ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 29.06.2010
GR. VÂRSTĂ: 30-40 ani
DIN: Prahova
ÎNSCRIS: 10.09.09
STATUS: SILVER
DATE SEJUR
JUN-2010
DURATA: 7 nopți
cuplu fara copii
2 ADULȚI

GRAD SATISFACȚIE
SERVICII:
95.00%
Mulțumit, aproape încântat
CAZARE [camere etc]:
100.00%
Încântat, fără reproș
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
90.00%
Mulțumit, mici obiecții
PLAJA şi MAREA:
100.00%
Încântat, fără reproș
DISTRACŢ. / RELAXARE:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
97.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut

TIMP CITIRE: 10 MIN

Si noi am fost la Batihan Resort 4*

TIPĂREȘTE

Salutari tuturor celor care sunt interesati de acest hotel,

Am fost la Batihan si ca sa nu mai lungesc suspansul am sa va redau intocmai detaliile de care am avut si noi nevoie cand ne-am hotarat ptr aceasta destinatie si hotel.

Pai, excursia a inceput pe 6 iunie cand am plecat de acasa cu masina personala pe directia Ploiesti-Bucuresti-Giurgiu-Nova Zagora-Kapitan Andreevo-Edirne (iesire la ferryboat 2 km mai jos de Edirne ptr ca era mai ieftin si mai putin de traversat, adica pe la Kilitbahir) -Canakkale-Kucukkuiu (unde am petrecut noaptea intermediara) -Izmir-Selciuk- Kusadasi (Batihan).

Am plecat pe la 5 am din Ploiesti si am trecut relativ repede in Bulgaria (in jur de ora 6. 30-07. 00), am cumparat rovigneta pe o saptamana de la granita cu 5 euro, iar in Bulgaria ne-au intampinat niste drumuri de tot rahatul. Atentie, evitati directia pe Stara Zagora din cauza drumurilor foarte foarte proaste, noi am mers pe Nova Zagora fiindca si noi am prins acest "sfat" de la un fost turist.

Bun, am traversat Bulgaria in 5-6 ore si am ajuns la granita Kapitan Andreevo. Sa va spun ca pana in acest moment am facut 1 plin si jumatate, o data in Ploiesti, si apoi la Giurgiu. La vama am mai facut un alt plin, iar benzina deja era ceva mai scumpa ca la noi, adica 2, 18 leva. O recomandare: daca aveti valuta schimbati-o chiar pana in vama, au un curs foarte bun, comparativ cu cursul turcesc de la banci sau hotelurile din Kusadasi. De asemenea, plecati cu leva de acasa, macar cat sa va ajute la un plin in K. Andreevo, ca sa va faceti o idee am schimbat 30 lei si am primit doar 10 leva. Acest curs lei-leva nu este favorabil la exchange-urile de la vama. Insa lirele turcesti sunt foarte bune. Am auzit ca cei care pleaca iau dolari cu ei, desi noi am avut euro unde paritatea dolar /euro era aproximativ aceeasi, deci nu exista vreun avantaj ca pleci cu dolari. Oricum, turcii accepta orice fel de valuta, atata timp cat nu este falsa.

Bun, suntem la vama si trecem prin vreo 3-4 filtre. Primul ne-a cerut pasapoartele, apoi cel de al doilea ne-a cerut in plus actele masinii, RCA si traducerea legalizata (ptr ca avem masina in leasing), le-a verificat, le-a introdus in computer si cam asta a fost. Aveam putine emotii ptr ca auzisem de la alti turisti ca ar fi necesara si apostila, dar se pare ca nu este o urgenta. Dl Olgun cel care ne-a asigurat stampila consulatului si traducerea, ne-a conformat ca nu se mai pune asa accent pe alte documente, si ptr motivul ca intrarea in tara lor se face doar ptr cateva zile si in scopuri turistice.

