mobile WEB  #  TROPEA [ITALIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Descoperă Tropea

Tropea - Perla Calabriei

#M#0
Ilustrație muzicală - fond sonor/video consultare impresii:
a fost acolo: BOGDAN DSN
 • DIN: Bucuresti
 • în SEP-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:
  Urmare de aici

  Perla Calabriei, cum mai este denumit acest mic oraș, a fost sediul nostru pentru cele 4 nopți. Punctul principal de atracție din Tropea îl reprezintă, centro storico, poziționat pe o stâncă imensă la vreo 60-70 m deasupra mării. La capătul unor străduțe din centrul vechi, veți găsi mai multe, balcoane, de unde se poate admira priveliștea. Imaginea oferită de clădirile construite aici este impresionantă - Tropea se vede cel mai bine de pe mare, dar și de pe stânca pe care este ridicat sanctuarul Santa Maria. Am reușit să fotografiez Tropea din mai multe unghiuri, iar o parte din aceste fotografii le voi atașa aici.

  Cel mai pitoresc oraș de pe coasta Calabriei are multe de oferit turiștilor. Plajele de aici sunt situate într-un decor aparte (eu pot spune că sunt spectaculoase), apusurile de asemenea, iar mâncarea este simplă, dar foarte gustoasă. Probabil că cei mai mulți turiști vin în Tropea pentru plajele din oraș sau din apropiere, astfel că în lunile de vară, dacă ai întârziat puțin nu vei mai avea loc pe plajă. Deoarece adâncimea apei crește rapid (la 10-15 m de mal deja apa are 2 m) aici nu este un loc prea favorabil pentru cei cu copii mici. Sunt plaje cu nisip dar și cu ceva amestec de pietricele în proporție variabilă.

  Centro storico este împânzit cu clădiri veci și foarte vechi (unele sunt, intenționat sau nu, mai dărăpănate), cu alei și străduțe înguste, dar cu o mulțime de localuri, baruri, cafenele, terase și restaurante pentru toate gusturile. Deși acest centru istoric se parcurge în 10 minute de la un cap la altul, totuși sunt catalogate 166 cazări (apartamente, hoteluri mici, pensiuni etc) dar și 117 localuri (restaurant, trattoria, tavernă, osteria, cafenea) – cifre din septembrie 2018, conform tripadvisor.

  Eu vă pot spune că am mâncat (de prânz sau seară) la cele de pe locurile 17,22,41 și 52. Sincer, la toate acestea mâncarea a fost la fel de gustoasă și bine preparată (mici diferențe la prețuri, adică 1-2 euro) ceea ce mă face să afirm că nu locul ocupat în clasament este primodial. Meniul celor mai multe localuri include pește și fructe de mare (că doar suntem la mare, nu-i așa?), dar sunt și pizzerii sau localuri cu altfel de preparate (paste, fripturi) – oricine va fi mulțumit (voi reveni separat cu un review cu recomandări de cârciumi).

  Un farmec aparte îl dau și micile magazine de familie (noi am cumpărat de la 3 astfel de magazine), unde veți fi serviți chiar de proprietari (unii având peste 65-70 ani). Aici fiecare face ceva anume, dar face bine – nu există cineva care să dețină și restaurant și cofetărie și cafenea și magazin alimentar și brutărie. Cel care face prăjituri furnizează aceste produse și altor localuri, cel care face pâine, livrează și altora etc – astfel toată lumea are de câștigat. Unele dintre aceste mici magazine arată ca acum multe zeci de ani, la fel și unele localuri.

  Cea mai importantă stradă este Corso Vittorio Emanuele care desparte în două acest centru istoric. La capătul dinspre mare, strada se termină cu unul din, balcoanele, de unde se deschid priveliști superbe. Strada este înțesată de localuri de tot felul, dar sunt și destule magazine cu suveniruri sau produse locale. Un obiectiv must-see, pentru cei care ajung în Tropea, îl reprezinta Santuario di Santa Maria dell'Isola. Cum spuneam, acesta este construit pe o stâncă, iar ca să ajungeți aici aveți de urcat mai multe trepte. În schimbul unei taxe de 2 euro, puteți vizita Sanctuarul, dar și grădinile, vizită care vine la pachet cu niște panorame absolut superbe. Se văd plajele, clădirile construite pe stâncă, dar și coasta Calabriei care coboară până în mare.

  Vremea la sfârșit de septembrie (26-30) a fost bună, primele 2 zile cu ceva vânt și temperaturi mai mici (ziua 22 grade) celelalte 2 zile au fost cu mult soare și temperaturi mai mari (25-26 grade) – noaptea/dimineața erau cam 18-19 grade. Apa mării era caldă (24-25 grade) dar în primele 2 zile a bătut vântul (în apă era mai cald decât afară), erau valuri destul de mari și nu am putut face baie. Într-una din zile am făcut baie (după prânz) pe plaja din stânga Sanctuarului – aici plaja are destule pietricele și nu ar fi rău să aveți papuci de baie – asta dacă nu vreți un masaj energic la tălpi (gratis). Stâncile care înaintează în mare dau, culoare, acestei plaje, iar în zilele cu mult soare și apa are niște nuanțe foarte frumoase.

