mobile WEB  #  MAMAIA [ROMÂNIA]
[versiune pentru dispozitive mobile]
vers. DESKTOP
Comandor Hotel

Priveliștea face toți banii!

#M#0
a fost acolo: Rofri
 • DIN: Braşov
 • în AUG-2018
 • CASETA TEHNICĂ

  SCURTĂTURI:

  Anul acesta am ales hotelul Comandor pentru a petrece o săptămână la malul mării. Deși mi-a plăcut la Lido anul trecut, am vrut să găsesc ceva similar dar unde să fiu sigură că văd marea din balcon (am eu fixul ăsta). Zona noastră preferată e deja stabilită de ani buni: nordul stațiunii, între Vega și Savoy. Opțiunile aici sunt destul de restrânse, așadar și alegerea a fost ușoară: la Comandor prețurile diferă în funcție de amplasarea camerei, spre lac sau spre mare. Mi se pare mai corect așa, decât să depinzi de bunăvoința recepționerilor.

  Rezervarea am făcut-o printr-o agenție de turism, cu o lună înainte, pentru 6 nopți, în perioada 26 august-1septembrie. Nu am găsit altă variantă pentru respectiva perioadă decât cazare cu demipensiune. Ne-a costat 2810 lei, având din aceștia 720 de lei fișă-cont pentru masă.

  CAZAREA

  Ca de obicei, am ajuns cu trenul la Constanța (mi se pare o variantă mai bună decât cu mașina, te scutește de nervi în trafic, de căutarea unui loc de parcare). Am rămas o zi în Constanța, la alt hotel, voi scrie și despre acesta. La Comandor am ajuns a doua zi, duminică, destul de devreme, pe la 12. Am fost întâmpinați cu amabilitate, ni s-a făcut fișa de cazare, dar am așteptat până la 14 ca să primim camera. Cerusem un etaj superior și asta am și primit, etajul 5.

  CAMERA

  În primul rând, vederea spre mare mi-a confirmat așteptările, superbă! Marea cât vezi cu ochii! Balconul e de asemenea foarte generos, 4 m lungime (știu asta pentru că aveam sfoară pentru rufe de 3 m care a fost prea mică), și destul de lat pentru a avea loc destul pe lângă cele două fotolii și o măsuță. Totuși, pentru că balcoanele sunt delimitate doar de balustrade joase de inox, nu prea există intimitate între vecini. Geamurile au tâmplărie termopan, sunt aproape cât peretele, ceea ce permite admirarea priveliștii minunate chiar din cameră. Ușa balconului se rabatează și are plasă împotriva insectelor. Mi-a plăcut că la geamuri erau perdele de voal și draperii, detest jaluzelele de plastic!

  Camera a fost destul de încăpătoare, cu mobilier de calitate și în stare bună, gresie pe jos și două covorașe în dreptul paturilor. Am avut două paturi, pentru că așa am cerut, foarte confortabile, cu noptiere. După multe căutări, am găsit și o priză, în spatele uneia dintre noptiere! La geam erau o măsuță rotundă și două fotolii mici. Un birou-bufet includea și minibarul, unde, pe lângă produsele lor (apă, bere, dulciuri la același preț ca în magazine), rămânea destul loc pentru două sticle cu apă la 2 l. Pe birou era televizorul cu ecran plat, destul de mare, se prindeau aproximativ 90 de canale, recepția era foarte bună. Sub acest birou mai era o priză disponibilă. Aparatul de aer condiționat arăta bine dar nu l-am folosit.

  Holul cuprindea un dulap încăpător, cu umerașe, rafturi, seif, pături și perne de rezervă. De asemenea, acolo era un cuier cu banchetă pentru bagaje. Pentru accesul în cameră am avut cheie obișnuită.