Am trecut si prin celelalte 2 verificari, in una dintre ele un individ ne-a verificat masina, nu prea mult, si dusi am fost. Chiar i-a placut palaria de vietnamez a sotului meu, cred ca nu se supara daca i-o faceam cadou: -)

Fiindca am trecut devreme cu bacul spre Canakkale, deci era ora 7 pm, am hotarat sa nu ramanem in galagia de la Canakkale, sa mai mergem putin si sa cautam cazare pe drum. Si asta am si facut, am ajuns in Kucukkuiu la motel Aydin (50 de euro cu cina si mic dejun, nu am primit nimic in plus, iar cina a constat in niste cartofi prajiti, salata si un ardei si un piept de pui + apa, cazare buna in camera, patronul vorbeste romaneste suficient de bine ca sa te intelegi cu el).

Dimineata, micul dejun nu a fost foarte bogat, dar suficient cat sa nu iti mai fie foame in urmatoarele 3-4 ore.

Cel mai important aspect de pana in acest moment, cand am intrat in Turcia, masina noastra a zambit multumita ca s-a terminat cu gropile si drumul infect din Bulgaria. AU baietii astia niste drumuri ca in palma si peste tot erau muncitori care refaceau carosabilul, chiar se muncea, nu ca drumarii nostri. Toata Turcia straluceste de frumusetea drumurilor.

A doua zi de dimineata ne-am trezit pe la 8 si am servit micul dejun la 9, ne-am mai plimbat cateva minute in zona si am facut cateva poze si ne-am continuat drumul.

Nu imi mai aduc aminte ce s-a mai intamplat pana am ajuns in Izmir, am facut mici popasuri la supermarketuri, asa de curiozitate (Carrefour Express, Tansas), iar in Izmir am urmarit semnul de autostrada care se face imediat ce treceti pe sub un pod-Izmirul este foarte mare, asa ca atentie. Am intrat pe autostrada- sa va spun ca la ei nu este nevoie de vigneta ca la noi/bulgari, ei au unele portiuni de drumuri pe care trebuie sa le platesti. Aici o alta nebuloasa ptr noi, dupa ce ne-am mirat cate verificari de pasapoarte ne-au facut-, cum luam ticketul de autostrada? Am vazut ca toata lumea se oprea in fata unor ghisee, dar nimeni inauntru, in schimb erau niste "ticketomate" pe care se apasa un buton si iesea ticketul. Atentie pe ce apasati, sa nu va treziti ca iese altceva, tot ce scrie este in turca.

Am iesit pe la Selciuk unde am platit doar 2 lire (aprox. 4, 5 lei) si ne-am dus catre Kusadasi. Greseala noastra ca fost ca nu ne-am informat exact de locatia hotelului, ok stiam ca in Kusadasi, dar unde? ! Am intrat in centrul statiunii, nici urma de hotel, am intrebat pe ici -pe colo, nu am inteles nimic, pana cand am dat de un turcalet care stia engleza si ne-a explicat ca Hotelul Batihan (care se pronunta Batîhan, si a nu se confunda cu un altul care poarta aproximativ acelasi nume, adica Batuhan) se afla la iesire din statiune spre Soke. Deci, nu prea era in Kuşadaşî (conform pronuntiei in turca).

Am ajuns si la hotel in jur de ora 2 pm, unde am mers la check in. Aici ne-au dat cardul si ne-am dus in camera. Spre surprinderea noastra nu aveam camera seaview cum am platit, ci era un apartament. Nu era o neplacere acest lucru, dar macar nu ne-au spus de la receptie, si mai mult de atat era intr-un colt de hotel, ca nu aveam niciun fel de vedere. Ne-am intors la receptie si ne-am spus pasul, iar ei ne-au replicat ca momentan nu au camere libere, si ca in urmatoarele 2 zile vom primi camera cu seaview. Asa a si fost!