  Apoi am plecat către Pizzo, un alt orășel care merită vizitat, unde am stat până seara, pentru a vedea un alt apus minunat. Ca și în Tropea, centro storico din Pizzo este așezat pe o stâncă deasupra mării. Piazza della Republica este probabil cea mai căutată piață din Pizzo. Aici este, La Balconata, locul unde se strânge multă lume pentru a face fotografii cu insula pe care se află vulcanul Stromboli (celelalte insule Eolie nu se văd de aici), cu apusul sau cu Castello Murat, aflat în imediata apropiere.

  Tot în această piață sunt foarte multe terase și cafenele unde puteți savura cel mai renumit preparat din zonă, și anume tartuffo di Pizzo. Tartuffo veți găsi și în Tropea sau în alte locuri din Calabria (chiar și în Sicilia), dar localnicii spun că aici în Pizzo este locul de origine – pentru turiști probabil că nu este foarte important unde a apărut, din moment ce este delicios.

  În apropiere de Tropea veți găsi cea mai frumoasă plajă din zonă (părere personală) și anume Spiaggia di Riaci. Este situată la vreo 3 km de Tropea (7-8 minute cu mașina), iar la sfărșit de septembrie erau destule locuri de parcare libere (foarte puține gratuite, restul cu plată). Aici plaja are în fundal câteva stânci frumos, modelate, de vânt – am văzut oameni urcați pe acele stânci, probabil există undeva o potecă. Mai erau deschise două terase (sunt mai multe, dar erau închise în această perioadă) unde puteți servi câte ceva, mai erau și ceva sezlonguri, dar cam toată lumea stătea pe nisip sau prosop.

  Pe la jumătatea plajei, alte câteva stânci separă cele două părți - cu atenție și grijă se poate urca pe aceste pietre pentru fotografii. Noi am stat în partea dreaptă a plajei (cum te uiți spre apă) - aici sunt valuri mai mici, datorită pietrelor mari răspândite prin apă - dar oriunde ați sta, trebuie să știți că adâncimea apei crește destul de repede.

  La sfârșit de septembrie, în Tropea se organizează un festival de blues (în 2018 a fost ediția cu nr. 13) astfel că dacă veniți în această perioadă veți avea parte și de concerte gratuite - tropeablues.com

  Eu am fost foarte încântat de tot ce am văzut aici, astfel că îmi doresc foarte mult să revin - această parte a Calabriei este foarte frumoasă, autentică și cu siguranță trebuie să o includeți pe lista destinațiilor din Italia.

  Câteva linkuri utile de unde vă puteți inspira

  italyheaven.co.uk/calabria/tropea.html

  italia.it/en/travel-ideas ... sea/tropea.html

  visititaly.com/holiday/tropea.aspx

  Ciao a tutti!

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de BOGDAN DSN in [06.12.2018 / 18:22:00]

  [validat & publicat in 06.12.18 / 18:54:07]

 • VIZUALIZĂRI: 1431
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 30 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    26100 PMA (din 29 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "BOGDAN DSN"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • #G#1
  N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 6 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmasterX » mesaj pers
  [06.12.18 - 19:34:20]

     Mutat în rubrica "Descoperă Tropea, TROPEA" (nou-creată pe sait)


  webmaster » mesaj pers
  [06.12.18 - 20:01:40]

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.


  Aurici » mesaj pers
  [08.12.18 - 13:59:40]

     @BOGDAN DSN: Ești pe cale să-mi schimbi planurile pentru vacanța de vară de anul viitor. M-ai înnebunit cu pozele astea! Nu numai cele de la acest articol ci și cele precedente. Sunt în negocieri mari din cauza ta pentru că un plan mai vechi includea și parte din ce ne-ai povestit tu în ultima vremea. Dar nu voiam să-l activez chiar acum. Mă bagi în mare ceață...


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 150 PMA (din 1 voturi)]
  crismis » mesaj pers
  [08.12.18 - 14:18:31]

     @BOGDAN DSN: Superb! Calabria este pe lista noastră scurtă, tocmai ne-am întors din Sicilia; un șofer de taxi din Taormina ne-a arătat Calabria în zare, peste mare și ne-a lăudat-o cu multă căldură! Sfârșit de septembrie este ok, ai dreptate. Avantaje și dezavantaje. Dar mai multe avantaje, după părerea mea...

     Pozele atașate acestui articol sunt de excepție, păcat că atât de puține! :( :)

     Vacanțe minunate în continuare!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  BOGDAN DSN » mesaj pers
  [09.12.18 - 12:12:52]

     @Aurici: Mă bucur că acest articol are așa multă influență :).... pozele sunt minunate, precum aceste peisaje calabreze.

     Chiar și eu îmi doresc să revin pe aceste meleaguri minunate. Acum sper să nu te încurc prea tare, dar chiar trebuie să ajungi pe aici.

     Negocierile sunt ușoare, când discutați unde să mergeți în vacanță!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  BOGDAN DSN » mesaj pers
  [09.12.18 - 12:17:14]

     @crismis: Mulțumesc. Este ok și la sfârșit de septembrie, dar cred că și mai bine este pe la jumătatea lunii septembrie sau prin iunie - totul este mai puțin aglomerat.

     Proprietara apartamentului în care am stat ne spunea că în sezon, dacă nu ajungi maxim la ora 8 a. m pe plajă nu vei mai găsi locuri libere - deci este de evitat perioada iulie și mai ales august.

     Încerc să mai atașez câteva poze :)


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]

  6 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Sunteți NELOGAT, ciți varianta din CACHE a acestei pagini = cea din: 25.02.20 -- 19:05:36 (acest segment de cache se va actualiza în 25.02 19:35:36)

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP
  #I#1

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.076975107193 sec