mobile WEB  #  BUCUREȘTI [ROMÂNIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Unde mâncăm în București?
Restaurant Berărie Caru cu Bere

Iniţial execrabil, apoi mediocru, la sfârşit aproape satisfăcător

#M#0
a fost acolo: Michi
 • DIN: Bucuresti
 • în DEC-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  De ani de zile pe 5 decembrie aniversez ziua mea de naştere împreună cu foştii colegi de serviciu. Peste 30 de ani de zile am fost împreună zi de zi, cu bârfe, certuri şi împăcări ca într-o mare familie. Copiii lor s-au născut, au crescut, au învăţat, s-au căsătorit sub ochii noştri. Totdeauna ne-am solidarizat la necazul sau la bucuria unuia dintre noi. De regulă de ziua mea îi invitam acasă, aducea fiecare câte ceva dar noi eram de bază. Anul acesta m-am hotărât să îi invit la Caru cu bere pe care-l mai testasem şi de fiecare dată am fost mulţumită. Numai pe AFA din 9 reviewuri, 2 au fost scrise de mine cu impresii elogioase. Motivul acestei schimbări de locaţii a fost că mi-ar fi fost greu să fac singură aprovizionarea şi ar fi trebuit să aduc o femeie la servit şi spălat vase pentru că probabil singură mi-ar fi fost foarte greu spre imposibil.

  Cu o săptămână înainte am rezervat o masă de 12 persoane la care urma să comandăm meniuri de pensionari. Am negociat orarul. De regulă ˝prânzul˝ de seniori se serveşte între orele 10 şi 13 dar cum am specificat că vom comanda în plus, am obţinut intervalul 12-16, timp suficient pentru mâncare, poveşti şi hâhâială. Despre meniul de seniori cred că ştiţi. Costă 13.4 lei/ porţie şi se prezintă în patru variante: 1. Meniul de Curte Veche, constând în caşcaval pane, piure de cartofi; 2. Meniul Brânzovenescu, cu mămăliguţă cu unt, brânză, smântână şi un ou ochi; 3. Meniul Mititel adică 3 buc. mici-mari, cartofi prăjiţi; 4. Meniul Habsburgic constând în cod pane cu mămăliguţă şi mujdei. Porţiile sunt mari, cam 400gr., intrând în preţ şi o bere de 300 ml sau limonadă. Cum rezumarea la atât ar fi fost calicie din partea mea, am mai comandat ca aperitiv trei platouri cu gustări calde iar la sfârşitul mesei cine a dorit a mai putut servi tort de ciocolată, plăcintă cu mere sau/ şi cafea.

  Am pus în vedere colegilor să nu întârzie şi să nu-mi aducă flori. De ce? Strada Stavropoleos unde este amplasat restaurantul este pietonală şi până în Calea Victoriei de unde urma să iau un taxi este o oarecare distanţă. Nu cred că m-aş fi descurcat cu greutatea a 10-11 buchete, eventual cu una-două ghivece de flori. Până la 12.10 minute ne-am adunat cu toţii, opt fete (?) şi trei băieţi (?) majoritatea cu vârste cuprinse între 80 şi 88 ani. Deşi zi de lucru, sala era destul de plină cu studenţi şi pensionari. N-o mai descriu, nu-i mai spun povestea, aceasta fiind detaliată în review-urile scrise anterior de useri.

  Ce am scris până aici a fost punerea în temă, urmează conţinutul.

  Ne-am pupat, ne-am aşezat la masa reţinută (eu în capul ei) şi am început să aşteptăm. Nu venea nimeni. Voiam să dau comanda pentru platourile calde care se făceau în 15 minute şi n-aveam cui. Sărbătorită fiind dar şi răspunzătoare pentru invitaţi, m-am ridicat şi m-am adresat unui tânăr care debarasa o masă.

  - La noi nu vine nimeni?

  - Aşteptaţi doamnă că are să vină.

  M-am aşezat ca să mă ridic din nou. De data asta m-am dus glonţ la o masă unde servea un chelner adevărat.

  - Dom´le stăm de juma de oră şi nu s-a luat comanda

  - Chelnerul Dstră e la audit

  - Şi noi ce facem?

  - O să vă trimit pe cineva

  A venit în sfârşit unul căruia i-am plasat comanda de platouri calde.

  - Aduceţi-ne berea că ne e sete

  - Nu se poate că ea trebuie marcată odată cu meniul.

  Cum fetele erau cam abstinente la tării am comandat o sticlă mare de apă plată 750 ml (13 lei) şi alta de gazoasă, (tot 13 lei). Halal preţuri! Am cerut pahare. După un timp au venit aduse de alt băiat care ni le-a pus pe masă parcă făcându-ne o concesie. Au venit cele 3 platouri. Calde şi foarte gustoase. Se numeau Gustarea lui Moş Ghiţă şi conţineau fâşii de piept de pui pane, caşcaval pane, chifteluţe, ciuperci la cuptor umplute. (51 lei/ platou de 400 gr). Nu cred că erau 400 gr/ platou dar hai să rămân doamnă, să nu fiu cârcotaşă. Dar nu tu farfurie, nu tu o felie de pâine. Iar m-am ridicat.

