ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 13.07.2010
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Brăila
ÎNSCRIS: 11.11.09
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
JUL-2010
DURATA: 7 nopți
familie cu copii
2 AD. + 1 COPII -- v: 11

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
100.00%
Încântat, fără reproș
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
80.00%
Mai degrabă mulțumit

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
95.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 12 MIN

Excelent!!!

TIPĂREȘTE

S-a dus si concediul planificat in aceasta vara in Tunisia. Nu au vrut aia de la Tunisiana sa plec cu ei, dar s-au mai gasit si altii.

Dupa cum a inceput concediul nu am crezut ca o sa avem zile prea bune. Avionul a decolat cu 3,5 ore intarziere timp in care am stat la gramada in sala de asteptare din Baneasa deoarece ni s-a spus ca avionul nu va avea decat o ora intarziere. Asa ca inchipuiti-va vreo 200 oameni (impreuna cu cei de la celelalte curse) stand in sala aia prapadita fara apa si mancare. Marele duty-free nu a putut sa ofere decat cateva ciocolate si niste gogosi facute undeva prin Bucuresti. Dupa ce au terminat de vandut gogosile, au inchis pravalia. Dar putem sa ne consideram fericiti pt. ca cei din Cluj care trebuiau sa plece de dimineata au plecat cu acelasi avion cu noi. Pt. ei asteptarea a fost de 11 ore (dupa spusele unui turist).

Oricum, am ajuns in Tunisia si am aterizat in Tunis de unde ne-a preluat un autocar care a mers spre Port El Kantaoui si Sousse si un microbuz spre Hammamet. Autocarul era modificat de onorabila firma de transport, asa ca din cele 45 locuri initiale se obtinusera 57 ceea ce facea statul pe scaun mai mult decat inconfortabil avand in vedere ca distanta intre scaune era de 20 cm.

Din nefericire, noi am fost penultimii debarcati asa ca am avut parte de vreo 3 ore de plimbare cu autocarul. In momentul cand au inceput sa coboare turistii am cascat gura la ceea ce se intampla pe la hotelurile respective si am fost surprins sa constat ca la aproape toate era o bezna totala in receptie, in unele fiind aprins doar un bec chior. Tinand cont ca era in jur de 02.00 nu ma asteptam sa gasesc prea multa agitatie pe acolo, dar chiar asa intuneric… Avand in vedere si iluminarea exterioara difuza a hotelurilor, acestea aratau rau tare la ora aceea ceea ce mi-a cam crescut nervozitatea mai ales ca la unul din hoteluri se pare ca turistii nu erau asteptati pt. ca ghidul a trebuit sa coboare, sa se converseze cu receptionerul si sa dea vreo cateva telefoane ca sa rezolve situatia.

Dar cand am ajuns la Movenpick (02.30) m-am linistit total. Strada luminata pe ambele parti, receptia luminata si ea chiar daca era un iluminat difuz. Receptionerul era la post asa ca ne-a luat pasapoartele imediat si a inceput check-in-ul. Nici nu ne-a asezat bine jos, ca au si aparut doi ospatari, unul cu prosoape umede si unul cu suc de portocale. Dupa 5 min. am primit cartela si nr. camerei si un hamal a preluat bagajele pe care, desigur, a insistat sa le lase in camera pt. a-si primi dinarul dorit.

Cand am deschis bine ochii si am vazut si camera am fost ferm convins ca am facut cea mai buna alegere pt. concediul respectiv.

Din holul hotelului se intra in camera printr-un hol incapator care are in dreapta sifonierul si in stanga baia. Camera are cam 16 mp si are 2 paturi mari care puse unul langa altul formeaza un patrat de 2*2. In laterale sunt 2 noptiere fiecare cu veioza ei. In fata patului este o masa de lucru pe care se afla toate materialele informative privind hotelul si o cafetiera cu 2 cesti. Deasupra mesei, pe perete, au montat un LCD Samsung de 82 cm. Au fost destul de destepti sa bage toate cablurile prin perete ceea ce da un aspect placut si sa anuleze unele functii ale telecomenzii pt. a evita probabil dereglarea de catre curiosi a tv-ului. Camera este dotata cu perdea si cu draperie. Accesul in balcon se face printr-o usa dubla de termopan. Balconul, mare si el, are o masuta cu blat de piatra si 2 scaune.

