10052 
nu sunteţi logat. - LOGIN
Mănăstirea 'Sfânta Ana' (Rohia) [Rohia]

ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN:
28.06.2010
DE
Avatar corinka
--- F ---
vârsta 20-30 ani
DIN Cluj-Napoca
înscris/ă în 05.01.10
MEMBRU: SENIOR
DATE SEJUR
AUG-2009
DURATA: 1 zile
TIP: CUPLU FARA COPII

GRAD SATISFACŢIE:
SERVICII:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CAZARE [camere etc]:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
BUCĂTĂRIE ŞI MASĂ:
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]
CADRUL NATURAL
100 %
 
Încântat, fără reproș
DISTRACŢIE / RELAXARE
----  
 
[Nu sunt în masură să mă pronunț]

NOTA MEDIE rez.:
10.00
 
OBS: Spre deosebire de GRADUL de SATISFACŢIE (care se selectează de autor si se exprimă in procente, 0 - 100 %), MEDIA se calculeaza AUTOMAT, ca notă de la 1 (foarte slab) la 10 (excelent)
Autorul ar RECOMANDA această destinaţie unui prieten sau unui cunoscut

   

La Rohia, în căutarea fericirii...


 Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:

Cu toate că mănăstirile din Suceava şi Neamţ sunt cele mai mediatizate, să nu uităm că în România mai există o zonă care le concurează în ceea ce priveşte “concentraţia de spiritualitate”. Mă refer la Maramureş, una dintre cele mai frumoase zone ale ţării şi, totodată, relativ mai izolată. Or tocmai această izolare face Maramureşul mai frumos şi mai atrăgător de turişti.

Una dintre cele mai cunoscute mănăstiri ale Maramureşului este Rohia, popularizată şi prin faptul că aici şi-a petrecut o parte din viaţă eruditul monah Nicolae Steinhardt, autorul “Jurnalului Fericirii”.

Situată aproximativ la jumătatea distanţei dintre Baia Mare şi Dej, la 9 km de oraşul Tg. Lăpuş, mănăstirea este accesibilă fie de pe şoseaua Baia Mare – Tg. Lapuş, fie de pe şoseaua Dej - Baia Mare, până în localitatea Gâlgău, de unde se merge spre Tg. Lapuş. Se mai poate ajunge şi de pe şoseaua Dej – Tg. Lapuş prin satul Măgoaja, dar drumul este destul de rău.

În luna august, când noi i-am trecut pragul, era o vreme foarte bună de vizitat, calda, frumoasă şi însorită. Din păcate, preotul era plecat din mănăstire, iar cheia chiliei lui Steinhardt era la el, astfel că am ratat un obiectiv important. Privind partea bună a lucrurilor, ne-am gândit că acesta este un bun motiv ca să mergem din nou.

Mănăstirea poartă hramul Sfintei Ana şi, fiind aşezată într-un cadru pitoresc, pe coama unui deal, în mijlocul unei păduri de fag şi de stejar, oferă vizitatorilor liniştea sufletească necesară într-un asemenea lăcaş de cult.

Întemeietorul mănăstirii este preotul ortodox Nicolae Gherman, care a fondat-o în memoria fiicei sale. I-a dat hramul Sfintei Ana, deoarece şi pe fetiţa sa, decedată la numai 10 ani, o chemase tot Ana.

Iată şi povestea oficială a mănăstirii:

