mobile WEB  #  CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA [ROMÂNIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Oltul Hotel / Complex Cozia [Căciulata]

Oribil. N-aș mai veni nici dacă ar fi gratis

a fost acolo: Fusei Acolo
 • DIN: Bucuresti
 • în MAR-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Ne-am luat după niște prieteni care ridicau in slăvi complexul Cozia-Caciulata și am zis sa petrecem 2 zile de 8 martie, 2 adulți și 2 copii. Am ajuns pe la ora 16 și a trebuit să înfruntăm o înregistrare preliminara, cu stat la coada vreo 15 min plus alte 15 min de formalități.

  Odată repartizarea la hotel făcută (Oltul, in cazul nostru), ne-au trimis la recepția hotelului sa ne cazam (fiecare hotel are recepția lui și doar cazarea se face centralizat).

  La recepție, alta coadă și personal depășit de situatie. După minute bune de așteptare, primim camerele și ni se dau brățările magnetice de acces la piscina. Deși am intrat la piscina la ora 17, am fost taxați pe toată ziua, 50 de lei pentru toată familia.

  Camera e obisnuita (am avut apartament), nu suntem pretențioși.

  La piscina in schimb, mă întreb cum le permit autoritățile statului să funcționeze: balustrade ruginite, smocuri de păr în apă și pe oriunde te duci, turiștii din zona ușilor de ieșire fumau "pe ușă" și înăuntru mirosea puternic a țigară, personal de supraveghere lipsa pe la toate piscinele la care am mers in timpul sejurului.

  Masa de seara, o experiență horror. Feluri de mâncare denumite pompos dar doar pe hârtie: specialitatea bucătarului: fleica de porc cu sos de ciuperci, de fapt 3 foite ultra subțiri de carne, ciuperci la conserva și un sos făcut din sos de roșii îndoit cu apa. 17 lei, aceasta delicatesa. Garnitura, legume la grătar, in realitate gogoșari murați, tăiați feliuțe și puși pe grill. 8 lei și pentru garnitura. Berea la draught se apropia de gustul urinei dar am platit pe ea vreo 8 lei. Tacâmuri murdare, masa necurățată de firimituri de la cei dinainte, ospatarita rugata de 3 ori să aducă 2 șervețele, că se murdărise copilul la gura.

  La alta masă, unii îi reproșaseră altei ospătărițe că așteptau mult sa le ia comanda (noi ajunseserăm la masa de vreo 30 de min, ei erau acolo și tot nu le luase comanda). Ospatarita a început să urle că sunt 700 de oameni în restaurant și prea puțin personal. De parcă era vina ălora de la masa.

  După vreo oră jumate de luat cina, ne-am ridicat de la masa flamanzi și ne-am dus la culcare. In camera de tip apartament am avut un pat matrimonial și o canapea. Deși știau că suntem 4 persoane, ne-au dat 3 perne. Pe a patra am suplinit-o cu o pătură. A doua zi ne-au dat-o și pe cea lipsa și îi transmit managerului, pe aceasta cale, un sincer bogdaproste pentru că ne-a înzestrat cu formula completa de perne.

  Pe timpul nopții ne-am trezit de mai multe ori, datorita țăranilor care confundau holul cu curtea proprie, vorbind ca și cum ar chema ei vaca de la păscut. Deh, nu pot fi toți civilizați, mi-am zis in timp ce incercam, pentru a 4-a sau a 5-a oară, sa adorm.

  A doua zi, micul dejun a stabilit noi standarde de penibil: 7 feluri de omleta, unt, gem și o cafea cam cu același gust cu berea de seara trecută. Pusa în fața unei atât de dificile alegeri de mâncare, soția a luat o salata de ton, care s-a dovedit a fi formată din morcovi și țelina rase fideluta, o ditamai ceapa (dimineața!!!) si o conserva de ton aruncata la nimereala.

  După experientele culinare de la cină și de la micul dejun, prânzul de sâmbătă l-am luat la Casa Românească (la 1km mai sus de hotel, după mănăstirea Cozia). Atât ne-am ghiftuit acolo, încât am sărit peste cina de la hotel.

  Mâine va trebui sa eliberam camera la ora 12, deci ne vom putea bucura de bălăceală maxim 3 ore. Desigur, vom plăti accesul la piscine pentru toată ziua.

  Cam asta este experiența. Am venit pentru prima dată însă ne-au pierdut de clienți pentru următorii 10 ani când, dacă vom reveni, ne-am bucura sa constatăm că au schimbat șifonierul de pe vremea lui Ceașcă.

  Păcat de potențialul zonei, ca in multe alte părți din tara, își bat joc de el. De ce sa asiguri servicii bune, atâta timp cât hotelul este plin non-stop cu pensionari veniți prin Casa de pensii?

  Celor interesați de apele termale le recomand pensiunile și hotelurile din vecinătate. Bănuiesc că sunt ceva mai scumpe însă mi-e greu sa cred că promovează bătaia de joc de la Cozia-Caciulata.

  Articol încărcat de Fusei Acolo in [09.03.2019 / 20:46:46]

  [validat & publicat in 09.03.19 / 22:16:20]

 • VIZUALIZĂRI: 800

 • EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    6750 PMA (din 9 voturi) show/hide

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Oltul Hotel / Complex Cozia [Căciulata]? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Fusei Acolo"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 1 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [09.03.19 - 22:16:01]

     Câteva fotografii realizate de voi acolo ar fi mai mult decât binevenite — atât ca ilustraţie a textului, cât şi ca informaţie utilă, ele fiind căutate, apreciate (şi solicitate) de cititorii interesaţi în această destinaţie... Poţi folosi linkul amfostacolo.ro/pic_addnew ... 49&ridAnt=92702


  1 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 19.05.19 -- 18:46:12

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0691549777985 sec