Incorporat in partea cu sifonierul se afla un minifrigider incarcat cu tot felul de bauturi care, din pacate, nu fac parte din All inclusive. Preturile nu sunt exagerate, dar avand in vedere ca la receptie gasesti aceleasi produse gratis nu se merita sa te incurci. Pe masuta erau 2 sticle de 0,9 l cu apa care sunt la dispozitia clientilor. Numai minibarul se plateste.

Langa masuta se afla o canapéa extensibila care, teoretic, poate fi folosita de un copil de pana pe la 13 ani numai ca partea care se extinde este mai joasa decat cealalta ceea ce face imposibila folosirea ei pt. dormit. Am incercat sa o reglez, sa o inalt cumva, dar fara rezultat. Asa ca am renuntat. Oricum, paturile puse unul langa altul sunt destul de incapatoare pt. 2 adulti si un copil. Pe jos au gresie si un covoras foarte dragut. Totul in camera era foarte curat, iar mobilierul si restul dotarilor de buna calitate.

Baia…daca mi-ar fi spus cineva ca o baie pe maro poate sa fie frumoasa nu as fi crezut. Dar asta mi-a schimbat parerea. Foarte mare in comparatie cu camera si cu dotari la nivelul celor din camera. Nu avea bideu, dar langa toaleta se afla furtunasul de rigoare. Cada foarte mare si ea, dotata si cu dus si cu un geam de sticla intre cada si chiuveta. Prosoape de toate marimile cu obisnuita regula: cele lasate in cada se schimba, celelalte raman. Oricum cred ca la 3 zile le schimbau pe toate. Sampoanele, gelurile de dus si sapunurile la discretie. Curatenie se face zilnic, iar camerista revine seara pt. golirea cosurilor. Bineinteles, se obisnuieste bacsisul de 1 dinar pt. camerista daca vrei sa ai prosoape in forma de flori sau animale aranjate pe pat la venirea in camera. La mine a aranjat si fara. Am lasat 1 dinar pe masuta pe lista de preturi pt. minibar si nu s-a atins de el. L-am lasat pe pat, a disparut. Dar curatenia e exemplara. Si se rectifica imediat orice neplacere.

Trebuie mentionat un aspect cu privire la partea pe care sunt orientate camerele: eu am avut vedere la oras si nu mi-a parut rau pt. ca privelistea era interesanta, mai ales seara. Dar mai sunt camerele cu vedere la mare pt. care se cere 30 euro/zi in plus si care de fapt sunt cu vedere partiala la mare. Aceste camere sunt pozitionate pe lateralul hotelului si poti sa ai sansa sa vezi un colt de mare si o imagine plina a constructiei de alaturi. Camerele cu vedere direct la mare sunt cele Superior Sea view. Asa ca atentie la ce platiti si ce primiti!

Hotelul este impunator de la prima vedere. Constructie noua (deschis in primavara aceasta), cu arhitectura interesanta si care nu este alb. O abatere de la regula locala. Are in jur de 600 camere amplasate pe 8 etaje. Hotelul beneficiaza si de o parcare subterana. Receptia este imensa (la o apreciere la ochi pot sa spun ca are cam 600 mp). La receptie gasesti in permanenta pe timpul zilei 4 lucratori. Pe centrul salii se afla o cupola uriasa de sticla sub care se pot admira o fantana si 4 palmieri uriasi. Naturali. De jur imprejur se gasesc o gramada de masute cu canapele si fotolii. In partea stanga este un bar deschis non-stop. Aici se poate servi orice bautura alcoolica si racoritoare inclusa in AI sau contra cost diferite bauturi spirtoase de import. In fata barului se afla restaurantul Tapeo unde se poate servi masa in urma unei programari si a unei chitante primite de la receptie la sosire. Pe baza acestei chitante se poate face o rezervare si la restaurantul de pe plaja. Trebuie ales unul din cele doua numai ca doar cateva feluri de mancare sunt incluse in AI, restul fiind contra plata. Nu le-am folosit pt. ca oferta nu era pe gustul meu. Toata sala receptiei, cu barul si zona de relaxare beneficiaza de aer conditionat din plin. Hotelul este impartit in doua corpuri fiecare fiind deservit de 3 lifturi. Doua pe fiecare parte a receptiei si unul mai ascuns cu acces prin lateralul hotelului. Daca vrei sa mergi dintr-o parte in alta a hotelui trebuie fie sa cobori la receptie si sa iei liftul din cealalta parte, fie sa dai roata la tot hotelul in cazul in care nu te ratacesti pe holuri. In interior, in fiecare parte se afla un fel de iluminator, o cupola de sticla care ofera lumina naturala pt. holurile spre camere, la parter fiind amenajate cateva gradinite frumoase cu plante exotice.