Preotul ctitor a zidit mănăstirea în memoria fiicei sale, copila Anuţa, pe care a pierdut-o, fiind chemata la Domnul în noiembrie 1922, la vârsta de numai 10 anişori. Această fetiţa s-a facut un binevestitor al voii Domnului căci, nopţi de-a rândul, copila îi apărea în vis tatălui ei, rugându-l să construiască, o casă Maicii Domnului în Dealul Viei din hotarul Rohiei. La început îndureratul părinte tăinuia în inima sa visele, pâna când, într-o zi o femeie credinciosă, Floarea lui Ilie, a venit la el şi i-a spus: „Părinte de ce nu asculţi glasul lui Dumnezeu, care-ţi porunceşte prin copila Anuţa, să faci casă Maicii Domnului în Dealul Viei? ” Nedumerit, parintele o întreabă - „ce casă să fac Maicii Domnului? ” la care femeia i-a raspuns - „Mănăstire să faci, parinte! ”. În acel moment, părintele Nicolae şi-a dat seama că este vorba de o hotărâre divină şi, cuprins de o linişte sufletească, s-a hotărât să construiască o mănăstire în amintirea copilei sale şi pentru mângâierea credincioşilor din aceste părţi. Sprijinit de consătenii săi, parintele hotărăşte ridicarea Sfintei Mănăstiri într-o poiană numită „la stejarul lui Pintea” unde, potrivit obiceiului a fost înfiptă o cruce. Peste câteva zile, însă, constată uimiţi că crucea pe care o aşezaseră în poiană nu mai era la locul ei, ci se afla în altă parte, tocmai pe pintenul dealului pe o stânca. Bănuind că o mână răuvoitoare a săvârşit această mutare, crucea a fost adusă şi aşezată la locul ei iar un credincios, pe nume Alexandru Pop, a rămas de pază peste noapte. Seara târziu, când a început să ningă, credinciosul s-a întors acasă. A doua zi, de dimineaţă, când a ajuns acolo, deşi nu era nici o urmă pe zăpada proaspăt căzută, crucea nu era la locul ei, ci a fost din nou găsită pe locul unde se află actuala biserică a mănăstirii. Cu toţii au considerat că acesta nu poate fi decât un semn revelat prin care s-a arătat locul unde să fie construită biserica sfintei mănăstiri.

Sfinţită în 1926, mănăstirea a funcţionat mult timp ca schit, abia după anii ’70, odată cu introducerea curentului electric, devenind mai accesibilă, s-a dezvoltat în mănăstire.

În prezent, complexul monahal este alcătuit din două biserici, (Biserica Veche a servit ca loc pentru slujbe şi rugăciune încă de la prima sfinţire; Biserica Nouă a fost sfinţită 70 de ani mai târziu, în 1998, constituind o atracţie deoarece reuneşte elemente arhitecturale specifice tuturor celor trei regiuni istorice româneşti) şi câteva case. “Casa Albă”, în care se află birouri şi chiliile unora dintre monahi, serveşte şi ca loc de primire pentru pelerini, “Casa cu Paraclis”, mai veche, primeşte, de asemenea, pelerini, dar adăposteşte şi biblioteca mănăstirii, în “Casa cu Stejar” se află reşedinţa Episcopului Iustinian, iar în “Casa Poetului” a locuit în anii ’80 Nicolae Steinhardt şi, ulterior, pentru o perioadă, poetul Ioan Alexandru.

Complexul este completat de “Colţul maramureşean”, alcătuit dintr-o bisericuţă tradiţională din lemn şi o casă, tot din lemn, dedicată găzduirii pelerinilor. Tot pentru primirea pelerinilor, dar şi pentru extinderea muzeului mănăstirii, se construieşte în prezent Centrul Cultural Monahal Nicolae Steinhardt.

Atracţiile turistice din complexul monahal sunt muzeul, în care sunt expuse valoroase icoane pictate pe lemn şi sticlă, Chilia lui Nicolae Steinhardt şi biblioteca, în care se găsesc peste 40. 000 de volume din diverse domenii: teologie, literatură, istorie, filosofie, drept etc.

Un obiect foarte valoros care se găseşte la Rohia este o icoană a Maicii Domnului amplasată la demisolul bisericii noi, pictată de călugărul Nicanor de la Muntele Athos. În deceniul al patrulea al secolului al XX-lea, icoana a scăpat dintr-un incendiu când, din cauza unei lumânări nesupravegheate, suportul lemnos al icoanei a luat foc fiind mistuit în întregime, în timp ce icoana pastrează doar câteva urme ale dezastrului.

Mănăstirea Rohia nu este doar un aşezământ monahal, ci şi un veritabil obiectiv cultural, datorită personalităţilor cărora le-a fost temporar casă şi pentru obiectele şi cărţile de valoare care pot fi admirate sau chiar studiate aici.

---
Impresii încărcate de corinka in 28.06.2010 16:36:22

VIZUALIZĂRI: 5105


NOTĂ: Părerile și recomandarile din articol aparțin integral autorului (corinka); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo sau ale administratorilor.
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.

