mobile WEB  #  DE LA LUME ADUNATE [zSTRATOSFERA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Filozofări... turistice

Relatia romanilor cu spitalele de stat din Turcia

a fost acolo: gabynegru
 • DIN: Bucuresti
 • în SEP-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Buna ziua, azi am intrat sa scriu cateva cuvinte dupa ce am citit o postare a unor romani care au intampinat dificultati (mai era un pic si le murea unul din copii din cauza refuzului de ai ajuta daca nu platesc cash serviciile medicale).

  Anul trecut am patit si noi in concediu un episod identic, sotul meu a avut o problema medicala grava, iar noi am oprit la primul spital din drumul nostru de intoarcere in tara, adica spitalul de urgenta din Canakkale.

  Aici prima bariera a fost limba, noroc cu google traducere, apoi faptul ca noi NU AVEM NICIUN ACORD CU aceasta tara, am fost nevoiti sa platim cash toate analizele, iar purtarea lor... ne-au tratat cu respect si cu o mare distanta,

  la final cu chiu cu vai am primit de la un medic o reteta pt antibiotice in conditiile in care sotul meu voma intruna si nu putea inghiti nimic,

  bomboana de pe coliva ca sa zic asa dupa un minim de investigatii a fost urmatoarea, ni s-a adus la cunostiinta ca ei atat pot face si daca nu suntem multumiti de serviciile lor sa mergem putin mai departe pe strada unde sunt 2 spitale private... AM CITAT EXACT VORBELE MEDICULUI CE L-A CONSULTAT PE SOTUL MEU.

  Pe viitor recomand tuturor care viziteaza aceasta tara sa aibe mare grije deoarece aceasta este politica lor vizavi de cei cu care nu au relatii medicale, nici nu sti daca sa ii condamni pe ei sau pe ai nostri ca nu sunt in stare sa ne reprezinte in strainatate.

  Noi ne-am recuperat de la asigurator costurile analizelor dar putea sa se termine tragic aventura noastra.

  Articol încărcat de gabynegru in [04.09.2019 / 10:52:43]

  [validat & publicat in 04.09.19 / 12:43:17]

 • VIZUALIZĂRI: 246

 • EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    17 PMA (din 17 voturi) show/hide

  VOTEAZĂ ŞI TU! - Apreciezi articolul?

  DANU

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "gabynegru"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 5 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [04.09.19 - 12:43:07]

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Filozofări... turistice, DE LA LUME ADUNATE - COMUNITATE" (deja existentă pe sait) - rubrică dintr-o secțiune OFFTOPIC sau DE INTERES TURISTIC RESTRÂNS!

  [Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]


  elviramvio » mesaj pers
  [04.09.19 - 13:33:50]

     @gabynegru:

     Articolul ar fi foarte util dacă ne-ați spune ce fel de asigurare medicală ați avut pentru Turcia, de la ce asigurator (este important pentru această țară) și ce acoperea acea asigurare. Eventual cât a costat de persoană și pe ce perioadă a fost încheiată.

     Părerea mea este că trebuie să aveți o asigurare medicală de călătorie care să fie acceptată în Turcia (sau altă țară mai ciudată) iar asta presupune o firmă asiguratoare de vârf. Statul nostru nu are obligații de a încheia parteneriate medicale pentru turiști! Că oricât de corect ar deveni statul, n-ar face față pretențiilor noastre medicale în afara granițelor, pe timpul vacanțelor!


  Puteți EVALUA ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 11 PMA (din 11 voturi)]
  nicole33 » mesaj pers
  [04.09.19 - 22:47:01]

     @gabynegru:

  azi am intrat sa scriu cateva cuvinte dupa ce am citit o postare a unor romani care au intampinat dificultati (mai era un pic si le murea unul din copii din cauza refuzului de ai ajuta daca nu platesc cash serviciile medicale).

     Referitor la refuzul de a acorda asistenţă medicală decât după plata serviciilor respective, eu sunt convinsă că la fel funcţionează sistemul şi în alte ţări, considerate civilizate, nu doar în Turcia.

     Crezi că în SUA s-ar uita cineva la tine dacă nu ai avea bani să plăteşti consultaţia, investigaţiile, tratamentul?

     Dar pentru că vorbim aici de Turcia, îţi povestesc şi eu experienţele mele de la Kuşadasi. În penultima zi de sejur soţul meu s-a accidentat la toboganele de la hotel. Nu am putut opri sângerarea şi am mers la cabinetul medical din hotel, unde era doar o asistentă care şi-a făcut imediat treaba. Între timp, am adus actele şi asigurarea aflate în seif. A sunat medicul cu care hotelul colabora, i-a explicat situaţia, iar acesta ne-a trimis o maşină care ne-a dus la un spital privat din Kuşadasi. Am completat un formular, au făcut copii după paşaport şi asigurare şi au încercat să sune la firma de asigurări. Între timp, soţul meu a primit toată îngrijirea necesară, suportând o operaţie de mică chirurgie. Am semnat "nota de plată" în euro, am luat reţetă pentru medicamentele prescrise şi ne-am întors la hotel tot cu maşina clinicii, cu promisiunea că voi contacta eu asiguratorul, voi deschide dosar de daună şi-i voi comunica medicului numărul dosarului. Am reuşit cu greu să vorbesc, am luat număr de dosar, iar a doua zi înainte de plecare am fost cu soţul la cabinetul hotelului la pansat, asistenta sunându-l pe doctor şi transmiţându-i numărul de dosar. Am plecat spre Istanbul fără să plătim absolut nimic, doar pentru că am avut o asigurare de călătorie recunoscută în Turcia.

     În Istanbul am mers trei zile consecutive la spital de stat pe camera de gardă pentru refacerea pansamentului. Am prezentat şi acolo asigurarea, dar nu a interesat pe nimeni. Soţul a fost tratat gratuit. Nici acolo personalul medical nu cunoştea limba engleză, dar ne-am înţeles în engleză cu bodyguardul de la intrare :)).

     La întoarcerea în ţară, soţul a fost sunat de firma de asigurări doar pentru câteva informaţii suplimentare şi pentru a confirma cele întâmplate.

     Am povestit această experienţă proprie pentru a-ţi arăta că se poate şi ALTFEL.

     Din păcate, acea firmă de asigurări nu mai există pe piaţa din România.


  Puteți EVALUA ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 7 PMA (din 7 voturi)]
  nrs » mesaj pers
  [04.09.19 - 23:52:31]

     parerea mea este ca in general statul nu prea ne apara pe nicaieri, dar in acest caz nu e treaba lui. cand pleci in strainatate trebuie asigurare de sanatate la o firma serioasa


  gabynegru » mesaj pers
  [05.09.19 - 09:01:08]

     @nrs: buna problema nu a fost asigurarea (au fost foarte ok cei de la asigurari) ci refuzul lor (al spitalului) de a ne ajuta, ca noi am platit tot ce ne-au cerut, dar ei ne-au explicat foarte sec, ca nu pot face mai multe pt noi, deoarece tara lor si tara noastra nu au un acord in acest sens. avand in vedere ca sotul meu a ajuns mai mult mort decat viu in tara, noi chiar aveam nevoie de ajutor, dar asta e, trebuie sa ai medicamente la tine in primul rand si apoi sa speri ca nu vei avea ghinion sa te inbonavesti in vacanta.


  Puteți EVALUA ecoul:   APRECIEZ -- DEZAPROB
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]

  5 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 14.10.19 -- 19:30:57

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.078891992569 sec