mobile WEB  #  MILANO [ITALIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Zara Hotel
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

Milano Centrale sau Milano Porta Garibaldi? Aceasta-i intrebarea...

a fost acolo: ultrasro
 • DIN: Bucuresti
 • în AUG-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  Cand in 17 august 2018 plecam cu un tren regional de la Bergamo spre Milano Centrale, călătorie de circa 45 minute, nerabdator sa vad pentru prima data capitala modei italiene, am stat cam 40 de minute sa stabilesc care este destinatia mea din Milano, Centrale sau Porta Garibaldi? .

  Am ales Centrale pentru ca stiam ca este un monument unic de arhitectura iar prima mea impresie atunci cand am coborit in gigantica gară din Milano a fost cea de usoara panică, în fața mulțimii de călători și a larmei care te inconjoară, probabil că turnul Babel este chiar aici în capitala Lombardiei.

  După ce te calmezi poți să admiri perfecțiunea monumentală a interiorului gării, magazinele deschise aici dar și să cauți accesul către stația de metrou avand în vedere că afara sunt peste 36 de grade și nu ai vreo dorință de a face saună cu hainele pe tine. Biletul de 48 h costă cred 8,25 euro și-ti permite să te deplasezi cu maximă viteză între punctele de atracție ale orașului.

  Destinația noastră fiind Hotelul Zara aflat la 100 m de stația de din subteran omonimă plasată pe linia 3 de metrou (galben) am luat trenul respectiv exact 2 stații în direcția Comasina.

  În stația Zara există legătură cu linia 5 de metrou (violet) cea pe care circulă trenuri automate, fără conductor mecanic, folosită în special de cei care vor să ajungă la Stadionul San Siro.

  Am ieșit de la metrou chiar pe Viale Zara la vreo 50 m de destinația noastră de cazare. Intrarea la Hotel Zara, pe laterală, este semnalizată la stradă și cu o firmă destul de vizibilă ce troneaza prinsă pe un stâlp din fața clădirii cu 2 etaje plus parter.

  Recepția a fost foarte eficientă și am primit același număr de cameră ca la Bergamo, 201. Sfaturile primite privind destinașiile turistice din proximitate au fost binevenite și apreciate de către noi, chiar dacă le-am urmat pe principiul una da, una ba.

  Camera cu pat dublu mic a fost mulțumitoare ca dotări, curățenie și vedere de la fereastră spre strada cu platani și tramvai zgomotos dar rar. Salteaua și pernele mi-au plăcut destul de mult fiind o tentație serioasă la poziția orizontală pentru omul obosit de drum și de canicula lunii august. Baia, chiar dacă a fost cam mică comparativ cu cea din Bergamo, avea toate accesoriile și consumabilele necesare unui sejur plăcut și fără griji.

  Există un minibar, televizor cu canale satelit, un birou și posibilitatea de a calca pantalonii cu o presă dedicată. Aerul condiționat este in sistem centralizat și din partea lui am avut o surpriză neplăcută în seara zilei de 18 august.

  Micul dejun este servit in stil bufet, cu o gamă relativ largă de produse dulci dar și sărate, cafeaua servită la masă fiind bună, meritul fiind al doamnei cu statură și prestanță de ofițer SRI, care nu a zâmbit niciodată, ce se ocupa probabil din patriotism de servirea micului dejun al "infractorilor" cazați la Zara. Cred că existau și produse gluten free. Capacitatea sălii era suficientă, dezavantajul ei fiind plasarea la demisol.

  La 400 m de hotel există un supermarket Simply destul de bine aprovizionat. Cu metroul se poate ajunge in maxim 3 minute (2 stații) la stația de tren Porta Garibaldi dar și la zona de dezvoltare urbană Porta Nuova, care nu trebuie ratată, fiind un proiect reușit de conversie a unei zone defavorizate într-un district economic și finciar unic în Europa. Datorită concentrării aici a unor sedii de companii importante (3 din Top Fortune 500), în anul 2017, Porta Nuova a atins un PIB în valoare de 400 de miliarde de euro, fapt ce îl face cel mai bogat cartier din Europa.

  Cine vrea să viziteze Domul din Milano, Galeriile Comerciale Vittorio Emanuele II și Teatrul Scala se bazează tot pe metroul galben al liniei 3 care străbate distanța celor 6 stații dintre Zara și Dom în maxim 8 minute.

  Ca impresie generală pot spune că Milano este aglomerat și în august (perioada de concedii a italienilor) spre deosebire de Torino și Bergamo care sunt mult mai pustii la vreme de caniculă.

  În ultima seara de cazare la Hotel Zara recepția ne-a anunțat că din păcate compresorul care deservea instalația de climatizare a crăpat și ca urmare a trebuit să suportăm cu stoicism cele 25 de grade arătate de termometru în cameră pe parcursul nopții.

  Impresiile despre Milano au fost mixte dar in final cel mai impresionant lucru vizitat în metropola lombardă a fost Cimitirul Monumental care efectiv ne-a lăsat muți de uimire. Cred că cine a fost acolo știe despre ce vorbim, oricum o să postez ceva poze din interiorul acestui "muzeu" în aer liber.

  Articol încărcat de ultrasro in [11.01.2019 / 01:11:51]

  [validat & publicat in 11.01.19 / 06:44:23]

 • VIZUALIZĂRI: 986
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 14 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    16900 PMA (din 13 voturi) show/hide

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Zara Hotel? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "ultrasro"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 3 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [11.01.19 - 06:43:35]

     Bună recomandarea

     Mutat în rubrica "Zara Hotel, MILANO" (nou-creată pe sait)

     --

     Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.

  Ne poţi spune dacă-i ok? (măreşte zoom-ul de pe hartă cât e necesar, până la afişarea poziţionării / încadrării la nivel de stradă etc)


  webmaster » mesaj pers
  [11.01.19 - 06:55:33]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă;

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  mihaelavoicu » mesaj pers
  [18.01.19 - 21:38:23]

     cel mai impresionant lucru vizitat în metropola lombardă a fost Cimitirul Monumental care efectiv ne-a lăsat muți de uimire. Cred că cine a fost acolo știe despre ce vorbim

     Da, l-am vizitat în toamna lui 2017 și este, așa cum îi spune, Monumental. Și nu am reușit nici un sfert din el să-l străbatem. Un adevărat muzeu în aer liber. M-au impresionat în special lucrările cu temă biblică. Era pentru prima dată că vedeam așa ceva. Apoi am văzut altul la fel, dar nu de anvergura celui de la Milamo, la Miniato al Monte Florența. Despre acest obiectiv, am scris aici http://amfostacolo.ro/impresii9.php?iid=83160&d=descopera-milano--milano


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]

  3 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 22.03.19 -- 09:17:13

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0654699802399 sec