Puteți VOTA acest articol:

F.UTIL/F.BUN [900 PMA]  -  UTIL/BUN [450 PMA]   //   NU-MI PLACE [ -1 PMA]

PUNCTAJ CRT:: 1000 PMA (std) nota1  &  2000 PMA (din 6 voturi) nota2
 
  ECOURI la acest articol [păreri; întrebări/solicitări adresate autorului etc]

- mirelutza
[28.06.10 17:19:38]
» mesaj pers

   Am fost si eu la Rohia , am postat review si constat ca citindu-l acum pe al tau am descoperit cateva lucruri noi pe care nu le stiam ; iata ce inseamna sa privesti ceva din "alt unghi".

   Frumos si te felicit.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- TORA INGRID*
[28.06.10 22:16:19]
» mesaj pers

   foarte frumos povestit, felicitari! iar fotografiile intregesc savoarea review-ului

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- corinka
[29.06.10 16:08:33]
» mesaj pers

   Aş vrea şi nişte muzică, dacă se poate:

   http://www.trilulilu.ro/costibardash/e3e675eb97884e

   Jean Michel Jarre mi se pare potrivit, deoarece muzica lui este relaxantă, liniştitoare.

   Mulţumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- webmasterXY*
[29.06.10 16:20:08]
» mesaj pers

   Atasat coloana sonora propusa de corinka, nu va ramane decat sa (re)cititi despre aceste locuri minunate.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- catalinalupu
[01.07.10 16:50:05]
» mesaj pers

   Minunat si acesta... azi te-am descoperit si gata... am mai adaugat ceva informatii imbogatiindu-mi neuronul (nu impovarandu-l! ), datorita tie si review-urilor tale minunate. Multumesc!

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
- abbilbal*
[14.09.10 23:41:48]
» mesaj pers

   Şi pentru că-mi place cum scrie corinka îmi vine greu să mă despart de reviewurile ei dar acesta va fi ultimul comentariu pe care-l mai fac aici.

   Cunosc mănăstirea Rohia doar din poveştile unui preot care a pterecut mulţi ani aici încă din copilărie. Şi cum respectivul preot are darul povestirii, mi-am făcut o bună impresie despre mănăstire, iar acum, citind şi acest review, îmi completez cele ştiute.

   Într-adevăr, pe la Rohia au trecut mulţi oameni de cutură, călugări şi laici, care au scries printre altele şi despre frumuseţile acestor locuri.

   Legenda spune că în pădurile Rohiei călugării au ascuns un tun pentru a-l folosi la nevoie. Să sperăm că nu va fi nevoie de folosirea acelui tun şi pacea va dăinui în Transilvania.

---

LINK AICI [click, apoi copiați adresa din browser]
Puteți evalua ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
[punctaj crt ecou: 50 (pma.std) + 0 PMA1 (din 0 voturi)]

SCRIE ECOU
Nu sunteți autentificat/ă, nu puteți scrie sau trimite ecouri

AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

UTILIZATOR
PAROLA

Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici---
1. PMA = Puncte Mulţumire-Apreciere = sistem de notare a contribuţiilor la informarea comunităţii. Vezi detalii aici
Alte impresii din această destinaţie:
 