Hotelul are sase restaurante. Mosaique este restaurantul principal si singurul din gama AI. Foarte mare si foarte curat acesta este deservit de o gramada de chelneri care misuna in permanenta printre mese. La intrare esti rugat sa astepti pana ce una din cele 2 “ghide” vine si te conduce la una din mese. Mancare este din abundenta, dar nu dau pe afara la capitolul preparate din carne. Dimineata se ofera o gramada de croissante, oua preparate in diferite feluri, clatite, mezeluri, branzeturi etc. La pranz si cina poti gasi cam cate 2 feluri de carne de pui, vita si peste. Zilnic servesc fructe de mare preparate in diferite feluri ceea ce mareste oferta. In schimb exista foarte multe legume fie feliate si lasat preparatul la voia turistilor care au alaturi mai multe feluri de ulei si otet, fie fripte la gratar, prajite in ulei sau preparate cu diverse sosuri ori maioneze. Destule sortimente de dulciuri asezate pe 2 mese in stanga si dreapta zonei de servire. Plus cate 4 sortimente de inghetata. Dimineata se poate servi suc proaspat de portocale sau alte 3-4 feluri de suc, dar nu natural. Acestea sunt singurele bauturi cu autoservire. Toate celelalte sunt servite de ospatari. Dimineata se serveste si ceai sau cafea. La pranz si cina poti sa ceri orice bautura din gama AI si iti este adusa la masa. Numai ca daca mai vrei o bere trebuie sa mai ceri inca o data. Dar timpul de reactie este foarte scurt. Tot la pranz si cina serveste vin local alb, rose si rosu. Toate trei sunt foarte bune. Vinul alb aste identic cu un Chardonnay de pe la noi. Nu am reusit sa inteleg de ce tineau la rece numai roseul si albul, nu si pe cel rosu. Restaurantul are un perete din sticla care ofera o minunata priveliste spre piscine si spre plaja. Seara iluminatul este redus, dar la modul de a nu fi suparatoare lumina. De altfel, o caracteristica prezenta in tot hotelul. Seara pantalonii lungi, pantofii/adidasii, camasile sau tricourile sunt o cerinta pt. cina. Cu toate acestea mai exista unii vecini de la rasarit care isi imbraca partenerele ca de nunta, iar ei vin cu papuci si pantaloni scurti. Din pacate, nu-i poti da afara.

In afara de restaurantul principal mai exista restaurantul Tapeo si cel de pe plaja de care am amintit si nici nu sunt prea multe se spus.

Cu acces prin exterior si deschise si publicului larg se poate merge la Sendai restaurant sau La Villa ori la Grill restaurant sau Aga Cafe unde se poate fuma shisha.

Mai exista 2 baruri in zona receptiei, unul chiar in stanga intrarii si unul la etaj cu acces pe scara din receptie. Nu le-am vizitat, dar dupa nr. de clienti cred ca erau cu plata.

