mobile WEB  #  BOZOVICI [CS] [ROMÂNIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Cascada Bigăr [Cheile Nerei]

Mai bine decât știam noi

a fost acolo: ungureanica
 • DIN: Reșița
 • în MAR-2019
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Am promis acum ceva timp că o să încerc să prezint toate locurile frumoase și care merită vizitate din Banat. Astăzi i-a venit rândul Cascadei Bigăr. Cei care o să ajungă acolo peste o săptămână și ceva cu ocazia „Întâlnirii anuale AFA de la Băile Herculane” și au ales să meargă în excursia 1, o pot considera o avanpremieră.

  Am plecat duminică în jurul prânzului din Reșița și am condus pe DN 58 până în orașul Anina, iar mai apoi la ieșirea din acesta am ajuns la intersecția cu DN57B care leagă localitățile Bozovici de Oravița. Aici am luat-o la stânga spre Bozovici și cu 12 km înainte de a ajunge în această comună am oprit la Cascada Bigăr. Distanța de la noi din parcare și până în parcarea de la cascadă este de 60 km. Drumul este foarte bun dar cu multe curbe. Peisajul în schimb este extraordinar.

  Cu câțiva km înainte de a ajunge la Cascada Bigăr am oprit pentru a admira mai noua cascadă apărută în această zonă, Cascada Kîrșa. Aceasta nu a fost încă amenajată pentru a putea fi vizitată dar se poate admira din DN 57 B. Din păcate singurul loc unde am putut opri este un loc neamenajat aflat la 50 m mai departe de ea.

  Cascada Bigăr se află în Parcul Național CheileNerei- Beușnița. Este situată în cel mai pitoresc loc al Cheilor Minișului.

  Noi opream aici de fiecare dată când treceam pe acest drum, dar pe atunci cascada nu avea un renume așa de mare ca acum și locului îi spuneam Paralela 45, pentru că în stradă, înainte de a trece podul peste Râul Miniș, este un semn mare care arată că prin acel loc trece paralela 45. Așa că dacă vedeți acel semn să știți că ați ajuns la Cascada Bigăr.

  Nu de mult a fost amenajată și o parcare mai spațioasă în apropierea cascadei. Aceasta se află la 200 metri înainte de cascadă, dacă mergeți spre Bozovici. Se pot parca aici cam 15-20 mașini. În parcare găsiți un restaurant și câteva tonete. Acum era deschis doar restaurantul și avea afară o tăblie pe care era trecut că avea și ceva de mâncare. Tot aici a fost amplasat și un afiș mare cu toate locurile frumoase din județ. De la parcare și până la cascadă a fost amenajat un trotuar cu balustrade pe unde puteți merge fără a încurca circulația. Plimbarea pe această potecă este ea în sine o plăcere pentru că aici se observă cel mai bine măreția Cheilor Minișului. O să vedeți în poze ce vreau să spun.

  Am ajuns la cascadă și am fost uimiți de schimbarea în bine pe care am găsit-o aici. Nu am mai trecut de mult timp pe aici și știam locul cam părăginit. Dar se pare că reclama făcută cascadei a prins bine.

  A fost construită acea platformă cu scări care te ajută să ajungi la nivelul cascadei, a fost amenajată poteca care duce la izbuc, s-a construit un podeț peste pârâul Bigăr pentru a se ajunge la peștera de deasupra izbucului, s-a amenajat și urcușul spre peșteră, s-a reparat foișorul de lângă cascadă și podețele de pe lângă el, etc. Nu vreau să fiu cârcotaș dar se zvonește că toate astea au fost făcute de către o firmă privată și nu de către cei de la Parcuri Naționale care de când a ajuns cascada „mare vedetă” au instalat un om acolo să i-a banii turiștilor care opresc aici. Poate că mă înșel eu, de aceea citiți asta doar ca zvon.

  Acum nu era nimeni de la parcuri să ceară taxa.

  Nu vreau să vă spun date tehnice sau legende despre cascadă pentru că au făcut-o destui alții pe acest site. Vă spun doar că am fost încântați de lucrurile pozitive care le-am întâlnit aici și ne-am bucurat că am văzut o mică îmbunătățire a turismului din Banat.