  Baia destul de încăpătoare, bine luminată, cu cabină de duș puțin cam uzată, dar care a funcționat foarte bine, în sensul că nu lăsa apa să se prelingă, iar scurgerea era foarte eficientă și rapidă. Mi-a plăcut cădița de duș înaltă. Mi s-a părut de asemenea foarte bun ventilatorul care pornea odată cu lumina, funcționa perfect, nu se făcea pic de abur. Chiuveta a fost bună, cu polițe încăpătoare de marmură, o oglindă mare. În baie am găsit două halate, nu le-am folosit, erau imense, era de asemenea uscător de păr, consumabile (șampon, săpun, gel de duș, cască de duș). Prosoapele de trei mărimi, puțin cam uzate și aspre. Mă așteptam, în urma recenziilor citite, la acel miros de canalizare, din fericire nu s-a simțit decât într-o singură seară.

  La sosire peste tot era foarte curat, sclipea, dar din păcate cu asta am cam rămas tot sejurul, și aici le dau cel mai mare minus: în șase zile, în afară de luat gunoiul și dat cu mopul zilnic, covorașele s-au aspirat doar o dată, praful l-am șters noi, prosoapele s-au înlocuit o dată, iar lenjeria de pat deloc.

  HOTELUL

  Comandor face parte din același lanț hotelier cu Amiral și Orfeu, de fapt se și vede că așa au fost concepute în anii ‘80, când s-au construit, ca un ansamblu arhitectural armonios din care se mai păstrează și azi mare parte a aspectului, cu toate că se văd urme de uzură și degradare. Cele trei hoteluri sunt dispuse în forma unui amfiteatru cu deschidere spre mare, fiind legate printr-o alee interioară umbrită de plante urcătoare decorative și chiar de viță-de-vie. Acest ansamblu are în centru o piscină mare, pentru adulți și una mică, pentru copii. Nu am stat la piscină (nu suntem mari amatori, mai ales cu marea aproape), am trecut doar pe lângă ea, dar am studiat-o de pe balcon, mi s-a părut că nu erau suficiente umbrele pentru toate șezlongurile. Am văzut că se curăța zilnic, dimineața devreme. Mi-a plăcut foarte mult faptul că nu puneau muzică la piscină, era liniște toată ziua.

  Construcția este frumoasă, masivă, cu spații generoase și luminoase la recepție și mezanin, cele două lifturi păreau noi și au mers foarte bine. Holurile sunt mochetate, ceea ce estompează foarte bine eventualele zgomote. Peste tot era foarte curat, inclusiv geamurile sclipeau. Restaurantul se află la mezanin și este spațios, cu mobilier relativ nou. Tot aici am văzut o sală de conferințe. Parcarea este în fața hotelului, nu am avut nevoie, totuși am observat că era plină ochi. E clar că pe vremea când s-au construit hotelurile nu a fost luat în calcul că va fi nevoie de atâtea locuri de parcare. Această nevoie actuală duce la deteriorarea continuă a spațiilor verzi, de exemplu, am văzut mașini parcate pe porțiunea cu gazon care ține de hotel, pe aleile de promenadă...

  SERVICIILE

  La recepție am găsit multă amabilitate, zâmbete și solicitudine. Personalul de serviciu mi s-a părut că nu și-a făcut treaba suficient, după cum spuneam mai sus. La restaurant era plin de elevi aflați în practică, lucrau zi-lumină, și se vedea că încercau să facă lucrurile bine. Am remarcat-o și noi pe șefa de sală de care pomenea o colegă în articolul anterior, făcea militărie cu personalul și părea cam irascibilă. Dar poate că așa era eficientă, pentru că servirea la restaurant a fost rapidă și corectă.

  MASA

  Mesele au avut un program fix pe care l-am primit la recepție, odată cu brățările: micul dejun între 7:30-10, prânzul între 13:30-17, cina între 19-22. La micul dejun a fost bufet suedez, variat, cu preparate destul de bune: gustări calde (dovlecel pane, frigănele, omletă cu verdețuri, cu ciuperci, ouă fierte, ouă jumări, ochiuri, cabanos), brânză de trei feluri, cașcaval de două feluri, vreo trei tipuri de șuncă, salată de vinete, salată de pește, salată de varză, morcovi, roșii, castraveți... Era un bufet cu dulciuri și fructe, unul cu lactate, unt, gemuri, miere, 2 aparate de cafea care măcinau boabele, suc tip santal la dozator, ceaiuri Lipton diverse. Pâinea feliată albă și graham, se putea prăji, plus niște chifle foarte bune și proaspete. Nu a fost ceva nemaipomenit, dar nici nu puteai să spui că nu ai ce alege. Chiar nu pot să-i înțeleg pe cei care spun că era în fiecare zi același mic dejun: e imposibil să mănânci din toate odată, ca a doua zi să te plângi că e identic!