Fiind prima zi, nu prea ne-am ingramadit sa facem multe activitati dupa un drum atat de lung. Am vizitat imprejurimile, faleza si plaja, am mers la barul de la piscina unde am servit o gustare (intre ora 2-4 pm/ 4. 30 pm se aduc dulciuri si saratele) am baut o bere rece. Incinta hotelului arata bine, piscinele foarte mari, locuri de joaca ptr copii, jocuri electronice tot ptr cei mici, o gradina imensa unde puteai sta la plaja sau te retrageai la umbra. Cu toate ca era multa lume care prefera sa stea in preajma piscinei, niciodata nu am intampinat probleme in a gasi sezlonguri libere pe care se le punem sub o umbrele. De asemenea, te puteai duce foarte bine la mare unde aveai gratuit sezlonguri si umbrele care apartineau tot de hotel.

La receptie am primit o lista care reprezenta tot ce tine de All Inclusive, orele de masa si ce este gratuit. In AI se includea si baia turceasca care cica nu reprezinta altceva decat stat in aburi si curs apa pe tine, ca la dus. Fiind smecheri de felul lor, te atrageau cu oferta generoasa de mai multe proceduri, care cica ptr tine faceau un discount si costa in jur de vreo 15-20 euro. Nu m-am incurcat cu asa ceva.

In fata hotelului existau niste magazinase, printre care si un fel de agentie locala de drumetii, de unde ne-am ales sa facem excursii extra (plus 2 excursii cu masina noastra) un boat trip -cu pranz si bauturi incluse 15 euro de persoana de la 8. 30-17. 30, te luam din fata hotelului oriunde ai fi fost cazat si te intorceai cu dolmusul (5 lire/ 2 pers), si un jeep safari cu pranz si bauturi racoritoare incluse, pret 23 euro de pers, de la 10. 45-17. 30. Ambele excursii au fost grozave si au meritat toti banii. Va dau un sfat: daca va hotarati ptr safari, luati-va cele mai inchise haine, ptr ca la inapoiere ajungeti "altfel". Nu va dau mai multe detalii, merita misterul acestor excursii.

Apoi cu masina am mers la muntele de calcar in Pamukkale, cam 500 km dus-intors fata de Kusadasi, unde intrarea este 23 lire de persoana, plus daca vrei sa faci baie si in piscinele termale mai platesti 25 de lire de persoana, plus 10 lire depozit ptr seiful unde se iti tineai toate lucrurile tale.

Toti au cate un fotograf al "obiectivului turistic" faci poze, le vezi in cateva minute, daca iti place vreuna o cumperi (6 lire), daca nu le dai inapoi fara ca cineva sa te traga de mana ca nu ai cumparat. Noi am luat ptr ca erau frumos realizate, artistice.

De asemenea, aici poti vedea ruinele bizantine, un amfiteatru, etc. A meritat tot, muntele este impresionant cu piscinele calcaroase care curg din aceste bai termale.

Aici fiindca am petrecut o zi am servit un mic sandwich cu 6 lire. Iar pe la 5 am tras tare sa plecam ptr ca sa mai prindem cina (de la 19. 30-21. 30).

In weekend am plecat spre Ephesus, la 15 km de statiune, unde am vizitat Casa Fecioarei Maria unde si-a petrecut ultimii ani din viata, intrarea am platit-o in euro ptr ca nu mai aveam lire si a fost in jur de 14 euro. Ca indicii de ajuns acolo, imediat ce ajungeti in zona unde se vede statuia Fecioarei Maria, tine-ti drumul drept ptr ca acolo se si opreste drumul. Aici, se spune ca e bine sa te rogi si sa iti scrii o dorinta pe care o vei pune alaturi de miile de dorinte pe un zid dedicat acestui lucru. Si se si indeplinesc! Este uimitor sa vezi acel zid, iar locatia este plina de frumusete si liniste. Nu aveti voie sa pozati inauntru, ci doar sa vedeti si sa va rugati. Nu va simtiti intimidati de religia lor, puteti sa ingenuncheati in fata Fecioarei, sa va rugati, sa sarutati icoanele, fiecare are propria credinta, deci nu este un pacat. Luati lumanari si puneti cateva monede ptr plata lor in cutiile special amenajate in acest scop. Foarte frumos, exista si fantani unde puteti sa luati apa sfintita, tarabe cu diverse suveniruri, mici restaurante.

