron iar complexul de care am amintit se numeste Aquaris. Pensiunea de acolo dispune de 10 camere cu baie proprie, dotate cu tv, cablu. Exista si locuri de amplasare de rulote, dotate special.

magdalena
[19.08.10 08:07:33]
»

Tot spun ca ajung in Sighisoara si tot nu mai ajung! Noroc ca mai sunt si eu pe acolo de cate ori citesc impresii despre ea!

corinne
[30.12.10 23:12:39]
»

La restaurantul Sighisoara am fost si eu si am mancat pe terasa o supa de fructe de mare excelenta...

Si avea in meniu niste prajituri... va recomand!

Felicitari cu superbonus !

sandu.53
[31.12.10 09:17:50]
»

Sighisoara este unul dintre cele mai frumoase orase din Romania si printre putinele, din pacate, vizitate de multi turisti straini! mi-au placut foarte mult si fotografiile! felicitari!

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
6 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
corinne, Cristian_h*, krondia*, magdalena, ms65, sandu.53
Alte impresii din această RUBRICĂDescoperă Sighișoara şi împrejurimile:


    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.055883884429932 sec
    ecranul dvs: 1 x 1