mobile WEB  #  RÂMEȚ & CHEILE RÂMEȚULUI [ROMÂNIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Cabana Poiana Galdei [Poiana Galdei, AB]
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Evitați camera numărul 2

a fost acolo: zlatna
 • DIN: Râmnicu Vâlcea
 • în SEP-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Weekendul 20-22 septembrie 2019, am dorit să-l petrecem undeva prin Ardeal. Am început să căutăm cazare pe booking. După lungi căutări am găsit o pensiune, care în poze arăta destul de bine, avea o medie de peste 9. Am luat legătura telefonic cu propietarul, care ne-a spus că are liberă o cameră mai frumoasă decât cele de pe booking, care are și terasă mare, la prețul de 160 de lei, față de 140 lei - preț afişat pe booking. L-am rugat să ne facă rezervare pentru două nopți, comunicându-i că o să ajungem pe la ora 20.

  Pensiunea se află în localitatea Poiana Galdei, județul Alba și poartă numele de Pensiunea Cabana Poiana Galdei. Pe la ora 17 am pornit din Râmnicu Vâlcea spre pensiune, pe traseul: Sibiu – Sebeș – Alba Iulia. De aici am pornit pe DN1 spre Teiuș, iar cu 5 kilometri înainte de Teiuș am virat la stânga în dreptul indicatorului spre Galda de Jos, am trecut prin mai multe sate până am ajuns la pensiune. Drumul prin sate este asfaltat și este destul de bun.

  Se înserase când am ajuns la pensiune, o vedeam din drum, dar nu aveam nici o cale de intrare. Imediat am luat telefonul să-l sun pe propietar dar supriză, nu aveam pic de semnal. Pe gardul propietății este pus un panou cu numele acesteia și o schiță cum se ajunge la intrare. A trebuit să ne întoarcem 100 de metri și să intrăm pe un drum neasfaltat pe care am mers până în parcarea pensiunii.

  Parcarea este în stradă, în fața pensiunii. Este destul de încăpătoare, erau parcate vreo 5 mașini și mai era loc. Coordonatele GPS ale parcării sunt următoarele: N – 46.243539 și E – 23.526290. Adresa pensiunii este strada Principală, numărul 32A.

  Am intrat în curtea pensiunii apoi ne-am îndreptat spre recepție, imediat a venit propietarul, ne-a urat Bun venit! , apoi ne-a condus spre cameră, ne-a prezentat-o, noi am spus că e Ok. Am întrebat când plătim, răspunsul a fost când vreți. Am plătit pe loc 320 lei pentru două nopți.

  Pensiunea

  Pensiunea este o clădire cu 3 nivele, parter și 2 etaje. La parter se află un salonul și bucătăria, acestea fiind la dispozitia tuturor turiștilor din pensiune. Salonul este amenajat frumos. Chiar la intrare se află un pian, pe pereți sunt tablouri, pe niște polițe sunt expuse mai multe obiecte vechi: două aparate radio, fier de călcat cu cărbuni, două ceasuri și alte obiecte de artizanat. În mijlocul salonului se află o masă mare din lemn cu scaune, lateral o canapea și un fotoliu, iar pe un perete era un televizor. Într-o parte este bucătăria, cu aragaz, frigider, filtru de cafea, veselă și ustensile pentru gătit.

  Curtea pensiunii este mare, sunt montate mai multe leagăne, bănci, un foișor și loc pentru făcut grătar.

  Camera

  Noi am primit camera numărul 2. Se află la etajul 1. Are vedre spre curte. În componența camerei sunt două paturi lipite între ele, două noptiere, deasupra patului pe perete sunt două veioze. În fața paturilor, pe perete este pus televizorul, sub acesta este o poliță. Într-un colț se află dulapul și două scaune. Pe perete este pus un tablou cu mesajul „Never give up”. Când am intrat în cameră s-a simțit puţin miros de mucegai amestecat cu fum de afară, dar după ce am aerisit camera a trecut repede.

  Camera are ieșire pe terasă. Terasa este mare și este comună pentru două camere. Ca și mobiler are mese și scaune. Peisajul de pe terasă este superb, cu munți plini de copaci încă verzi.

  Wi-fi –ul nu este parolat și a funcționat bine.

  Baia

  Baia este destul de mare. Are în componență cabină de duș, chiuvetă cu oglindă, vas wc și calorifer. Ca și consumabile am primit săpun lichid, hârtie igienică și trei prosoape, doar unul de duș.

   

  Am pornit televizorul, find obosiți ne-am pus în paturi să ne odihnim, iar de aici a început coșmarul. De la baie venea un miros de mucegai. Ne-am dus în baie să vedem de unde vine mirosul, nu ne-am putut da seama pentru că nu se vedea nici urmă de mucegai. Am lăsat să curgă apa la chiuvetă şi duş pentru ceva timp, crezând că mirosul vine de la scurgeri şi am închis ușa la baie cu speranța că nu o să se mai simtă. Am aerisit camera, dar în momentul în care foloseam baia şi deschideam uşa, intra miros de mucegai.

  Cum nu am avut posibilitatea să sun proprietarul, ca nu aveam semnal, am încercat să-l contactez pe WhatsApp, dar supriză, nu avea.

  Am petrecut noaptea aerisind camera. Cu chiu cu vai, eu am reușit să adorm puțin spre dimineață, dar la ora 7 eram amândoi treji și hotărâți să plecăm cât mai repede de acolo — acum am înțeles de ce era mesajul acela pe perete! :).

  Pe la 7:40 am coborât în curte, am căutat camera proprietarului. Am bătut la ușă, acesta dormea, mi-a deschis și am avut următoarea conversație:

  - Noi plecăm, pentru că în cameră miroase a mucegai.

  - Vai, nu am știut, vă dau banii înapoi.

  - Nu am dormit toată noaptea!

  - Cum plecați, mă duc să văd despre ce este vorba.

  Am primit banii pentru a doua noapte, am mers în cameră să luam bagajele și să plecăm cât mai repede de acolo. După modul cum a decurs scurta noastră conversație, sunt sigur că propietarul știa că în camera 2 miroase a mucegai.

  Nu pot să fac recomandări pentru această pensiune, însă vă pot spune că peisajul este superb, curtea foarte mare, iar în zonă sunt câteva obiective turistice frumoase (Cheile Cetii, Cheile Galdei, etc).

  Dacă cumva ajungeți la pensiunea Poiana Galdei evitați camera numărul 2, sper că în celelalte camere nu există miros.

  La pensiune am găsit turişti cazaţi cu copii mici, de aceea sper să fie doar un caz izolat.

  Articol încărcat de zlatna in [30.09.2019 / 07:55:33]

  [validat & publicat in 30.09.19 / 08:32:59]

 • VIZUALIZĂRI: 560
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 20 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    68800 PMA (din 54 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Cabana Poiana Galdei [Poiana Galdei, AB]? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "zlatna"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 2 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmaster » mesaj pers
  [30.09.19 - 11:16:21]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  zlatna » mesaj pers
  [30.09.19 - 11:55:10]

     @webmaster: multumesc mult.


  2 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 22.11.19 -- 21:59:45

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0681869983673 sec