POZE ATAȘATE ARTICOLULUI
Vezi fotografiile în versiunea ptr telefon sau tabletă

[15] foto. Click pe poze pentru a le mări

P01 [AUG-2009] Biserica de lemn, Rohia, Maramureş -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87378">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87378"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87378">Şterge vot</a></div><span id="v987378" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87378)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87378Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87378MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P01 [AUG-2009] Biserica de lemn, Rohia, Maramureş
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P02 [AUG-2009] Complexul văzut de sus... -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87379">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87379"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87379">Şterge vot</a></div><span id="v987379" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87379)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87379Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87379MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P02 [AUG-2009] Complexul văzut de sus...
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P03 [AUG-2009] Biserica nouă a mănăstirii... -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87380">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87380"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87380">Şterge vot</a></div><span id="v987380" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87380)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87380Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87380MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P03 [AUG-2009] Biserica nouă a mănăstirii...
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]P04 [AUG-2009] Drumul spre mănăstire... -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87381">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87381"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87381">Şterge vot</a></div><span id="v987381" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87381)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87381Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87381MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P04 [AUG-2009] Drumul spre mănăstire...
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P05 [AUG-2009] Decorul natural este superb. -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87384">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87384"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87384">Şterge vot</a></div><span id="v987384" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87384)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87384Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87384MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P05 [AUG-2009] Decorul natural este superb.
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P06 [AUG-2009] Intrarea în mănăstire... -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87386">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87386"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87386">Şterge vot</a></div><span id="v987386" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87386)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87386Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87386MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P06 [AUG-2009] Intrarea în mănăstire...
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P07 [AUG-2009] Poarta mănăstirii este de lemn, sculptată în stil maramureşean... -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87387">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87387"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87387">Şterge vot</a></div><span id="v987387" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87387)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87387Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87387MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P07 [AUG-2009] Poarta mănăstirii este de lemn, sculptată în stil maramureşean...
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P08 [AUG-2009] Aleea de la intrare... -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87388">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87388"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87388">Şterge vot</a></div><span id="v987388" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87388)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87388Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87388MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P08 [AUG-2009] Aleea de la intrare...
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P09 [AUG-2009] Loc pentru lumânări... -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87389">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87389"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87389">Şterge vot</a></div><span id="v987389" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87389)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87389Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87389MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P09 [AUG-2009] Loc pentru lumânări...
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P10 [AUG-2009] Anul trecut încă se mai construia... -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87390">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87390"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87390">Şterge vot</a></div><span id="v987390" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87390)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87390Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87390MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P10 [AUG-2009] Anul trecut încă se mai construia...
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P11 [AUG-2009] Verdeaţă şi linişte, de acestea nu duci lipsă la Rohia. -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87391">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87391"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87391">Şterge vot</a></div><span id="v987391" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87391)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87391Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87391MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P11 [AUG-2009] Verdeaţă şi linişte, de acestea nu duci lipsă la Rohia.
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P12 [AUG-2009] Mănăstirea este 'apărată' de munţi. -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87392">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87392"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87392">Şterge vot</a></div><span id="v987392" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87392)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87392Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87392MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P12 [AUG-2009] Mănăstirea este "apărată" de munţi.
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P13 [AUG-2009] Scări înguste, balustrade simple din lemn şi multă verdeaţă... -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87394">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87394"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87394">Şterge vot</a></div><span id="v987394" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87394)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87394Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87394MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P13 [AUG-2009] Scări înguste, balustrade simple din lemn şi multă verdeaţă...
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P14 [AUG-2009] Cele mai noi clădiri ale complexului monahal, construite din lemn... -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87395">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87395"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87395">Şterge vot</a></div><span id="v987395" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87395)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87395Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87395MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P14 [AUG-2009] Cele mai noi clădiri ale complexului monahal, construite din lemn...
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

P15 [AUG-2009] Ca la orice mănăstire, nu lipsesc păsările şi animalele, îngrijite cu dragoste de către monahi. -- foto by <b>corinka</b> [uploaded 28.06.10] - <span class="allrVotedi" id="av87396">Foto VOTATĂ de mine!</span><div class="delVotI" id="sv87396"><a href="/pma_sterge_vot.php?vid=&fid=87396">Şterge vot</a></div><span id="v987396" class="displayinline;"> - <a style="color:red;" href="javascript:votez(87396)"><b>LIKE</b> = Votează poza</a><img class="loader" id="f87396Validating" src="/imagini/loader.gif" border="0" /><span class="AjErrMes" id="e87396MesajEr"></span>Foto VOTATĂ de mine!
P15 [AUG-2009] Ca la orice mănăstire, nu lipsesc păsările şi animalele, îngrijite cu dragoste de către monahi.
foto corinka [28.06.10]
# [50 PMA, +BONUS]

[15] foto . Click pe oricare pentru a le mări
  CĂUTARE
Căutați un hotel, sau o stațiune sau un user? Tastați primele 4-5-6 litere mai jos și apăsați CAUTĂ DESTINAȚIE
Șir de căutare
Pentru a căuta orice altceva, în stilul în care căutaţi cu Google, folosiți căsuta de mai jos:
Căutare (text) în sait:

        [C] 2008-2019 AmFostAcolo.ro

[C] Copyright 2008-2019 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată

Website Security Test
pagină generată in 0.109169960022 sec