  După cum spuneam, am avut 720 de lei într-un cont al camerei în regim DP, care nouă ne-au ajuns la fix pentru prânz și pentru cină. Am mâncat pe tot parcursul sejurului la restaurantul hotelului. Sistemul era așa: ne alegeam din meniu ce voiam iar la sfârșitul mesei primeam o notă de plată cu numărul camerei, totalul consumației și suma rămasă. Meniul mi s-a părut destul de generos, de la gustări calde, ciorbe, preparate din carne sau vegetariene, garnituri, deserturi, până la băuturi. Prețurile – de restaurant: supe/ciorbe – 10-12 lei; garnituri - 8 lei; feluri cu carne - 30lei; specialități 40-50 lei; deserturi 8-15 lei, fresh-uri – 12 lei. Ce am comandat noi a fost în mare parte gustos (ciorbe, supe, grătar cu diverse garnituri, paste, papanașii au fost delicioși). Nu ne-au plăcut preparatele tip pane, erau din produse congelate, de fapt se și menționa în meniu. Comanda se lua imediat ce închideai meniul (ne-a distrat asta), iar timpul de așteptare nu a depășit 15-20 de minute.

  ÎMPREJURIMILE

  Hotelul este situat la câțiva pași de plajă, într-o zonă curată, destul de liniștită, în apropiere este complexul comercial „La Butoaie”, cu multe magazine și autoserviri (apropos, Dan&Ema, Estivalul trăiește, a fost doar renovat! :)) Stația de minicar, autobuze și microbuze se află în această zonă. Hotelul nu are plajă proprie, sunt diverse porțiuni concesionate, unele mai îngrijite, altele nu prea, cu prețuri între 20 -25 de lei pe șezlong. Plaja e foarte lată, din păcate acoperită cu șezlonguri și umbrele înghesuite unele în altele. Cum nouă nu ne place să stăm în asemenea peisaj, mergeam pe porțiunea pentru cearșafuri din spatele plajei Vega, ultimul refugiu într-o imensitate de kitsch și plastic. Acolo puteam să vedem marea de pe cearșaf, să simțim nisipul cald, și nici bubuială de boxe nu se auzea.

  Pe parcursul șederii noastre a fost liniște, cu vreo două excepții – serile de duminică și vineri – când s-a auzit până la 12 muzică la volum destul de mare, de la tersa Briza, aflată pe plajă, în dreptul hotelului. Cu ușa închisă la balcon, ne-am putut totuși odihni. În celelalte seri am auzit doar valurile. Zona era mult mai frumoasă acum câțiva ani, acum începe să se degradeze din cauza construcțiilor care apar ca ciupercile pe plajă. Mă întreb, cine dă autorizații pentru asemenea improvizații chiar nu vede cât de mult afectează estetica zonei?! Mai este și un tobogan vechi în jurul căruia au crescut buruieni și s-au adunat gunoaie, care strică peisajul. Totuși, încă, poți respira și te poți bucura de frumusețea mării, dacă te străduiești să ignori aceste lucruri, dar sunt convinsă că vine timpul când nu se va mai putea...

  CONCLUZIE

  Ne-am simțit bine la Comandor, am avut confortul dorit, priveliștea minunată, ne-am odihnit și ne-am bucurat de mare, soare, scoici, valuri... Evident că se poate și mai bine, clar că dacă te uiți cu lupa și numeri stelele găsești multe neajunsuri, dar pentru noi a fost o experiență plăcută, pentru că am pus pe primul loc relaxarea.