  - Ce facem dom´le mâncăm în poală?

  După un timp au venit dar platourile se goliseră pentru că la toţi ni se făcuse foame şi le-am mâncat în mână. La meniul standard n-am avut probleme, a ales fiecare pe care l-a dorit şi s-a servit într-un timp rezonabil. De asemeni porţiile erau mari. Între timp a apărut chelnerul de la audit. Nu ştiu cum a trecut examenul pentru că mi s-a părut greu de cap. Noi eram 11 dar am comandat 12 porţii, intenţia mea fiind să trimit o porţie unei colege ţintuite la pat iar paharul de bere aferent să-l lase pe masă. Până a priceput că o porţie s-o dea la caserolă mi s-a părut o veşnicie. Cafelele au fost bune, (10-12 lei) tortul excelent (220 gr., 20 lei, s-a dat o porţie în două fiind prea mare), pâinea a fost proaspătă, de casă (câteva felii 8.5 lei). În total m-a costat 506 lei şi din obicei şi conservatorism i-am dat 550 deşi nu merita (v. obrazul subţire cu cheltuială se ţine) ceea ce revine la 46 lei/ persoană şi zău că nu se putea mânca mai mult. După ce ne-am pus la cale din punct de vedere gastronomic, am început să turuim, să legăm amintiri chiar şi să spunem bancuri şi să râdem. Am stat până aproape de patru şi am fost cu toţii mulţumiţi că am reuşit să ne mai întâlnim o dată. Am părăsit sala bucuroşi în acordurile muzicii de cameră cântată la vioară de câteva fete frumoase

  Ce vă urez eu? Ştiu că, poate, cei care aveţi răbdare să citiţi, arboraţi un surâs superior dar ascultaţi-mă: chiar dacă acum vi se pare că vă calcă pe bătături, păstraţi peste timp relaţiile cu foştii colegi. Aşa cum vor arăta în viitor, ridaţi, cocârjaţi, mai surzi sau uituci, prezenţa lor vă va aminti de tinereţea voastră.

  Articol încărcat de Michi in [06.12.2018 / 16:41:19]

  [validat & publicat in 06.12.18 / 18:51:59]

 • VIZUALIZĂRI: 557
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 17 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    31950 PMA (din 37 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Michi"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • #G#1

  6 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  Dragos CONSILIER AFA / ROMÂNIA » mesaj pers
  [06.12.18 - 18:55:49]

     Încă odată îți urez și pe această cale „la mulți ani” și la cât mai multe revederi cu colegii!

     Sănătate și tot ce îți dorești, alături de cei dragi!


  iulian68 » mesaj pers
  [06.12.18 - 19:33:35]

     Si eu iti mai urez o data La Multi Ani, sanatate multa liniste si tot ce e mai bun! Despre experienta de la restaurant, daca a fost ok principalul obiectiv pe care l-ati vizat, acela de a manca si a va simti bine atunci restul se poate trece cu vederea... Te sarutam cu drag eu si Nina!


  Carmen Ion » mesaj pers
  [06.12.18 - 20:32:16]

     @Michi: Încă o dată La mulți ani!

     Mă bucur că ai petrecut bine cu prieteni vechi și subscriu la părerea exprimată în finalul reviewului.


  mishu » mesaj pers
  [06.12.18 - 20:32:49]

     @Michi: In primul rand din nou un cald La Multi Ani! sa fiti sanatoasa si sa ne bucurati zilele cu umorul caracteristic. In al doilea rand, am citit, am zambit, cam trist, pentru ca din pacate locurile care ajung prea cunoscute devin se pare apanajul ospatarilor, ei fac legea.

     Poate ca fost doar ghinionul vostru, insa am vaga banuiala ca de fapt nu le-a pasat de niste oameni trecuti de prima tinerete, avand aceeasi atitudine pe care o are de altfel si societatea.

     Bine ca v-ati gandit insa la motivul pentru care erati acolo, in rest nu mai conteaza nimic.

     Felicitari, votat cu mare drag.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  Zoazore » mesaj pers
  [07.12.18 - 10:12:05]

     @Michi: La multi ani, mama Michi!

     Stiti ce cred eu? Asa cum v-am vazut in poze, cred ca si daca va-ntalneati in parc pe-o banca, tot asa copios v-ati fi distrat!

     Conteaza ca v-ati intalnit, v-ati distrat, v-ati amintit de tinerete... Prietenia peste timp conteaza!

     Restul sunt amanunte!


  ungureanica » mesaj pers
  [08.12.18 - 22:07:34]

     La mulți ani și să ne bucurați viețile mult timp de acum înainte cu articolele dumneavoastră. Vă salutăm cu drag și cu respect!


  6 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Sunteți NELOGAT, ciți varianta din CACHE a acestei pagini = cea din: 23.02.20 -- 07:20:43 (acest segment de cache se va actualiza în 23.02 07:50:43)

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP
  #I#1

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0836138725281 sec