Nu am mai intrat la Efes, ptr ca ruinele oricum se vedeau din strada si era cam acelasi lucru ca la ruinele de la Pamukkale. Am facut cateva poze prin gard si ne-am simtit multumiti de aceasta excursie.

In una din zile am mers si in Kusadasi ptr a vizita orasul si a face un plin. Benzina este super scumpa 3, 62 lire/litru- cel mai ieftin (aprox. 8 lei) la benzinariile Total. Altele vindeau cu mult mai scump. Am schimbat si niste bani, adica 150 euro si am luat 192 lire, din care 3 lire comisionul bancii.

Aici am mers in bazar, multa agitatie, toti te pofteau in magazinul lor si te imbiau cu tot felul de preturi. Negociati pana la sange, insa niciodata nu vei stii daca ai scos un pret bun sau nu. Dar nu va dati batuti, daca va vad ca sunteti interesat de ceva sunt dispusi sa lase la pret. Am cumparat niste rahat (turkish delight) ca suveniruri ptr familie si cunoscuti, era o oferta de 6 cutii la 5 euro sau 10 lire. Daca negociati puteai lua 7 cu pretul asta. Insa pe cutie arata intr-un fel, iar inauntru sunt diferite si foarte putine. Daca totusi vrei sa luati, luati din sortimentul celor care sunt si pe la noi, restul sunt neplacute la gust.

Revenind la hotel, nu am petrecut prea mult timp in incinta, decat la masa, sunt prea multe de vazut ca sa pierzi timpul la piscina.

As avea usoare obiectii la mancare, nu prea variata si cu un singur fel de carne (pui, peste, vita si atat) la cina, salate diverse care nu se potriveau gustului meu, si nu fructe de sezon, ci numai mere, portocale si zarzare galbene. In fine, nu mureai de foame, dar parca nu a fost satisfactie 100%. Bauturile locale erau in regula, mai putine sucurile de la dozator care erau super E-urizate, si putin cam agitat si argatos tipul de la barul de la piscina cand cereai sa iti puna ceva in pahar mare, iar legat de pahare as spune ca nu prea mi-a placut ideea cu paharele de plastic refolosite. In rest personal vesel, vorbitor de engleza, saritor. Echipa de animatori putin cam anemica, seara organizau diverse spectacole, insa cei mai tari la entertainment au fost cei de la hotelul Ephesia Club-nu cel de langa al nostru- care se veau ca sunt un pic mai profesionisti. Seara dupa masa mergeam acolo, insa ascundeam bratarile ca sa nu poata fi vazut de cei de la intrare. Mergeti intr-o seara acolo si veti vedea.

A fost o excursie frumoasa care s-a terminat cam repede, iar ca sa dau o nota hotelului pot spune ca nu aveai nici ce sa ii reprosezi, nici ce sa ceri mai mult. Raportul calitate-pret a fost unul echitabil. Iar Turcia impreuna cu Kusadasi merita tot respectul si toti banii.

Daca v-am facut curiosi si daca aveti intrebari, va voi raspunde cu cea mai mare placere. Poate imi mai aduc aminte ceva sa postez si va este de ajutor. O sa adaug si poze putin mai tarziu.

O excursie care te umple de energie si frumusete.

Concediu placut si drum bun va doresc tuturor.

Andrutza80


[fb]
---
Trimis de andrutza80 in 29.06.10 16:20:10
INFO ADIȚIONALE
  • A fost prima sa vizită/vacanță în TURCIA
NOTĂ: Articol ARHIVAT (nu intră în calculul mediei acestei destinaţii)

VIZUALIZĂRI: 4610 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj

18 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (andrutza80); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Impresiile fiind subiective, AFA nu poate garanta calitatea, relevanța, exactitatea, persistența ori conformitatea impresiilor si recomandărilor (cu asteptările și preferințele fiecarui cititor); deasemenea, responsabilitatea legală pentru afirmațiile făcute in articol revine integral și in mod exclusiv autorului (cf "Termenilor și conditiilor de folosire"); AFA sau administratorii săi neputând fi făcuti răspunzători în privinta corectitudinii ori efectelor de orice natură.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P01 CAMERA DE HOTEL NOAPTEA INTERMEDIARA-MOTEL AYDIN/KUCCKKUIU
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 7400 PMA (din 11 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.
  • rezervă o cameră la acest hotel, prin booking.com

