mobile WEB  #  DUMBRĂVENI [SB] [ROMÂNIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Unde mâncăm în Dumbrăveni?
NB: Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut” — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment); — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții. Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
Restaurant Bistroteca Baum

Restaurantul Bistroteca Baum din Dumbrăveni, jud. SB — mancare delicioasa si prezentare exceptionala

a fost acolo: Dana2008
 • DIN: Tîrgu Mureş
 • în NOV-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Asa incepe lista meniu la Baum:

  ... "Bucatele care vor sta în fața ta se prepară pe loc, astfel că merită răbdarea ta. Așa că nu te încrunta acum pentru că vei zâmbi la final!

  Vorba bună unge, vorba rea împunge"

  Sâmbăta 3 noiembrie 2018, am fost invitați la ziua de naștere a unchiului meu, în Dumbrăveni. M-am întrebat de ce tocmai acolo, nu am mai fost niciodată, și nu la un restaurant din Mediaș pentru că el locuiește acolo.

  Initial, nu am reținut denumirea restaurantului, nici eu și nici soțul meu nu știam unde trebuie să mergem, ne gândeam că oricum în Dumbrăveni este doar un singur restaurant și întrebăm la fața locului.

  Ei, când am intrat în restaurant, am rămas mască. Nu-mi venea a crede că eu sunt în orășelul acela mic, Dumbrăveni, într-un restaurant modern, wow, impecabil de curat și decorat superb.

  Am devenit brusc interesată de local, l-am studiat bine, atât cât mi-a permis timpul, și am să vi-l prezint în cele ce urmează.

  Localizare

  Str. Tudor Vladimirescu, Nr. 49, Dumbrăveni, jud. Sibiu

  Program: luni-joi de la ora 12:00-24:00

  Vineri - Sâmbătă 16:00-04:00

  Duminică 16:00-24:00

  Curtea

  Am lăsat mașina în parcarea gratuită de lângă clădirea restaurantului și am intrat în curtea restaurantului, unde vara este amenajată terasa.

  Curtea este foarte mare, decorată cu multe flori, cu arbuști, amfore, are rasteluri pentru biciclete, terasă acoperită, bănci, măsuțe, felinare, căsuță pentru păsări, chiuvetă, toaletă.

  Acum în curtea interioară am văzut că era amenajat un frumos decor de toamnă relizat din paie, reprezentând doi oameni, un el și o ea, îmbrăcați în costume populare tradiționale, cu un coș în care erau legume și lângă ei era un butoi mare din lemn.

  Restaurantul

  La restaurant am ajuns urcând la etajul întâi al clădirii. Intrarea in restaurant se face străbătând o încăpere destinată jocurilor de noroc. Urmează apoi o sală mare mobilată cu multe canapele roșii care încadrează mesele decorate cu vaze cu flori, oliviere. Deasupra fiecărei mese coboară din tavan, agățat de un lanț, un pendul care asigură iluminarea mesei, alături de apicele poziționate pe pereți. Un tub de neon poziționat pe perte asigură o lumină indirecta, discretă.

  Unitatea are aer condiționat dar și ventilatoare. Semalul wi-fi este bun. În aceasta sală dar și în cealaltă sunt proiectoare pe care se derulau programe sportive și multe televizoare mari. Decorurile sunt superbe, originale, inedite, interesante. Sunt multe tablouri, marionete, statuete, decoruri de toamnă cu frunze ruginii, ceasuri și obiecte vechi. La geamuri sunt draperii.

  În capătul sălii este un bar uriaș. Deasupra barului sunt două table pe care sunt scrise cu cretă: oferta de băuturi spirtoase și de bere, iar pe cealaltă este oferta de băuturi calde.

  Pe o altă tablă este notat meniul zilei, pe alta observ oferta zilei, pe alta sunt scrise mâncărurile calde, alta ne prezintă o selecție de vinuri. Contrastul alb- negru este de efect.

  Lângă bar este toaleta, foarte curată, parfumata și modern utilată.

  Din această sală se intră în alta sală, unde am avut noi mesele rezervate. Aici este o scenă unde am înțeles că se cântă muzică live. Mai demult a fost discotecă, așa că este amenajat și un pupitru pentru DJ. Am avut și noi parte de muzică bună, veche.

  Mâncarea

  Mâncarea este foarte bună, prezentarea preparatelor este ca la master chef. Am cerut meniul ca sa îmi aleg mâncarea. Am primit un meniu imens, greu, seamănă cu Evanghelia de la Biserică. Nu am mai întâlnit niciodată așa o prezentare profesionistă. Fiecare fel are fotografie, sunt enumerate ingredientele, gramajele și prețul si alergenii. La unele preparate sunt indicate sortimentele de vin cu care se potriveste mancarea. Toate informațiile sunt în limba română, engleză și germană. Prezentarea meniului în fotografii este perfectă. Oferta este foarte bogată. Nu-mi venea să cred că ceea ce văd în fotografii voi avea și eu în farfurie. Dar exact la fel ca în poză a fost și în fața mea mâncarea. Pentru că am fost mai mulți, am fotografiat și eu câteva farfurii. Porțiile sunt mari, iar prețurile sunt bune.

  Toată lumea a fost încântată atât de aspect, dar mai ales de gust.

  Eu am comandat supă franțuzească de ceapă -15 lei, băiatul meu a mâncat ciorbă de văcuța -11 lei, ambele au fost delicioase, am mâncat jumătate din porția fiului meu, carnea de vită a fost foarte fragedă.

