mobile WEB  #  VALENCIA [SPANIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Valencia Rental Aparthotel
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ necesar unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Aparthotel Valencia Rental

#M#0
a fost acolo: makuy
 • DIN: Bucuresti
 • în APR-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Să te trezești, dis de dimineață, în mijlocul unui oraș – dar ce oraș, stăpânit de romani, de vizigoți, de mauri, de spanioli – și să admiri, în zarea răsăritului, dincolo de acoperișuri, dincolo de palmieri, lama de oțel a Mediteranei; iată un vis împlinit.

  La finele anului trecut, schițam un periplu mediteranean iberic, adică acea parte a Europei istorice, a Europei care chiar contează, nu a barbarului nordic și păgân, care îmi lipsea din peregrinări. Și, deoarece Barcelona a fost, până acum, vârful de lance în teritoriu, am pornit de la Valencia.

  Iar cazarea, de data aceasta, a fost una de răsfăț.

  Aparthotel Valencia Rental, de pe Avenida Cortes Valencianas.

  Un complex de apartamente în regim hotelier, situate într-un zgârie-nori sui generis, pe un bulevard de o frumusețe rară (până și un bulevard banal are, aici, o arhitectură aparte), cu benzi largi, separate prin verdele palmierilor și străduțe paralele, înguste, care leagă ansamblurile rezidențiale ce îl străjuiesc, de-o parte și de alta.

  Venind dinspre Madrid, GPS-ul ne-a lăsat baltă la un capăt al bulevardului, dar, cunoscând imaginea unică a hotelului, am înțeles rapid că acesta se afla exact peste drum. Ușor de ajuns, fiind între două sensuri giratorii largi. Așteptând la seria de semafoare care ghidau circulația, am descoperit stația de metrou Beniferri și cele câteva magazine și restaurante din zonă.

  La hotel am ajuns repede și, bucurie mare, deși, cum am spus, era un bloc de apartamente în regim hotelier, avea recepție permanentă. Cazarea s-a făcut rapid – cu locul de parcare la subsol, plătit separat, chiar dacă mașina se putea lăsa, gratuit, oriunde găseai un loc liber, dar am preferat siguranța, unei nefericite amenzi. Iar etajul al nouălea a stârnit, inițial, un val de proteste din partea jumătății, ”păi, da, că suntem români, ne-au urcat la cucuieți”, doar ca să înțelegem că, de fapt, partea cu noi, care eram români a făcut, probabil, să fim repartizați doar la etajul nouă... Priveliștea, din balcon, îți tăia respirația și, zău, aș fi dorit să fi stat la etajul 14!

  Până la balcon... Am intrat într-un studio gigantic, compus dintr-un living și un dormitor. În living, o masă cu două scaune, o canapea, un televizor și o chicinetă complet dotată, cu plită electrică și cuptor cu microunde, cu frigider, veselă, mașină de cafea. Acum, mașina asta de cafea – un filtru clasic – mi-a schimbat radical părerea asupra aparatelor electrice, drept care, o dată revenit pe malul Dâmboviței, m-am dotat cu unul asemănător, renunțând, fără regrete, la confortul electricității.

  Să nu uit, balconul. Care oferea o panoramă asupra orașului nou, asupra orașului vechi și, cum spuneam în preambul, asupra Mediteranei civilizatoare. Plus un aparat de aer condiționat, singurul lucru nelalocul lui, dar necesar.

  Dormitorul, cu un pat dublu, mare și confortabil (ce saltele!), era dotat, la rându-i, cu un televizor.

  Și baia, cochetă, eficientă, într-un colț.

  Ca să nu mai spun de pereții-geamuri, așa cum numai în zgârie-norii autentici, de peste ocean, vezi. Pentru mine, claustrofobul, pereții ăștia au fost cireașa de pe tort.

  Nu știu cum e în sezon aici, dacă e mai scump, dacă e mai aglomerat; cert e că mie mi-a plăcut, iar cartierul mi s-a părut nu numai liniștit, dar sigur. Seara, terasele restaurantelor erau pline – deși ne găseam încă la limita valului de frig care s-a abătut asupra Europei.

  Iar stația de metrou, la cinci minute de mers pe trotuar, fără să fie nevoie să traversezi, oferea legături cu centrul, prin liniile 1 și 2. Iar dacă studiai puțin harta transportului în comun, observai că, din celălalt capăt al centrului, puteai lua tramvaiul 4, care face parte tot din rețeaua metropolitană, doar ca să ajungi la o altă stație a liniilor de metrou 1 și 2, care te duc acasă. Plus că același tramvai 4, la capătul unei ore, care te poartă prin toate cartierele valenciene, te duce la plajă...

  Iar autobuzul 99, cu stația chiar peste drum, îți oferă o călătorie ieftină spre opera lui Calatrava, Orașul Artelor și Științei.

  Aparthotel Valencia Rental, un complex de apartamente pe care îl recomand oricui vrea un city-break în Valencia.

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de makuy in [14.05.2019 / 22:27:12]

  [validat & publicat in 15.05.19 / 07:49:07]

 • VIZUALIZĂRI: 558
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 13 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    34300 PMA (din 28 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Valencia Rental Aparthotel? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "makuy"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • #G#1
  N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 5 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [15.05.19 - 07:48:31]

      Mutat, la reorganizare, în rubrica "Valencia Rental Aparthotel, VALENCIA" (deja existentă pe sait)

  [Rubrica inițială: BUFFER CAZARE]


  Carmen Ion » mesaj pers
  [15.05.19 - 09:43:21]

     @makuy: Cu mare plăcere am revăzut prin reviewul tău și pozele atașate aparthotelul care ne-a găzduit și pe noi în urmă cu patru ani și pe care l-am descris pe AFA.

     Noi am avut un studio la etajul 1 și nu am beneficiat așadar de aceeași panoramă ca tine. În rest însă ne-am bucurat de toate facilitățile pe care le-ai prezentat și tu, fapt care m-a determinat să recomand Valencia Rental. Iar reviewul tău nu a făcut decât să-mi întărească bunele impresii.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  makuy » mesaj pers
  [15.05.19 - 21:05:00]

     @Carmen Ion: Când am dat articolul spre publicare, am căutat dacă există o rubrică dedicată și nu am găsit. Se pare că mi-am pierdut dexteritatea :)

     Am citit articolul scris de tine, care este superb, bine structurat și documentat.

     Într-adevăr, complexul de apartamente este unul deosebit; acum, când se sedimentează amintirile și, mai ales, senzațiile, observ, parcă, tot mai mult, energia pozitivă pe care o emană - alături de cartierul nou, de bulevardele largi, cu palmieri și de oamenii cu atitudine pozitivă pe care îi întâlnești la tot pasul.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 1200 PMA (din 4 voturi)]
  Carmen Ion » mesaj pers
  [15.05.19 - 21:11:55]

     @makuy: Mulțumesc pentru aprecieri și aștept impresiile tale despre Valencia, un oraș care mie mi-a plăcut mult.


  webmaster » mesaj pers
  [15.05.19 - 21:47:16]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  5 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Sunteți NELOGAT, ciți varianta din CACHE a acestei pagini = cea din: 23.02.20 -- 23:04:47 (acest segment de cache se va actualiza în 23.02 23:34:47)

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP
  #I#1

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0726521015167 sec