  Am admirat cascada de pe puntea de deasupra ei și de pe pasarele nou construită, am mers apoi pe poteca care duce la locul unde apa iese din stâncă, am urcat până la peștera de aici și ne-am întors înapoi la parcare, mândri că peste câteva zile o să le arătăm câtorva prieteni din marea comunitate AFA una dintre frumusețile acestei zone frumoase în care noi, din fericire, am ales să trăim.

  Să ne vedem cu bine la Băile Herculane.

  Călătorii frumoase vă doresc!

  Articol încărcat de ungureanica in [07.03.2019 / 14:42:04]

  [validat & publicat in 07.03.19 / 15:24:32]

 • VIZUALIZĂRI: 501
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 37 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    44100 PMA (din 50 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "ungureanica"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 8 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  Dan&Ema » mesaj pers
  [07.03.19 - 15:33:34]

     @ungureanica:

     Mie imi place mai mult prima cascada care ai prezentat-o.

     Si Bigarul l-ati prins cu debit bun ceea ce ii sporeste farmecul. Super!

     Am remarcat in pozele tale si cateva amenajari care nu erau cand am fost eu la Bigar: panoul din parcare, scara care coboara aproape de albia Minisului si podetul peste paraul Bigar de langa pestera si izbuc.

     Felicitari pentru articol si poze.

     E de asteptat ca cei ce vor merge saptamana viitoare la Bigar sa o prinda in unul din momentele ei spectaculoase fiind sezonul topirii zapezilor.

     Numai de bine si pe curand! 🌲


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  ungureanica » mesaj pers
  [07.03.19 - 15:38:12]

     @Dan&Ema: Ai dreptate, și nouă ne place Cascada Kîrșa. Din păcate, încă nu e pusă în valoare. Salutări și să ne vedem cu bine!


  Dana2008 » mesaj pers
  [07.03.19 - 17:47:34]

     @ungureanica: Felicitări pentru articol și fotografiile minunate!

     Joi vom fi și noi în zonă, nu am văzut încă cascada Bigar, cea mai frumoasă din lume!

     E binevenit articolul tău, astfel vom bifa mai multe obiective turistice învecinate.

     De Crăciun am avut musafiri din Canada care au auzit de cascada Bigar, ca fiind cea mai frumoasă cascadă și doreau să o vadă... noi le-am spus că nu am văzut-o înca.

     Călătorii plăcute!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  alinafulg » mesaj pers
  [07.03.19 - 23:35:33]

     @ungureanica:Am fi vrut sa mergem impreuna cu voi, însă zilele acestea m-a chinuit o raceala rau de tot. Locurile sunt foarte frumoase.


  ungureanica » mesaj pers
  [08.03.19 - 09:25:51]

     @alinafulg: Vă așteptăm cu plăcere altădată. O zi faină!


  Yolanda » mesaj pers
  [12.03.19 - 07:54:56]

     @ungureanica: Anul trecut când am vizitat cascada Bigar era acolo un om îmbracat în haine verzi ca de padurar ce lua o taxa de 5 lei la trecerea peste podetul de lânga cascada... deci nu e zvon!

     Precis va apare omuletul verde când va creste afluxul de turisti...


  ungureanica » mesaj pers
  [12.03.19 - 09:01:44]

     @Yolanda: Sunt sigur ca va fi acolo imediat cum o să se încălzească vremea. Nu ratează ei ocazia să facă un ban. Multumesc pentru ecou. Să ne vedem cu bine!


  Denisa13 » mesaj pers
  [19.03.19 - 21:30:33]

     Si noi am platit taxa de acces spre izbuc anul trecut inainte de Paste.

     Omul peste care am dat noi a fost foarte dragut... parca era de pe AFA. Ne-a sfatuit sa ne continuam drumul pana la lac si la cascada Kîrsa. Noi am aflat de la el de existenta cascadei Kîrsa. Si noua ne-a placut foarte mult aceasta cascada. Tot acest om, care pe langa ca ia niste bani de la turisti este un adevarat promotor al zonei, ne-a oferit o harta a zonei cu principalele obiective, caile de acces si distanta in kilometri. Ne-a fost de mare folos aceasta harta. Am atasat-o articolului meu si am pastrat-o pentru data viitoare cand vom reveni in zona, deoarece cu siguranta vom reveni ca mai avem multe de vizitat.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]

  8 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 20.05.19 -- 00:35:41

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0804629325867 sec