  La felul doi eu și soțul meu am optat pentru pește, astfel eu am ales: file de somon cu sos de avocado, nu am fost atentă și am primit și cartofi smash care nu mi-au trebuit, trebuia să nu îi comand -48 lei, fără cartofi -40 lei, iar soțul meu a ales filee de păstrăv cu legume și sos de lămâie -32 lei. Baiatul meu a comandat cașcaval panee, sunt două bucăți mari, a mâncat doar una, cealaltă mi-a rămas mie, cu cartofi prăjiți. Aici nu mai știu prețurile.

  Pe masă am avut suport pentru farfurii, de unică folosință care era tipărită istoria localității Dumbrăveni. Până sosește mâncarea, te poți cultiva citind informații despre istoria locului în care te afli.

  Mai erau multe specialități în oferta: supă de scoici - 45 lei, supa cremă de cartofi cu trufe - 15 lei (interesantă oferta), cotlet de mistreț cu fructe de pădure și cartofi natur- 60 lei, homar - 220 lei, spaghete cu creveți king -90 lei, etc.

  Am găsit aici preparate pe care nu le-am mai văzut în nici o altă ofertă. I-am spus soțului meu că aici trebuie să venim dacă vrem să mâncăm ceva gustos și special.

  Servirea a fost ireprosabila.

  Vă recomand să mâncați la acest restaurant și sunt sigură că veți dori să vă reîntoarceti pentru noi arome si guturi.

  Articol încărcat de Dana2008 in [08.11.2018 / 15:29:48]

  [validat & publicat in 08.11.18 / 17:05:25]

 • VIZUALIZĂRI: 384
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 60 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE CU ADEVĂRAT UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    45500 PMA (din 35 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Dana2008"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • 8 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  ANILU » mesaj pers
  [08.11.18 - 17:37:37]

     @Dana2008: Am fost și eu acolo în mai 2016 și am scris despre locație aici pe AFA.

     La fel de surprinsă și încântată am fost și eu, și mă bucur că sunt fără reproș în continuare.

     Soțul lucrând la Mediaș, l-a descoperit, fiind accesibil tuturor constructorilor din zonă cu meniul zilei, avantajos a zis el.

     Acum în pozele tale am văzut cum arată și interiorul, noi am stat în curtea interioară, la terasă.

     Mâncare foarte bună, prețuri acceptabile, servicii ireprosabile.

     Să vă fie de bine!

     Toate cele bune.


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 900 PMA (din 3 voturi)]
  Dana2008 » mesaj pers
  [08.11.18 - 18:29:56]

     @ANILU: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

     Ti-am citit articolul. În fotografiile tale am vazut cum arată terasa. Acum nu mai era nimic în curte, nici mese nici bănci.

     Interiorul, restaurantul propriu zis, este frumos amenajat.

      M-a impresionat meniul bogat, prezentatea preparatelor, gustul marcării, servirea, curățenia, atmosfera.

     Merită testată bucătăria lor.

     Călătorii plăcute!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 600 PMA (din 2 voturi)]
  webmaster » mesaj pers
  [08.11.18 - 20:13:47]

     Articol selectat ca fiind „de interes editorial crescut

      — (1) la momentul publicării, nu existau impresii recente în rubrica curentă SAU (1A) ar fi meritat rubrică nouă, dar crearea ei nu a fost considerată oportună (în acel moment);

      — (2) depășește pragul minim calitativ & cantitativ impus unei astfel de selecții.

      Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.

  (Eventualele voturi exprimate anterior selecţiei au fost «convertite» în unele de 1300 PMA, respectiv 600 PMA)


  Dana2008 » mesaj pers
  [08.11.18 - 21:26:19]

     @webmaster: Mulțumesc frumos!


  krisstinna » mesaj pers
  [08.11.18 - 21:57:55]

     @Dana2008: Foarte frumos loc, preparatele arata foarte bine.

     Nu prea înțeleg cum era supa aia de ceapă, eu am mâncat in Sibiu și arăta altfel.

     Să va fie de bine!


  Dana2008 » mesaj pers
  [09.11.18 - 06:56:28]

     @krisstinna: Bună, Krisstinna!

     Mie mi-a placut fotografia din meniu în care era prezentată supa franțuzească de ceapă, arăta altfel decât oricare altă supa/ ciorbă.

     Eu nu am mai mâncat până acum sortimentul acesta de supă și cum mie îmi plac noutățile, am fost singura persoană dintre toți invitații- vreo 50 de persoane- care a încercat acest preparat... toți mă întrebau cum este.

     Eu am citit pe Afa ca, colegii noștri își comandau în străinătate supă de ceapă... de pe atunci mi-am spus că trebuie să mănânc și eu să vad despre ce este vorba.

     Gustul cașcavalului amar cu dulceata cepei se potrivesc foarte bine. RECOMAND.

     Pe curând! 😘


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]
  Zoazore » mesaj pers
  [11.11.18 - 20:23:55]

     @Dana2008: Într-adevăr, o surpriză frumoasă restaurantul ăsta!

     Și dacă zici că ce-i în poză e și-n farfurie, e superb!

     La mulți ani, unchiului!


  Dana2008 » mesaj pers
  [12.11.18 - 06:59:02]

     @Zoazore: Mulțumesc frumos pentru vizită, ecou și aprecieri!

     Vezi în fotografii prezentarea prepararelor la mese. Gustul mâncărurilor de asemenea este foarte bun. Iți recomand să mergi acolo și să verifici dacă am dreptate!!!

     Mulțumesc frumos pentru urare... să trăim cu toții sănătoși și fericiți!

     Călătorii plăcute!

     Pe curând, Zână bună! 😘😘


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 300 PMA (din 1 voturi)]

  8 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Data ultimei actualizări (CACHE): 19.05.19 -- 12:39:52

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0748789310455 sec