  Citeşte şi continuarea aici
  Articol încărcat de Rofri in [08.09.2018 / 11:55:55]

  [validat & publicat in 08.09.18 / 13:20:31]

 • VIZUALIZĂRI: 2449
 • Foto atașate (se deschid în pg nouă)

  + 28 alte poze Vezi pozele

  EVIDENTIAȚI IMPRESIILE UTILE!
  PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std)    23400 PMA (din 27 voturi) show/hide
  NOTĂ: Datorită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

  VOTEAZĂ ŞI TU!

  F.UTIL/F.BUNUTIL/BUNNU-MI PLACE

 • Ai fost acolo, la Comandor Hotel? - Scrie impresii / Incarcă foto
 • Dorești să întrebi/discuți ceva referitor la impresiile încărcate de "Rofri"? - folosește rubrica Ecouri (de mai jos)
 • #G#1
  N.B.: membrii AmFostAcolo beneficiază - in cadrul sistemului de Privilegii - de preţuri particulare pentru vacanţa în această destinaţie - negociate direct cu tour-operatorii sau cu proprietarii.
 • Verifică: solicită o ofertă personalizată - click aici
  sau scrie-ne pe adresa oferte@amfostacolo.ro
 • 4 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE / ARATĂ ecourile

  ECOURI SCRISE LA ACEST ARTICOL:
  webmaster » mesaj pers
  [08.09.18 - 13:45:15]

     Articolul a fost selectat ca MiniGhid AmFostAcolo pentru această destinaţie.


  Rofri » mesaj pers
  [08.09.18 - 19:07:25]

     @webmaster: Mulțumesc!


  Dan&Ema » mesaj pers
  [09.09.18 - 07:53:04]

     @Rofri:

     Ma bucur sa citesc ca Estivalul traieste. Doar s-a renovat. Sper la anul sa ii fim din nou clienti.

     Noi suntem fani zona “La Butoaie” pentru ootiunile de plaja, mare, joaca si masa. Asa ca ne intereseaza mai mult ca orice informatii proaspete din zona. Deci multumim!

     Si a propos de

  dar unde să fiu sigură că văd marea din balcon (am eu fixul ăsta)

     Este cu siguranta un bonus valoros la un hotel la malul marii si cine nu si-ar dori sa admire marea la orice ora vrea la o cafea, o poveste sau daca se trezesti buimac sa vada daca a inceput sa rasara soarele sau...

     p22 si p27 sunt dovada

     Felicitari pentru articol!

     Numai de bine!


  Puteți EVALUA ecoul:   FOARTE BUN -- BUN -- NU-MI PLACE [-1]
  [punctaj crt: 50 (pma.std) + 0 PMA (din 0 voturi)]
  Rofri » mesaj pers
  [09.09.18 - 13:13:34]

     @Dan&Ema: Mulțumesc pentru aprecieri! Toate bune și vouă!


  4 ecouri scrise până acum la acest articol. ASCUNDE ECOURILE


  Sunteți NELOGAT, ciți varianta din CACHE a acestei pagini = cea din: 20.02.20 -- 03:54:24 (acest segment de cache se va actualiza în 20.02 04:24:24)

  Pentru a accesa versiunea curentă, „la secundă” -- logați-vă (mai jos) sau creați-vă cont


  AVEȚI cont pe AFA? — vă puteți autentifica mai jos

  UTILIZATOR
  PAROLA

  Dacă nu mai tineți minte numele sau parola - folosiți facilitatea "Recuperare date cont"

  Nu aveți cont pe sait? — vă puteți crea rapid unul: click aici

  NOTĂ: Membrii AmFostAcolo beneficiază de oferte particulare pentru această destinaţie - Solicită o ofertă personalizată
  Alte impresii din această destinaţie:
  VEZI toate impresiile scrise despre această destinaţie
  TOP
  #I#1

  versiunea DESKTOP (non-mobile) # HOME (mobile)

  pagină generată in 0.0783998966217 sec