mobile WEB  #  #EXCURSII și CĂLĂTORII [ITALIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Descoperă Sardinia

Porto Cervo, staţiunea în care 1mp construit costă 300000 eu

#M#0
a fost acolo: Michi
 • DIN: Bucuresti
 • în OCT-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  Nu, n-am încurcat numărul de zerouri. Prima dată informaţia ne-a dat-o ghidul dar nu l-am luat în seamă. Apoi am găsit suma pe net:Costa Smeralda is the most expensive location in Europe. House prices reach up to 300,000 euros ($392,200) per square meter. (https://en. wikipedia.org/wiki/Costa_Smeralda). Acest preţ s-a obţinut pe metrul pătrat la o vilă din Ramazzino Bay din Porto Cervo.

  Am plecat din hotel Porto Conte de pe coasta de nord vest a Sardiniei spre Porto Cervo, staţiunea miliardarilor situată în nord estul insulei, trecând prin Sassari şi Oblia. Distanţa până la Costa Smeralda în care Porto Cervo este cea mai mare staţiune este de 150 km, străbătuţi repede pe o şosea impecabilă.

  Agha Kahn a descoperit Costa Smeralda înainte de 1960 şi a rămas fascinat de frumuseţea ei sălbatecă cu stânci spectaculoase de granit, păduri de măslini şi o culoare nemaiîntîlnită a apei mării. Întreaga zonă a fost amenajată în anii ´60 la iniţiativa şi cu finanţarea unui consorţiu de companii deţinute de prinţul irakian născut în Elveţia, Karim Agha Khan. Dealtfel una din plajele célèbre îi poartă numele: Spiaggia del Principe.

  Arhitecţi celebri francezi şi italieni ca Michele Busiri Vici sau Jaques Couelle au proiectat acest aglomerat de staţiuni de lux. Costa Smeralda a avut iniţial o lungime de 20 km în jurul comunei Arzachena dar s-a extins ulterior la 55 km înglobând astăzi şi Baja Sardinia. Principalele staţiuni din Costa Smeralda sunt: Liscia di Vacca, Capriccioli, Romazzino. Plajele sale au nisip fin alb, marea într-adevăr are culoare de smarald şi întreaga coastă este împânzită de cluburi nautice, heliporturi, discoteci şi hoteluri exclusiviste.

  Într-un studiu realizat de firma de brocheraj Engel& Volkers, preluat de CNN, se afirmă că Porto Cervo este cea mai scumpă locaţie din Europa. În 2012 hotelul Cala di Volpe a fost listat ca al şaptelea din primele 15 cele mai scumpe hoteluri din lume. O suită prezidenţială la acest hotel costă 32736 dol/ noapte. În tot sezonul estival au loc spectacole de divertisment, competiţii nautice şi sportive, festivaluri de film. Miliardarii lumii sătuli de Coasta de Azur vin aici pentru locuri mai apropiate de natură şi sejurul lor balansează între sporturi nautice şi viaţa de noapte. Cârcotaşă cum sunt, cred că vin pentru că Porto Cervo este acum în trend şi aici pot fi văzuţi şi îşi pot etala bogăţia.

  Autocarul a oprit în parcarea de la marginea oraşului Porto Cervo. Fiind extrasezon în jur de 10 octombrie, nu mă aşteptam la ora aceea să dau nas în nas cu Silvio Berluscone, designerul Italian Roberto Cavalli, proprietarul Renault Flavio Briatore, milionarul rus Roman Abramovici patron al echipei Chelsea, Tom Cruise, Angelina Jolie, Harrison Ford sau alţii care au proprietăţi pe Costa Smeralda, cu precădere în Porto Cervo. Am intrat în staţiune coborând câteva trepte de la şoseaua principală.

  Prima impresie dar şi următoarele a fost că la acea dată era un orăşel mort, cu străduţe înguste în pantă şi cu clădiri cochete construite în stil mediteranean. Clădirile au unul maximum două etaje şi sunt vopsite în culori ocru roşcat,sunt îngrijite dar cel puţin la exterior nu denotă opulenţă. Străzile sunt pavate cu pişcoţi de aceeaşi culoare.

  Am consultat o revistă a unei agenţii imobiliare locale. La întâmplare, un apartament în Porto Cervo dotat cu livingroom, bucătărie, trei camere, trei băi, terasă, încălzire centrală şi parcare costă 930000 eu. Cel mai ieftin, de fapt o garsonieră dublă tot în Porto Cervo cu living, dormitor, baie, chicinetă, parcare este 260000 eu şi cel mai scump, cu trei camere şi trei băi, penthouse cu lift 1300000 eu.

  Am intrat prin Piazza del Principe şi ca să ne ferim de soarele încă arzător am străbătut o galerie cu coloane dealungul căreia erau înşirate magazine de firmă. Unele deschise, majoritatea închise ca la orice sfârşit de sezon. Vitrinele erau însă frumos aranjate şi astfel am avut ocazia să admir exponate Versace, Gucci, Fratelli, Prada, Bulgari, John Richmond, Cartier şi încă multe altele. Cât despre preţuri, la Dolce& Gabanna o rochie costa 1550 eu, o fustă 845 eu, pantofi de damă 795 eu, geantă de la 1150 -1550eu, bluză 700 eu.

  Deşi ştiam că preţurile la restaurant sunt de speriat, la singurul ieşit în cale dar care din păcate era închis se putea lua un prânz standard ca în oricare altă staţiune cu 20 eu, un cocteil 20-23 eu, o cafea 6 eu, o băutură răcoritoare 14 eu. Preţuri adaptate cu siguranţă sezonului mort.

  După ce am vizitat staţiunea, am coborât la mare de unde de pe dig am avut o privire de ansamblu asupra Porto Cervo.

  Am părăsit Porto Cervo uşor dezamăgită pentru că înafară de vitrine frumos aranjate şi străzi pustii nu am găsit nimic din ceeace-l califică drept cea mai exclusivistă staţiune marină din Europa.

  Închei cu proverbul românesc: vulpea care nu ajunge la struguri, zice că sunt acri.

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de Michi in [17.01.2019 / 21:20:37]

  [validat & publicat in 17.01.19 / 22:17:07]

 • VIZUALIZĂRI: 1167
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 27 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    33750 PMA (din 38 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Michi"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • #G#1
  N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 1 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  Carmen Ion CONSILIER AFA / ITALIA » mesaj pers
  [17.01.19 - 22:34:51]

     @Michi: Mi-am amintit de Monaco-Monte Carlo, unde am văzut cea mai mare densitate de Ferrariuri din viața mea.


  1 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Sunteți NELOGAT, ciți varianta din CACHE a acestei pagini = cea din: 24.02.20 -- 13:54:33 (acest segment de cache se va actualiza în 24.02 14:24:33)

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP
  #I#1

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0752429962158 sec