mobile WEB  #  MANILA [ASIA - ALTE LOCURI]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Descoperă Manila
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Manila - o vizita scurta

#M#0
a fost acolo: cata2106
 • DIN: Cluj-Napoca
 • în NOV-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  În călătoria noastră către plajele însorite din Filipine, după Hong Kong, următoarea oprire a fost capitala statului Filipine, și anume Manila. Timpul petrecut aici a fost destul de scurt, doar două nopți, una la venire, cealată la plecare, dar destul încât să îți faci o opinie despre acest oraș.

  Chiar după ce am aterizat pe aeroportul din Manila, există standuri cu diferite promoții la cartele cu internet. Ne-am luat o cartela cu 24 GB la prețul de 1000 PHP (aprox. 80 RON). Pentru transport, recomand folosirea aplicației Grab, e foarte asemanătoare cu Uber-ul, doar că plata se face cash la șofer, introduci punctul de preluare și destinația, și îți spune suma fixă pe care o plătești la final, iar prețurile sunt foarte ok. Din ce am văzut si auzit, transportul in comun în Manila este un haos total, și nu îl recomand.

  Am ales un hotel in zona Pasay, destul de aproape de aeroport, un hotel foarte draguț, o cladire fostă ambasadă a Marii Britanii, acum transformată în hotel. Locul se numește The Henry Hotel, și îl recomand cu tot dragul. După ce ne-am cazat, fiind aproape de ora amiezii, am decis să plecăm înspre centrul orașului pentru a profita de timpul rămas.

  Ne-am comandat un Grab la hotel și am decis să mergem spre City Hall și de acolo să o luam pe jos spre Intramuros, vechiul oraș fortificat și principalul punct de atracție. Distanța dintre hotel și primărie a fost de aproximativ 8 km, însă traficul a fost extrem de aglomerat, cred că am făcut aproximativ o oră, și suma plătită a fost de 24 RON. Manila se află în topul orașelor cu cel mai groaznic trafic din lume, dar și Bucureștiul e aproape, deci nu ar trebui să fie ceva ieșit din comun o călătorie prin acest oras.

  Manila e un oraș al contrastelor, există zgarie-nori, autostrăzi, infrastructură, un puternic Financial District, mall-uri imense și fix lângă se află dărăpânături, case demolate, oameni care dorm în condiții greu de imaginat. Acest oraș îți dă un mix feeling și impresia că nu prea există clasă de mijloc, doar foarte bogați și foarte săraci.

  După ce Grab-ul ne-a lăsat lângă primărie, am luat-o la pas spre Intramuros și am început să explorăm această parte de oraș. Este un loc diferit față de restul zonelor, este un “centru vechi” să zic așa, cu case din perioada colonială, cu catedrale, cu diferite restaurante locale, în acestă zona se afla și Palacio del Gobernador, deci merită vizitată. Prima oprire am făcut-o la Manila Cathedral, una din cele mai vechi catedrale, construită la 1571. Aceasta se află în Plaza de Roma, lângă Palatul Guvernatorului, o zona foarte frumoasă pentru plimbare.

  După am luat-o spre Fort Santiago, o fostă cetate in interiorul Intramuros, construită la 1593 care a fost pe rând garnizoană, închisoare și reședința a multor guvernatori. Biletul de intrare a fost aproximativ 5 RON. Întreg complexul este foarte bine întreținut, curat, aranjat, cu informații disponibile scrise în engleză. Dacă ești pasionat de istorie, și nu numai, este un must see în Manila.

  Deja eram destul de înfometați și am decis să luăm masa la un restaurant local, așa că am găsit un restaurant in zona Intramuros, se numește Ristorante delle Mitre, aveau doar feluri locale de mâncare, însă a fost foarte gustos. Deja se înnoptase bine de tot, așa ca am luat-o la pas până la ieșire din orașul fortificat, și de acolo am comandat un Grab până la Mall of Asia.

  Mall of Asia este unul dintre cele mai mari mall-uri din lume. Se afla în zona aerportului, așa că dacă aveți mai multe ore escală, se merita să vă plimbați pe aici. Este mai mult decât un mall, este un întreg cartier, cu străduțe, cu sute de magazine, restaurante, inclusiv o arenă, faleză frumos amenajată. Găsești restaurante cu specific chinezesc, italian, francez, japonez... tot ce îți poți imagina și dori. Iar prețurile sunt foarte rezonabile, mai mici decât pe la noi, iar lucrurile de calitate, așa că dacă va doriți shopping, e locul potrivit. Am petrecut destul de mult timp aici, mai ales, că la întoarcerea spre Hong Kong aveam avionul doar la ora 19, și în incinta mall-ului este un loc unde poți să îți lași bagajele fără să plătești nimic.

  Pentru masa, dacă îți dorești ceva cu specific local, recomand Seafood Island, se află chiar pe faleza mall-ului și îți poți comanda celebra Boodle Fight, adică diferite feluri de mancare (orez, pește, scoici, raci, friptura etc) aduse pe frunze de banană. Este o masă specifică soldaților din timpul celui de al doilea război mondial. Aceste Boodle Fight sunt pentru minim 4 persoane, dar a meritat să încercam una, chiar dacă nu am putut să o mâncăm pe toată.

  La revenire în Manila am ales Sofitel Hotel, mai ales pentru celebrul mic dejun din cadrul restaurantului The Spiral, care se spune că este printre cele mai faimoase din lume. Desi pretul este pe măsură, merită măcar odată încercat. Locul este imens, există nenumarate stații cu bucatarie indiană, chineză, vietnameză, italiană, franceză, cu bucătari care îți prepara pe loc felurile de mâncare, este un adevărat festin al papilelor gustative și se poate descrie greu in cuvinte, dar per total, merită încercat.

  De reținut, dacă aveți zboruri interne din/înspre Manila, plecare se face de la Terminal 2 (domestic), e o distanta de aproximativ 3 km între terminalul internațional. Ca și orașul, aeroportul este extrem de aglomerat, așa că e bine să vă luați o marjă bună de timp.

  Cam asta a fost trecerea noastră prin Manila, scurtă, dar destul cât să ne facem o imagine de ansamblu despre acest oraș al contrastelor care merită vazut.

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de cata2106 in [17.12.2019 / 15:29:48]

  [validat & publicat in 17.12.19 / 16:01:08]

 • VIZUALIZĂRI: 302
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 8 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    26500 PMA (din 22 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "cata2106"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • #G#1

  2 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmaster26 » mesaj pers
  [17.12.19 - 16:00:30]
  Am ales un hotel in zona Pasay, destul de aproape de aeroport,

     Ne-am bucura să putem citi impresiile tale de acolo scrise ca articol (review) nou.

  Procedând astfel, ai avea ocazia ca prin notele şi evaluările proprii să contribui la o medie mai reprezentativă a acestei destinaţii.

  În plus, dacă vreodată vei solicita informaţii aici, pe sait, cei care îţi vor răspunde o vor putea face cât mai adecvat "profilului" tău turistic (funcţie de locurile în care ai fost, unde ţi-a plăcut şi unde nu, din ce motive etc)

  Poţi folosi linkul SCRIE IMPRESII (se deschide într-o fereastră nouă)

     ===

     Mutat în rubrica "Descoperă Manila, MANILA" (nou-creată pe sait)


  webmaster » mesaj pers
  [17.12.19 - 16:18:38]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  2 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Sunteți NELOGAT, ciți varianta din CACHE a acestei pagini = cea din: 18.02.20 -- 11:39:02 (acest segment de cache se va actualiza în 18.02 12:09:02)

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  TOP
  #I#1

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0657758712769 sec