Pe terasa receptiei se organiza bufet in fiecare zi intre 1600-1830. Clatite, vafe, sandvichuri, sucuri, cafea, ceai. Usor, ca de dupa-amiaza. Pt. a ajunge la plaja trebuie sa traversezi aceasta terasa si sa cobori la cele 3 piscine ale hotelului. 2 cu apa dulce si una cu apa sarata. Una din cele cu apa dulce este numai pt. grupa foarte mica, iar cealalta are adancimea maxima de 1,5 m. Aceasta beneficiaza si de un mic jacuzzi gratis. 4 jacuzzi se gasesc si la restaurantul de pe plaja, dar acestea sunt contra cost (50 dinari/ora sau 200/zi) si numai cu rezervare anticipata. La momentul respectiv, 1 euro=1,8 dinari. Plaja este mare si este exclusiv folosita de clientii hotelului. Este imprejmuita si deservita de 3-4 lucratori. Nisipul este fin si in strat gros. Exista vreo 160 umbrele cu cate 2 sezlonguri fiecare. Sezlongurile sunt din lemn si fiecare are salteluta lui. Baietii de pe plaja furnizeaza prosoape curate fiecarui turist care ocupa un sezlong. Trebuie mentionat ca toate sunt gratis. Si in jurul piscinelor sunt in jur de 100 sezlonguri care se pare ca sunt mai cautate decat cele de pe plaja. Pe plaja nu puteai pastra un sezlong toata ziua. Daca plecai, venea baiatul si lua prosopul pe care il dadea la spalat. Cand te intorceai puteai ocupa orice loc liber si primeai alt prosop. Daca lasai obiecte personale, dupa circa o ora baietii de serviciu ti le luau, eliberau sezlongul, iar tu ti le puteai recupera de la ei la intoarcere. Se pare ca la piscine era putin diferit, vecinii de la rasarit preferand zona respectiva si lasau bacsisuri angajatilor de acolo care aveau grija de locurile lor. Angajatii de pe plaja aveau grija si de vanzatorii ambulanti care treceau din cand in cand prin zona. Nu-i lasau nici macar sa-si strige marfa in zona plajei hotelului. Chiar langa plaja este un bar care se deschide la 0930 si care serveste toate bauturile de la AI. In primele zile au avut vitrina frigorifica aproape plina cu inghetata. Dupa vreo 3 zile au realizat ca inghetata nu e o afacere buna, asa ca au redus portia aducand numai inghetata pe bat si numai 1-2 cutii. Langa acest bar se afla zona de fitness, o camera cu pereti de sticla cu o gramada de multifunctionale, biciclete, benzi alergare etc.

Chiar langa plaja hotelului se afla un club de sporturi nautice. Banana, jet-ski, parasailing, fly-fish…vreo 12 chestii. Daca luai 3 oferte diferite beneficiai de o reducere. Recomand parasailingul pt. ca numai asa aveti ocazia sa vedeti cum arata statiunea si orasul.

Intrarea in apa e lina. La geamandura apa are cam 1,50 m. Numai ca la un moment dat e o mica groapa intre mal si geamandura unde apa are cam 1, 80m.

Exista si un club pt. copii, dar nu am urmarit activitatea acolo. Am vazut unii mici mazgaliti pe fata si cam atat. Aveau o camera de joaca undeva la parter, dar nu stiu cand si cum se folosea. Entertainment-ul este poate singurul punct slab in acest hotel pt. ca nu am vazut pe nimeni care sa incerce sa atraga turistii de pe plaja la jocuri sau chestii din astea.

Pt. amatori sau pt. zile reci exista si o piscina interioara cu vedere la mare. Nu am vazut pe nimeni pe acolo. Cred ca era inchisa.

In momentul in care am ajuns, hotelul cred ca era ocupat cam 25%. Incepand cu data de 03.07 au inceput sa curga turistii. Unul dupa altul. Si in special germani. De fapt, pana pe data de 01.07 nici macar nu au folosit obisnuitele bratari de identificare. Nu stiu cum ii deosebeau pe clientii hotelului inainte, dar dupa aceasta data (care cred ca a fost ca un fel de deschidere de sezon pt. ei), paznicii din curtea hotelului nu permiteau accesul nimanui in hotel daca nu poseda bratara in cauza. Pierderea ei=50 dinari.

In receptie exista free internet wireless la viteza buna. In camera este contra cost. Exista mai multe optiuni, cea de o saptamana este 50 dinari, parca. Numai ca saptamana se considera de luni pana duminica.