  • ECOURI la acest review

    18 ecouri scrise, până acum

    presario
    [29.06.10 16:29:17]
    »

    Foarte bun = primul vot.

    ghitoca001
    [29.06.10 16:34:50]
    »

    Foarte util review-ul! Bravo Andrutza80!

    tyty1923
    [29.06.10 19:01:05]
    »

    maiculita, zici ca esti un narator! utile, foarte utile review-ul. misto.

    andrutza80AUTOR REVIEW
    [30.06.10 09:50:38]
    »

    Salutari,

    Multumesc celor care au citit si au apreciat review-ul meu! M-am gandit sa ofer informatiile asa cum si eu aveam nevoie de ele inainte de excursie.

    Am primit cateva mesaje pe privat legate de bani si mancare. Am sa adaug in continuare info si ptr cei care sunt interesati de aceste 2 topice.

    Banii- lirele turcesti sunt cotate astfel:

    -in vama K. Andreevo 1 euro=1. 97/1. 99 lire

    -in Kusadasi/banci/hoteluri 1 euro=1. 86/1. 89/1. 91 lire maxim, dar cu comision la banca.

    Deci avantaj in K. Andreevo. Valuta poate fi si ea de ajutor ptr ca turcii o accepta, dar la valoarea care o vor ei si nu este satisfacatoare ptr tine!

    -leva, daca puteti schimbati din orasul vostru, ptr ca la Giurgiu noi nu am gasit. Sa nu va puneti bazele asa cum am facut si noi, am fost nevoiti ca sa facem un plin (la Lukoil de la K. Andreevo) sa schimbam lei, cu un curs defavorabil. Mai sunt exchange-uri in orasul vostru care mai au si leva.

    Privitor la Bulgaria, evitati pe cat puteti sa mergeti pe timp de noapte, am auzit atatea evenimente neplacute si chiar noi avem o intamplare legata de ei. Sunt capabili de orice, chiar sa isi puna si o falsa uniforma de politist... Mergeti regulamentar oriunde sunteti inafara tarii, ptr ca sunt peste tot masini de politie, chiar daca nu le vedeti dvs.

    Legat de Mancare:

    -dimineata: 3 feluri de mezeluri din vita, carnati, oua, omlete, branza, salate, cereale, lapte, cafea, ceai, fructe, produse de patiserie, gemuri care zeama-lunga, nici urma de finetti sau clatite, ceva iaurturi, sucuri cu E-uri si apa;

    -pranz: supe-crema (la greu cu faina) doar 2 feluri, dar mananci ca sunt bune ptr digestie: -), diverse feluri 2 si salate cat se poate (de orice fel, inclusiv cu salata si legume pe care o poti pregati tu dupa gustul tau), bauturi, cafea la barul de la piscina;

    - in jur de 2.30-4.00 pm se servesc la bucataria de la barul de la piscina niste gustari: hot-dog, spaghete, hamburgeri, cheeseburgeri, omleta, cartofi prajiti, iar la 4.30 sunt aduse niste prajituri sarate si dulci si iarasi bauturile de la bar le puteti servi oricand

    -cina: carne (uraaaaa, dar nu va bucurati ca porc nu vedeti: -), pui/vita/peste si se cam repeta felurile de pe la pranz, apoi niste legume la capac, budinca cu branza, paste, hamburgeri, etc, bauturi alcoolice locale si sucuri, fructe (din cele 3 feluri mentionat in review si uneori si pepene rosu). Intr-o seara au facut niste clatite cu ceva crema care arata ca finetti, dar nu era). Prajiturile erau cam asa: crema de zahar ars la pachet, din prafuri care uneori avea un gust de... nasol, ce sa mai! Fursecuri si checurile erau insiropate, niste mini prajituri colorate din gris, budinca de vanilie si ciocolata, o prajitura cu blat si un fel de inghetata (o singura data le-am vazut). Speram sa mancam si noi ceva baclavale, daca vreti sa le gustati mergeti si cumparati de la magazin, ca la ei nu veti vedea decat acest minunat sortiment.

    Cam asta ar fi in mare, ca am omis ceva pe ici-pe colo se prea poate, si de aceea ma consider indreptatita sa spun ca serviciile de masa nu au fost 100% satisfacatoare.

    Ptr cei interesati, le pot raspunde cu placere si promit ca voi adauga si poze cat de curand pot!

    Concediu placut!

    Andrutza80

    PS- Si va rog sa imi scuzati greselile de tiparire din review. Pe graba se mai fac si astfel de greseli, fara voia noastra! Multumesc.

    andrutza80AUTOR REVIEW
    [30.06.10 22:43:33]
    »

    Revin si spun despre Troia -am mers pana acolo, dar din pacate am ajuns dupa ce inchisese. Intrarea de persoana este 15 lire, iar acolo se afla doar un cal inconjurat de un gardut de fier, iar calul nu este cel original dupa cum isi inchipuie unii. Este calul care a fost folosit in filmul Troia si fiindca nu au mai avut ce face cu el dupa filmari, l-au donat orasului. Deci este un cal mai "tunat": -)

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    bebelusul
    [02.07.10 00:35:38]
    »

    Nota 10 pentru cele postate mai sus.

    Nu am fost la Batihan, insa privelistea din curtea hoteleului am vazut-o de pa balconul vecinilor de la Ephesia unde am fost cazat!

    Cele spuse de tine sunt cat se poate de reale, nu am ce sa mai adaug, poate doar sa fac o mica paranteza asupra calului troian. Acel cal nu exista, totul este o legenda...

    andrutza80AUTOR REVIEW
    [02.07.10 08:26:07]
    »

    ai dreptate, e doar un mit ca intr-adevar acolo este Calul Troian!

    PS-poate a ramas si vreo urma din calcaiul lui Ahile :-)

    andrutza80AUTOR REVIEW
    [02.07.10 17:58:59]
    »

    ERATA,

    DRAGILOR, revin cu rugamintea sa ma scuzati ptr ca am gandit una si am scris alta: ferryboat-ul l-am luat din zona Eceabat, 2-3 km mai jos de acest port (adica pe la KIlitbahir), deoarece la Eceabat era mai scumpa trecerea. Aici se platea si masina si persoanele, pe cand la Kilitbahir se platea per masina, adica 18 lire.

    Multumiri,

    Andrutza

    sbacau
    [04.07.10 10:07:14]
    »

    Doua sfaturi: la Piscina Cleopatrei (aia cu apa minerala) cei 5 euro sau 10 lire de la depozit ti-i recuperezi dupa ce te intorci cu cheia. Daca nu-i ceri...ciubucul lor! :-)

    Rahatul turcesc (turkish delight sau lokum) il poti lua mult mai avantajos de la unele pravalii din bazar care il vand la kilogram Un kilogram e 7-8-9-12 lire, in functie de sortiment; eu am luat si de 7 si de 9 lire, au acolo cutii in care ti-l impacheteaza. Si le spui la sfarsit ca le dai 7 lire pe kilogram, nu jumate cu 7 jumate cu 9...se asteapta, e un fel de negociere, mai ales daca vrei mai mult de un kilogram. E foarte bun, indiferent din care ai lua , e proaspat si e...mai mult decat in cutiile de care spui si care erau la oferta.