Din punctual meu de vedere, hotelul este unul in care se merita sa petreci un concediu. Curatenie, amabilitate (poate cu exceptia unuia dintre barmani care era mai acru, dar isi vedea totusi de treaba lui), calitate, servire buna. Un hotel de 5 stele sub obladuire elvetiana Sper sa reusesca sa-si mentina standardele.


[fb]
---
Trimis de marian 1973 in 13.07.10 22:01:52
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TUNISIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 5637 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (marian 1973); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 Intrarea principala a hotelului
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
[900 PMA] [450 PMA]
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 10800 PMA (din 20 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest review

11 ecouri scrise, până acum

marcy74 [13.07.10 22:32:56] »

"Am fost'' si la Movenpick Sousse chiar daca nu am ajuns acolo! In traducere libera un review foarte util, complet si bine structurat. Felicitari si la cat mai multe vacante reusite!

ancamariagadea* [13.07.10 23:20:14] »

@marian1973, excelent review-ul tau! Felicitari!

mmierla [14.07.10 09:34:07] »

Felicitari, un review foarte bun!

biancuta [14.07.10 10:41:39] »

@marian1973, un review plin de informatii utile! Felicitari pentru frumoasa prezentare si pentru ca ai reusit sa mergi acolo, dupa ce foarte multi au pierdut biletele, cumparandu-le de la Tunisiana.

Admin [14.07.10 11:45:05] »

excelent reveiw, felicitari si din partea mea

camelia [14.07.10 14:45:53] »

Mi-a facut o placere deosebita sa citesc review-ul tau. Ai surprins o multime de aspecte utile celor care doresc sa aleaga un sejour in Tunisia. Eu am vizitat Tunisia in anul 2008 si sunt indragostita de aceasta tara care m-a fascinat. Cele citite acum, mi-au agravat dorinta de a ajunge din nou acolo in acest an. Felicitari!!!

P. S. vinul rosu se bea la temperatura camerei!!!

marian 1973 [14.07.10 19:50:18] »

Multumesc pt.aprecieri!

Sper sa pot auzi si de la altii ca au avut acelasi sejur placut la acest hotel.

Cat despre vinul rosu...asa e cand bei numai bere!

prisad [15.07.10 23:35:48] »

Felicitari pentru descriere! Sunt impresionat de faptul ca ai avut rabdare sa ne oferi si noua atit de multe informatii.

Asa cum spunea cineva mai devreme, e ca si cum am fi fost acolo. Desi nu imi plac prea mult tarile calde, am o problema cu statul la soare, parca as face si eu o excursie acolo.

Astept urmatorul review! Un vot si de la mine.

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
georgiana [18.07.10 21:17:14] »

Foarte util!

Poate va fi candva si pentru mine -Tunisia!

Fania [28.08.10 23:43:48] »

Intr-adevar foarte, foarte bun si util. Mai ales pentru mine care exact pe acest hotel ma axasem. Sincere felicitari! Desi surprinzator ma asteptam pe Tripadvisor sa fie cotat mai bine dar, probabil datorita faptului ca nu beneficiaza de foarte multe review-uri fiind deschis mai recent, oricum ma bazez de data asta pe parerea ta in defavoarea site-urilor de specialitate.

marian 1973 [29.08.10 09:40:09] »

Multumesc,Fania!

Sper ca si impresiile tale dupa calatorie sa fie exact la fel ca ale mele.Acum cateva zile a mai aparut un review pozitiv la acest hotel,asa ca impresiile de bine se inmultesc.De pe Tripadvisor am primit 3 mesaje pt.a da detalii.Si nu poti sa-ti inchipui cate mici amanunte vor sa stie unii.Ceea ce inseamna ca sunt si multi chitibusari pe acolo.Si eu am stat in cumpana inainte de a lua acest hotel,dar numele firmei m-a facut sa dau acceptul.Astept cu nerabdare review-ul tau.Concediu placut!

RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
8 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
biancuta, camelia, Fania, georgiana, marcy74, marian 1973, mmierla, prisad
Alte impresii din această RUBRICĂMovenpick Resort & Marine Spa Sousse:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.053956985473633 sec
    ecranul dvs: 1 x 1