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Kittyina
    [17.08.10 16:36:59]
    »

    Sa stiti ca e destul de bun drumul prin Stara Zagora! In 2009 erau probleme...dar noi am fost in Iunie 2010 la sfarsitul lunii si nu are nici o gropita! E OK! Se vede ca s-a lucrat la el!

    tataee
    [23.04.12 21:28:31]
    »

    doamna e de nota 10

    viviv
    [06.06.12 07:08:07]
    »

    Si noi plecam sambata spre Batihan si informatiile ne-au fost de mare ajutor. Totusi, as dori sa te intreb daca la vama turca, in cazul in care ai avu imputernicire pt masina, aceasta trebuia NEAPARAT in limba turca. Ce se intampla daca este in engleza. Multumesc anticipat

    tataee
    [06.06.12 12:52:19]
    »

    Eu am avut odata in limba engleza si a fost OK

    viviv
    [06.06.12 17:31:43]
    »

    @tataee: multumesc de raspuns. Stia vamesul engleza?

    tataee
    [06.06.12 20:54:52]
    »

    Nu, dar a luat o figura de cunoscator si a facut semn sa plecam. Pot sa iti mai spun ca acum cativa ani am facut o procura la notariat in limba romana pe care am subliniat cu un marker ce iar fi putut interesa si a fost tot asa de in regula.

    bigu_2006_rapid
    [22.01.13 12:58:00]
    »

    @andrutza80: buna! calul... troian din incinta sit-ului arheologic nu este, bineinteles, cel original, nici macar cel folosit in filmul troia cu brad pitt! acela a fost donat, intra-devar de catre producatorii filmului orasului canakkalle si se afla in partea stanga cum cobori de pe ferry la cannakkalle venind de la eceabat la circa 150-200 m! scuze pt. precizare!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][0 vot]
    tataee
    [22.01.13 20:37:26]
    »

    Chiar nu o stiam pe asta cu calul, am sa ma uit la vara.

    bigu_2006_rapid
    [22.01.13 22:06:33]
    »

    @tataee: acest cal troian (care seamana cel mai bine, cred, cu cel originalaca o fi existat si nu a fost decat legenda) se afla la vreo 200 de metri cel mult de unde debarci de pe ferry-boat in partea stanga pe faleza!

    acest cal-troian se observa si de pe ferry, cu cat te apropii mai mult de cannakkale se vede mai bine (am eu poze de acolo facute in 2010 in review-ul meu cu impresiile mele din anul acela).

    nimeni din autocarul nostru nu stia de acest cal, si atunci cand ne-am dat jos de pe ferry, i-am zis ghidei noastre sa mergem pana acolo macar 30 de minute, si ceilalti au vrut pentru ca erau curiosi de ce le spusesem eu despre calul-troian din filmul Troia cu brad pitt si ghida nu a avut ce face si pana la urma am mers cu totii dupa ce soferii autocarului au tras undeva pe dreapta foarte aproape de hotelul helena care se afla imediat ce cobori de pe ferry pe partea dreapta!

    calul-troian care se afla inauntrul sit-ului cu cele 9 cetati troiene asezate una peste alta care au fost descoperite la sfarsitul secolului al 19-lea, mai exact cam prin 1870 de catre arheologul german Heinrich Schliemann, este o copie, dupa parerea mea, nereusita a celui adevarat, este amplasat acolo mai mult in scopuri de publicitate pentru ca lumea are posibilitatea sa se urce 2 etaje in el si sa faca poze, are si niste ferestre la care poti fi pozat de afara.

    orasul sau mai bine zis, cetatea cu numarul 7 ar fi cea de pe vremea regelui priam si al binecunoscutului razboi troian descris de homer in Iliada! merita vizitat, si cu toate ca nu vezi acolo decat... pietre sa stiti ca locul acela e incarcat de istorie, se simte asta, si eu, nu stiu de ce, am fost foarte emotionat cand l-am vizitat!

    RĂSPUNDEVOTAȚI ECOUL [300] [150][1 vot]
    Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

    ROG REȚINEȚI:
    • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
    • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
    • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
      (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
    SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
    NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
    EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
    Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

    NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
    Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
    VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
    9 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
    andrutza80, bebelusul, bigu_2006_rapid, ghitoca001, Kittyina, sbacau, tataee, tyty1923, viviv
    Alte impresii din această RUBRICĂBatihan Beach Resort [Long Beach]:

    INFO: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte speciale pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată

      SOCIALs
    Alătură-te comunității noastre

    AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
    SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

     
    [C] Copyright 2008-2024 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
    AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.05995512008667 sec
    ecranul dvs: 1 x 1